Oriënteren

Weet u eigenlijk nog niet zo goed wat er allemaal komt kijken bij het regelen van een uitvaart? Geen probleem, we snappen volledig dat u dit (gelukkig) niet dagelijks doet. Daarom hebben we hieronder voor u een aantal belangrijke punten samengevat voor het regelen van een uitvaart.

Meer informatie

Begrafenis
9,2

473 beoordelingen

98% beveelt Meride uitvaart aan

★★★★★★★★★★
Meride staat u met daadkracht en gevoel bij

Met of zonder uitvaartpolis, u bent welkom

Omdat Meride een onafhankelijke uitvaartonderneming is, kunt u met een uitvaartpolis van elke verzekeraar bij ons terecht. U bent dus niet verplicht om de uitvaartverzorging via uw financiële verzekeraar te laten lopen.

Wat kost een uitvaart?

De kosten van een uitvaart hangen uiteraard volledig af van uw wensen. Als we kijken op de websites van verzekeraars zien we dat ze praten over € 8.000 tot € 10.000 Euro voor een gemiddelde uitvaart. De gemiddelde uitvaart verzorgd door Meride blijft hier ruim onder.
Een crematie met een klein gezelschap bieden wij al aan vanaf € 3.995. Check onze prijsvoorbeelden voor crematie of begrafenis om een beter beeld te krijgen wat de kosten in uw situatie zouden zijn.

Heeft u uw wensen nog niet volledig helder, maar wilt U eigenlijk eerst meer weten over de meest gebruikelijke thema's en sfeer opzet van een uitvaart? Ook dan kunnen we U op weg helpen.

Weet u al exact wat u wilt? Dan kunt U het beste een offerte aanvragen?

Welke type uitvaarten bieden wij aan?

Naar het overzicht

Besloten uitvaart

Heeft de overledene niet veel nabestaanden? Of vindt u zo’n grote uitvaart simpelweg wat veel? Deelt u liever uw verdriet niet met veel mensen? U zult zich dan veiliger voelen met een kort en intiem afscheid.

Klassieke uitvaart

Meride verzorgt bijna dagelijks de Klassieke Uitvaart. Zoals het altijd binnen uw familie en kringen wordt gedaan. Wij helpen u om de uitvaart vorm te geven.

Hedendaagse uitvaart

U heeft al eerder een klassieke uitvaart meegemaakt, maar vond het een beetje te stijf en ook de condoleance avond vooraf leek u nogal dubbel. Dan is de “hedendaagse uitvaart” wellicht de meest passende opzet voor u.

Exclusieve uitvaart

Bij Meride is de organisatie van een exclusieve uitvaart in goede handen. Wij zorgen dat alles rondom de begrafenis of crematie perfect geregeld is. Maatwerk is hierbij vanzelfsprekend voor onze uitvaartverzorgers.

Bijzondere uitvaarten

U wilt de eigenheid van uw dierbare een laatste keer vieren. Een warm afscheid waar u zonder spijt op terugkijkt. Meride maakt alles mogelijk.

Kinderuitvaart

Het overlijden van een kind is waarschijnlijk de meest aangrijpende gebeurtenis in een mensenleven. Een kinderuitvaart vraagt dan ook om speciale aandacht en inzet van de uitvaartverzorger.

Natuurbegraven

Een laatste rustplaats op een natuurbegraafplaats, betekent voor altijd onderdeel zijn van de natuur. De uitvaartverzorgers van Meride kunnen u vertellen of er bij u in de buurt natuurbegraafplaatsen zijn.

Repatriëring

Repatriëren is het terugbrengen van een overledene naar Nederland. Ook bij een overlijden in het buitenland staat Meride voor u klaar. Wij regelen de repatriëring voor u, vanuit elk land ter wereld.

Christelijk religieuze uitvaart

Wilt u een uitvaart die goedgekeurd wordt door de geestelijke, uw gemeenschap en familie? Wenst u boven alles dat de ziel van uw overleden dierbare rust vindt? Meride uitvaartverzorgers kennen de christelijke tradities en rituelen.

Hindoestaanse uitvaart

Omdat Meride Uitvaartverzorging bekend is met de Hindoestaanse uitvaartrituelen, zal zij na melding van overlijden direct contact opnemen met de nabestaanden om te informeren of de crematie inderdaad zo snel als mogelijk geregeld moet worden.

Islamitische uitvaart

Meride beschikt over deskundige uitvaartverzorgers die op de hoogte zijn van de voorschriften en rituelen bij een islamitische uitvaart, en die zich bewust zijn dat het voor moslims niet altijd duidelijk is wat de mogelijkheden zijn bij begraven in Nederland.

Kaapverdische uitvaart

Wanneer iemand van Kaapverdische afkomst is overleden, wordt deze over het algemeen niet thuis opgebaard, zoals dat in Kaapverdië het geval is. De Meride uitvaartverzorger zal in overleg de overledene direct naar een uitvaartcentrum of rouwcentrum laten overbrengen.

Joodse uitvaart

Meride Uitvaartverzorging kan aan mensen die niet praktiserend joods zijn, maar zich wel bewust zijn van hun wortels in de geschiedenis, een uitvaart bieden die vorm krijgt naar de joodse rituelen.

Afro Surinaamse uitvaart

Algemeen kenmerkend voor een Surinaamse uitvaart is dat het overlijden niet als eindpunt wordt ervaren, maar als overgang van de ziel naar een andere, eeuwige vorm van leven. En dat deze overgang door traditionele rituelen zo goed mogelijk begeleid moet worden.

Chinese uitvaart

Het lichaam wordt door de Meride medewerkers met respect en eerbied verzorgd en gekleed. Bij deze verzorging worden de wensen van de nabestaanden door Meride nauwkeurig opgevolgd.

  Volgende Vorige

  Wij zijn er voor u, voor, tijdens en na de uitvaart

  Meride is opgericht met het doel om u voor, tijdens en na de uitvaart bij te staan. Maar wat houdt dat nou exact in? En hoe ziet zo'n "uitvaart traject" er nou ongeveer uit? Daarom tonen we u een chronologisch overzicht van de alle stappen tijdens de voorbereiding, organisatie en nazorg . U kunt dan exact zien wat u kunt verwachten en wanneer.

  Met of zonder uitvaartpolis, u bent welkom

  Omdat Meride een onafhankelijke uitvaartonderneming is, kunt u met een uitvaartpolis van elke verzekeraar bij ons terecht. U bent dus niet verplicht om de uitvaartverzorging via uw financiële verzekeraar te laten lopen.

  Lees meer

  Inge Lammers over haar ervaring met Meride

  De uitvaart voorbereiden

  Het gebeurt vaak dat we gevraagd worden om een uitvaart te verzorgen voor een familie waarmee we geen eerder contact hebben gehad voor het overlijden van hun dierbare. In sommige van deze gevallen hebben de nabestaande nog geen enkel idee hoe de uitvaart vorm te geven. In zo'n situatie moeten de nabestaanden die de opdracht tot de uitvaart geven in korte tijd veel beslissingen nemen. Uiteraard zijn onze uitvaartverzorgers getraind om in zo'n situatie hen zo goed mogelijk bij te staan, ideeën aan te dragen en te helpen met besluitvorming. Maar het kan beter en met minder stress. We helpen U graag met een gedegen voorbereiding van de uitvaart.

  Onze kennisbank

  Nadat u op hoofdlijnen uw wensen helder heeft, blijven er vaak een aantal kleine details over die nog t.z.t. ingevuld moeten worden. Onze kennisbank helpt u met inspiratie en ideeën.

  • Catering bij een uitvaart

   Catering

   Door de eeuwen heen hebben mensen met elkaar gegeten, niet alleen om te vieren, maar juist ook om te troosten. Het kan een boodschap zijn van de overledene: vier het leven!

   Lees meer
  Naar de kennisbank