Oriënteren

Weet u eigenlijk nog niet zo goed wat er allemaal komt kijken bij het regelen van een uitvaart? Geen probleem, we snappen volledig dat u dit (gelukkig) niet dagelijks doet. Daarom hebben we hieronder voor u een aantal belangrijke punten samengevat voor het regelen van een uitvaart.

Meer informatie

Begrafenis

Wat kost een uitvaart?

De kosten van een uitvaart hangen uiteraard volledig af van uw wensen. Als we kijken op de websites van verzekeraars zien we dat ze praten over € 8.000 tot € 10.000 Euro voor een gemiddelde uitvaart. De gemiddelde uitvaart verzorgd door Meride blijft hier ruim onder.
Een crematie met een klein gezelschap bieden wij al aan vanaf € 3.995. Check onze prijsvoorbeelden voor crematie of begrafenis om een beter beeld te krijgen wat de kosten in uw situatie zouden zijn.

Heeft u uw wensen nog niet volledig helder, maar wilt U eigenlijk eerst meer weten over de meest gebruikelijke thema's en sfeer opzet van een uitvaart? Ook dan kunnen we U op weg helpen.

Weet u al exact wat u wilt? Dan kunt U het beste een offerte aanvragen?

Wat kost een crematie?

vanaf € 1995

Wat kost een begrafenis?

vanaf € 2195

Een betere uitvaart ervaring voor een betere prijs

 • Voor een reguliere uitvaart betaalt u bij ons tot € 1.500,- minder* dan bij Monuta, Yarden of Dela.
 • Wij verhogen altijd uw poliswaarde met 5%
 • Onze klanten waarderen ons met een 9,2

Meer over de beste prijs

* Gebasseerd op informatie op websites van Dela, Yarden en Monuta

Wij zijn er voor u, voor, tijdens en na de uitvaart

Meride is opgericht met het doel om u voor, tijdens en na de uitvaart bij te staan. Maar wat houdt dat nou exact in? En hoe ziet zo'n "uitvaart traject" er nou ongeveer uit? Daarom tonen we u een chronologisch overzicht van de alle stappen tijdens de voorbereiding, organisatie en nazorg . U kunt dan exact zien wat u kunt verwachten en wanneer.

Oriënteren

De uitvaart voorbereiden

Het gebeurt vaak dat we gevraagd worden om een uitvaart te verzorgen voor een familie waarmee we geen eerder contact hebben gehad voor het overlijden van hun dierbare. In sommige van deze gevallen hebben de nabestaande nog geen enkel idee hoe de uitvaart vorm te geven. In zo'n situatie moeten de nabestaanden die de opdracht tot de uitvaart geven in korte tijd veel beslissingen nemen. Uiteraard zijn onze uitvaartverzorgers getraind om in zo'n situatie hen zo goed mogelijk bij te staan, ideeën aan te dragen en te helpen met besluitvorming. Maar het kan beter en met minder stress. We helpen U graag met een gedegen voorbereiding van de uitvaart.

Onze kennisbank

Nadat u op hoofdlijnen uw wensen helder heeft, blijven er vaak een aantal kleine details over die nog t.z.t. ingevuld moeten worden. Onze kennisbank helpt u met inspiratie en ideeën.

 • Catering bij een uitvaart

  Catering

  Door de eeuwen heen hebben mensen met elkaar gegeten, niet alleen om te vieren, maar juist ook om te troosten. Het kan een boodschap zijn van de overledene: vier het leven!

  Lees meer
 • handshake

  Etiquette

  Hield men zich in vroeger tijden vooral aan vaste regels bij een uitvaart, in deze tijd van individualisering wordt er nogal eens van afgeweken.

  Lees meer