Wie zijn wij?

In 2013 zijn wij Meride gestart omdat we vinden dat het in de uitvaartzorg over mens en zorg moet gaan. Niet over zwarte pakken, dure massief houten uitvaartkisten verkopen en onverwachte kosten achteraf. Wij weten namelijk dat je met bewuste, persoonlijke aandacht en zorg een professionele uitvaart organiseert die past. Bij de overledene. Bij de wensen, maar ook bij het budget van de klant.

Lees verder
Marc Dreuning - Algemeen Directeur Meride Uitvaartverzorging

Waarom is Meride opgericht?

Het verhaal van Meride begint ruim vijf jaar geleden toen Marc Dreuning, Algemeen Directeur Meride, besloot “het anders te doen”. Twee jaar lang werkte Marc in de uitvaartbranche en ervoer zelf verschillende misstanden in deze branche. Hij sprak veel uitvaartverzorgers die overspannen waren en zag hoe er vaak misbruik wordt gemaakt van de klant. Want bij de grote, gevestigde uitvaartbedrijven moet er verkocht worden; zo veel en zo duur mogelijke producten en diensten in zo kort mogelijke tijd en het liefst bovenop de uitvaartpolis van de klant. Het is makkelijk verkopen aan een klant die emotioneel labiel is, geen kennis heeft van uitvaartzorg en onder tijdsdruk wordt gezet. En dat kan niet alleen anders, dat móét anders, vond Marc.

Lees meer over onze werkwijze

Onafhankelijk

Meride is een onafhankelijk opererende uitvaartonderneming. Maar wat betekent dat nou precies in de praktijk?
Wist u dat bij grote uitvaartondernemingen/verzekeraars de uitvaartverzorger bij voorkeur het vastgoed van de verzekeraar moet verhuren? Veel verzekeraars zijn namelijk ook eigenaar van crematoria, die ze graag gebruiken voor de afscheidsceremonie. Veel consumenten weten helaas niet dat het heel goed mogelijk is om een afscheidsceremonie op een alternatieve locatie, zoals een mooi kasteeltje, museum, in het bos, of desnoods een sportkantine te houden om vervolgens met een besloten gezelschap hun dierbare naar het crematorium te begeleiden. Dat bespaart vaak niet alleen geld, maar zorgt ook veelal voor een meer passend afscheid met minder tijdsdruk.

Landelijk opererend

Meride werkt landelijk en ons hoofdkantoor staat in Naarden. Onze uitvaartverzorgers wonen en werken in heel Nederland, dus er is altijd iemand bij u in de buurt. Onze landelijke dekking heeft verschillende voordelen. Zo zijn wij in staat om ook complexere uitvaarten te organiseren. Stel iemand is overleden in Limburg, maar wil in Drenthe op een mooi kerkhof begraven worden. Voor ons is het geen probleem om dit te organiseren. Wij maken op onze website gebruik van lokale telefoonnummers omdat wij daadwerkelijk onze dienstverlening onder andere bij u thuis uitvoeren.

Uitvaartzorg is teamwerk

Op de achtergrond is bij elke uitvaart naast de uitvaartverzorger een compleet team betrokken. Denk aan onze mensen van de klantenservice, de administratie en zij die de kwaliteit bewaken. Door het jarenlang delen van informatie met elkaar tijdens onze interne bijeenkomsten vergroten we continu ieders kennis.

Dag en nacht bereikbaar

Een overlijden komt vaak onverwacht. Ook vaak in het weekend of midden in de nacht. Daarom hebben we een telefoondienst waar U 24/7 terecht kan voor het melden van een overlijden of het stellen van u vragen.

Elke uitvaart polis is welkom

Bij Meride kunt u met elke uitvaartpolis terecht. Het maakt niet uit waar de polis is afgesloten. In de loop der jaren hebben we ervaring en kennis opgebouwd om van de meest “obscure” oude polis boven water te krijgen welke maatschappij inmiddels uitkering plichtig is. Wij nemen u de administratieve rompslomp uit handen en zorgen er voor dat de poliswaarde uitgekeerd wordt. En bent U verzekerd bij een van de grote verzekeraars die ook hun eigen uitvaartservice hebben, weet dan dat U altijd de vrijheid hebt om de uitvaart door Meride te laten uitvoeren.