Wie zijn wij?

Het verhaal van Meride begint acht jaar geleden. Mark-Victor Dreuning werkte twee jaar lang in de uitvaartbranche en ervoer verschillende misstanden in de branche. Hij sprak veel uitvaartverzorgers die overspannen waren en zag hoe er vaak misbruik wordt gemaakt van de klant.

Het is makkelijk verkopen aan een klant die emotioneel labiel is, geen kennis heeft van uitvaartzorg en onder tijdsdruk wordt gezet. En dat kan niet alleen anders, dat móét anders, vond Mark.

Nu in deze ‘Corona tijd’ weten wij van uur tot uur wat er allemaal kan. Neem gerust contact op, er is nog zoveel mogelijk.

M.V. Dreuning - Algemeen Directeur Meride Uitvaartverzorging

Onafhankelijk

Meride is een onafhankelijk opererende uitvaartonderneming.
Maar wat betekent dat nou precies in de praktijk?
Wist u dat bij grote uitvaartondernemingen/verzekeraars de uitvaartverzorger bij voorkeur het vastgoed van de verzekeraar moet verhuren? Veel verzekeraars zijn namelijk ook eigenaar van crematoria, die ze graag gebruiken voor de afscheidsceremonie. Veel consumenten weten helaas niet dat het heel goed mogelijk is om een afscheidsceremonie op een alternatieve locatie, zoals een mooi kasteeltje, museum, in het bos, of desnoods een sportkantine te houden. Om vervolgens met een besloten gezelschap hun dierbare naar het crematorium te begeleiden. Dat is vaak gunstiger voor uw portemonnee en zorgt voor een meer passend afscheid met minder tijdsdruk.

Landelijk opererend

Meride werkt landelijk en ons hoofdkantoor staat in Naarden. Onze uitvaartverzorgers wonen en werken in heel Nederland, dus er is altijd een Meride uitvaartverzorger bij u in de buurt. Onze landelijke dekking heeft verschillende voordelen. Zo zijn wij in staat om ook complexere uitvaarten te organiseren. Stel iemand is overleden in Limburg, maar wil in Drenthe op een mooi kerkhof begraven worden. Voor ons is het geen probleem om dit te organiseren.

Uitvaartzorg is teamwerk

Op de achtergrond is bij elke uitvaart naast de uitvaartverzorger een compleet team betrokken. Denk aan onze mensen van de klantenservice, de administratie en zij die de kwaliteit bewaken. Door het jarenlang delen van informatie met elkaar tijdens onze interne bijeenkomsten vergroten we continu ieders kennis.

Dag en nacht bereikbaar

Een overlijden komt vaak onverwacht. Ook vaak in het weekend of midden in de nacht. Daarom hebben we een telefoondienst waar U 24/7 terecht kan voor het melden van een overlijden of het stellen van u vragen.

Elke uitvaart polis is welkom

Bij Meride kunt u met elke uitvaartpolis terecht. Het maakt niet uit waar de polis is afgesloten. In de loop der jaren hebben we ervaring en kennis opgebouwd om van de meest “obscure” oude polis boven water te krijgen welke maatschappij inmiddels uitkering plichtig is. Wij nemen u de administratieve rompslomp uit handen en zorgen er voor dat de poliswaarde uitgekeerd wordt. Bent U verzekerd bij een van de grote verzekeraars die ook hun eigen uitvaartservice hebben? Weet dan dat U altijd de vrijheid hebt om de uitvaart door Meride te laten uitvoeren.

Meer informatie

Frisse manier van zaken doen

  • Elke klant valt bij ons automatisch onder onze 100% Kwaliteitsgarantie. Als u niet tevreden bent over een onderdeel van de uitvaart zullen wij de waarde in geld van dit onderdeel 100% aan u vergoeden. Lees meer >
  • De prijsverschillen tussen Meride en Dela, Yarden of Monuta kunnen oplopen tot wel 1000 Euro*. Hoe kan Meride zoveel voordeliger zijn? Dat is eenvoudig: Omdat het kan! Wij hoeven geen duur hoofdkantoor met een uitgebreide directie, bonussen, onderhoud van vastgoed en dure reclamecampagnes te betalen. Lees meer >
  • Wij verhogen voor iedereen het door de verzekeraar uitgekeerde bedrag van een natura-uitvaartpolis met 10%. Dit doen we als gebaar naar alle Nederlandse gedupeerde polishouders. Lees meer >

* gebaseerd op informatie op website van Dela, Yarden en Monuta en afhankelijk van het gekozen product/aanbieder

Confidental Infomation