Kinderuitvaart

Het overlijden van een kind is waarschijnlijk de meest aangrijpende gebeurtenis in een mensenleven. Een kinderuitvaart vraagt dan ook om speciale aandacht en inzet van de uitvaartverzorger. De uitvaartbegeleiders van Meride hebben veel ervaring met kinderuitvaarten. Zij weten dat een mooi en persoonlijk afscheid ondanks het immense verdriet toch troost brengt en helpt verder te gaan. Samen met u zoekt onze uitvaartbegeleider naar een afscheid dat bij u en uw kind past.

Meer informatie Offerte aanvragen
Kinderuitvaart

Onze ervaring is dat er zeer correct en netjes de uitvaart van onze zoon is geregeld en begeleid. De Heer Stephan Faber,die ons vanaf het begin heeft begeleid ,heeft ons zeer fijn en vakkundig tot…

9,2

470 beoordelingen

98% beveelt Meride uitvaart aan

★★★★★★★★★★
Kinderuitvaart

Een gepaste uitvaart

Een uitvaart van wie ook, kan en mag nooit standaard zijn. Immers, standaard mensen bestaan niet. Maar een afscheid van een kind, soms nog onvoldragen, soms wat ouder, heeft een hele bijzondere extra dimensie. Want er wordt ook afscheid genomen van een toekomst, van dromen, van verwachtingen, vaak ook van hoop.

Bij Meride is een kinderuitvaart in ervaren en vertrouwde handen

Meride heeft zeer professionele, betrokken en ervaren medewerkers. Zij kunnen u op alle mogelijke manieren bijstaan na het verlies van een kind, ook na de uitvaart. U kunt ons bereiken op nummer 085 - 401 81 23 (24/7)

  • Jarenlange ervaring met het verzorgen van kinderuitvaarten
  • Groot netwerk van rouwverwerkingsspecialisten
  • Een hoge klanttevredenheidsscore

Soorten kinderuitvaart

Er zijn veel manieren om een kinderuitvaart een persoonlijk tintje te geven. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een (zelf) beschilderde kist, een begrafenis met piraten- of prinsessenthema, een rouwkaart van een kindertekening, een boeket met speelgoed. Ook kunnen broertjes en zusjes of het voetbalteam een rol spelen bij de ceremonie. U bepaalt hoe de uitvaart van uw kind eruitziet. De uitvaartbegeleiders van Meride denken graag met u mee over een liefdevol  en bijzonder afscheid. Bespreek uw ideeën en wensen met uw uitvaartbegeleider zodat de uitvaart van uw kind precies wordt zoals u wilt.

Baby- en foetusuitvaart

Als een baby levenloos wordt geboren na een zwangerschap van minder dan 24 weken, bent u niet verplicht het kindje aan te geven bij de gemeente maar het mag wel. Als een kindje overlijdt na een zwangerschap van meer dan 24 weken, wordt de baby aangegeven bij de gemeente en moet een uitvaart worden geregeld. De uitvaartverzorgers van Meride hebben veel ervaring met baby- en foetusuitvaarten. Bespreek uw wensen met uw uitvaartbegeleider. Het is belangrijk afscheid te nemen op een manier die bij u past en waar u zich prettig bij voelt.  Misschien wilt u uw kindje zelf wassen en aankleden en thuishouden tot de uitvaart. Uw uitvaartverzorger kan u hierbij helpen.

Kinderuitvaart

Wanneer een kind overlijdt, is het belangrijk afscheid te nemen op een manier waar u zich prettig bij voelt. Ook voor eventuele broertjes en zusjes en verdere nabestaanden is het afscheid van groot belang. De uitvaartverzorgers van Meride hebben veel ervaring met kinderuitvaarten. Zij helpen u graag het afscheid van uw kind zo mooi en persoonlijk mogelijk te maken, helemaal volgens uw wensen.  Bespreek uw wensen en ideeën en stel uw vragen; wij beantwoorden ze graag. Ook kunnen onze uitvaartverzorgers ideeën aandragen voor een bijzondere uitvaart die bij u en uw kind past.

Voorbespreking kinderuitvaart

Wanneer u weet dat uw kind gaat overlijden, wilt u misschien al nadenken over het afscheid. Wij helpen u hier graag bij. Door onze ervaring en kennis weten wij wat er mogelijk is en kunnen we proberen uw wensen en ideeën alvast vorm te geven. Onze uitvaartverzorgers kunnen vrijblijvend langskomen voor een kennismakingsgesprek. Deze voorbespreking brengt, ondanks het verdriet, rust en ruimte. Als de praktische zaken besproken en geregeld zijn, kunt u uw aandacht richten op het afscheid dat komen gaat.

Meer informatie over kinderuitvaarten

  • Ziektekosten: Een kindje dat levenloos geboren is, hoeft u niet te melden bij uw zorgverzekeraar. De medische rekeningen vallen onder de zorgverzekering van de moeder. Als uw kindje levend is geboren, moet het binnen een bepaalde termijn aangemeld worden. Ook als uw kindje na enkele dagen overlijdt, moet het overlijden worden gemeld bij de zorgverzekeraar. U kunt de geboorte en het overlijden van uw kindje telefonisch doorgeven.
  • Opbaren: Voor u kan het prettig zijn uw kind thuis op te baren. Er worden dan koelelementen geplaatst in bijvoorbeeld het bedje. Op deze manier is uw kindje dichtbij en kunt u bij uw kind zijn wanneer u wilt.  Ook familie en vrienden kunnen in huiselijke kring afscheid van uw kind nemen. Als kinderen thuis worden opgebaard, komen wij iedere dag even langs om te kijken naar de conditie van het lichaam. Als thuis opbaren niet mogelijk is, kunt u ervoor kiezen uw kind over te brengen naar ons uitvaartcentrum. Daar zijn zowel rouwkamers als 24-uurskamers beschikbaar.
  • Uitvaartverzekering: Kinderen zijn tot hun 18de jaar vaak gratis meeverzekerd op de uitvaartpolis van hun ouders. Heeft een zwangerschap minimaal 24 weken geduurd en komt het kindje te overlijden, dan zijn uitvaartverzekeraars verplicht de kosten voor de uitvaart te vergoeden. Heeft de zwangerschap korter dan 24 weken geduurd dan zijn uitvaartverzekeraars dit niet verplicht. In dat geval beslist de verzekeraar of de kosten vergoed worden of niet.
  • Afscheid: Na het overlijden is het belangrijk voor u en uw gezinsleden om goed afscheid te nemen van uw kindje, op een manier waar u zich prettig bij voelt. Het is dan ook belangrijk hier met elkaar over te praten en uw wensen te bespreken met uw uitvaartverzorger. Door onze ervaring weten wij wat de mogelijkheden zijn. En door ons inlevingsvermogen kunnen wij u goed helpen bij het inrichten en vormgeven van het afscheid.

Eerst een prijsopgave?

Laat ons uw wensen weten. Dan vertellen we u snel meer over de exacte kosten van de uitvaart.

Offerte aanvragen

Aarzel niet om te bellen!

Heeft u vragen, of wilt u zo snel mogelijk een uitvaart regelen? Meride is 24/7 bereikbaar.

085 - 401 81 23 (24/7)

De kosten van een kinderuitvaart

Indien één van de ouders een polis heeft, zijn kinderen vaak meeverzekerd. Het kind moet dan wel direct na de geboorte aangemeld worden. U kunt met elke polis bij Meride terecht. Voor onze dienstverleningstarieven klikt u hier. Voor het aanvragen van een gespecificeerde offerte kunt u ons bellen, mailen of het offerteformulier invullen.

Inge Lammers over haar ervaring met Meride

Kennismakingsgesprek aanvragen


Tussen 09:00 en 21:00 uur ontvangt u direct een reactie van ons.
Is het nu na 21:00 uur dan hoort u morgenochtend van ons.
Ervaring helpt u verder.

Kinderuitvaart