Onze uitvaartverzorger

bij u in de buurt
 • Home » Uitvaart regelen

  Uitvaart regelen

  telephone

  Uitvaart

  Meride ondersteunt u in alles wat er bij een uitvaart komt kijken. Onze uitvaartmedewerkers verzorgen elke uitvaart met zorg en aandacht op een manier die recht doet aan de overledene en aan de nabestaanden. We nemen immers maar één keer afscheid. Het is daarom prettig om alle wensen van de overledene te respecteren, bijvoorbeeld met een traditionele uitvaart volgens uw geloofstraditie of juist met een eigentijdse eco-uitvaart. U kunt bij ons terecht voor elke uitvaart, ongeacht uw verzekering of uitvaartpolis. Wilt u meer weten over onze dienstverlening bij u in de buurt? Voer dan uw woonplaats in voor alle gegevens over onze vestiging bij u in de buurt. Onze medewerkers staan 24 uur per dag voor u klaar. Wilt u een persoonlijk kennismakingsgesprek of een offerte op maat? Bel dan direct naar 085-40 18 123.

   nederland

  Meride dicht bij u in de buurt

  Geef uw plaatsnaam in  Een persoonlijke uitvaart? Meride inspireert

  Meride is als uitvaartverzorger helemaal van deze tijd. Steeds meer mensen weten precies hoe zij hun uitvaart willen regelen. Wij begrijpen het dan ook goed als u zelf dingen wilt regelen, maar als u het nog niet weet, zijn we graag uw inspiratiebron voor een persoonlijke uitvaart. Daarbij houdt u altijd zelf de regie in handen, want uw wensen staan bij Meride voorop. Vanuit onze betrokkenheid, ervaring en vakmanschap waarborgen wij de kwaliteit van elke uitvaart. Onze medewerkers staan u bij met gevoel én daadkracht. Als geen ander weten zij hoe belangrijk het is om een mooi en persoonlijk afscheid te verzorgen, zodat de nabestaanden hier steun aan hebben bij de verwerking van hun verlies.

  Meride heeft vestigingen in het hele land. Onze medewerkers zijn daarom goed op de hoogte van alle mogelijkheden voor een uitvaart in uw woonplaats. Zo bent u altijd verzekerd van een echt persoonlijke en passende uitvaart die precies past bij uw naaste. Vertel ons uw wensen. Wilt u ondersteuning en advies om de uitvaart zelf te regelen? Komt het u beter uit dat onze uitvaartmedewerker de zorg voor de uitvaart helemaal van u overneemt? Laat het ons gerust weten, want alles is bespreekbaar. Daarnaast verlenen wij nazorg als u dat nodig heeft.

  Contact opnemen

  Uitvaart regelen

  085-40 18 12324/7 gratis

  Voor het melden van een overlijden en informatie over uitvaartzorg kunt u ons 24 uur per dag, 7 dagen per week bereiken.

  Kennismakingsgesprek

  085-40 18 12324/7 gratis

  klantenservice@meride.nl

  Maak alvast kennis met de uitvaartverzorger, stel al uw vragen en ontvang een uitgewerkte offerte.

  Uitvaart: kosten crematie

  Bij een uitvaart is cremeren goedkoper dan begraven. De kosten voor een crematie bestaan uit het afscheid zelf, de huur van de aula en de catering. Na de crematie krijgt u te maken met kosten voor de asbestemming. Wilt u de as thuis in een mooie sierurn bewaren of wilt u de as zelf uitstrooien vanuit een asbus? Ook als u de as wilt laten bijzetten in een columbarium krijgt u te maken met kosten. Wij brengen u graag voor de uitvaart op de hoogte, zodat u goed geïnformeerd uw keuze maakt. Als u wilt weten hoe hoog de kosten voor een crematie zijn, vraag dan hier een offerte aan.

  Uitvaart: kosten begrafenis

  Bij een begrafenis krijgt u te maken met andere kosten dan bij een crematie. Zo is er vaak sprake van vervoer van de locatie waar de afscheidsplechtigheid ter gelegenheid van de uitvaart wordt gehouden naar de laatste rustplaats van de overledene. Bovendien krijgt u te maken met de huur van de grafrechten en met de kosten voor een grafmonument. Veel mensen kiezen ervoor om de grafrechten voor een bepaalde periode af te sluiten. Deze kosten zijn per begraafplaats en per gemeente verschillend. Vraag nu een offerte voor de uitvaart aan en u weet waar u aan toe bent.

  telephone

  De uitvaartverzorgers van Meride

  content img

  Uw persoonlijke uitvaartverzorger helpt u met praktische zaken rond de uitvaart van uw dierbare, biedt u een luisterend oor en staat u bij met ideeën en suggesties voor een mooi en persoonlijk afscheid. Wij nemen graag alle tijd voor u, dus bespreek gerust uw wensen over de uitvaart en stel alle vragen waar u mee rondloopt. Onze medewerkers werken lokaal en regionaal en zijn dus goed op de hoogte van de mogelijkheden in en rond uw woonplaats. Wilt u de afscheidsplechtigheid voor de uitvaart houden op een locatie waar de overledene graag kwam, zoals een sportvereniging of kerkgebouw? Wilt u de overledene via een geliefde plek naar zijn laatste rustplaats brengen? Onze medewerker kan de mogelijkheden voor u bekijken, zodat de uitvaart een nog persoonlijker karakter krijgt.

  Al onze medewerkers hebben een ruime ervaring en beschikken over een erkend vakdiploma. Zij werken vanuit hun gedrevenheid om mensen te steunen in de bijzondere periode rond een uitvaart. Zij zijn betrouwbaar, integer en geven precies de zorg die u wilt en nodig heeft rond de uitvaart van uw dierbare.

  Maak kennis met enkele van onze uitvaartverzorgers

  Bespreek alvast uw wensen voor de uitvaart

  Voor nabestaanden is het gemakkelijker om een uitvaart te regelen als zij weten wat de uitvaartwensen van de overledene zijn. Bespreek uw wensen daarom op tijd met elkaar, ook wanneer een overlijden nog erg ver weg lijkt. Heeft u een voorkeur voor bepaalde muziek of bepaalde bloemen? Wilt u op een bepaalde begraafplaats worden begraven, bijvoorbeeld vanwege uw geloof of op een natuurbegraafplaats? Of wilt u liever worden gecremeerd? Het is ook mogelijk om de wensen voor uw eigen uitvaart bij Meride te laten vastleggen. Dat kan tijdens een kosteloos en vrijblijvend persoonlijk gesprek.

  Wilt u van deze mogelijkheid gebruikmaken en uw verzoeken voor uw eigen begrafenis of crematie alvast laten vastleggen? Maak dan een afspraak via 085-40 18 123 voor een één-op-één gesprek bij u thuis. Een e-mail sturen kan ook: klantenservice@meride.nl.

  Meride, voor elke uitvaart, ongeacht uw verzekering

  Meride is een onafhankelijke uitvaartverzorger en richt zich uitsluitend op een goede en persoonlijke zorg voor een uitvaart, ongeacht waar u bent verzekerd. De meeste eenvoudige uitvaartverzekeringen dekken alle belangrijke kosten voor een uitvaart, maar omdat onze medewerkers thuis zijn in de regio, weten zij vaak goedkopere alternatieven, zodat er ruimte kan ontstaan voor een nog persoonlijker invulling van de uitvaart.

  Wat zijn de kosten van een uitvaart?

  Elke begrafenis of crematie brengt kosten met zich mee waar u niet dagelijks bij stilstaat. Elke keuze die u maakt is dan ook van invloed op de kosten, bijvoorbeeld de catering voor een grote groep gasten of het aantal volgauto’s in de rouwstoet. Meride heeft diverse pakketten met een vaste dienstverlening tegen vaste prijzen. U kunt de pakketten altijd uitbreiden of juist onderdelen weglaten, zodat de uitvaart goed aansluit bij de wensen en het karakter van de overledene.

  24 uur per dag bereikbaar

  Bij Meride kunt u 24 uur per dag, 7 dagen per week terecht. Onze medewerkers staan dag en nacht voor u klaar, voor als u een overlijden wilt melden, of als u andere vragen heeft over de uitvaart van uw dierbare of als u een wijziging in uw wensen voor uw eigen uitvaart wilt doorgeven. Als u een overlijden meldt, dan zorgen wij ervoor dat er direct een uitvaartverzorger naar u toe komt, ook ’s nachts en in het weekend.

  Wat te doen bij een overlijden?

  Wanneer uw dierbare overlijdt, breekt er een verdrietige periode aan waarin u veel moet regelen voor de uitvaart. Meride ontzorgt u graag bij een aantal zaken. Daarom is het het gemakkelijkst om zo snel mogelijk na een overlijden contact met ons op te nemen om de uitvaart te regelen. Bel ons op 085-40 18 123. Wij staan u direct bij en zorgen dat onze uitvaartverzorger bij u thuis komt. Aan de hand van deze checklist kunt u alvast de eerste praktische zaken regelen.

  Checklist bij overlijden

  1. Is de persoon thuis overleden, dan belt u direct de huisarts of waarnemend huisarts. Als het overlijden in het ziekenhuis of zorgcentrum gebeurt, wordt deze ingeseind door het personeel.

  Gebeurt het overlijden tijdens een overnachting elders of een vakantie? Bel dan direct de alarmcentrale van uw reisverzekering. Als het overlijden een direct gevolg is van een ongeval is, moet u de verzekeringsmaatschappij bellen.

  1. Bel vervolgens Meride voor het regelen van de uitvaart via telefoonnummer 085-40 18 123. Vanuit het buitenland kunt u ons bereiken via 0031-(0)85-4018123.
  2. Weet u waar de uitvaartpolis ligt? Meestal ligt deze in de persoonlijke administratie van de overledene. Het helpt als u deze alvast klaarlegt.
  3. Heeft de overledene een testament of wilsbeschikking? Mogelijk helpt dit u om keuzes voor de uitvaart te maken. Als er al een gesprek is geweest met een van onze medewerkers in uw woonplaats, dan zijn de wensen rond de uitvaart bij ons bekend.
  4. Leg ook het identiteitsbewijs en/of het trouwboekje van de overledene vast klaar. Dit is nodig om het overlijden te melden bij de burgerlijke stand.
  5. Begin met het maken van een adressenlijst voor rouwkaarten en voor de uitnodiging voor de uitvaart.
  6. Zoek alvast in de kast naar geschikte kleding voor de uitvaart. Deze geeft u mee aan de uitvaartverzorger.

  Als u deze checklist liever op papier hebt, dan vindt u hier een PDF-bestand dat u kunt printen.

  Onze uitvaartmedewerker helpt u met de volgende stappen, zoals het verzorgen van de overledene, de aangifte van het overlijden bij de burgerlijke stand en het regelen van de uitvaart.

  Voorbereiden van de uitvaart

  Voor sommigen zijn de dagen van het voorbereiden van de uitvaart een mooi moment om een persoonlijke uitvaart te regelen voor uzelf en voor andere nabestaanden. Daarbij maakt u veel keuzes. Onze uitvaartmedewerker staat u hierin bij en is uw inspiratiebron voor als u het even niet weet. Ook onze Kennisbank biedt uitgebreide inspiratie voor tal van zaken die bij een uitvaart komen kijken. Eén van de eerste keuzes die u maakt gaat over de rouwkaart en de uitnodiging voor de uitvaart. Bij onze uitvaartverzorger heeft u een uitgebreide keuze in rouwkaarten. Als u moeite heeft met het bedenken van een passende tekst voor op de rouwkaart, dan vindt u op de pagina Rouwkaarten voorbeelden van teksten. Weet u al wat voor soort uitvaart u wilt? Veel mensen kiezen voor een eigentijdse eco-uitvaart. Daarbij kunt u kiezen voor een eco-uitvaartkist, maar een draagbaar met lijkwade past ook helemaal in deze stijl. Bij Uitvaartkisten leest u meer over het kiezen van een geschikte kist voor de uitvaart. En het afscheid zelf? Wilt u de plechtigheid voor de uitvaart houden op een locatie waar uw dierbare graag kwam? Onze uitvaartmedewerker geeft u graag advies. Op de pagina Uitvaartlocaties vindt u meer ideeën voor andere locatie om de plechtigheid voor de uitvaart te houden. Wilt u een toespraak houden en komt u er zelf niet uit? Een korte toespraak of het voordragen van een gedicht heeft soms meer effect dan een lange toespraak vol met details. U vindt in de Kennisbank diverse tips over het schrijven van een toespraak tijdens de uitvaart.

  Bel mij terug

  Gegarandeerd heel snel

  Heeft u het erg druk of wilt u graag terug gebeld worden buiten uw werktijden om?
  Vraag aan

  Waarom Meride?

  Onze kernwaarden en werkwijze

  Lees hier alles over de persoonlijke werkwijze van Meride Uitvaartverzorging.
  Lees meer

  Wat te doen bij een overlijden

  Kort stappenplan met checklist

  Alle stappen op een rijtje waar u rekening mee kunt houden en hoe te handelen.
  Lees meer

  De 7 garanties van Meride voor een uitvaart

  Meride verzorgt elke uitvaart aan de hand van onze 7 garanties. Zo bent u altijd verzekerd van een perfect geregelde uitvaart. Onze 7 garanties zijn:

  • 1. Perfect geregelde uitvaart

   Wat wilt u zelf regelen en wat regelt onze medewerker voor u? De uitvaart wordt precies volgens uw wensen uitgevoerd. Onze uitvaartverzorger legt uw wensen vast.

  • 2. Eén contactpersoon voor al uw vragen

   Bij elke uitvaart werken we met één vaste contactpersoon. Deze is exclusief voor u beschikbaar en regelt en coördineert alle afspraken, zoals de contacten met het rouwcentrum.

  • 3. Heldere afsprakenrond de uitvaart

   Onze uitvaartverzorger legt alle afspraken rond de uitvaart schriftelijk vast, ook als u op een later moment nog mondeling of schriftelijk een wijziging doorvoert. Zo heeft u altijd het overzicht bij de hand in deze drukke tijd waarin u vele moet regelen.

  • 4. Uitvaart: alle financiën duidelijk op een rijtje

   Ook in financieel opzicht weet u waar u aan toe bent bij Meride. Bespreek uw wensen met onze uitvaartmedewerker. Als u wilt, kijken we mee naar hoe de uitvaart binnen het budget van de polis past en creëren we extra ruimte als dat kan. U krijgt altijd een offerte en pas als u akkoord bent met de offerte, gaan we aan de slag met het regelen van de uitvaart.

  • 5. Ervaren en betrokken uitvaartverzorgers

   Bij Meride is uw uitvaart in vertrouwde handen. Onze uitvaartverzorgers zijn ervaren mensen die niet alleen betrokken zijn, maar die ook beschikken over een opleiding in het vak en over een omvangrijk netwerk in uw regio. Zij zijn gemotiveerd om een waardige en persoonlijke uitvaart te organiseren en bieden desgewenst nazorg na de uitvaart.

  • 6. Correcte klachtafhandeling

   Alle medewerkers van Meride werken volgens onze Kwaliteitsverklaring. Zij voldoen aan deze richtlijnen om u zorgvuldig te helpen met het regelen van de uitvaart. Hierin staat tevens een omschrijving van hoe wij klachten afhandelen. Als u er niet uitkomt met uw uitvaartverzorger, dan wordt uw klacht door een onafhankelijke derde afgehandeld.

  • 7. Klanttevredenheid

   Bij Meride evalueren we elke uitvaart. Voor veel van onze klanten is dit het moment om de uitvaartverzorger nog een extra compliment te geven. Mocht er toch een aandachtspunt naar voren komen, dan nemen we deze mee in de verbetering van onze dienstverlening./li>

  Uw uitvaart bij Meride en uw uitvaartverzekering


  Als onafhankelijk uitvaartverzorger verkoopt Meride geen uitvaartverzekeringen. Deze worden afgesloten om uitsluitend de kosten van een uitvaart te dekken. Daarom kunt u bij ons terecht met elke uitvaartverzekering. Zo heeft u de vrijheid om de uitvaart geheel naar uw eigen wensen vorm te geven. Onze uitvaartmedewerker bewaakt het budget en probeert altijd goedkopere alternatieven in uw eigen regio te vinden, zodat er ruimte ontstaat voor een nog persoonlijker invulling.

  Naturaverzekering bij een uitvaart

  Is er sprake van een naturaverzekering? Dan worden bepaalde diensten op basis van de voorwaarden van deze verzekering geleverd. Dit is echter niet altijd verplicht. Laat daarom Meride uw polis checken, zodat we ruimte kunnen creëren voor een persoonlijke uitvaart.

  De kosten van een uitvaart

  De kosten van een uitvaart zijn afhankelijk van verschillende factoren. Zo maakt het al verschil of u kiest voor een begrafenis of een crematie. Ook de keuze van een kist, de locatie, het aantal gasten of het aantal volgauto’s zijn van invloed. Als u een beeld wilt krijgen van de kosten van een uitvaart, dan kunt u altijd een vrijblijvende offerte opvragen.

  Neem contact met ons op

  Heeft u vragen over de uitvaart, wilt u een offerte of kennismakingsgesprek aanvragen of wilt u een overlijden melden? Onze medewerkers staan 24 uur per dag, 7 dagen per week voor u klaar en staan u graag te woord voor als u vragen heeft. Bel ons op telefoonnummer 085-40 18 123 of stuur een e-mail naar klantenservice@meride.nl.