Onze werkwijze

Als er iemand overlijdt die dicht bij u staat, komt er veel op u af. Of u nu wel of niet voorbereid bent, het is een emotionele ervaring. Het laatste waar u op dat moment waarschijnlijk aan wil denken, is het organiseren van de uitvaart. Onze werkwijze bij Meride is zo ingericht dat U zich zo min mogelijk bezig hoeft te houden met randzaken. Dus meer tijd overhoudt om uw verlies te verwerken. Dit is hoe we dat doen, óók nu in deze tijden van Corona.

Begrafenis

Een waardige uitvaart in tijden van Corona

Ondanks de recente ontwikkelingen m.b.t. het Corona-virus kunt u gewoon op ons rekenen. Wij blijven voor u klaar staan. Wij volgen de instructies van het RIVM bij het organiseren van onze uitvaarten. Lees gerust even onze Informatie pagina voor de exacte details en hoe we samen in tijden van Corona toch een mooie uitvaart kunnen organiseren.

Één vaste uitvaartverzorger

Wij sturen u tijdens deze bijzondere periode in uw leven nooit van het kastje naar de muur. Bij ons wordt u namelijk begeleid door één vaste uitvaartverzorger zodat u tijdens deze periode altijd een vertrouwd gezicht ziet. Onze uitvaartverzorger komt naar u toe, waar en wanneer u dit wilt.

Alle tijd en aandacht

Bij het organiseren van een uitvaart moet er veel geregeld en besloten worden. Zeker als u niet eerder hierover heeft nagedacht. Onze uitvaartverzorgers hebben expliciet de opdracht om de tijd voor u te nemen en niet perse alle beslissingen in een marathon sessie te proppen. Als het nodig is komen ze de volgende dag gewoon terug om de verdere details te bespreken.

Luisterend oor

Bij het vormgeven van een uitvaart zijn vaak meerdere naasten betrokken. Om een optimale uitvaart te organiseren, waarbij allen achteraf met een goed gevoel op terug kunnen kijken, is het van belang dat ieders mening gehoord wordt. Onze uitvaartverzorgers worden daarom expliciet geselecteerd op hun luistervaardigheden, zodat ze zo goed mogelijk de wensen van alle betrokkenen kunnen laten meewegen.

Geen upselling

Bij Meride houden we niet van verkopen. Daarom krijgen onze uitvaartverzorgers geen bonus voor extra diensten (Dat is helaas niet altijd zo in deze branche.) Dus, het maakt hen niet uit of u nu wel of niet de koffietafel na afloop in het crematorium neemt of bij het café om de hoek. Ze kunnen u onafhankelijk adviseren.

Adviserend en creatief

Onze uitvaartverzorgers zijn getraind om buiten de gebaande paden te denken. Zelfs als u al duidelijk voor ogen heeft hoe u de uitvaart geregeld wilt hebben, zullen ze soms alternatieven aandragen. Soms wist u überhaupt niet dat ze mogelijk waren. Was u dierbare bijvoorbeeld een echt buitenmens, dan kan bij goed weer een ceremonie in de natuur heel mooi zijn. Uiteraard u beslist nog steeds! Ons enig belang is om u het meest passen afscheid te bieden, zodat u met een goed gevoel kunt terugkijken. Ons motto is: “Alles wat volgens de wet is toegestaan, maken we mogelijk.”

Transparante beoordelingen

Na afloop van iedere door ons georganiseerde uitvaart ontvangt u per email een uitnodiging om uw ervaring met Meride te beoordelen. Deze beoordelingen worden via een onafhankelijke partij FeedbackCompany beheerd en onbewerkt gepubliceerd. Ze vormen voor ons een belangrijke graadmeter voor de kwaliteit van onze dienstverlening en natuurlijk een waardevolle bron voor verbeterpunten.

Nazorg

We snappen dat U beslommeringen niet ophouden na het afronden van de uitvaart. Juist dan moeten er vaak nog een hoop praktische zaken afgerond worden. Loopt u hierbij vast, aarzel dan niet om met ons contact op te nemen. Zo kunnen we u een gratis notarisservice bieden voor eerste lijn hulp bij praktische vragen.
Heeft u toch moeite om het verlies emotioneel te verwerken? Regelmatig bieden we aan onze klanten gratis rouwverwerking sessies aan, waar u door een expert praktisch handvatten aangereikt krijgt.

Betere kwaliteit tegen lagere kosten

Onze werkwijze stelt ons in staat om een betere kwaliteit tegen veelal lagere kosten te bieden:

  • Elke klant valt bij ons automatisch onder onze 100% Kwaliteitsgarantie. Als u niet tevreden bent over een onderdeel van de uitvaart zullen wij de waarde in geld van dit onderdeel 100% aan u vergoeden. Lees meer
  • De prijsverschillen tussen Meride en Dela, Yarden of Monuta kunnen oplopen tot wel 1500 Euro*. Hoe kan Meride zoveel voordeliger zijn? Dat is eenvoudig: Omdat het kan! Wij hoeven geen duur hoofdkantoor met een uitgebreide directie, bonussen, onderhoud van vastgoed en dure reclamecampagnes te betalen. Lees meer
  • Wij verhogen voor iedereen het door de verzekeraar uitgekeerde bedrag van een natura-uitvaartpolis met 10%. Dit doen we als gebaar naar alle Nederlandse gedupeerde polishouders. Lees meer >

* gebaseerd op informatie op website van Dela, Yarden en Monuta en afhankelijk van het gekozen product/aanbieder

Confidental Infomation