Wat kost een uitvaart?

Bekijk hier onze tarieven van de verschillende uitvaartvormen.

Wat kost een crematie?

vanaf € 1995

Wat kost een begrafenis?

vanaf € 2195

Wat kost nou precies een uitvaart?

De kosten van een uitvaart zijn afhankelijk van de keuze voor begrafenis of crematie, de vorm van de uitvaartplechtigheid en de persoonlijke voorkeuren omtrent de overige invulling. Wilt u een simpele uitvaartkist of een elegante kist van massief hout? Laat u de muziek afspelen of wilt u dat er live muziek is? Het heeft allemaal te maken met wensen, uw wensen. Vindt u het prettig om snel en precies te weten wat de uitvaartkosten zijn op basis van uw wensen?

Begraafplaats in Nederland

Kosten van een Crematie

De kosten voor cremeren verschillen per uitvaartcentrum. Landelijk liggen de kosten rond de € 1000. Verder moet u rekening houden met kosten voor een gedenkplek of urn. Een urn kost tussen de € 40 en € 500. Een gedenkplek kan een naamplaat of een gedenkmuur zijn waar de urn geplaatst wordt. Een gedenkmuur kost ongeveer € 500 voor een periode van vijf tot tien jaar. Een mogelijke bestemming voor (een deel van) de as is deze in een sieraad te verwerken. In het algemeen liggen de kosten hiervoor tussen de € 40 en € 200. De uitvaartverzorger van Meride kan u hier meer over vertellen. Of vraag nu direct een offerte aan.

Bijzondere locaties

Kosten van een begrafenis

Bij een begrafenis krijgt u te maken met grafrechtkosten. Deze grafkosten verschillen per gemeente. Ook is er een prijsverschil tussen een algemeen en een eigen graf. Gemiddeld is de prijs bij een periode van tien jaar voor een algemeen graf €1.300 en voor een eigen graf €2.600. De kosten voor een grafsteen bedragen gemiddeld €2.200. Ook zijn er bij een begrafenis minimaal vier helpers nodig om de kist te dragen. Vraag nu direct een offerte aan voor uw specifieke wensen.

De dienstverlening van de uitvaartverzorger

Het werk van de uitvaartverzorger is een belangrijk onderdeel van iedere uitvaart. De kosten voor een uitvaartverzorger gelden voor zowel een begrafenis als voor een crematie. De dienstverlening van de uitvaartverzorger bestaat onder andere uit het verzorgen van de wettelijke formaliteiten, de huisbezoeken, het dagelijks persoonlijke contact, het samenstellen van rouwdrukwerk en de rouwadvertentie. Ook het voorbereiden en begeleiden van de plechtigheid zijn taken van de uitvaartverzorger.

Meer informatie over de kosten van een uitvaart?

Wilt u meer weten over de kosten van een uitvaart en wat er zoal mogelijk is? Vraag dan hier een offerte aan. U kunt ons ook bellen en/of een terug bel verzoek achterlaten. Ook kan een uitvaartverzorger van Meride vrijblijvend bij u langskomen. U kunt dan in alle rust uw wensen bespreken en vastleggen. Neem contact op met een medewerker van Meride via telefoonnummer 085 – 029 1158 (24/7) of stuur een e-mail naar klantenservice@meride.nl. Onze medewerkers helpen u graag verder.

Betaalbare uitvaart: geld overhouden op de uitvaartverzekering

Onze ervaring is dat Meride de uitvaart goedkoper kan verzorgen en dat er geld van de polis overblijft. Als u verzekerd bent bij een grote maatschappij, wilt u misschien toch liever dat een betrokken uitvaartverzorger uit uw eigen omgeving uitvaart verzorgt. Bij Meride heeft u een uitvaartverzorger die vanaf het eerste contact tot ruim na de uitvaart uw vaste aanspreekpunt is en blijft.  Neem voor meer informatie contact met ons op via telefoonnummer 085 – 029 1158 of mail naar klantenservice@meride.nl.

Bij Meride terecht met elke uitvaartpolis

Ook als u een polis heeft, bent u niet verplicht uw begrafenis of crematie door de verzekeraar te laten regelen. U kunt altijd bij Meride terecht voor een uitvaart, welke polis u ook heeft afgesloten. De keuze voor een uitvaartverzorger maakt u zelf. Als u de begrafenis of crematie door Meride Uitvaartverzorging laat regelen en begeleiden, keert de verzekeraar een bedrag uit, ook bij een naturapakketpolis. Uw verzekeraar kan vertellen welk bedrag dat is.

Bekijk onze 5 polisvoordelen