Verzekeringen

Als u verzekerd bent, of zich gaat verzekeren, ongeacht bij welke verzekeraar of voor welke polisvorm, kunt u gewoon bij Meride Uitvaartverzorging terecht voor een uitvaart.

Uitvaartverzekering

U bent nooit verplicht om uw begrafenis of crematie door de verzekeraar te laten regelen. U kunt te allen tijde zelf een keuze maken voor een uitvaartverzorger. De verzekeraar is verplicht om het verzekerde bedrag uit te betalen. Indien u zelf het overlijden meldt bij de verzekeraar, dan is het zaak om duidelijk aan te geven dat de uitvaart door Meride wordt geregeld. Maar ook de Meride uitvaartverzorger kan dit voor u doen.

Uitvaartverzekering

Als u de begrafenis of crematie door Meride Uitvaartverzorging laat regelen en begeleiden, dan keert de verzekeraar dus een bedrag uit, ook bij een naturapakketpolis. Uw verzekeraar kan vertellen welk bedrag dat is. Bij een kapitaal- of sommenpolis bent u meestal helemaal vrij om zelf een uitvaartondernemer te kiezen.

Geld overhouden op de uitvaartverzekering

Wij zien vaak dat wij de uitvaart goedkoper kunnen verzorgen en dat er geld overblijft. Dus, bent u verzekerd bij een grote maatschappij, maar heeft u liever dat een betrokken uitvaartverzorger bij u uit de buurt de uitvaart verzorgt? Een uitvaartverzorger die niet alleen het gesprek voert, de uitvaart regelt, maar ook de uitvaart begeleidt en die vanaf de eerste dag tot ruim na de uitvaart uw vaste aanspreekpunt is en blijft? Dat kan. Neem in dat geval gerust contact met ons op via telefoonnummer 085 - 401 81 23 (24/7) of mail naar info@meride.nl

Soorten uitvaartverzekeringen

Net als bij een zorgverzekering kunt u bij het afsluiten van een uitvaartverzekering of begrafenisverzekering verschillende afwegingen maken. Er zijn meerdere vormen van uitvaartverzekeringen, er is een eerste verdeling te maken in een natura-pakketpolis, een natura-bedragpolis en een kapitaal- of sommenpolis. Iedere uitvaartpolis of begrafenispolis kan heel eenvoudig zijn of heel uitgebreid, met talloze variaties daar tussen in. Het is dus verstandig om goed te overdenken wat de wensen zijn. En ook om te beseffen dat wensen in de loop der jaren kunnen veranderen. In een goede uitvaartverzekering zit voldoende ruimte om op die eventuele veranderingen in te kunnen spelen.

In de Meride Kennisbank kunt u meer lezen over de verschillende soorten uitvaartverzekeringen.

Confidental Infomation