Natuurbegraven

Een natuurbegraafplaats is een deel van een natuurgebied waar mensen begraven worden. De begraafplaatsen zijn sober, zonder hekken, afrasteringen of grafmonumenten, de graven midden in de natuur. Graven zijn gemarkeerd met zwerfkeien, kleine houten bordjes of boomstammetjes. Sommige graven zijn alleen met gps op te sporen. Een laatste rustplaats op een natuurbegraafplaats, betekent voor altijd onderdeel zijn van de natuur.  De uitvaartverzorgers van Meride kunnen u vertellen of er bij u in de buurt natuurbegraafplaatsen zijn.

Meer informatie Offerte aanvragen
Natuurbegraafplaats

Een begrafenis hoort bij het leven,verdrietig,emotioneel.Maar als alles klopt en zeer goed uitgevoerd is, dan kan je met een mooie gedachte eraan terug denken.

9,2

479 beoordelingen

98% beveelt Meride uitvaart aan

★★★★★★★★★★
Natuurbegraven

Plek reserveren

Op een natuurbegraafplaats kan een plek gereserveerd worden. Ook is het mogelijk meerdere plekken naast elkaar te reserveren zodat familie bij elkaar in de natuur begraven kan worden. Wilt u een plek op een begraafplaats in de natuur reserveren of meer weten over een natuurbegraafplaats? Maak dan vrijblijvend een afspraak met een van onze uitvaartverzorgers bij u in de buurt.

Bij Meride is een duurzame uitvaart in ervaren en vertrouwde handen

Natuurbescherming

Bij natuurbegraafplaatsen staat natuurbescherming voorop. Er is altijd een ontwikkel- of verbeterplan om de lokale natuur met alle dieren en planten sterker en diverser te maken. De begraafplaatsen worden gerealiseerd op landbouw-, weidegebied of productiebos. Deze gebieden  ontwikkelen zich vervolgens tot een gevarieerd natuurgebied. Soms wordt een deel van een landgoed een natuurbegraafplaats. Dit komt de natuur en biodiversiteit op het hele landgoed ten goede.

De natuurbegraafplaats blijft een openbaar toegankelijk natuurgebied. Het eeuwigdurende grafrecht beschermt de natuur nu en voor toekomstige generaties. Door natuurbegraafplaatsen wordt Nederland mooier en groener!

Duurzaamheid

Een natuurgraf mag geen extra belasting voor het milieu vormen. Daarom moet de kist biologisch afbreekbaar en duurzaam geproduceerd zijn. Meride heeft een ruim assortiment duurzame kisten die aan deze eisen voldoen. Een duurzaam alternatief voor een kist is een opbaarplank. Als grafmarkering zijn alleen een liggende houten boomschijf of wat zwerfkeien toegestaan. Er mogen snijbloemen zonder linten op het graf gelegd worden maar geen bloemstukken, kaarsen, knuffels, lijstjes en dergelijke. Op deze manier is het graf onderdeel van de natuur en leidt het niet af van de natuurbeleving.

Elk aspect van de uitvaart verduurzamen? Lees meer

De voordelen van natuurbegraven

  • Behoud en herstel van natuur in Nederland
  • Vooraf reserveren mogelijk
  • Eenmalige, lage kosten
  • Veel mogelijkheden voor persoonlijke invulling
  • Eeuwigdurende grafrust
  • Geen zorgen over onderhoud van het graf
  • Duurzaam door o.a. afbreekbare kist

Eerst een prijsopgave?

Laat ons uw wensen weten. Dan vertellen we u snel meer over de exacte kosten van natuurbegraven.

Offerte aanvragen

Aarzel niet om te bellen!

Heeft u vragen, of wilt u zo snel mogelijk een uitvaart regelen? Meride is 24/7 bereikbaar.

085 - 401 81 23 (24/7)

Waar in Nederland?

Op dit moment zijn verspreid over heel Nederland veertien natuurgebieden met de mogelijkheid voor een natuurgraf. Bij sommige van deze begraafplaatsen is het mogelijk een uitvaartdienst te houden. Als een natuurbegraafplaats geen ruimte heeft voor een uitvaartdienst, weet onze uitvaartverzorger waar u in de buurt terecht kunt.

Elisa Giesbergen-Kuipers over haar ervaring met Meride

Kennismakingsgesprek aanvragen


Tussen 09:00 en 21:00 uur ontvangt u direct een reactie van ons.
Is het nu na 21:00 uur dan hoort u morgenochtend van ons.
Ervaring helpt u verder.

Natuurbegraven