Navigeer snel naar …

Heeft u vragen?

Wij zijn bereikbaar voor al uw vragen bij een overlijden.

Bel ons: 077 - 205 09 95

Meride, alle aandacht voor uw crematie in Peel en Maas

Als er iemand overlijdt die dicht bij u staat, komt er veel op u af. Bij Meride krijgt u een persoonlijke uitvaartverzorger die alle tijd voor u neemt. Voor, tijdens en na de crematie. Bovendien zijn we er voor iedereen in Peel en Maas. Met of zonder verzekering. Wij zijn sterk in advies. Zo kunt u de juiste beslissingen nemen. En daardoor beter afscheid nemen.

077 - 205 09 95 (24/7)
Meride in uw omgeving

Over Meride

Bij Meride staan we voor iedereen in de regio Peel en Maas klaar. Onze betrokken uitvaartverzorgers ondersteunen u in moeilijke tijden met persoonlijk en praktisch advies. Een eervol vak, dat we uitvoeren met toewijding. En met kennis, dankzij onze jarenlange ervaring kunnen we u een groot deel van de zorg uit handen nemen.

Als onafhankelijke organisatie zijn we niet gebonden aan afspraken met verzekeraars. Hierdoor hebben we de vrijheid om een volledig op maat gemaakte crematie te verzorgen. Bijvoorbeeld op een bijzondere locatie in Peel en Maas. Een afscheid waar u met een goed gevoel op terug kunt kijken.

Onze werkwijze

Contact

 • Uitvaartverzorger Peel en Maas - Henriëtte Nieskens

  Henriëtte Nieskens

  Uitvaartverzorger
 • Uitvaartverzorger Peel en Maas - Ingrid Leenders

  Ingrid Leenders

  Uitvaartverzorger
 • Onze uitvaartverzorgers

  Onze betrokken medewerkers ondersteunen u met persoonlijk en praktisch advies. We helpen u keuzes maken en zorgen dat de crematie wordt geregeld.

 • Vrijblijvend kennismakingsgesprek

  • Kijken of het ‘klikt’
  • Wensen bespreken en vragen stellen
  • Schept rust en ruimte
  Ja, ik wil een kennismakingsgesprek
 • Uitvaartverzorger Peel en Maas - Will Bierman

  Will Bierman

  Uitvaartverzorger
 • Uitvaartverzorger Peel en Maas -

  Uitvaartverzorger

Vertel ons uw wensen voor een crematie in Peel en Maas

Ons offerteformulier is heel gebruiksvriendelijk ingericht. Als u nog niet precies weet wat uw wensen zijn wordt u geholpen en als u al precies weet wat u wilt dan kunt u dat gemakkelijk kwijt. Een maatwerk offerte aanvragen duurt niet lang en daarna weet u exact waar u aan toe bent.

Crematoria in de omgeving van Peel en Maas

Onze medewerkers kennen de regio en helpen u kiezen uit verschillende crematoria, of niet-traditionele locaties in de buurt.
Bel ons om de mogelijkheden te bespreken.

077 - 205 09 95 (24/7)
Crematorium Venlo-Blerick

Crematorium Venlo-Blerick

Grote Blerickse Bergenweg 30
5927 PB Venlo
Crematorium Midden Limburg

Crematorium Midden Limburg

Kasteelweg 10
6095 ND Baexem
Crematorium Tussen de Bergen

Crematorium Tussen de Bergen

Kitskensdal 60
6045 EX Roermond
Crematorium Boschhuizen

Crematorium Boschhuizen

Spurkterdijk 40
5807 EE Venray
Crematorium Berkendonk

Crematorium Berkendonk

Meanderlaan 1
5704 KW Helmond
  VolgendeVorige
  Wij zijn bij elk crematorium welkom

  Begraafplaatsen in Peel en Maas

  Als onafhankelijke organisatie zijn we niet gebonden aan afspraken met verzekeraars. Hierdoor kunt u bij ons zelf kiezen uit de verschillende begraafplaatsen in de omgeving van Peel en Maas.

  077 - 205 09 95 (24/7)
  Voor een crematie in Peel en Maas zoals u die wenst

  Bijzondere locaties in Peel en Maas

  Wilt u liever op een niet-traditionele plek afscheid nemen, in plaats van in de standaard aula van het crematorium? Bijvoorbeeld in een strandpaviljoen of op een boot. In de omgeving van Peel en Maas bieden we verschillende bijzondere locaties aan met elk een andere uitstraling en sfeer.
  Laat ons uw wensen weten. Dan vertellen we u snel meer over de mogelijkheden.

  077 - 205 09 95 (24/7)
  U kunt met bijna elke verzekeringspolis voor een crematie bij ons terecht

  Met of zonder verzekeringspolis, u bent welkom

  Omdat Meride een onafhankelijke onderneming is, kunt u met een verzekeringspolis van elke overlijdensverzekeraar bij ons terecht. U bent dus niet verplicht om de crematie via uw financiële verzekeraar te laten lopen.

  Lees meer

  Dit is waarom u bij ons in goede handen bent

  Bij Meride geven we 7 garanties voor een crematie naar wens in Peel en Maas, zodat u met een goed geval op het afscheid terug kunt kijken.

  1. Organisatie op maat in Peel en Maas
  2. Een vast contactpersoon
  3. Duidelijke afspraken vooraf
  4. Inzicht in de kosten
  5. Ervaren medewerkers
  6. Persoonlijk en praktisch advies
  7. Hoge klanttevredenheid

  Nu crematie regelen (24/7)

  In de aanloop naar een crematie komt er veel op u af. U heeft niet alleen te maken met een hoop emoties, maar moet tegelijk ook in korte tijd veel praktische zaken regelen. In deze roerige periode kunt u ons dag en nacht bellen. We staan klaar om al uw vragen te beantwoorden of komen gelijk in actie.

  077 - 205 09 95 (24/7)

  Wat kost een crematie in Peel en Maas

  Wat een crematie kost, hangt af van uw wensen. Bekijk hier een aantal mogelijkheden in verschillende prijsklassen.

  Sobere crematie

  Een sobere crematie bij Meride is een ingetogen afscheid, zonder aanwezigheid van familie of andere nabestaanden.

  Basis crematie

  Wilt u op eenvoudige wijze met een klein gezelschap afscheid nemen? Dan kunt u kiezen voor een basis crematie bij Meride.

  Reguliere crematie

  Als u kiest voor een reguliere uitvaart bij Meride, kunt u op de dag van de crematie met een middelgroot gezelschap afscheid nemen.

  Uitgebreide crematie

  Wilt u op de dag van de crematie met een groot gezelschap afscheid nemen? Dan is een uitgebreide uitvaart van Meride voor u de juiste keuze.

  Exclusieve crematie

  Wilt u op een bijzonder uitgebreide manier afscheid nemen? Bij Meride bieden we een exclusieve uitvaart met een breed palet aan mogelijkheden om de crematie volledig op maat te verzorgen.

   Volgende Vorige

   Wat kost een begrafenis in Peel en Maas

   Wat een begrafenis kost, hangt af van uw wensen. Bekijk hier een aantal mogelijkheden in verschillende prijsklassen.

   Sobere begrafenis

   Een sobere begrafenis bij Meride is een ingetogen afscheid, zonder aanwezigheid van familie of andere nabestaanden.

   Basis begrafenis

   Wilt u op eenvoudige wijze met een klein gezelschap afscheid nemen? Dan kunt u kiezen voor een basis begrafenis bij Meride.

   Reguliere begrafenis

   Als u kiest voor een reguliere begrafenis bij Meride, kunt u op de dag van de uitvaart met een middelgroot gezelschap afscheid nemen.

   Uitgebreide begrafenis

   Wilt u op de dag van de uitvaart met een groot gezelschap afscheid nemen? Dan is een uitgebreide begrafenis van Meride voor u de juiste keuze.

   Exclusieve begrafenis

   Wilt u op een bijzonder uitgebreide manier afscheid nemen? Bij Meride bieden we een exclusief palet aan mogelijkheden om de uitvaart volledig op maat te verzorgen.

    Volgende Vorige

    Kennismakingsgesprek bij u thuis in Peel en Maas

    Onze uitvaartverzorgers zijn betrokken professionals die meeleven en meedenken. Samen met u bekijken ze de mogelijkheden en helpen ze bij keuzes maken. Bijvoorbeeld over de opbaring van de overledene, de locatie of het vervoer ernaartoe.

    Elisa Giesbergen-Kuipers over haar ervaring met Meride

    Vraag een offerte op maat aan

    De kosten van een crematie hangen af van uw wensen. Bijvoorbeeld van de keuze voor de crematiekist, de locatie van het afscheid of de bloemen en de catering. Laat ons in een paar stappen uw wensen weten, dan gaan we direct voor u aan de slag. Ook ’s avonds en in het weekend. De offerte voor de crematie ontvangt u per mail en is volledig vrijblijvend.

    De uitvaart medewerker zorgt tot in detail voor de wensen van de crematie

    Dit zijn de stappen bij een crematie

    Als er iemand overlijdt, moet in korte tijd veel geregeld worden. Uw persoonlijke uitvaartverzorger helpt u voor, tijdens en na de crematie, zodat u er niet alleen voor staat.

    Checklist bij overlijden

    Onze checklist helpt u bij het regelen van de eerste zaken na een overlijden. De rest doen wij.

    Download de PDF

    Inspiratie voor de Crematie in Peel en Maas

    Na een overlijden maakt u als nabestaande veel keuzes. Wij beantwoorden graag uw vragen en geven advies over de mogelijkheden voor een crematie bij ons in Peel en Maas.

    Lees verder
    Asbestemming naar keuze

    Meride: uw inspiratiebron voor een crematie in Peel en Maas

    Als de belangrijkste zaken zijn geregeld, kunt u zich in alle rust richten op het regelen van de crematie en het afscheid. Onze medewerkers denken graag met u mee over de mogelijkheden rond de crematie van uw naaste in Peel en Maas. Via onze Kennisbank kunt u inspiratie opdoen. Hier vindt u bijvoorbeeld op de pagina muziek diverse suggesties voor als u niet weet welke muziek u tijdens de ceremonie wilt laten horen. Wanneer u een toespraak wilt houden, maar niet weet hoe u deze kunt voorbereiden, dan vindt u op de pagina Toespraak tijdens de crematie tal van tips om deze toespraak te schrijven. Ook kunt u bij een crematie diverse bestemmingen voor de as van de overledene vinden. Wilt u de as uitstrooien? Of wilt u een sierurn in een columbarium in Peel en Maas plaatsen zodat u en andere nabestaanden nog een plek hebben om de overledene te herdenken? Op de pagina Asbestemmingen leest nu welke mogelijkheden er nog meer zijn na een crematie.


    crematie Peel en Maas

    Wilt u een speciale locatie?

    U kunt maar één keer afscheid van uw naaste nemen. Omdat er bij een overlijden veel op u afkomt, is het prettig om te weten dat u er niet alleen voor staat bij het regelen van een crematie in Peel en Maas. Meride verzorgt elke crematie op een manier die bij u en uw naaste past. Wilt u de afscheidsplechtigheid bij uw crematie op een andere locatie houden dan de aula van het crematorium? Wilt u na de plechtigheid rond uw crematie de bloemen een bijzondere bestemming geven? Meride probeert u al uw wensen rond uw crematie in Peel en Maas te verwezenlijken. Onze medewerkers staan 24 uur per dag voor u klaar in Peel en Maas om u te helpen met het regelen van een crematie. Bel ons voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek op .


    Je neemt maar één keer afscheid

    Crematie in Peel en Maas? Meride denkt graag met u mee

    Steeds meer mensen weten al precies hoe zij hun crematie in Peel en Maas willen invullen. Bij Meride weten we hoe belangrijk het is om een crematie zo persoonlijk mogelijk te maken en een mooi memorabel moment te creëren. Als uw naaste onverwachts overlijdt of geen wensen rond de crematie heeft vastgelegd, inspireren we u graag bij het creëren van een persoonlijk afscheid in Peel en Maas. Wij zijn betrokken en weten vanuit onze ervaring dat elk afscheid hét moment is om persoonlijke herinneringen te delen.


    Voor een memorabel afscheid

    Meride is onafhankelijk

    Bij Meride staat keuzevrijheid voor onze klanten voorop. Onze medewerkers wonen en werken in heel Nederland dus daarom is er altijd een medewerker van Meride werkzaam in uw regio. Bij ons zijn uw wensen belangrijk, of het nu gaat om het regelen van uw eigen crematie of om de crematie van uw naaste. Wilt u de zorg voor de crematie volledig uit handen geven of wilt u zelf de regie houden en alleen de ondersteuning en het advies ontvangen waaraan u behoefte heeft? Als u ons vertelt waar u behoefte aan heeft, geven wij u zorg en advies op maat voor een persoonlijke crematie in Peel en Maas. Onze mensen weten wat er mogelijk is op het gebied van een crematie in Peel en Maas. Tijdens een persoonlijk kennismakingsgesprek bij u thuis in Peel en Maas of omstreken kunt u ons al uw wensen vertellen. Wij denken graag met u mee over uw crematie.

    Kijk ook eens op onze kennisbank voor meer inspiratie.

    Beoordelingen over onze uitvaartverzorging

    Wij als familie zijn uiterst tevreden over jullie service, met name Stephan zijn rustige voorkomen en hulp heeft ons heel goed gedaan. Nogmaals bedankt. Mvg, Pauline Lafeber

    U kunt hier al onze reviews via de Feedback Company lezen.

    Ondersteuning door Meride bij een crematie in Peel en Maas

    Omdat elke crematie persoonlijk is, biedt onze contactpersoon in Peel en Maas u alle vrijheid om uw wensen rond de crematie te vervullen. Onze medewerkers bieden een luisterend oor, staan u bij met ideeën en helpen u met alle praktische zaken die bij een crematie in Peel en Maas komen kijken. Zo geven zij bijvoorbeeld advies over zaken als beschikbare tijd of bijkomende kosten. Dat is wel zo duidelijk. U heeft dan de rust om u volledig te richten op het afscheid van uw naaste.
    Bij Meride hechten we eraan dat onze medewerkers u helpen bij het regelen van een crematie vanuit de overtuiging om mensen te ondersteunen, te adviseren en te inspireren. Daarom heeft Meride zijn crematie verzorgers in Peel en Maas met veel zorg geselecteerd. Zo bent u altijd verzekerd van betrouwbare en integere begeleiding bij de crematie van uw naaste.

    Leg uw wensen rond uw crematie in Peel en Maas vast met een van onze medewerkers

    Veel mensen weten al precies hoe zij hun crematie willen regelen. Dat is voor nabestaanden wel zo prettig, juist omdat er in een periode van afscheid al zoveel op hen afkomt. Daarom is het wel zo prettig als uw naasten goed op de hoogte zijn van uw wensen rond uw crematie in Peel en Maas. Door uw wensen vast te leggen weten uw nabestaanden waar zij aan toe zijn. Tijdens een persoonlijk kennismakingsgesprek kunt u al uw wensen rond uw crematie bespreken met een van onze medewerkers, zoals welke bloemen u mooi vindt, welke muziek u wilt laten horen of misschien een andere persoonlijke wens. Een kennismakingsgesprek is altijd vrijblijvend en gebeurt in alle rust bij u thuis in Peel en Maas of omstreken.
    Wilt u gebruik maken van de mogelijkheid om uw wensen rond uw crematie in Peel en Maas alvast vast te leggen? Bel dan 077 – 205 09 95 of stuur een e-mail naar klantenservice@meride.nl om een afspraak te maken met een van onze medewerkers.

    Uw verzekering en uw crematie in Peel en Maas

    Meride is een onafhankelijke partij die zelf geen polissen voor een crematie verkoopt. U kunt altijd bij ons terecht voor uw crematie in Peel en Maas, ongeacht uw verzekering of polis vorm. Als u ervoor kiest om de crematie te laten begeleiden door Meride, dan bent u verzekerd van goed advies omdat wij thuis zijn in Peel en Maas. Daarnaast houden wij het bedrag waarvoor uw crematie is verzekerd in de gaten. Zo weet u zeker dat u niet voor onaangename verrassingen komt te staan in deze toch al moeilijke periode.

    Onze dienstverlening rondom een crematie in Peel en Maas en uw verzekering

    Meride regelt en ontzorgd u bij de crematie van uw naaste in Peel en Maas. Wij verkopen geen verzekeringen, maar u kunt wel met elke crematieverzekering bij ons terecht. Dat biedt u als grote voordeel dat u zelf uw keuzes maakt. Uw verzekeraar keert het polis bedrag aan ons uit. De hoogte van dit bedrag staat in de polis, of u kunt het opvragen bij uw verzekeraar. Meride is een onafhankelijke organisatie. Onze medewerkers zijn goed op de hoogte van alle mogelijkheden in Peel en Maas en omstreken, zodat zij uw crematie vaak voor lagere kosten kunnen regelen. Zo houdt u ruimte over in het budget om extra wensen in te vullen, of u krijgt het overgebleven geld teruggestort.

    Naturaverzekering

    Als uw naaste een naturaverzekering heeft, ontvangt u bepaalde diensten volgens de voorwaarden van deze verzekering. Dit is niet altijd verplicht. Als er sprake is van een naturaverzekering, neem dan contact op met een medewerker van Meride. Aan de hand van een polis-check kunnen zij u vertellen welke mogelijkheden u heeft.

    Wat zijn de kosten van een crematie in Peel en Maas?

    Hoe hoog de kosten van een crematie zijn, is uiteraard afhankelijk van uw wensen. Wilt u de goedkoopste kist? Wilt u extra tijd in de aula in Peel en Maas of wilt u extra rouwauto’s? Dit zijn allemaal factoren die van invloed zijn op de kosten van uw crematie. Meride presenteert verschillende prijsvoorbeelden voor een crematie. Deze voorbeelden kunt u altijd aanpassen naar uw eigen wensen. Zo is er het Crematiepakket ‘Sober’ voor een eenvoudige crematie voor een vaste prijs van 1.995,- euro. Daarnaast kunt u de prijsvoorbeelden: ‘Basis’, ‘Regulier’, ‘Uitgebreid’ en ‘Exclusief’ bekijken. Wilt u meer weten over de kosten voor uw crematie in Peel en Maas of wilt u een offerte aanvragen? Bel ons dan op 077 - 205 09 95 of vraag vrijblijvend en kosteloos een offerte aan zodat u de kosten voor een crematie in Peel en Maas duidelijk op een rijtje heeft.

    Altijd bereikbaar in Peel en Maas

    Onze medewerkers staan 7 dagen per week, 24 uur per dag voor u klaar. Niet alleen als u een overlijden door wilt geven, maar ook als u vragen heeft over een crematie in Peel en Maas of als uw naaste pas is overleden en u een luisterend oor nodig heeft. Want een goede nazorg vinden wij heel vanzelfsprekend na een ingrijpende gebeurtenis als het overlijden van uw naaste. Bel ons op 077 - 205 09 95 en stel ons al uw vragen over een crematie in Peel en Maas. Onze medewerkers staan u graag te woord.

    Wat te doen bij overlijden?

    Als uw naaste overlijdt, dan komen er veel dingen op u af. Los van het verdriet zijn er tal van praktische zaken die u moet regelen, zoals een verklaring van overlijden door de huisarts, familieleden op de hoogte stellen en het regelen van de crematie zelf. Onze medewerkers ontzorgen u graag door u te helpen met een aantal van dit soort praktische zaken en bij het regelen van de crematie in Peel en Maas. Neem daarom zo snel mogelijk contact op met Meride via 077 - 205 09 95 . Degene die voor u de gehele crematie gaat verzorgen komt dan direct bij u thuis. Een aantal zaken kunt u zelf al oppakken. Deze staan in onze checklist bij overlijden.

    Checklist bij overlijden in Peel en Maas

    1. Bij een overlijden thuis in Peel en Maas belt u direct de huisarts of waarnemend arts. In het ziekenhuis of zorgcentrum wordt deze automatisch gewaarschuwd.
     Overlijdt uw naaste terwijl u op reis bent? Neem dan direct contact op met de alarmcentrale van uw reisverzekering. Overlijdt uw naaste tijdens een ongeval? Bel dan de verzekeringsmaatschappij.
    2. Nadat u de huisarts heeft gebeld, belt u met Meride op telefoonnummer 077 - 205 09 95.
    3. Zoek uit of de overledene een polis heeft en leg deze klaar. Als u in de persoonlijke administratie geen polis vindt, informeer dan bij familieleden of andere naasten.
    4. Heeft de overledene een wilsbeschikking of testament? Mogelijk staan hier zijn of haar wensen rond de crematie in. Als u al eerder een kennismakingsgesprek heeft gehad in Peel en Maas met een van onze medewerkers, dan zijn de wensen over de crematie van de overledene bij ons vastgelegd.
    5. Zoek het identiteitsbewijs of trouwboekje van de overledene en leg dit klaar.
    6. Bepaal aan wie u rouwkaarten wilt sturen en maak vast een adressenlijst aan. Overleg met de medewerker van Meride wanneer u deze het beste kunt versturen.
    7. Zoek kleding uit voor de overledene en leg deze vast klaar.

    Deze checklist is ook beschikbaar als PDF, zodat u deze kunt printen en de stappen kunt afvinken.
    Na het overlijden van uw naaste helpt onze medewerker van Meride u met de vervolgstappen, zoals het verzorgen van uw naaste, de aangifte van het overlijden bij de Burgerlijke Stand in Peel en Maas. Omdat Meride de kosten voorschiet, hoeft u zich hier geen zorgen over te maken.

    De 7 zekerheden van Meride bij een crematie in Peel en Maas

    Meride verzorgt elke crematie in Peel en Maas en de omliggende regio aan de hand van 7 zekerheden. Zo bent u ervan verzekerd dat alles perfect wordt geregeld.

    1. Perfecte organisatie

     Meride voert de crematie geheel volgens uw eigen wensen uit. Onze medewerker legt alle afspraken vast over wat u zelf doet en wat wij voor u regelen.

    2. Eén vaste contactpersoon

     Bij Meride heeft u altijd één vaste contactpersoon voor uw crematie in Peel en Maas. Deze is exclusief voor u beschikbaar voor het doornemen van uw vragen en wensen bij de crematie en hij of zij coördineert de taken die Meride van u overneemt rond de crematie.

    3. Duidelijke afspraken

     De verzorger van de gehele crematie in Peel en Maas legt alle afspraken over de crematie schriftelijk vast. Ook als u in de voorbereiding van de crematie iets wilt wijzigen, krijgt u hiervan een bevestiging. Met deze afspraken heeft u altijd een duidelijk overzicht bij de hand.

    4. Duidelijke begroting

     Bij Meride weet u altijd precies waar u aan toe bent. Nadat u uw wensen rond de crematie met onze medewerker heeft besproken, ontvangt u een offerte met een overzicht van alle kosten. Desgewenst houden we in de gaten of uw wensen passen in het budget van uw verzekering. Als u akkoord gaat met de offerte, beginnen we direct met het regelen van alle afspraken.

    5. Ervaren medewerkers

     De voorbereiding en uitvoering van uw crematie in Peel en Maas is bij Meride in vertrouwde handen. Onze ervaren medewerkers staan u graag bij om een waardig en persoonlijk afscheid te organiseren. Zij hebben een opleiding gevolgd en zijn ervaren in het organiseren van een crematie.

    6. Advies in plaats van verkopen

     Elke medewerker van Meride werkt volgens onze Kwaliteitsverklaring. Deze omvat richtlijnen aan de hand waarvan we u helpen en een beschrijving hoe wij advies geven en klachten afhandelen. Heeft u een klacht en komt u hier niet uit met uw contactpersoon in Peel en Maas? Dan handelt een onafhankelijke derde uw klacht af.

    7. Klanttevredenheid

     Als klant krijgt u altijd de mogelijkheid om de crematie in Peel en Maas te evalueren. Voor veel van onze klanten is dit een gelegenheid om Meride een extra compliment te geven. Mocht u verbeterpunten constateren, dan nemen wij dit altijd mee om onze dienstverlening te verbeteren.