Angelique Hesseling

“Op een professionele en betrokken manier help ik u de uitvaart te regelen naar de wensen van de overledene en uzelf. Met een goed gevoel kunnen terugkijken op de uitvaart kan een grote troost zijn en is dan ook heel belangrijk. Ik werk met mijn hoofd en hart en behandel iedereen met veel respect.”

Angelique Hesseling

Angelique Hesseling - Uitvaartverzorger bij Meride

zeer vriendelijk, servicegericht, meedenkend en invoelend ook precies de goede toon: niet te formeel en niet te afstandelijk

9,2

482 beoordelingen

98% beveelt Meride uitvaart aan

★★★★★★★★★★

Over onze uitvaartverzorgers

Onze uitvaartverzorgers doen er alles aan om u bij te staan met ideeën. Ze bieden een luisterend oor en helpen u met alle praktische zaken. Maak via een vrijblijvend kennismakingsgesprek kennis met onze uitvaartverzorger bij u in de buurt. Tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek denkt de uitvaartverzorger samen met u na over uw uitvaart of die van een naaste. Hij of zij staat met u stil bij alle facetten van de uitvaart: de gevolgen van een overlijden en hoe u de uitvaart vorm kunt geven.

Kennismakingsgesprek aanvragen

Interview met Angelique Hesseling

Waarom heb je gekozen voor het vak van uitvaartverzorger?

Angelique: Na het overlijden van mijn opa 15 jaar geleden dacht ik: Dit kan ook anders en het intrigeerde mij. De zorg voor de familie van de overledene maar zeker ook de zorg voor de overledene zelf. Dat moest echt minder zakelijk en veel zorgzamer. Uiteindelijk ben ik 11 jaar geleden in het uitvaart vak gekomen en nog steeds werk ik met mijn hele hart aan elke uitvaart.

Vind je het lastig om de grens te bewaken tussen emotie en zakelijkheid?

Angelique Hesseling: Bijna nooit. Mijn achtergrond, politievrouw, heeft dit samen met mijn ervaring geleerd hier goed mee om te gaan. Uiteraard blijf je mens.

Krijg je wel eens verzoeken die afwijkend zijn

Angelique: Steeds vaker, dat spreekt mij ook aan en zie ik als een uitdaging. Uiteindelijk gaat het er vooral om een uitvaart neer te zetten waarbij de familie tevreden is en zij terug kunnen kijken op een mooie uitvaart.

Denk je wel eens na over je eigen uitvaart?

Angelique: Jazeker en dit ligt ook allemaal al vast. Mijn man en kinderen zijn hier uiteraard van op de hoogte.

Denk je dat uitvaarten in de toekomst zullen veranderen?

Angelique Hesseling: De kans is erg groot. De afgelopen 20 jaar is er al veel veranderd. Er is steeds meer mogelijk gelukkig en ieder mens heeft zijn eigen wensen, zoals ieder mens ook zijn eigen leven heeft.

Wat vind je lastig in je werk?

Angelique: Soms is het lastig dat vooral de families de druk voelen van alles te regelen in een relatief korte tijd. Uiteraard begrijpelijk maar er komt zoveel op hen af. Gelukkig probeer ik zoveel mogelijk uit handen te nemen en de familie en nabestaande te ontzorgen.

Wat is jouw doel bij het verzorgen van een uitvaart?

Angelique: Mijn doel is vooral: Nabestaande die terugkijken op een mooie en bijzondere dag maar vooral ook de hele week. Vanaf het moment van overlijden tot en met de uitvaart is het fijn hen tot steun te zijn. Vaak kom ik op ideeën waaraan men niet gedacht heeft en die dan erg waardevol kunnen zijn. Een mooie uitvaart helpt bij het verwerken in het verdriet.

Hoe ga je om met kleine kinderen en hun verdriet?

Angelique Hesseling: De afgelopen jaren heb ik veel kinderuitvaarten en stil geborenen mogen doen, daardoor kreeg ik veel te maken met broertjes en zusjes. Vooral ook kinderen betrekken bij de uitvaart is erg belangrijk. Het wordt vaak onderschat wat het is voor kinderen (broertjes en of zusjes) en ook voor kleinkinderen. Het lukt mij eigenlijk altijd wel om ze een ‘rol’ te geven in de uitvaart. Ze zijn na de uitvaart dan vaak trots en dat geeft een goed gevoel bij kinderen. Ik laat mijn hart spreken en dat is altijd goed, kinderen voelen dat ook direct aan.