Meride uitvaartverzorging voor Rotterdam en wijde omgeving

Een mooi afscheid wil iedereen. Wij zorgen samen met u voor een persoonlijke en betekenisvolle begrafenis. Zonder tijdsdruk en mét alle aandacht. Wij adviseren, begeleiden en ontzorgen u. We vertellen u er graag meer over.

010 - 268 05 85
Meride. Elk afscheid mooi

Onze uitvaartverzorgers

Vertrouwen is de basis voor een mooie begrafenis. Bij ons kunt u rekenen op één vast contactpersoon. Persoonlijk kennismaken is geen probleem.

Gewoon vrijblijvend de mogelijkheden bespreken voor een begrafenis in Rotterdam? Bel ons gerust. We maken graag tijd voor u, 24/7.

 • Uitvaartverzorger Rotterdam - Tamara Helbig

  Tamara Helbig

 • Uitvaartverzorger Rotterdam - Lienke Wolff

  Lienke Wolff

 • Uitvaartverzorger Rotterdam - Sylvia Hoogendoorn

  Sylvia Hoogendoorn

 • Uitvaartverzorger Rotterdam - Ingrid Hartensveld

  Ingrid Hartensveld

 • Vrijblijvend kennismaken?

  • Kijk of het ‘klikt’
  • Bespreek wensen, stel vragen
  Ja, ik wil een kennismakingsgesprek
 • Uitvaartverzorger Rotterdam - Vanessa Baloe

  Vanessa Baloe

Vraag een kennismakingsgesprek aan

 • Kijk of het ‘klikt’
 • Bespreek wensen, stel vragen
 • Schep rust en ruimte
 • Geheel vrijblijvend
Ja, ik wil een kennismakingsgesprek

Begraafplaatsen voor Rotterdam en omgeving

U bent vrij om te kiezen waar u de begrafenis voor uw dierbare wilt laten plaats vinden. Bekijk op uw gemak de begrafenislocaties in uw omgeving. Vragen? Neem gerust contact op.

010 - 268 05 85
 • Begraafplaats Laurentius

  Begraafplaats Laurentius

  Nieuwe Crooswijkseweg 123
  3034PN Rotterdam
 • Algemene Begraafplaats Crooswijk

  Algemene Begraafplaats Crooswijk

  Kerkhoflaan 1
  3034TA Rotterdam
 • Begraafplaats Oud-Kralingen

  Begraafplaats Oud-Kralingen

  Laan van Oud-Kralingen 1
  3066HA Rotterdam
 • Zuiderbegraafplaats

  Zuiderbegraafplaats

  Slinge 50
  3084EB Rotterdam
 • Begraafplaats Charlois

  Begraafplaats Charlois

  Charloisse Lagedijk 680
  3084lj Rotterdam
  Volgende Vorige
  Uitvaartverzorging Rotterdam

  Begraafplaatsen in Rotterdam en omgeving

  Er zijn diverse begraafplaatsen in Rotterdam en omgeving. Wilt u meer weten hierover of heeft u een andere vraag? Bel ons gerust.

  010 - 268 05 85
  Voor een begrafenis in Rotterdam zoals u die wenst

  Alternatieve locaties

  Het afscheid hoeft niet altijd plaats te vinden in de aula van een crematorium of begraafplaats. Alternatieven kunnen zijn: uw favoriete restaurant, uw eigen tuin of in het clubgebouw van de sportvereniging.

  010 - 268 05 85

  Al meer dan 10 jaar tevreden families.

  Garantie op een mooie begrafenis

  Persoonlijk, prettig en dichtbij. Dát ervaart u als onze uitvaartverzorger de begrafenis verzorgt. U heeft één vast, vertrouwd gezicht, van begin tot eind. Iemand die u advies geeft dat past bij uw wensen en budget. We doen alles voor het mooiste afscheid.

  Uw verzekeringspolis 10% meer waard

  Bent u in het bezit van een natura-uitvaartpolis? Ook dan bent u bij Meride van harte welkom. Wij verhogen de waarde van uw natura-polis met 10% indien u voor Meride kiest.

  Inspiratie voor begrafenis in Rotterdam en omgeving?

  Bij het regelen of voorbereiden van een begrafenis komt veel kijken. De beperkte tijd die u (meestal) hiervoor hebt, maakt het extra lastig. Bij ons in Rotterdam en omstreken is van alles mogelijk. Neem gerust contact op; 010 - 268 05 85.

  Uitvaartzorg en onze rouwkaarten

  Begrafenis in Rotterdam: de rouwkaart

  Als na het overlijden alle praktische zaken zijn geregeld, kunt u zich richten op het organiseren van de begrafenis. Wij staan u bij met advies en ideeën. Op onze Kennisbank vindt u ook tal van ideeën om van de begrafenis van uw naaste een mooi en memorabel moment te maken. Zo moeten de rouwkaarten op tijd worden verstuurd, zodat de ontvangers tijdig op de hoogte zijn van wanneer de begrafenis in Rotterdam is. Vaak staat er een persoonlijke tekst of gedicht op dat de overledene karakteriseert. Komt u er niet uit? Vraag dan of onze begrafenisondernemer suggesties voor een passend gedicht heeft. Muziek is ook een manier om een begrafenis een persoonlijk karakter te geven. Als u niet weet welke muziek u wilt laten horen, dan biedt de pagina begrafenismuziek een lijst met muziek wij als begrafenisonderneming vaak bij begrafenissen spelen. Ook een ritueel maakt vaak deel uit van ene persoonlijk afscheid, zoals het aansteken van kaarsen. Op de pagina Rituelen leest u ook voorbeelden van persoonlijke rituelen die wij als begrafenisondernemer bij begrafenissen zagen.

  begrafenis Rotterdam

  Grote collectie begrafeniskisten

  De keuze van de begrafeniskist voor de begrafenis is de laatste jaren een heel bewuste keuze. Wilt u een traditionele kist of juist een eco-kist? Op de pagina begrafeniskisten vindt u meer suggesties. Weet u al waar u de afscheidsplechtigheid wilt houden? Veel begraafplaatsen hebben een aula, maar als uw naaste bijvoorbeeld een bestuursfunctie had bij een sportvereniging of graag naar een bepaalde locatie in Rotterdam ging, dan is het vaak ook mogelijk om de afscheidsplechtigheid bij de begrafenis op een andere locatie te houden. Kijk op de pagina locaties voor meer suggesties of vraag onze verzorger of hij ideeën heeft. En ten slotte moet er bij een begrafenis ook een graf worden uitgezocht.

  Wij staan u bij in Rotterdam

  Meride: uw een persoonlijke begrafenisonderneming in Rotterdam

  Tegenwoordig weten steeds meer mensen precies hoe zij hun begrafenis willen invullen. Meride staat u bij om alles rond de begrafenis van uw naaste in Rotterdam te regelen. Als u nog niet precies weet wat u wilt, dan zijn we graag een inspiratiebron. U houdt altijd zelf de regie in handen, zodat u verzekerd bent van een persoonlijke begrafenis die past bij de overledene en die voor u en andere nabestaanden een mooie persoonlijke herinnering vormt. We staan u rond de begrafenis bij met aandacht, gevoel en daadkracht, waarbij uw wensen altijd voorop staan.

  Voor een memorabel afscheid

  Altijd iemand van Meride dichtbij

  Onze medewerkers wonen en werken verspreid over heel Nederland. Daarom is er altijd een bij u in de omgeving werkzaam. Ze kennen dus ook alle mogelijkheden voor een begrafenis in Rotterdam. Tijdens een persoonlijk kennismakingsgesprek bij u thuis in Rotterdam informeren we u graag over de mogelijkheden. Bespreek met ons uw wensen. Wilt u dat we de zorg voor de begrafenis van uw naaste geheel overnemen of wilt u zo veel mogelijk zelf regelen? Meride is een onafhankelijke begrafenisonderneming, wij zijn niet verbonden aan bepaalde rouwlocaties. Daarom staan bij Meride uw eigen wensen altijd voorop. We staan ook voor u klaar als u nazorg wilt na de begrafenis in Rotterdam.

  Kijk ook eens op onze kennisbank voor meer inspiratie.

  Naar de kennisbank

  Begrafenis georganiseerd door begrafenisondernemer Meride

  Wij staat u bij met ideeën voor een begrafenis die passen bij de overledene en helpt u met praktische zaken. Omdat onze medewerker exclusief voor u beschikbaar is, neemt hij alle tijd voor u en biedt hij u een luisterend oor in deze verdrietige tijd. Hij is precies op de hoogte van alle mogelijkheden in Rotterdam en zet alles in het werk om al uw wensen uit te voeren. Ook als u de begrafenis zelf organiseert, geeft hij u advies, bijvoorbeeld of iets past in het budget of over zaken die extra tijd in beslag nemen. Zo kunt u zich in alle rust richten op het afscheid.
  Meride vindt het belangrijk dat onze mensen hun werk doen vanuit de overtuiging om dienstbaar te zijn aan mensen in deze verdrietige tijd. Daarom hebben we onze medewerkers met uiterste zorg geselecteerd. Onze mensen zijn betrouwbaar en integer en geven u precies de hulp die u wenst rond het regelen van de begrafenis van uw naaste in Rotterdam.

  Vrijblijvend kennismakingsgesprek in Rotterdam

  Als de nabestaanden op de hoogte zijn van de wensen van de overledene rond zijn of haar begrafenis in Rotterdam, is het voor hen gemakkelijker om deze uit te voeren. Daarom is het belangrijk dat u dit onderwerp bespreekbaar maakt, juist nu u en uw partner nog volop in het leven staan. Heeft u een voorkeur voor bepaalde bloemen of wilt u een bijzonder muziekstuk horen? Wilt u dat uw (klein)kinderen kaarsen aansteken? Tijdens een vrijblijvend en kosteloos gesprek met een van onze medewerkers kunt u al uw wensen voor uw begrafenis laten vastleggen. Dat kan tijdens een persoonlijk gesprek bij u thuis in Rotterdam. Bel om een afspraak met een van onze medewerkers te maken op telefoonnummer 010 – 268 05 85 of stuur een e-mail naar klantenservice@meride.nl.

  Uitvaart in Rotterdam door een uitvaartverzorger Meride

  Kosten van een begrafenis in Rotterdam

  Elke begrafenis brengt kosten met zich mee. De meeste begrafenisverzekeringen dekken de kosten van een sobere of eenvoudige begrafenis. Op onze pagina ‘Wat kost een begrafenis’ staat een overzicht met diverse prijsvoorbeelden voor een sobere of juist een uitgebreide begrafenis. Vergeet niet dat u bij een begrafenis ook grafrechten en eventueel een grafmonument moet betalen. Onze medewerkers helpen u graag met een overzicht van alle kosten en mogelijkheden voor een begrafenis in Rotterdam.

  Begrafenisondernemer Meride is 24 uur per dag bereikbaar

  Meride is 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Als begrafenisondernemer staan wij altijd voor u klaar, ook in het weekend en op feestdagen. U kunt dus altijd bij ons terecht om een overlijden door te geven of als u een vraag heeft over de begrafenis van uw naaste in Rotterdam. Bel ons gerust, ook als u behoefte heeft aan een luisterend oor in deze moeilijke tijd.

  Wat te doen bij overlijden?

  Als uw naaste overlijdt, breekt er een periode aan van veel verdriet. Tegelijkertijd moeten er allerlei zaken voor de begrafenis worden geregeld. Onze medewerkers ontzorgen u graag, zodat u achteraf minder het gevoel heeft dat u wordt geleefd. Neem daarom direct contact op over de begrafenis met onze begrafenisonderneming op telefoonnummer 010 - 268 05 85. Wij komen dan direct bij u thuis. Om het u gemakkelijk te maken, hebben we een checklist voor wat u direct na een overlijden moet doen.

  Voor U: Checklist van begrafenisonderneming Meride in Rotterdam

  1. Als uw naaste thuis overlijdt, bel dan direct de huisarts of waarnemend arts. In het ziekenhuis of in een zorgcentrum waarschuwt het personeel de huisarts. Overlijdt uw naaste tijdens een vakantie? Bel dan de reisverzekering. Overlijdt uw naaste bij een ongeval? Bel dan de verzekering.
  2. Bel vervolgens Begrafenisonderneming Meride via 010 - 268 05 85. Wij zorgen ervoor dat er snel een begrafenisondernemer bij u thuis is.
  3. Leg de polis van de verzekering klaar.
  4. Heeft de overledene een testament of wilsbeschikking? Mogelijk staan hierin zijn of haar wensen rond de begrafenis. Als de overledene al eens een kennismakingsgesprek heeft gehad, dan zijn de wensen vastgelegd bij onze begrafenisondernemer in Rotterdam.
  5. Leg het identiteitsbewijs of trouwboekje van de overledene klaar.
  6. Stel van een adressenlijst op voor het versturen van rouwkaarten. Wij als begrafenisonderneming weten wanneer u deze het beste kunt versturen.
  7. Zoek vast kleding uit voor de overledene.

  Heeft u de checklist over het overlijden en de uitvaart liever op papier? Download de PDF en print deze uit.

  Confidental Infomation