Begrafenis in Wormer: persoonlijk en dichtbij

Een mooi afscheid wil iedereen. Wij zorgen samen met u voor een persoonlijke en betekenisvolle begrafenis. Zonder tijdsdruk en hoge kosten, maar mét alle aandacht. Wij adviseren, begeleiden en ontzorgen u. We vertellen u er graag meer over.

075 - 640 82 96
Meride. Elk afscheid mooi

Onze uitvaartverzorgers in omgeving Wormer

Vertrouwen is de basis voor een mooie begrafenis. Bij ons kunt u rekenen op één vaste contactpersoon uit uw omgeving die 24 uur per dag voor u klaar staat. Persoonlijk kennismaken is geen probleem.

Gewoon even de mogelijkheden bespreken?

Bel ons gerust. We maken graag tijd voor u, 24/7.

 • Uitvaartverzorger Wormer - Simone Cohen de Lara

  Simone Cohen de Lara

 • Uitvaartverzorger Wormer - Marije Kok

  Marije Kok

 • Uitvaartverzorger Wormer - Joan Belmer

  Joan Belmer

 • Uitvaartverzorger Wormer - Robin Dissels

  Robin Dissels

 • Uitvaartverzorger Wormer - Janneke Vreeling

  Janneke Vreeling

 • Maak gewoon eens kennis

  • Kijk of het ‘klikt’
  • Bespreek wensen, stel vragen
  • Schep rust en ruimte
  • Geheel vrijblijvend
  Ja, ik wil een kennismakingsgesprek

Vraag een kennismakingsgesprek aan

 • Kijk of het ‘klikt’
 • Bespreek wensen, stel vragen
 • Schep rust en ruimte
 • Geheel vrijblijvend
Ja, ik wil een kennismakingsgesprek
Uitvaartverzorging Wormer

Begraafplaatsen in Wormer en omgeving

Wij kennen de omgeving goed. Ook de verschillende begraafplaatsen die er zijn. Wilt u meer weten hierover of heeft u een andere vraag? Bel ons gerust.

075 - 640 82 96
Voor een begrafenis in Wormer zoals u die wenst

Maak het afscheid mooi

Wist u dat u de plek voor een afscheid zelf mag kiezen? Ook als u een uitvaartverzekering heeft? Maak het afscheid mooi door een bijzondere plek. Denk aan uw eigen tuin, op een sportveld of aan het strand. Vaak is dat nog goedkoper ook. Vrijblijvend een offerte ontvangen?

Vraag offerte aan

Al meer dan 5.000 families kozen voor Meride

Bespreking uitvaart

Garantie op een mooie begrafenis

Persoonlijk, prettig en dichtbij. Dát ervaart u als onze uitvaartverzorger de begrafenis verzorgt. U heeft één vast, vertrouwd gezicht, van begin tot eind. Iemand die u advies geeft dat past bij uw wensen en budget. We doen alles voor het mooiste afscheid.

Uw verzekeringspolis 10% meer waard

Hebt u een natura-polis? Dan krijgt u van ons hiervoor standaard 10% meer waarde. Waarom? Omdat we ons als onafhankelijk uitvaartonderneming schamen dat verzekeraars u met zo’n polis dupeerden. En om te laten zien dat uw belang bij ons voorop staat.

Inspiratie voor begrafenis in Wormer en omgeving?

Bij het regelen of voorbereiden van een begrafenis komt veel kijken. De beperkte tijd die u (meestal) hiervoor hebt, maakt het extra lastig. In Wormer en omstreken is van alles mogelijk. Neem gerust contact op; 075 - 640 82 96.

Uitvaartzorg en onze rouwkaarten

Begrafenis in Wormer: de rouwkaart

Een van de praktische regelzaken rondom een overlijden is: familie, vrienden en bekenden informeren over het overlijden. Hiervoor gebruiken de meeste mensen rouwkaarten. Tussen overlijden en begrafenis zit meestal een dag of 5; u begrijpt dat versturen van rouwkaarten dan wel hoog op de prioriteitenlijst staat. Zeker als u (een deel van) deze mensen uitnodigt om bij de uitvaart te zijn.

Hebt u moeite met schrijven van tekst voor de kaart? Denk dan bijvoorbeeld eens aan een persoonlijk citaat van de overledene, of aan een gedicht. Kunt u niets passends vinden? Vraag uw vaste uitvaartverzorger van Meride om suggesties.

begrafenis Wormer

Begrafeniskisten: van klassiek tot modern

Vroeger lieten mensen zich meestal begraven in een traditionele kist. Tegenwoordig geven overledenen of nabestaanden met een begrafeniskist vaak een signaal af. Bijvoorbeeld: ik ga voor het milieu (met een ecokist of mand). Of: ik hield van het leven (met een luxe beklede kist of een uitbundig model zoals in Amerikaanse films).

Als er kinderen in het spel zijn, zien we ook vaak kisten die door de kleintjes of juist de iets groteren worden beschilderd. Bekijk deze en andere voorbeelden op de pagina begrafeniskisten.

Wij staan u bij in Wormer

Uitvaartdienst met muziek en rituelen

De begrafenisceremonie maakt u extra persoonlijk met muziek die veel betekende voor uw dierbare. Of met klanken die passen bij hoe u zich als nabestaande(n) nu voelt. Schiet u niets te binnen? Doe dan ideeën op via de pagina begrafenismuziek.

Ook met rituelen geeft u uiting aan uw emoties. Tijdens de uitvaart, maar ook op andere momenten. Steek bijvoorbeeld kaarsen aan. Of laat kinderen een eenvoudig lied zingen. Vind hiervoor inspiratie op de pagina met persoonlijke rituelen.

Voor een memorabel afscheid

Wel zo persoonlijk, een uitvaartonderneming met uitvaartverzorgers uit regio Wormer

Wij helpen u met alles rondom de begrafenis. Van overlijden melden bij de gemeente tot rouwbloemen, rouwauto, graf en steen reserveren. Wilt u alles zelf doen? Dan krijgt u van ons advies. Wilt u een deel of alles uit handen geven? Dan regelen we alles naar uw wens. In alle gevallen beslist ú.

Kijk ook eens op onze kennisbank voor meer inspiratie.

Naar de kennisbank

Meer zelf regelen of meer rouwen?

Als begrafenisondernemer weten we wat u nodig hebt in moeilijke tijden. Daarom omringen we u met aandacht, gevoel en daadkracht, vanaf het eerste contact tot ver na de begrafenis in Wormer. En omdat we hier gevestigd zijn, kennen we de weg. Letterlijk en figuurlijk. Ervaar hoe vertrouwd dat voelt tijdens een vrijblijvende kennismaking bij u thuis.

Begrafenis in Wormer door uw persoonlijke uitvaartverzorger

Een luisterend oor, een vraagbaak, een inspirator – uw persoonlijke uitvaartverzorger voor u in Wormer is zó veel meer dan de mens die alleen maar de begrafenis regelt, of helpt regelen. Dat komt omdat deze zo betrokken is. En echt alle tijd voor u neemt. Alleen voor u.

Uw vaste uitvaartverzorger weet dan ook precies wat er in Wormer allemaal mogelijk is. En adviseert u. Bijvoorbeeld of iets past binnen uw budget. Of als sommige wensen wat extra tijd vragen.

Dankzij deze persoonlijke begeleiding weet u zeker dat uw dierbare de mooist denkbare begrafenis in Wormer krijgt. Tegelijkertijd kiest u zelf of u meer ruimte wilt om te rouwen of om meer te regelen. In ieder geval houdt u de regie. Ook hebt u zekerheid; de zekerheid dat we als onafhankelijke begrafenisonderneming zonder eigen rouwlocaties maar één belang hebben: dat van u.

Bij leven al vrijblijvend kennismaken

Bent u zich aan het oriënteren op uw eigen begrafenis in Wormer? Dan is het het mooist als u uw wensen alvast deelt met uw naasten. Vindt u dat moeilijk? Of wilt u ook meteen kennismaken met de vaste Meride uitvaartverzorger die uw begrafenis begeleidt? Dan komen we graag bij u thuis. Vrijblijvend en kosteloos. Bel dan voor een afspraak via telefoonnummer 075 – 640 82 96 of mail naar klantenservice@meride.nl.

Kosten van een begrafenis in Wormer

Hebt u of heeft uw overleden dierbare een begrafenisverzekering? Dan betaalt de verzekeraar een deel of alle uitvaartkosten. Vergelijk hier alvast diverse begrafenissen en prijzen. Goed om verder alvast rekening mee te houden: bij een begrafenis betaalt u ook voor het recht om een graf te gebruiken, dit heet grafrechten. Daarnaast betaalt u eventueel een grafsteen of ander grafmonument. Het verschilt per verzekering of u dit vergoed krijgt.

Als begrafenisondernemer 24 uur per dag bereikbaar

Op het moment dat er een overlijden speelt of als u gewoon een vraagt hebt – u bereikt Meride dag en nacht: 24 uur per dag, 7 dagen per week, ook op feestdagen. Als begrafenisondernemer staan we altijd in Wormer voor u klaar. Ook als u alleen even een luisterend oor wilt in moeilijke tijden.

Wat te doen bij overlijden?

Bij een overlijden wilt u liever niet denken aan praktische zaken; verdriet heeft meestal de overhand. Toch vragen juist die eerste dagen veel regelwerk. Bel juist dan meteen Meride.

Wij nemen u naar wens direct zo veel mogelijk uit handen. Zodat u meer tijd hebt voor rouw en minder het gevoel hebt dat u wordt geleefd. Wij komen hiervoor graag snel bij u thuis in Wormer of elders. Bel hiervoor: 075 - 640 82 96. Wilt u dat gesprek alvast voorbereiden? Gebruik dan onderstaande checklist.

Checklist van begrafenisonderneming Meride voor een begrafenis in Wormer

 1. Dierbare is thuis overleden: bel meteen de huisarts of vervangende arts. Dierbare overleed tijdens vakantie: bel de reisverzekeraar. Dierbare overleed bij ongeval: Bel de uitvaartverzekeraar. Bij overlijden in ziekenhuis of zorgcentrum waarschuwt het personeel de huisarts zelf al.
 2. Bel meteen daarna begrafenisondernemer Meride via 075 - 640 82 96. Uw begrafenisverzorger komt dan snel.
 3. Leg de uitvaartpolis
 4. Zoek naar een testament of wilsbeschikking voor eventuele begrafeniswensen. Maakte uw dierbare al eens kennis met ons? Dan hebben we de wensen al in beeld.
 5. Zoek alvast naar een paspoort, rijbewijs of trouwboekje van uw dierbare.
 6. Noteer alvast adressen om rouwkaarten te versturen.
 7. Zoek alvast kleding uit voor als we uw dierbare in de kist leggen.

Deze checklist rondom overlijden en de begrafenis in Wormer liever op papier? Download hem hier en print deze uit.

Confidental Infomation