Uitvaartverzorger van Meride

Wat kunnen wij voor u doen in uw omgeving?
Ontdek onze lokale mogelijkheden en prijzen.

Meride uitvaartverzorging

Over Meride uitvaartverzorger

Wij verzorgen uitvaarten op maat voor ieder budget. Uw wensen staan centraal. Wij leggen alle mogelijkheden uit en dragen vanuit ervaring ideeën aan. Zo kunt u de juiste beslissing nemen. Meride is onafhankelijk, u kunt met uitvaartpolissen van iedere verzekeraar bij ons terecht. Wij bieden u 100% keuzevrijheid. Over het algemeen is een polis bij ons meer waard dan bij uw verzekeraar omdat onze prijzen lager zijn. Het geld dat u overhoudt van de poliswaarde krijgt u op uw rekening gestort. Uiteraard bent u ook welkom als er geen uitvaartpolis is.

Lees meer over onze werkwijze

Uitvaart was geheel georganiseerd zoals gewenst en vooral de begeleiding door Vanessa was zeer goed. Zij voelde precies aan wat onze visie was en wat onze wensen waren.

Heeft u vragen?

Wij zijn bereikbaar voor al uw vragen bij een overlijden

085 - 401 81 23 (24/7)

Vraag vrijblijvend een offerte aan of plan een kennismaking in.
9,2

479 beoordelingen

98% beveelt Meride uitvaart aan

★★★★★★★★★★

Elisa Giesbergen-Kuipers over haar ervaring met Meride

Bij uitvaartverzorger Meride bent u met of zonder uitvaartpolis welkom

Uw uitvaartpolis komt bij Meride vaak beter tot zijn recht. Waarom?

Onze uitvaartverzorgers

In de aanloop naar een uitvaart komt er veel op u af. U heeft niet alleen te maken met een hoop emoties, maar moet tegelijk ook in korte tijd veel praktische zaken regelen. In deze roerige periode zorgen onze uitvaartverzorgers voor professionele steun. Zij weten wat er mogelijk is, bieden een luisterend oor en helpen u keuzes maken. Zo kunt u later met een goed gevoel op het afscheid terugkijken.

Will Bierman - Uitvaartverzorger bij Meride

Will Bierman

Uitvaartverzorger
Sylvia Hoogendoorn - Uitvaartverzorger bij Meride Uitvaartverzorging

Sylvia Hoogendoorn

Uitvaartverzorger
Angelique Hesseling - Uitvaartverzorger bij Meride

Angelique Hesseling

Uitvaartverzorger
Alle uitvaartverzorgers

Kennismakingsgesprek aanvragen


Tussen 09:00 en 21:00 uur ontvangt u direct een reactie van ons.
Is het nu na 21:00 uur dan hoort u morgenochtend van ons.
Ervaring helpt u verder.

Onze uitvaartverzorgers

Wat kost een crematie?

Vanaf € 1.995

Wat kost een begrafenis?

Vanaf € 2.195

Beoordelingen over onze uitvaartverzorging

De keuze voor Meride is de juiste gebleken. De wijze waarop de heer Faber de crematie van mijn lieve dierbare echtgenote van begin tot het einde heeft uitgevoerd verdient mijn grote dank. Hij heeft vanaf…

Ik kan niet anders zeggen dan dat het voor mij en mijn famlie een ervaring is geweest waar zeer tevreden over zijn. Heel veel vragen gehad van mensen welke uitvaartbedrijf de uitvaart had gedaan,omdat het…

Uitvaartbegeleider begon buiten bij de auto met de overledene er in al over geld en of er een verzekering was enzo. Vond ik erg ongepast op dat moment. Mooi was dat er een eigen ruimte…

U kunt hier al onze beoordelingen via de Feedback Company lezen.

Onze uitvaartverzorger in uw regio

Bij Meride werken we uitsluitend met uitvaartverzorgers die bekwaam zijn in het vak en die jarenlang ervaring hebben als uitvaartverzorger. Daarnaast beschikken zij over een uitgebreid netwerk in en kennis over uw woonplaats en de omliggende regio, zodat u altijd verzekerd bent van een uitvaartverzorger die samen met u een nog persoonlijker afscheid organiseert. U heeft bijvoorbeeld de mogelijkheid om de afscheidsplechtigheid te houden in ons uitvaartcentrum, bij een lokale voetbalclub of in uw eigen siertuin. Onze uitvaartverzorger denkt graag met u mee om juist deze persoonlijke wensen een plek in de uitvaart te geven. Onze medewerkers zijn dienstbaar en zijn exclusief voor u beschikbaar. U beslist altijd zelf welke taken de uitvaartverzorger op zich neemt en wat u zelf doet. Als u wilt neemt onze uitvaartverzorger de gehele organisatie van u over.

Bespreek uw wensen met onze uitvaartverzorger

Een uitvaart regelen doet u niet iedere dag. Heeft uw dierbare zijn of haar uitvaartwensen met u of met onze uitvaartverzorger besproken? Dan helpen we u graag om deze uit te voeren om samen een persoonlijke afscheid te verzorgen. Of wellicht bent u nooit toegekomen aan dit onderwerp met de overledene en wilt u geïnspireerd worden over de mogelijkheden? Als uitvaartverzorger weten we bij Meride dat juist een persoonlijk afscheid belangrijk is. Niet alleen voor de overledene, maar ook voor de nabestaanden. Wilt u een uitvaart die geheel volgens uw eigen religieuze tradities verloopt? Onze uitvaartverzorger in uw woonplaats staat midden in de samenleving en is op de hoogte van de gebruiken in de verschillende geloofstradities. Daarnaast is onze uitvaartverzorger thuis in uw regio, zodat hij altijd mogelijkheden weet om het afscheid nog persoonlijker te maken. Als u moeite heeft met het maken van persoonlijke keuzes over bijvoorbeeld een kist, bloemen of muziek, dan denkt onze uitvaartverzorger met u mee. Zo weet u zeker dat u uw dierbare een waardig en persoonlijk afscheid geeft.

Wilt u uw nabestaanden liever meer steun geven in de keuzes rond uw uitvaart? Bij Meride legt u uw wensen tijdig vast bij onze uitvaartverzorger in uw regio. Zo regisseert u zelf alvast uw eigen uitvaart: uw wensen hoeven slechts nog te worden uitgevoerd. Wanneer u gebruik wilt maken van deze mogelijkheid, bel dan naar 085 - 401 81 23 (24/7) voor een persoonlijk gesprek met onze uitvaartverzorger bij u thuis.

Vrijblijvend kennismakingsgesprek met onze uitvaartverzorger

Een afscheid regelen is meer dan alleen kiezen of de overledene wordt begraven of gecremeerd. Onze uitvaartverzorger denkt met u mee en is graag uw inspiratiebron wanneer u een passend afscheid regelt. Wilt u een groots afscheid met live muziek en een uitgebreide catering om het leven van uw dierbare te vieren? Of houdt u het graag sober en ingetogen? Wilt u worden gecremeerd? Wat moet er daarna met uw as gebeuren? Of laat u die keuze liever over aan uw nabestaanden? Tijdens een vrijblijvend persoonlijk gesprek wijst onze uitvaartverzorger u op alle keuzes waarvoor u komt te staan bij het regelen van het afscheid. Aan de hand van uw keuzes denkt hij bovendien met u mee over extra mogelijkheden voor een nog persoonlijker uitvaart. Door uw eigen uitvaartwensen te bespreken ontzorgt u uw nabestaanden en kunt u zelf uw eigen afscheid creëren.

Wilt u gebruik maken van deze mogelijkheid? Bel dan naar 085 - 401 81 23 (24/7)en maak een afspraak met onze uitvaartverzorger in uw woonplaats. Meride verzekert u van een persoonlijk afscheid volgens uw wensen.

Kennismakingsgesprek inplannen

Hoeveel kost een uitvaart eigenlijk?

De meeste uitvaartverzekeringen dekken de belangrijkste kosten wel, maar bij Meride weten we dat het gaat om kosten waar u wellicht nog niet aan had gedacht. Elke keuze die u maakt is van invloed op de kosten. De hoeveelheid gasten is bijvoorbeeld van invloed op de kosten voor de catering. Wilt u uw dierbare in een rouwkoets laten overbrengen naar zijn of haar laatste rustplaats? Uw persoonlijke uitvaartverzorger denkt met u mee en probeert altijd extra ruimte te creëren voor uw persoonlijke wensen. Bij Meride werken we met verschillende dienstverleningstarieven. Als alle afspraken rond zijn, zet onze uitvaartverzorger alles inclusief het kostenplaatje op papier, zodat u meteen een overzicht van de kosten heeft. Vraag nu een maatwerk offerte aan.

Offerte aanvragen

Meride Uitvaartzorg: altijd bereikbaar

De uitvaartverzorger van Meride is altijd bereikbaar voor als u een overlijden wilt melden of voor andere vragen, ook ’s avonds en in de weekeinden. Bel ons op telefoonnummer 085 - 401 81 23 (24/7) . Wij staan 24 uur per dag, 7 dagen per week voor u klaar.

085 - 401 81 23 (24/7)

Meride, voor elke uitvaartpolis

Meride is een onafhankelijk uitvaartverzorger en verkoopt zelf geen uitvaartpolissen. Wij houden ons uitsluitend bezig met het regelen van de uitvaart volgens uw wensen. Hiervoor kunt u met elke uitvaartpolis bij ons terecht. Onze uitvaartverzorger let erop dat het budget niet wordt overschreden en neemt alle kosten met u door.

Kennismakingsgesprek inplannen

Naturaverzekering

Bij een naturaverzekering gelden voor sommige diensten belangrijke voorwaarden. Dit is echter niet altijd verplicht. Weet u niet zeker of u een naturaverzekering heeft? Vraag dan uw uitvaartverzorger om een polischeck.

Wat te doen bij een overlijden?

Als uw dierbare overlijdt, dan moet er in een korte tijd veel worden geregeld. Onze uitvaartverzorger helpt u met allerlei praktische zaken rond de uitvaart, zoals de aangifte bij de burgerlijke stand en het vervoer van de overledene naar het rouwcentrum. Bel na een overlijden met Meride op telefoonnummer 085 - 401 81 23 (24/7). Wij zorgen ervoor dat onze uitvaartverzorger in uw woonplaats zo snel mogelijk bij u thuis komt. Om u te helpen de eerste zaken te regelen, hebben we deze checklist voor u opgesteld.

Onderstaande checklist hebben we ook als handige PDF voor u beschikbaar. Download hem via de button, print hem uit en vink alles af zodat u niets hoeft te vergeten.

Checklist bij overlijden

 1. Bij een overlijden thuis belt u eerst de huisarts of de waarnemer. Is uw naaste overleden in het ziekenhuis of zorgcentrum, dan wordt de huisarts gewaarschuwd door het personeel.
  Bij een overlijden tijdens een reis of tijdens uw vakantie belt u met de reisverzekering. Is het overlijden een direct gevolg van een ongeval, dan belt u met de verzekeringsmaatschappij.
 2. Bel vervolgens naar Meride op telefoonnummer 085 - 401 81 23 (24/7). Wij zorgen dan dat onze uitvaartverzorger bij u thuis komt. Vanuit het buitenland belt u naar 085 - 401 81 23 (24/7).
 3. Zoek in de administratie van de overledene naar zijn of haar uitvaartpolis en leg deze klaar.
 4. Weet u of de overledene een testament of wilsbeschikking heeft? Hierin staan mogelijk zijn of haar uitvaartwensen. Mogelijk zijn deze al vastgelegd bij onze uitvaartverzorger.
 5. Leg de identiteitsdocumenten en eventueel het trouwboekje van de overledene klaar.
 6. De rouwkaarten moeten op tijd worden verstuurd. Begin daarom vast met het opstellen van een adressenlijst.
 7. Zoek kleding uit voor de overledene en geef deze mee aan uw uitvaartverzorger.

Meride, een uitvaartverzorger die met u meedenkt

Nadat de eerste praktische zaken rond het overlijden zijn geregeld kunt u zich richten op het organiseren van de begrafenis of crematie. Onze uitvaartverzorger staat u hierin terzijde met raad en daad, houdt het budget in de gaten en inspireert u voor als u er even niet uitkomt. Daarnaast is onze uitvaartverzorger thuis in uw regio, zodat hij ook bijzondere wensen voor u kan realiseren, bijvoorbeeld als u het afscheid of een bijeenkomst met de gasten na afloop op een door uzelf gekozen locatie wilt houden. Onze uitvaartverzorger legt contacten, maakt afspraken en zorgt ervoor dat alles perfect wordt geregeld.

Wilt u extra inspiratie opdoen? Op onze Kennisbank leest u vele ideeën voor een persoonlijk afscheid. Als uitvaartverzorger weten we dat muziek een troostende uitwerking kan hebben op de nabestaanden en gasten tijdens het afscheid. Als u weet wat de lievelingsmuziek van uw dierbare is, dan zult u weinig moeite hebben om de muziek te kiezen die u wilt laten horen. Als u het niet weet, dan geven we enkele voorbeelden van uitvaartmuziek die we als uitvaartverzorger vaker afspelen. Een ritueel voegt vaak ook iets persoonlijks toe. Zo kunnen bijvoorbeeld de kinderen of kleinkinderen van de overledene kaarsen aansteken of bloemblaadjes over de kist strooien, maar bij een eerdere uitvaart hebben we ook gezien dat de kleinkinderen een haarlokje van zichzelf in de kist legden. Meer voorbeelden van zulte persoonlijke rituelen leest u op de pagina Rituelen. Wordt de overledene gecremeerd? Uw persoonlijke uitvaartverzorger weet welke regels in uw woonplaats gelden voor het uitstrooien van de as. Maar een andere asbestemming is ook mogelijk. U vindt nog meer inspiratie in onze kennisbank.

De 7 zekerheden van Meride als uitvaartverzorger

Onze uitvaartverzorger in uw woonplaats werkt aan de hand van onze 7 zekerheden. Zo verzekeren wij u van een waardig en uitstekend geregeld afscheid van uw dierbare. Onze 7 zekerheden zijn:

 1. Uitstekende organisatie door uw uitvaartverzorger
  Onze uitvaartverzorger regelt de begrafenis of crematie geheel volgens uw eigen wensen. Wat doet u zelf en welke taken neemt de uitvaartverzorgervan u over? Alle afspraken worden vastgelegd door onze uitvaartverzorger.
 2. Eén vaste uitvaartverzorger
  Bij Meride werken we altijd met een vaste contactpersoon voor de gehele uitvaart. Uw persoonlijke uitvaartverzorger is exclusief voor u beschikbaar en zorgt ervoor dat alle afspraken worden geregeld.
 3. Schriftelijke bevestiging van alle afspraken
  Onze uitvaartverzorger legt alle afspraken schriftelijk voor u vast. Ook als u een afspraak wijzigt, krijgt u hiervan een schriftelijke bevestiging. Zo houdt u het overzicht.
 4. Schriftelijke begroting
  Ook op financieel vlak houdt u altijd het overzicht. Onze uitvaartverzorger zet alle kosten voor u op een rijtje, zodat u deze altijd bij de hand heeft. Als u akkoord gaat met de offerte, gaat onze uitvaartverzorger direct aan de slag met het regelen van de uitvaart.
 5. Ervaren uitvaartverzorger
  Bij Meride werken we uitsluitend met ervaren en gemotiveerde mensen om uw dierbare een waardig afscheid te geven. Uw persoonlijke uitvaartverzorger is dienstbaar, doortastend en daadkrachtig. Onze medewerkers beschikken over een vakopleiding en over een jarenlange ervaring als uitvaartverzorger.
 6. Correcte afhandeling van klachten
  Bij Meride werkt iedere uitvaartverzorger aan de hand van onze Kwaliteitsverklaring. Toch kan het zijn dat u onverhoopt toch een klacht heeft. Als u hier met uw uitvaartverzorger niet uitkomt, dan neemt een onafhankelijke derde de afhandeling van de klacht over.
 7. Evaluatie en klanttevredenheid over de uitvaartverzorger
  Het regelen van een uitvaart is en blijft mensenwerk. Daarom evalueren we bij Meride elke begrafenis of crematie. Veel mensen maken van deze gelegenheid gebruik om hun uitvaartverzorger extra te complimenteren. Als blijkt dat er verbeterpunten zijn, dan nemen we dat mee in onze toekomstige dienstverlening.