Voorbeelden van dankbetuigingen tijdens de condoleance
Home » Uitvaartverzorger

De uitvaartverzorgers van Meride staan voor u klaar

Als uw dierbare komt te overlijden, breekt er een drukke periode aan. U krijgt te maken met verdriet, emoties en mooie herinneringen, maar u moet ook allerlei zaken regelen voor de uitvaart. Dan is het prettig als u kunt terugvallen op een uitvaartverzorger die u helpt met het regelen van allerlei zaken rond de uitvaart. Meride is een uitvaartverzorger die u graag ontzorgt en inspireert in deze moeilijke periode. Daarbij maakt het niet uit waar u verzekerd bent. Onze medewerkers staan 24 uur per dag voor u klaar. Wilt u een overlijden melden of wilt u meer informatie? Bel dan voor een persoonlijk gesprek met onze uitvaartverzorger in uw woonplaats op telefoonnummer 085 – 40 18 123 . Wilt u meer weten over onze dienstverlening in uw regio? Voer dan hier uw woonplaats in.

Ik wil weten wat een uitvaart met onze wensen precies kost.

Maak kennis met enkele van onze uitvaartverzorgers

Kennismakingsgesprek aanvragen

Vraag een kennismakingsgesprek aan en ontvang direct 5 voorbereidings tips op het gesprek met de uitvaartverzorger.

Meride in uw regio

Onze uitvaartverzorgers wonen en werken in elke regio. Ook bij u. Zij kennen de mogelijkheden en zijn altijd snel bij u.“De begrafenis zelf was erg mooi geregeld, echt stijlvol.

“Perfect. Zowel het eerste gesprek als de uitvoering. Wat we bijzonder apprecieren van de heer Arthur Brinkman is dat hij niet opdringerig was en bijzonder goed luisterde naar onze wensen. De begrafenis zelf was erg mooi geregeld, echt stijlvol.”

Familie Pieters

“De begeleider luisterde erg goed naar onze wensen.

“De begeleider luisterde erg goed naar onze wensen en deed de juiste voorstellen als wij het niet meer wisten. Hij handelde in een heel goede belans tussen respect, rust en activiteit. We hadden niet veel tijd voor de voorbereiding maar dat heeft niet tot stress geleid. Het was een mooie crematie.”

Familie de Vries

“Alles was tot in de puntjes verzorgd.

“De uitvaartverzorger heeft de begrafenis uitstekend begeleid. Als we vragen hadden konden we direct bij hem terecht. We hebben ons al lovend uitgelaten naar hem toe.”

Mevrouw Snoek

“Vanaf het eerste contact voelde het allemaal heel goed.

“Het contact was zeer persoonlijk, had aan een half woord genoeg, gaf ons ruimte en hiep ons door de eerste moeilijke weken heen. Niets dan lof over haar invulling en hulp.”

Heer Bosch

Advies bij u thuis

Onze uitvaartverzorgers komen vrijblijvend advies aan huis en in geheel Nederland. Plan een afspraak in.

Offerte op maat

Wilt u precies weten hoeveel de uitvaart kost zoals u die voor ogen heeft? Vraag dan nu een offerte aan.

Heeft u een uitvaartverzekering?

Meride is een onafhankelijk uitvaartverzorger die zich uitsluitend richt op het regelen van uitvaarten. U kunt altijd bij ons terecht, ongeacht waar en voor welk bedrag u bent verzekerd. Uw persoonlijke uitvaartverzorger bewaakt het budget en probeert altijd ruimte te creëren om de uitvaart een nog persoonlijker karakter te geven. Bij Meride kunt u altijd rekenen op een persoonlijke uitvaart die binnen het budget past.

Onze uitvaartverzorger in uw regio

Bij Meride werken we uitsluitend met uitvaartverzorgers die bekwaam zijn in het vak en die jarenlang ervaring hebben als uitvaartverzorger. Daarnaast beschikken zij over een uitgebreid netwerk in en kennis over uw woonplaats en de omliggende regio, zodat u altijd verzekerd bent van een uitvaartverzorger die samen met u een nog persoonlijker afscheid organiseert. U heeft bijvoorbeeld de mogelijkheid om de afscheidsplechtigheid te houden in ons uitvaartcentrum, bij een lokale voetbalclub of in uw eigen siertuin. Onze uitvaartverzorger denkt graag met u mee om juist deze persoonlijke wensen een plek in de uitvaart te geven. Onze medewerkers zijn dienstbaar en zijn exclusief voor u beschikbaar. U beslist altijd zelf welke taken de uitvaartverzorger op zich neemt en wat u zelf doet. Als u wilt neemt onze uitvaartverzorger de gehele organisatie van u over.

Uitvaart regelen

Voor het melden van een overlijden en informatie over uitvaartzorg kunt u ons 24 uur per dag, 7 dagen per week bereiken.

24/7 gratis

Een offerte op maat

Wilt u precies weten hoeveel de uitvaart kost zoals u die voor ogen heeft? Vraag dan nu een offerte aan.

Kennis maken

Maak alvast kennis met de uitvaartverzorger, stel al uw vragen en ontvang een uitgewerkte offerte. Op maat en persoonlijk.

Bespreek uw wensen met onze uitvaartverzorger

Een uitvaart regelen doet u niet iedere dag. Heeft uw dierbare zijn of haar uitvaartwensen met u of met onze uitvaartverzorger besproken? Dan helpen we u graag om deze uit te voeren om samen een persoonlijke afscheid te verzorgen. Of wellicht bent u nooit toegekomen aan dit onderwerp met de overledene en wilt u geïnspireerd worden over de mogelijkheden? Als uitvaartverzorger weten we bij Meride dat juist een persoonlijk afscheid belangrijk is. Niet alleen voor de overledene, maar ook voor de nabestaanden. Wilt u een uitvaart die geheel volgens uw eigen religieuze tradities verloopt? Onze uitvaartverzorger in uw woonplaats staat midden in de samenleving en is op de hoogte van de gebruiken in de verschillende geloofstradities. Daarnaast is onze uitvaartverzorger thuis in uw regio, zodat hij altijd mogelijkheden weet om het afscheid nog persoonlijker te maken. Als u moeite heeft met het maken van persoonlijke keuzes over bijvoorbeeld een kist, bloemen of muziek, dan denkt onze uitvaartverzorger met u mee. Zo weet u zeker dat u uw dierbare een waardig en persoonlijk afscheid geeft.

Wilt u uw nabestaanden liever meer steun geven in de keuzes rond uw uitvaart? Bij Meride legt u uw wensen tijdig vast bij onze uitvaartverzorger in uw regio. Zo regisseert u zelf alvast uw eigen uitvaart: uw wensen hoeven slechts nog te worden uitgevoerd. Wanneer u gebruik wilt maken van deze mogelijkheid, bel dan naar 085 – 40 18 123 voor een persoonlijk gesprek met onze uitvaartverzorger bij u thuis.

Vrijblijvend kennismakingsgesprek met onze uitvaartverzorger

Alles voor een memorabel afscheid

Een afscheid regelen is meer dan alleen kiezen of de overledene wordt begraven of gecremeerd. Onze uitvaartverzorger denkt met u mee en is graag uw inspiratiebron wanneer u een passend afscheid regelt. Wilt u een groots afscheid met live muziek en een uitgebreide catering om het leven van uw dierbare te vieren? Of houdt u het graag sober en ingetogen? Wilt u worden gecremeerd? Wat moet er daarna met uw as gebeuren? Of laat u die keuze liever over aan uw nabestaanden? Tijdens een vrijblijvend persoonlijk gesprek wijst onze uitvaartverzorger u op alle keuzes waarvoor u komt te staan bij het regelen van het afscheid. Aan de hand van uw keuzes denkt hij bovendien met u mee over extra mogelijkheden voor een nog persoonlijker uitvaart. Door uw eigen uitvaartwensen te bespreken ontzorgt u uw nabestaanden en kunt u zelf uw eigen afscheid creëren.

Wilt u gebruik maken van deze mogelijkheid? Bel dan naar 085 – 40 18 123 en maak een afspraak met onze uitvaartverzorger in uw woonplaats. Meride verzekert u van een persoonlijk afscheid volgens uw wensen.

Hoeveel kost een uitvaart eigenlijk?

De meeste uitvaartverzekeringen dekken de belangrijkste kosten wel, maar bij Meride weten we dat het gaat om kosten waar u wellicht nog niet aan had gedacht. Elke keuze die u maakt is van invloed op de kosten. De hoeveelheid gasten is bijvoorbeeld van invloed op de kosten voor de catering. Wilt u uw dierbare in een rouwkoets laten overbrengen naar zijn of haar laatste rustplaats? Uw persoonlijke uitvaartverzorger denkt met u mee en probeert altijd extra ruimte te creëren voor uw persoonlijke wensen. Bij Meride werken we met verschillende dienstverleningstarieven. Als alle afspraken rond zijn, zet onze uitvaartverzorger alles inclusief het kostenplaatje op papier, zodat u meteen een overzicht van de kosten heeft. Vraag nu een maatwerk offerte aan.

Altijd bereikbaar

De uitvaartverzorger van Meride is altijd bereikbaar voor als u een overlijden wilt melden of voor andere vragen, ook ’s avonds en in de weekeinden. Bel ons op telefoonnummer 085 – 40 18 123 . Wij staan 24 uur per dag, 7 dagen per week voor u klaar.

Wat te doen bij een overlijden?

10. Zorgen erna boekjesAls uw dierbare overlijdt, dan moet er in een korte tijd veel worden geregeld. Onze uitvaartverzorger helpt u met allerlei praktische zaken rond de uitvaart, zoals de aangifte bij de burgerlijke stand en het vervoer van de overledene naar het rouwcentrum. Bel na een overlijden met Meride op telefoonnummer 085 – 40 18 123 . Wij zorgen ervoor dat onze uitvaartverzorger in uw woonplaats zo snel mogelijk bij u thuis komt. Om u te helpen de eerste zaken te regelen, hebben we deze checklist voor u opgesteld.

Onderstaande checklist hebben we ook als handige PDF voor u beschikbaar. Download hem via de button, print hem uit en vink alles af zodat u niets hoeft te vergeten.

Checklist bij overlijden

  1. Bij een overlijden thuis belt u eerst de huisarts of de waarnemer. Is uw naaste overleden in het ziekenhuis of zorgcentrum, dan wordt de huisarts gewaarschuwd door het personeel.

Bij een overlijden tijdens een reis of tijdens uw vakantie belt u met de reisverzekering. Is het overlijden een direct gevolg van een ongeval, dan belt u met de verzekeringsmaatschappij.

  1. Bel vervolgens naar Meride op telefoonnummer 085 – 40 18 123 . Wij zorgen dan dat onze uitvaartverzorger bij u thuis komt. Vanuit het buitenland belt u naar 0031-(0)85-4018123.
  2.  Zoek in de administratie van de overledene naar zijn of haar uitvaartpolis en leg deze klaar.
  3. Weet u of de overledene een testament of wilsbeschikking heeft? Hierin staan mogelijk zijn of haar uitvaartwensen. Mogelijk zijn deze al vastgelegd bij onze uitvaartverzorger.
  4. Leg de identiteitsdocumenten en eventueel het trouwboekje van de overledene klaar.
  5.  De rouwkaarten moeten op tijd worden verstuurd. Begin daarom vast met het opstellen van een adressenlijst.
  6.  Zoek kleding uit voor de overledene en geef deze mee aan uw uitvaartverzorger.

Meride, een uitvaartverzorger die met u meedenkt

Cursus uitvaart-verzorgerNadat de eerste praktische zaken rond het overlijden zijn geregeld kunt u zich richten op het organiseren van de begrafenis of crematie. Onze uitvaartverzorger staat u hierin terzijde met raad en daad, houdt het budget in de gaten en inspireert u voor als u er even niet uitkomt. Daarnaast is onze uitvaartverzorger thuis in uw regio, zodat hij ook bijzondere wensen voor u kan realiseren, bijvoorbeeld als u het afscheid of een bijeenkomst met de gasten na afloop op een door uzelf gekozen locatie wilt houden. Onze uitvaartverzorger legt contacten, maakt afspraken en zorgt ervoor dat alles perfect wordt geregeld.

Wilt u extra inspiratie opdoen? Op onze Kennisbank leest u vele ideeën voor een persoonlijk afscheid. Als uitvaartverzorger weten we dat muziek een troostende uitwerking kan hebben op de nabestaanden en gasten tijdens het afscheid. Als u weet wat de lievelingsmuziek van uw dierbare is, dan zult u weinig moeite hebben om de muziek te kiezen die u wilt laten horen. Als u het niet weet, dan geven we enkele voorbeelden van uitvaartmuziek die we als uitvaartverzorger vaker afspelen. Een ritueel voegt vaak ook iets persoonlijks toe. Zo kunnen bijvoorbeeld de kinderen of kleinkinderen van de overledene kaarsen aansteken of bloemblaadjes over de kist strooien, maar bij een eerdere uitvaart hebben we ook gezien dat de kleinkinderen een haarlokje van zichzelf in de kist legden. Meer voorbeelden van zulte persoonlijke rituelen leest u op de pagina Rituelen. Wordt de overledene gecremeerd? Uw persoonlijke uitvaartverzorger weet welke regels in uw woonplaats gelden voor het uitstrooien van de as. Maar een andere asbestemming is ook mogelijk. U vindt nog meer inspiratie in onze kennisbank.

Bel mij terug

plaatjeHeeft u het erg druk of wilt u graag terug gebeld worden buiten uw werktijden om?
Vraag aan

Waarom Meride?

OpleidingLees hier alles over de persoonlijke werkwijze van Meride Uitvaartverzorging.
Lees meer

Wat te doen bij een overlijden

In de week van de uitvaart komt er veel op u afAlle stappen op een rijtje waar u rekening mee kunt houden en hoe te handelen.
Lees meer

De uitvaartverzorger van Meride helpt u met veel praktische zaken

De 7 zekerheden van Meride als
uitvaartverzorger

Onze uitvaartverzorger in uw woonplaats werkt aan de hand van onze 7 zekerheden. Zo verzekeren wij u van een waardig en uitstekend geregeld afscheid van uw dierbare. Onze 7 zekerheden zijn:

1. Uitstekende organisatie door uw uitvaartverzorger

Onze uitvaartverzorger regelt de begrafenis of crematie geheel volgens uw eigen wensen. Wat doet u zelf en welke taken neemt de uitvaartverzorger van u over? Alle afspraken worden vastgelegd door onze uitvaartverzorger.

2. Eén vaste uitvaartverzorger

Bij Meride werken we altijd met een vaste contactpersoon voor de gehele uitvaart. Uw persoonlijke uitvaartverzorger is exclusief voor u beschikbaar en zorgt ervoor dat alle afspraken worden geregeld.

3. Schriftelijke bevestiging van alle afspraken

Onze uitvaartverzorger legt alle afspraken schriftelijk voor u vast. Ook als u een afspraak wijzigt, krijgt u hiervan een schriftelijke bevestiging. Zo houdt u het overzicht.

4. Schriftelijke begroting

Ook op financieel vlak houdt u altijd het overzicht. Onze uitvaartverzorger zet alle kosten voor u op een rijtje, zodat u deze altijd bij de hand heeft. Als u akkoord gaat met de offerte, gaat onze uitvaartverzorger direct aan de slag met het regelen van de uitvaart.

5. Ervaren uitvaartverzorger

Bij Meride werken we uitsluitend met ervaren en gemotiveerde mensen om uw dierbare een waardig afscheid te geven. Uw persoonlijke uitvaartverzorger is dienstbaar, doortastend en daadkrachtig. Onze medewerkers beschikken over een vakopleiding en over een jarenlange ervaring als uitvaartverzorger.

6. Correcte afhandeling van klachten

Bij Meride werkt iedere uitvaartverzorger aan de hand van onze Kwaliteitsverklaring. Toch kan het zijn dat u onverhoopt toch een klacht heeft. Als u hier met uw uitvaartverzorger niet uitkomt, dan neemt een onafhankelijke derde de afhandeling van de klacht over.

7. Evaluatie en klanttevredenheid over de uitvaartverzorger

Het regelen van een uitvaart is en blijft mensenwerk. Daarom evalueren we bij Meride elke begrafenis of crematie. Veel mensen maken van deze gelegenheid gebruik om hun uitvaartverzorger extra te complimenteren. Als blijkt dat er verbeterpunten zijn, dan nemen we dat mee in onze toekomstige dienstverlening.

Meride, voor elke uitvaartpolis

Meride is een onafhankelijk uitvaartverzorger en verkoopt zelf geen uitvaartpolissen. Wij houden ons uitsluitend bezig met het regelen van de uitvaart volgens uw wensen. Hiervoor kunt u met elke uitvaartpolis bij ons terecht. Onze uitvaartverzorger let erop dat het budget niet wordt overschreden en neemt alle kosten met u door.

Naturaverzekering

Bij een naturaverzekering gelden voor sommige diensten belangrijke voorwaarden. Dit is echter niet altijd verplicht. Weet u niet zeker of u een naturaverzekering heeft? Vraag dan uw uitvaartverzorger om een polischeck.

“Ik ben enorm trots op al onze uitvaartverzorgers die dagelijks voor onze klanten aan het werk zijn. De verbindende kracht tussen onze mensen en de families is gevoel, inlevingsvermogen en verstand van zaken. Stuk voor stuk houden onze uitvaartverzorgers van hun vak en zetten ze hun ervaring graag in voor onze opdrachtgevers, óók voor U. Zo maakt Meride het verschil. “

Vragen of meer informatie over Meride als uw uitvaartverzorger? Bel ons gerust

Wilt u meer weten over onze dienstverlening als uitvaartverzorger of heeft u een andere vraag? Bel ons dan gerust. Onze medewerkers staan u graag te woord. Wilt u een persoonlijk kennismakingsgesprek? Ook dan kunt u ons bellen, via telefoonnummer 085 – 40 18 123 . U kunt ons 24 uur per dag, 7 dagen per week bereiken.

Meride in andere steden: