Meride uitvaartverzorging voor Amsterdam en wijde omgeving

Een mooi afscheid wil iedereen. Wij zorgen samen met u voor een persoonlijke en betekenisvolle begrafenis. Zonder tijdsdruk en mét alle aandacht. Wij adviseren, begeleiden en ontzorgen u. We vertellen u er graag meer over.

020 - 218 18 17
Meride. Elk afscheid mooi

Onze uitvaartverzorgers

Vertrouwen is de basis voor een mooie begrafenis. Bij ons kunt u rekenen op één vast contactpersoon. Persoonlijk kennismaken is geen probleem.

Gewoon vrijblijvend de mogelijkheden bespreken voor een begrafenis in Amsterdam? Bel ons gerust. We maken graag tijd voor u, 24/7.

 • Uitvaartverzorger Amsterdam - Brigitte Otte

  Brigitte Otte

 • Uitvaartverzorger Amsterdam - Marije Kok

  Marije Kok

 • Uitvaartverzorger Amsterdam - Nanou Kurstjens

  Nanou Kurstjens

 • Uitvaartverzorger Amsterdam - Simone Cohen de Lara

  Simone Cohen de Lara

 • Vrijblijvend kennismaken?

  • Kijk of het ‘klikt’
  • Bespreek wensen, stel vragen
  Ja, ik wil een kennismakingsgesprek
 • Uitvaartverzorger Amsterdam - Janneke Vreeling

  Janneke Vreeling

Vraag een kennismakingsgesprek aan

 • Kijk of het ‘klikt’
 • Bespreek wensen, stel vragen
 • Schep rust en ruimte
 • Geheel vrijblijvend
Ja, ik wil een kennismakingsgesprek

Begraafplaatsen voor Amsterdam en omgeving

U bent vrij om te kiezen waar u de begrafenis voor uw dierbare wilt laten plaats vinden. Bekijk op uw gemak de begrafenislocaties in uw omgeving. Vragen? Neem gerust contact op.

020 - 218 18 17
 • Begraafplaats Vredenhof

  Begraafplaats Vredenhof

  Haarlemmerweg 367
  1051LH Amsterdam
 • Stichting Begraafplaats Sint Barbara

  Stichting Begraafplaats Sint Barbara

  Spaarndammerdijk 312
  1014AA Amsterdam
 • Begraafplaats Buitenveldert

  Begraafplaats Buitenveldert

  Fred. Roeskestraat 103
  1076EE Amsterdam
 • Begraafplaats De Nieuwe Noorder

  Begraafplaats De Nieuwe Noorder

  Buikslotermeerdijk 83
  1025WH Amsterdam
 • Begraafplaats Zorgvlied

  Begraafplaats Zorgvlied

  Amsteldijk 273
  1079LL Amsterdam
  Volgende Vorige
  Uitvaartverzorging Amsterdam

  Begraafplaatsen in Amsterdam en omgeving

  Er zijn diverse begraafplaatsen in Amsterdam en omgeving. Wilt u meer weten hierover of heeft u een andere vraag? Bel ons gerust.

  020 - 218 18 17
  Voor een begrafenis in Amsterdam zoals u die wenst

  Alternatieve locaties

  Het afscheid hoeft niet altijd plaats te vinden in de aula van een crematorium of begraafplaats. Alternatieven kunnen zijn: uw favoriete restaurant, uw eigen tuin of in het clubgebouw van de sportvereniging.

  020 - 218 18 17

  Al meer dan 10 jaar tevreden families.

  Garantie op een mooie begrafenis

  Persoonlijk, prettig en dichtbij. Dát ervaart u als onze uitvaartverzorger de begrafenis verzorgt. U heeft één vast, vertrouwd gezicht, van begin tot eind. Iemand die u advies geeft dat past bij uw wensen en budget. We doen alles voor het mooiste afscheid.

  Uw verzekeringspolis 10% meer waard

  Bent u in het bezit van een natura-uitvaartpolis? Ook dan bent u bij Meride van harte welkom. Wij verhogen de waarde van uw natura-polis met 10% indien u voor Meride kiest.

  Inspiratie voor begrafenis in Amsterdam en omgeving?

  Bij het regelen of voorbereiden van een begrafenis komt veel kijken. De beperkte tijd die u (meestal) hiervoor hebt, maakt het extra lastig. Bij ons in Amsterdam en omstreken is van alles mogelijk. Neem gerust contact op; 020 - 218 18 17.

  Begraafplaats Zorgvlied Amsterdam

  Begraafplaats Zorgvlied

  Zorgvlied is ontworpen eind 19e eeuw door tuinarchitect Jan David Zocher jr. , tevens de de ontwerper van het Vondelpark in Amsterdam. Hij ontwierp de begraafplaats in de stijl van een Engelse landschapstuin, waarbij de vrije natuur zoveel mogelijk werd nagebootst. Historisch was het vooral een begraafplaats voor de elite van Amsterdam. Vandaag de dag is het vooral bekend om de unieke indeling met 25 sfeerwijken. De begraafplaats is in 2007 aangemerkt als Rijksmonument.

  Adres: Amsteldijk 273, 1079 LL Amsterdam

  RK begraafplaats Sint Barbara

  Begraafplaats Sint Barbara

  Sint Barbara is sinds 125 jaar een Rooms Katholieke begraafplaats in stadsdeel west. Vandaag de dag is ze open voor mensen van iedere geloofsovertuiging. Om een afscheidsdienst te houden is er een bijzondere intieme kapel daterend uit 1902 aangewezen als gemeentelijk monument. Sint Barbara beschikt over unieke 24 uurs rouwkamers waar u op ieder moment van de dag terecht kunt om afscheid te nemen van uw dierbare. Tot slot is er tegenwoordig een smartphone op de plattegrond toont waar uw dierbare ligt.
  Adres: Spaarndammerdijk 312, 1014 AA Amsterdam

  Begraafplaats De Nieuwe Ooster

  Gedenkpark De Nieuwe Ooster

  De Nieuwe Ooster in de Watergraafsmeer verzorgt begrafenissen namens de Gemeente Amsterdam. Het bestaat reeds 125 jaar en heeft inmiddels 28,00 graven. In het park zijn veel bekende Nederlanders begraven, zoals bijvoorbeeld Jos Brink. Het gedenkpark met 33 hectare aan groen laat zich vooral voorstaan op zijn duurzame karakter en levert een substantiële bijdrage aan het reduceren van de CO2 in Amsterdam.
  Adres: Kruislaan 126, 1097 GA Amsterdam

  Voor een memorabel afscheid

  Altijd iemand van Meride dichtbij

  Onze medewerkers wonen en werken verspreid over heel Nederland. Daarom is er altijd een bij u in de omgeving werkzaam. Ze kennen dus ook alle mogelijkheden voor een begrafenis in Amsterdam. Tijdens een persoonlijk kennismakingsgesprek bij u thuis in Amsterdam informeren we u graag over de mogelijkheden. Bespreek met ons uw wensen. Wilt u dat we de zorg voor de begrafenis van uw naaste geheel overnemen of wilt u zo veel mogelijk zelf regelen? Meride is een onafhankelijke begrafenisonderneming, wij zijn niet verbonden aan bepaalde rouwlocaties. Daarom staan bij Meride uw eigen wensen altijd voorop. We staan ook voor u klaar als u nazorg wilt na de begrafenis in Amsterdam.

  Kijk ook eens op onze kennisbank voor meer inspiratie.

  Naar de kennisbank

  Begrafenis georganiseerd door begrafenisondernemer Meride

  Wij staat u bij met ideeën voor een begrafenis die passen bij de overledene en helpt u met praktische zaken. Omdat onze medewerker exclusief voor u beschikbaar is, neemt hij alle tijd voor u en biedt hij u een luisterend oor in deze verdrietige tijd. Hij is precies op de hoogte van alle mogelijkheden in Amsterdam en zet alles in het werk om al uw wensen uit te voeren. Ook als u de begrafenis zelf organiseert, geeft hij u advies, bijvoorbeeld of iets past in het budget of over zaken die extra tijd in beslag nemen. Zo kunt u zich in alle rust richten op het afscheid.
  Meride vindt het belangrijk dat onze mensen hun werk doen vanuit de overtuiging om dienstbaar te zijn aan mensen in deze verdrietige tijd. Daarom hebben we onze medewerkers met uiterste zorg geselecteerd. Onze mensen zijn betrouwbaar en integer en geven u precies de hulp die u wenst rond het regelen van de begrafenis van uw naaste in Amsterdam.

  Vrijblijvend kennismakingsgesprek in Amsterdam

  Als de nabestaanden op de hoogte zijn van de wensen van de overledene rond zijn of haar begrafenis in Amsterdam, is het voor hen gemakkelijker om deze uit te voeren. Daarom is het belangrijk dat u dit onderwerp bespreekbaar maakt, juist nu u en uw partner nog volop in het leven staan. Heeft u een voorkeur voor bepaalde bloemen of wilt u een bijzonder muziekstuk horen? Wilt u dat uw (klein)kinderen kaarsen aansteken? Tijdens een vrijblijvend en kosteloos gesprek met een van onze medewerkers kunt u al uw wensen voor uw begrafenis laten vastleggen. Dat kan tijdens een persoonlijk gesprek bij u thuis in Amsterdam. Bel om een afspraak met een van onze medewerkers te maken op telefoonnummer 020 – 218 18 17 of stuur een e-mail naar klantenservice@meride.nl.

  Uitvaart in Amsterdam door een uitvaartverzorger Meride

  Kosten van een begrafenis in Amsterdam

  Elke begrafenis brengt kosten met zich mee. De meeste begrafenisverzekeringen dekken de kosten van een sobere of eenvoudige begrafenis. Op onze pagina ‘Wat kost een begrafenis’ staat een overzicht met diverse prijsvoorbeelden voor een sobere of juist een uitgebreide begrafenis. Vergeet niet dat u bij een begrafenis ook grafrechten en eventueel een grafmonument moet betalen. Onze medewerkers helpen u graag met een overzicht van alle kosten en mogelijkheden voor een begrafenis in Amsterdam.

  Begrafenisondernemer Meride is 24 uur per dag bereikbaar

  Meride is 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Als begrafenisondernemer staan wij altijd voor u klaar, ook in het weekend en op feestdagen. U kunt dus altijd bij ons terecht om een overlijden door te geven of als u een vraag heeft over de begrafenis van uw naaste in Amsterdam. Bel ons gerust, ook als u behoefte heeft aan een luisterend oor in deze moeilijke tijd.

  Wat te doen bij overlijden?

  Als uw naaste overlijdt, breekt er een periode aan van veel verdriet. Tegelijkertijd moeten er allerlei zaken voor de begrafenis worden geregeld. Onze medewerkers ontzorgen u graag, zodat u achteraf minder het gevoel heeft dat u wordt geleefd. Neem daarom direct contact op over de begrafenis met onze begrafenisonderneming op telefoonnummer 020 - 218 18 17. Wij komen dan direct bij u thuis. Om het u gemakkelijk te maken, hebben we een checklist voor wat u direct na een overlijden moet doen.

  Voor U: Checklist van begrafenisonderneming Meride in Amsterdam

  1. Als uw naaste thuis overlijdt, bel dan direct de huisarts of waarnemend arts. In het ziekenhuis of in een zorgcentrum waarschuwt het personeel de huisarts. Overlijdt uw naaste tijdens een vakantie? Bel dan de reisverzekering. Overlijdt uw naaste bij een ongeval? Bel dan de verzekering.
  2. Bel vervolgens Begrafenisonderneming Meride via 020 - 218 18 17. Wij zorgen ervoor dat er snel een begrafenisondernemer bij u thuis is.
  3. Leg de polis van de verzekering klaar.
  4. Heeft de overledene een testament of wilsbeschikking? Mogelijk staan hierin zijn of haar wensen rond de begrafenis. Als de overledene al eens een kennismakingsgesprek heeft gehad, dan zijn de wensen vastgelegd bij onze begrafenisondernemer in Amsterdam.
  5. Leg het identiteitsbewijs of trouwboekje van de overledene klaar.
  6. Stel van een adressenlijst op voor het versturen van rouwkaarten. Wij als begrafenisonderneming weten wanneer u deze het beste kunt versturen.
  7. Zoek vast kleding uit voor de overledene.

  Heeft u de checklist over het overlijden en de uitvaart liever op papier? Download de PDF en print deze uit.

  Confidental Infomation