Overlijden melden?

085 - 4018123 (Dag en nacht)

Kostenopgave aanvragen

Ik wil weten wat een uitvaart met onze wensen precies kost.

Kennismakingsgesprek aanvragen

Door middel van een vrijblijvend gesprek bij u thuis kunt u kijken of het klikt.

Over Meride uitvaartverzorging

Wij verzorgen uitvaarten op maat voor ieder budget. Uw wensen staan centraal. Wij leggen alle mogelijkheden uit en dragen vanuit ervaring ideeën aan. Zo kunt u de juiste beslissing nemen. Meride is onafhankelijk, u kunt met uitvaartpolissen van iedere verzekeraar bij ons terecht. Wij bieden u 100% keuzevrijheid. Over het algemeen is een polis bij ons meer waard dan bij uw verzekeraar omdat onze prijzen lager zijn. Het geld dat u overhoudt van de poliswaarde krijgt u op uw rekening gestort. Uiteraard bent u ook welkom als er geen uitvaartpolis is.

9,2

273 beoordelingen

98% beveelt Meride uitvaart aan

U bent met of zonder uitvaartpolis welkom

Uw uitvaartpolis komt bij Meride vaak beter tot zijn recht. Waarom?

Ons team staat Dag en Nacht voor u klaar

Wij adviseren u graag over de mogelijkheden.

Kennismakingsgesprek bij u thuis

Tijdens een vrijblijvend gesprek kijken of het met de uitvaartverzorger klikt.

98% van onze klanten beveelt Meride Uitvaartverzorging aan

Uitvaartverzorger met passie

“De uitvaartverzorger verstond zijn vak erg goed. Hij heeft de gehele uitvaart van mijn lieve man bijzonder goed in banen geleid. Hij heeft zich erg goed verdiept in onze situatie thuis. Een betere hadden we niet kunnen treffen. Chapeau!”

Caroline Wevers

Altijd 1 contactpersoon

“2 verschillende uitvaarten meegemaakt met hulp van Meride, vriendelijk geholpen, op ons gemak gesteld, goed begeleid. Zelfs met griep, toch de dienst begeleid omdat anders een onbekende voor ons het zou moeten doen! “

Ingrid Verheyen

We doen het samen

“Wij hebben bijzonder prettig samen gewerkt met de uitvaartverzorger. Ik zou vertellen dat ons veel werk uit handen is genomen, dat er goede adviezen werden gegeven en dat alles prima naar wens is verlopen.”

Ellie van Bergen

Direct in contact

Bel dag en nacht bij overlijden:

Kennismakingsgesprek

Vraag hier een kennismakingsgesprek aan. Wij brengen graag advies bij u thuis.

Offerte aanvragen

Vraag eenvoudig een offerte aan. Persoonlijk en op maat.

Meride in uw regio

Onze uitvaartverzorgers wonen en werken in elke regio. Ook bij u. Zij kennen de mogelijkheden en zijn altijd snel bij u.

Bespreek uw uitvaartwensen in een persoonlijk gesprek

Als u zelf al heel uitgesproken wensen heeft voor uw uitvaart, dan is het voor uw naasten wel zo prettig als zij daarvan op de hoogte zijn. U kunt uw wensen op papier zetten en bij uw uitvaartpolis bewaren, maar het is ook mogelijk om deze te laten vastleggen bij een medewerker van Meride Uitvaartzorg in uw woonplaats. U kunt bijvoorbeeld vastleggen of u wilt worden begraven of gecremeerd, welke muziek u wilt laten horen of welke bloemen u wilt. U kunt zelfs al kiezen in welke kist u wilt worden opgebaard. Zo neemt u uw naasten de uitvaartzorg geheel of gedeeltelijk uit handen. Zij hoeven uw wensen dan alleen te realiseren.

Wilt u van deze mogelijkheid gebruik maken? Bel dan Meride Uitvaartzorg op 085 – 40 18 123 voor direct contact met een van onze medewerkers. Dit is altijd kosteloos en vrijblijvend.

Uw wens staat centraal bij Meride Uitvaartzorg

Bij Meride Uitvaartzorg vinden we het belangrijk dat elke uitvaart geheel volgens uw eigen wensen of de wensen van de overledene wordt verzorgd. Was de overledene supporter van de voetbalclub in uw woonplaats? We versieren de aula graag in de clubkleuren van het elftal. Indien u dit wilt en het is mogelijk, dan zorgen we ervoor dat de afscheidsplechtigheid in het voetbalstadion wordt gehouden. Veel mensen hebben uitgesproken wensen voor hun uitvaart en omdat bijna alles kan, helpen we u graag met uitvaartzorg op maat vanuit uw eigen wensen. Want afscheid nemen kan maar één keer.

Meride Uitvaartzorg werkt uitsluitend met uitvaartverzorgers die thuis zijn in uw woonplaats. Zo zijn zij goed op de hoogte van alle opties voor een zo mooi en persoonlijk mogelijk afscheid van uw dierbare. Daarbij staat uw wens uiteraard centraal. Wilt u zelf de rouwkaarten ontwerpen? Wilt u zelf uw dierbare verzorgen na het overlijden? Onze medewerkers bieden u de steun die u nodig heeft. Geeft u liever de volledige uitvaartzorg uit handen? U bepaalt het zelf. Zo bent u bij Meride altijd verzekerd van passende uitvaartzorg. Heeft u vragen of wilt een een overlijden doorgeven? Bel dan naar 085 – 40 18 123(24/7).

Uw uitvaartverzekering en Meride

Meride levert uitsluitend uitvaartzorg en biedt zelf geen uitvaartpolissen aan. We verzorgen elke begrafenis of crematie, ongeacht waar u uw uitvaartverzekering heeft of welke polis u heeft. Zo kunt u zich met onze uitvaartverzorger volledig richten op een passende uitvaartzorg voor uw dierbare. Onze medewerker houdt het budget scherp in de gaten, zodat u na afloop nooit voor een onaangename verrassing komt te staan.

centrum

Wat zijn de kosten voor uitvaartzorg?

Bij Meride zijn we ons er zeer van bewust dat er bij de uitvaartzorg kostenkomen kijken waar u niet dagelijks bij stilstaat. Uw keuzes hebben invloed op de kosten van de uitvaartzorg. De meeste polissen zijn voldoende kostendekkend voor een eenvoudige uitvaart. Verwacht u extra gasten of wilt u na de begrafenis uw gasten nog een hapje en drankje aanbieden op een andere locatie? Onze uitvaartverzorger weet hoeveel speelruimte het budget biedt en weet wat de mogelijkheden in uw woonplaats zijn. Vraag een offerte op maat aan.

Meride Uitvaartzorg: altijd bereikbaar

De medewerkers van Meride Uitvaartzorg staan 7 dagen per week, 24 uur per dag voor u klaar. U kunt ons dus altijd bellen om een overlijden door te geven, maar ook als u vragen heeft over onze uitvaartzorg of als u uw eigen uitvaartwensen wilt laten vastleggen in een persoonlijk gesprek. Bel Meride Uitvaartzorg op 085 – 40 18 123. Onze medewerkers zijn u graag van dienst.

Wat te doen bij een overlijden?

Als uw dierbare overlijdt, volgt er een periode waarin u niet alleen te maken krijgt met uw eigen verdriet, maar waarin u ook de uitvaartzorg moet regelen. Onze uitvaartverzorger in bij u in de buurt ontzorgt u en regelt praktische zaken, zodat u uw hoofd en handen vrij heeft voor het afscheid. Bel daarom zo snel mogelijk met Meride Uitvaartzorg, zodat we onze uitvaartbegeleider in uw woonplaats direct kunnen inschakelen. U kunt alvast een paar zaken regelen met deze checklist als leidraad.

Onderstaande checklist hebben we ook als handige PDF voor u beschikbaar. Download hem via de button, print hem uit en vink alles af zodat u niets hoeft te vergeten.

Checklist bij overlijden

  1. Is de persoon thuis overleden, dan belt u direct de huisarts of waarnemend huisarts. Als het overlijden in het ziekenhuis of zorgcentrum gebeurt, wordt deze ingeseind door het personeel.

Gebeurt het overlijden tijdens een overnachting elders of een vakantie? Bel dan direct de alarmcentrale van uw reisverzekering. Als het overlijden een direct gevolg is van een ongeval is, moet u de verzekeringsmaatschappij bellen.

  1. Bel vervolgens Meride voor het regelen van de uitvaart via telefoonnummer 085 – 40 18 123. Vanuit het buitenland kunt u ons bereiken via 0031-(0)85-4018123.
  2. Weet u waar de uitvaartpolis ligt? Meestal ligt deze in de persoonlijke administratie van de overledene. Het helpt als u deze alvast klaarlegt.
  3. Heeft de overledene een testament of wilsbeschikking? Mogelijk helpt dit u om keuzes voor de uitvaart te maken. Als er al een gesprek is geweest met een van onze medewerkers in uw woonplaats, dan zijn de wensen rond de uitvaart bij ons bekend.
  4. Leg ook het identiteitsbewijs en/of het trouwboekje van de overledene vast klaar. Dit is nodig om het overlijden nog vóór de uitvaart te melden bij de burgerlijke stand.
  5. Begin met het maken van een adressenlijst voor rouwkaarten en voor de uitnodiging voor de uitvaart.
  6. Zoek alvast in de kast naar geschikte kleding voor de uitvaart. Deze geeft u mee aan de uitvaartverzorger.

Passende en persoonlijke uitvaartzorg

Voor sommigen zijn de dagen van het voorbereiden van de uitvaart een mooi moment om een persoonlijke uitvaart te regelen voor uzelf en voor andere nabestaanden. Daarbij maakt u veel keuzes. Onze uitvaartmedewerker staat u hierin bij en is uw inspiratiebron voor als u het even niet weet. Ook onze Kennisbank biedt uitgebreide inspiratie voor tal van zaken die bij een uitvaart komen kijken. Eén van de eerste keuzes die u maakt gaat over de rouwkaart en de uitnodiging voor de uitvaart. Bij onze uitvaartverzorgerheeft u een uitgebreide keuze in rouwkaarten. Als u moeite heeft met het bedenken van een passende tekst voor op de rouwkaart, dan vindt u op de pagina Rouwkaarten voorbeelden van teksten.

Als u het nog niet helemaal weet of als u inspiratie zoekt, dan kunt u op de Kennisbank van Meride Uitvaartzorg talrijke suggesties vinden.

Wilt u dat de overledene wordt opgebaard zodat familie, vrienden en andere nabestaanden afscheid kunnen nemen? Op de pagina Opbarenleest u welke mogelijkheden er zijn. Zo is het zelfs mogelijk om de overledene thuis op bed op te baren. Ook rondom de afscheidsplechtigheid vindt u vele suggesties voor een mooi en persoonlijk afscheid van uw dierbare. Als u een toespraak wilt houden, maar het lastig vindt om een toespraak op papier te krijgen, dan leest u de pagina Toespraken tips en suggesties. Zo kunnen twee of drie korte anekdotes vele malen krachtiger zijn dan iemands volledige levensloop benoemen. Ook rituelen geven het afscheid een persoonlijk karakter. Zo kunt u bijvoorbeeld met de familieleden ieder een bloem op de kist leggen, of na afloop van de plechtigheid duiven of ballonnen oplaten. Op de pagina Rituelen leest u ook voorbeelden van persoonlijke rituelen. Wordt de overledene gecremeerd? Weet u nog niet precies wat u met de as wilt? Bij Asbestemmingen leest u welke mogelijkheden er zijn. Als u de as wilt uitstrooien op een locatie in uw woonplaats, overleg dit dan met de uitvaartbegeleider van Meride Uitvaartzorg. As uitstrooien mag niet overal, tenzij u er toestemming voor heeft. Wij geven u daarin graag advies.

Bel mij terug

dankbetuigingen voor uitvaartzorgHeeft u het erg druk of wilt u graag terug gebeld worden buiten uw werktijden om?
Vraag aan

Waarom Meride?

We regelen de uitvaartzorg precies zoals u wiltLees hier alles over de persoonlijke werkwijze van Meride Uitvaartverzorging.
Lees meer

Wat te doen bij een overlijden

U krijgt professionele en persoonlijke ondersteuningAlle stappen op een rijtje waar u rekening mee kunt houden en hoe te handelen.
Lees meer

De 7 zekerheden van Meride
Uitvaartzorg

Alle medewerkers van Meride Uitvaartzorg werken volgens onze 7 zekerheden. Met deze uitgangspunten bent u verzekerd van een uitstekend geregelde uitvaartzorg voor uw dierbare en uzelf en uw naasten. Onze 7 zekerheden zijn:

1. Perfect geregelde uitvaartzorg

De uitvaartverzorger van Meride Uitvaartzorg draagt de zorg voor een perfect geregelde uitvaart. Daarbij zijn uw wensen de leidraad.

2. Een persoonlijke uitvaartverzorger

Bij Meride Uitvaartzorg krijgt u altijd één contactpersoon die exclusief voor u beschikbaar is. Hij regelt en coördineert de uitvaartzorg van begin tot eind.

3. Duidelijke afspraken over de uitvaartzorg

Tijdens het gesprek over de uitvaartzorg voor uw dierbare legt de uitvaartverzorger van Meride Uitvaartzorg alle afspraken schriftelijk vast. U krijgt hiervan altijd een bevestiging.

4. Duidelijke begroting

Het vastleggen van de afspraken gaat altijd gepaard met een begroting. Als u uw keuzes bespreekt met uw contactpersoon van Meride Uitvaartzorg, bewaakt hij het budget van de uitvaartpolis en bespreekt hij alle kostenmet u. Zo weet u altijd waar u aan toe bent

5. Professionele uitvaartverzorgers

Meride Uitvaartzorg werkt uitsluitend met professionele uitvaartbegeleiders die beschikken over vakdiploma’s, een jarenlange ervaring in de uitvaartzorg en een uitgebreid netwerk in uw regio. Door die regionale binding weten zij alle mogelijkheden voor een persoonlijk afscheid van uw dierbare.

6. Juiste klachtafhandeling

Uitvaartzorg is menselijk werk, maar het is ook mensenwerk. Het kan een keer voorkomen dat u een klacht heeft over de geleverde uitvaartzorg. Als u hier niet uitkomt met uw contactpersoon van Meride Uitvaartzorg, dan wordt uw klacht afgehandeld door een onafhankelijke derde persoon.

7. Klanttevredenheid over onze uitvaartzorg

Meride Uitvaartzorg werkt continu aan de kwaliteit van onze uitvaartzorg. Daarom evalueren wij elke uitvaart. Voor veel klanten is dit een gelegenheid om een extra compliment te geven, maar mochten er aandachtspunten naar voren komen, dan nemen wij deze mee in onze toekomstige dienstverlening.

Uw uitvaartpolis en Meride Uitvaartzorg

 Bij Meride staat u centraal

Bij Meride Uitvaartzorg verkopen we geen uitvaartverzekeringen, maar richten we ons op een uitstekende uitvaartzorg zodat u verzekerd bent van een waardig en persoonlijk afscheid van uw dierbare. U kunt dan ook met elke uitvaartpolis bij ons terecht, ongeacht waar en hoe u bent verzekerd. Onze uitvaartverzorger bespreekt met u de kosten van elke keuze die u maakt en probeert ruimte te creëren voor al uw persoonlijke wensen.

Naturaverzekering

Ook als u een naturaverzekering heeft, kunt u terecht bij Meride Uitvaartzorg. Het kan alleen wel zijn dat bepaalde diensten rond de uitvaartzorg worden geleverd volgens de voorwaarden van deze verzekering. Twijfelt u of u een naturaverzekering heeft? Neem dan contactop met Meride Uitvaartzorg voor een polischeck.

Welke kosten brengt uitvaartzorg met zich mee?

Het is niet iets waar u dagelijks bij stilstaat. Het antwoord op de vraag naar de kosten van uitvaartzorg is eenvoudig: dat hangt af van uw keuzes. Wilt u een luxe kist of kiest u voor een lijkwade op een draagbaar? Wilt u zelf de rouwkaarten ontwerpen? Zijn er extra volgauto’s in de rouwstoet nodig? U kunt altijd een indicatie van de kosten krijgen door een vrijblijvende offerte aan te vragen. Wilt u liever een persoonlijk gesprek? Bel dan naar 085 – 40 18 123 om een afspraak te maken. Er komt dan een medewerker van Meride Uitvaartzorg bij u thuis.

Neem contact op met Meride Uitvaartzorg

Wilt u contact met ons opnemen? Om een overlijden te melden of als u meer informatie over onze uitvaartzorg wilt? Onze medewerkers staan dag en nacht voor u klaar, ook in de weekends. U kunt Meride 24 uur per dag bereiken op nummer 085 – 40 18 123. Onze medewerkers zijn u graag van dienst. Ook kunt u ons emailen op klantenservice@meride.nl