Uitvaartzorg door Meride

Wat kunnen wij voor u doen in uw omgeving?
Ontdek onze lokale mogelijkheden en prijzen.

Meride uitvaartverzorging

Over Meride uitvaartzorg

Wij verzorgen uitvaarten op maat voor ieder budget. Uw wensen staan centraal. Wij leggen alle mogelijkheden uit en dragen vanuit ervaring ideeën aan. Zo kunt u de juiste beslissing nemen. Meride is onafhankelijk, u kunt met uitvaartpolissen van iedere verzekeraar bij ons terecht. Wij bieden u 100% keuzevrijheid. Over het algemeen is een polis bij ons meer waard dan bij uw verzekeraar omdat onze prijzen lager zijn. Het geld dat u overhoudt van de poliswaarde krijgt u op uw rekening gestort. Uiteraard bent u ook welkom als er geen uitvaartpolis is.

Lees meer over onze werkwijze

Uitstekende service. Klantvriendelijk. Oplossing gerichte medewerker. Empathisch. Op alle fronten goed contact. Zeer tevreden.

Heeft u vragen?

Wij zijn bereikbaar voor al uw vragen bij een overlijden

085 - 401 81 23 (24/7)

Vraag vrijblijvend een offerte aan of plan een kennismaking in.
9,2

473 beoordelingen

98% beveelt Meride uitvaart aan

★★★★★★★★★★

Helma Noorlander-Nawijn over haar ervaring met Meride

Bij Meride uitvaartzorg bent u met of zonder uitvaartpolis welkom

Uw uitvaartpolis komt bij Meride vaak beter tot zijn recht. Waarom?

Onze uitvaartverzorgers

In de aanloop naar een uitvaart komt er veel op u af. U heeft niet alleen te maken met een hoop emoties, maar moet tegelijk ook in korte tijd veel praktische zaken regelen. In deze roerige periode zorgen onze uitvaartverzorgers voor professionele steun. Zij weten wat er mogelijk is, bieden een luisterend oor en helpen u keuzes maken. Zo kunt u later met een goed gevoel op het afscheid terugkijken.

Majette de Lange-Uitvaartverzorger bij Meride

Majette de Lange

Uitvaartverzorger
Peter Vermeer - Uitvaartverzorger bij Meride

Peter Vermeer

Uitvaartverzorger
Henriette Nieskens - Uitvaartverzorger bij Meride Uitvaartverzorging

Henriëtte Nieskens

Uitvaartverzorger
Alle uitvaartverzorgers

Kennismakingsgesprek aanvragen


Tussen 09:00 en 21:00 uur ontvangt u direct een reactie van ons.
Is het nu na 21:00 uur dan hoort u morgenochtend van ons.
Ervaring helpt u verder.

Onze uitvaartverzorgers

Wat kost een crematie?

Vanaf € 1.995

Wat kost een begrafenis?

Vanaf € 2.195

Beoordelingen over onze uitvaartverzorging

Mijn ervaring met uw firma was voortreffelijk. De uitvaartleider was zeer correct! Liever niet maar indien noodzakelijk voor herhaling vatbaar. Ik zal uw firma indien nodig bij andere aanbevelen ! Vriendelijke groeten Nick verweij

Deze was boven verwachting goed. Wat is Jeroen van Riet een fijne en meedenkende man. Zeker is dat zijn inbreng ons heel goed heeft gedaan. Ook het eerste telefonisch contact en de afhandeling is goed…

Onze ervaring met Meride is positief. Wij hebben onze vader een waardig afscheid kunnen geven dankzij de medewerkers. Er werd mee gedacht en zelfs aanvulling gegeven zoals fotos bewerkt tot videoclip. Ook de laatste zorg…

U kunt hier al onze beoordelingen via de Feedback Company lezen.

Bespreek uw uitvaartwensen in een persoonlijk gesprek

Als u zelf al heel uitgesproken wensen heeft voor uw uitvaart, dan is het voor uw naasten wel zo prettig als zij daarvan op de hoogte zijn. U kunt uw wensen op papier zetten en bij uw uitvaartpolis bewaren, maar het is ook mogelijk om deze te laten vastleggen bij een medewerker van Meride Uitvaartzorg in uw woonplaats. U kunt bijvoorbeeld vastleggen of u wilt worden begraven of gecremeerd, welke muziek u wilt laten horen of welke bloemen u wilt. U kunt zelfs al kiezen in welke kist u wilt worden opgebaard. Zo neemt u uw naasten de uitvaartzorg geheel of gedeeltelijk uit handen. Zij hoeven uw wensen dan alleen te realiseren.

Wilt u van deze mogelijkheid gebruik maken? Bel dan Meride Uitvaartzorg op 085 - 401 81 23 (24/7) voor direct contact met een van onze medewerkers. Dit is altijd kosteloos en vrijblijvend.

Uw wens staat centraal bij Meride Uitvaartzorg

Bij Meride Uitvaartzorg vinden we het belangrijk dat elke uitvaart geheel volgens uw eigen wensen of de wensen van de overledene wordt verzorgd. Was de overledene supporter van de voetbalclub in uw woonplaats? We versieren de aula graag in de clubkleuren van het elftal. Indien u dit wilt en het is mogelijk, dan zorgen we ervoor dat de afscheidsplechtigheid in het voetbalstadion wordt gehouden. Veel mensen hebben uitgesproken wensen voor hun uitvaart en omdat bijna alles kan, helpen we u graag met uitvaartzorg op maat vanuit uw eigen wensen. Want afscheid nemen kan maar één keer.

Meride Uitvaartzorg werkt uitsluitend met uitvaartverzorgers die thuis zijn in uw woonplaats. Zo zijn zij goed op de hoogte van alle opties voor een zo mooi en persoonlijk mogelijk afscheid van uw dierbare. Daarbij staat uw wens uiteraard centraal. Wilt u zelf de rouwkaarten ontwerpen? Wilt u zelf uw dierbare verzorgen na het overlijden? Onze medewerkers bieden u de steun die u nodig heeft. Geeft u liever de volledige uitvaartzorg uit handen? U bepaalt het zelf. Zo bent u bij Meride altijd verzekerd van passende uitvaartzorg. Heeft u vragen of wilt een een overlijden doorgeven? Bel dan naar 085 - 401 81 23 (24/7).

Wat zijn de kosten voor uitvaartzorg?

Bij Meride zijn we ons er zeer van bewust dat er bij de uitvaartzorg kosten komen kijken waar u niet dagelijks bij stilstaat. Uw keuzes hebben invloed op de kosten van de uitvaartzorg. De meeste polissen zijn voldoende kostendekkend voor een eenvoudige uitvaart. Verwacht u extra gasten of wilt u na de begrafenis uw gasten nog een hapje en drankje aanbieden op een andere locatie? Onze uitvaartverzorger weet hoeveel speelruimte het budget biedt en weet wat de mogelijkheden in uw woonplaats zijn. Vraag een offerte op maat aan.

Offerte aanvragen

Meride Uitvaartzorg: altijd bereikbaar

De medewerkers van Meride Uitvaartzorg staan 7 dagen per week, 24 uur per dag voor u klaar. U kunt ons dus altijd bellen om een overlijden door te geven, maar ook als u vragen heeft over onze uitvaartzorg of als u uw eigen uitvaartwensen wilt laten vastleggen in een persoonlijk gesprek. Bel Meride Uitvaartzorg op 085 - 401 81 23 (24/7). Onze medewerkers zijn u graag van dienst.

085 - 401 81 23 (24/7)

Uw uitvaartpolis en Meride Uitvaartzorg

Bij Meride Uitvaartzorg verkopen we geen uitvaartverzekeringen, maar richten we ons op een uitstekende uitvaartzorg zodat u verzekerd bent van een waardig en persoonlijk afscheid van uw dierbare. U kunt dan ook met elke uitvaartpolis bij ons terecht, ongeacht waar en hoe u bent verzekerd. Onze uitvaartverzorger bespreekt met u de kosten van elke keuze die u maakt en probeert ruimte te creëren voor al uw persoonlijke wensen.

Kennismakingsgesprek inplannen

Naturaverzekering

Ook als u een naturaverzekering heeft, kunt u terecht bij Meride Uitvaartzorg. Het kan alleen wel zijn dat bepaalde diensten rond de uitvaartzorg worden geleverd volgens de voorwaarden van deze verzekering. Twijfelt u of u een naturaverzekering heeft? Neem dan contact op met Meride Uitvaartzorg voor een polischeck.

Wat te doen bij een overlijden?

Als uw dierbare overlijdt, volgt er een periode waarin u niet alleen te maken krijgt met uw eigen verdriet, maar waarin u ook de uitvaartzorg moet regelen. Onze uitvaartverzorger in bij u in de buurt ontzorgt u en regelt praktische zaken, zodat u uw hoofd en handen vrij heeft voor het afscheid. Bel daarom zo snel mogelijk met Meride Uitvaartzorg, zodat we onze uitvaartbegeleider in uw woonplaats direct kunnen inschakelen. U kunt alvast een paar zaken regelen met deze checklist als leidraad.

Onderstaande checklist hebben we ook als handige PDF voor u beschikbaar. Download hem via de button, print hem uit en vink alles af zodat u niets hoeft te vergeten.

Checklist bij overlijden

 1. Is de persoon thuis overleden, dan belt u direct de huisarts of waarnemend huisarts. Als het overlijden in het ziekenhuis of zorgcentrum gebeurt, wordt deze ingeseind door het personeel.
  Gebeurt het overlijden tijdens een overnachting elders of een vakantie? Bel dan direct de alarmcentrale van uw reisverzekering. Als het overlijden een direct gevolg is van een ongeval is, moet u de verzekeringsmaatschappij bellen.
 2. Bel vervolgens Meride voor het regelen van de uitvaart via telefoonnummer 085 - 401 81 23 (24/7). Vanuit het buitenland kunt u ons bereiken via 085 - 401 81 23 (24/7).
 3. Weet u waar de uitvaartpolis ligt? Meestal ligt deze in de persoonlijke administratie van de overledene. Het helpt als u deze alvast klaarlegt.
 4. Heeft de overledene een testament of wilsbeschikking? Mogelijk helpt dit u om keuzes voor de uitvaart te maken. Als er al een gesprek is geweest met een van onze medewerkers in uw woonplaats, dan zijn de wensen rond de uitvaart bij ons bekend.
 5. Leg ook het identiteitsbewijs en/of het trouwboekje van de overledene vast klaar. Dit is nodig om het overlijden nog vóór de uitvaart te melden bij de burgerlijke stand.
 6. Begin met het maken van een adressenlijst voor rouwkaarten en voor de uitnodiging voor de uitvaart.
 7. Zoek alvast in de kast naar geschikte kleding voor de uitvaart. Deze geeft u mee aan de uitvaartverzorger.

Download de checklist

Passende en persoonlijke uitvaartzorg

Voor sommigen zijn de dagen van het voorbereiden van de uitvaart een mooi moment om een persoonlijke uitvaart te regelen voor uzelf en voor andere nabestaanden. Daarbij maakt u veel keuzes. Onze uitvaartmedewerker staat u hierin bij en is uw inspiratiebron voor als u het even niet weet. Ook onze Kennisbank biedt uitgebreide inspiratie voor tal van zaken die bij een uitvaart komen kijken. Eén van de eerste keuzes die u maakt gaat over de rouwkaart en de uitnodiging voor de uitvaart. Bij onze uitvaartverzorger heeft u een uitgebreide keuze in rouwkaarten. Als u moeite heeft met het bedenken van een passende tekst voor op de rouwkaart, dan vindt u op de pagina Rouwkaarten voorbeelden van teksten.

Als u het nog niet helemaal weet of als u inspiratie zoekt, dan kunt u op de Kennisbank van Meride Uitvaartzorg talrijke suggesties vinden.

Wilt u dat de overledene wordt opgebaard zodat familie, vrienden en andere nabestaanden afscheid kunnen nemen? Op de pagina Opbaren leest u welke mogelijkheden er zijn. Zo is het zelfs mogelijk om de overledene thuis op bed op te baren. Ook rondom de afscheidsplechtigheid vindt u vele suggesties voor een mooi en persoonlijk afscheid van uw dierbare. Als u een toespraak wilt houden, maar het lastig vindt om een toespraak op papier te krijgen, dan leest u de pagina Toespraken tips en suggesties. Zo kunnen twee of drie korte anekdotes vele malen krachtiger zijn dan iemands volledige levensloop benoemen. Ook rituelen geven het afscheid een persoonlijk karakter. Zo kunt u bijvoorbeeld met de familieleden ieder een bloem op de kist leggen, of na afloop van de plechtigheid duiven of ballonnen oplaten. Op de pagina Rituelen leest u ook voorbeelden van persoonlijke rituelen. Wordt de overledene gecremeerd? Weet u nog niet precies wat u met de as wilt? Bij Asbestemmingen leest u welke mogelijkheden er zijn. Als u de as wilt uitstrooien op een locatie in uw woonplaats, overleg dit dan met de uitvaartbegeleider van Meride Uitvaartzorg. As uitstrooien mag niet overal, tenzij u er toestemming voor heeft. Wij geven u daarin graag advies.

Welke kosten brengt uitvaartzorg met zich mee?

Het is niet iets waar u dagelijks bij stilstaat. Het antwoord op de vraag naar de kosten van uitvaartzorg is eenvoudig: dat hangt af van uw keuzes. Wilt u een luxe kist of kiest u voor een lijkwade op een draagbaar? Wilt u zelf de rouwkaarten ontwerpen? Zijn er extra volgauto’s in de rouwstoet nodig? U kunt altijd een indicatie van de kosten krijgen door een vrijblijvende offerte aan te vragen. Wilt u liever een persoonlijk gesprek? Bel dan naar 085 - 401 81 23 (24/7) om een afspraak te maken. Er komt dan een medewerker van Meride Uitvaartzorg bij u thuis.

De 7 zekerheden van Meride Uitvaartzorg

Alle medewerkers van Meride Uitvaartzorg werken volgens onze 7 zekerheden. Met deze uitgangspunten bent u verzekerd van een uitstekend geregelde uitvaartzorg voor uw dierbare en uzelf en uw naasten. Onze 7 zekerheden zijn:

 1. Perfect geregelde uitvaartzorg
  ODe uitvaartverzorger van Meride Uitvaartzorg draagt de zorg voor een perfect geregelde uitvaart. Daarbij zijn uw wensen de leidraad.
 2. Een persoonlijke uitvaartverzorger
  Bij Meride Uitvaartzorg krijgt u altijd één contactpersoon die exclusief voor u beschikbaar is. Hij regelt en coördineert de uitvaartzorg van begin tot eind.
 3. Duidelijke afspraken over de uitvaartzorg
  Tijdens het gesprek over de uitvaartzorg voor uw dierbare legt de uitvaartverzorger van Meride Uitvaartzorg alle afspraken schriftelijk vast. U krijgt hiervan altijd een bevestiging.
 4. Duidelijke begroting
  Het vastleggen van de afspraken gaat altijd gepaard met een begroting. Als u uw keuzes bespreekt met uw contactpersoon van Meride Uitvaartzorg, bewaakt hij het budget van de uitvaartpolis en bespreekt hij alle kosten met u. Zo weet u altijd waar u aan toe bent.
 5. Professionele uitvaartverzorgers
  Meride Uitvaartzorg werkt uitsluitend met professionele uitvaartbegeleiders die beschikken over vakdiploma’s, een jarenlange ervaring in de uitvaartzorg en een uitgebreid netwerk in uw regio. Door die regionale binding weten zij alle mogelijkheden voor een persoonlijk afscheid van uw dierbare.
 6. Juiste klachtafhandeling
  Uitvaartzorg is menselijk werk, maar het is ook mensenwerk. Het kan een keer voorkomen dat u een klacht heeft over de geleverde uitvaartzorg. Als u hier niet uitkomt met uw contactpersoon van Meride Uitvaartzorg, dan wordt uw klacht afgehandeld door een onafhankelijke derde persoon.
 7. Klanttevredenheid over onze uitvaartzorg
  Meride Uitvaartzorg werkt continu aan de kwaliteit van onze uitvaartzorg. Daarom evalueren wij elke uitvaart. Voor veel klanten is dit een gelegenheid om een extra compliment te geven, maar mochten er aandachtspunten naar voren komen, dan nemen wij deze mee in onze toekomstige dienstverlening.