Over Meride uitvaartzorg

Wij verzorgen uitvaarten op maat voor ieder budget. Meride is onafhankelijk, u kunt met uitvaartpolissen van iedere verzekeraar bij ons terecht. Wij bieden u 100% keuzevrijheid. Over het algemeen is een polis bij ons meer waard dan bij uw verzekeraar omdat onze prijzen lager zijn. Uiteraard bent u ook welkom als er geen uitvaartpolis is.

Lees meer over onze werkwijze

Uitvaartkisten kennisbank Meride

Vind snel onze uitvaartverzorger bij u in de buurt

Onze uitvaartverzorgers

 • Uitvaartverzorger - Natascha van Zeijl

  Natascha van Zeijl

 • Uitvaartverzorger - Janneke Vreeling

  Janneke Vreeling

 • Onze uitvaartverzorgers

  Onze betrokken medewerkers ondersteunen u met persoonlijk en praktisch advies. We helpen u keuzes maken en zorgen dat het wordt geregeld.

 • Vrijblijvend kennismakings​gesprek

  • Kijken of het ‘klikt’
  • Wensen bespreken en vragen stellen
  • Schept rust en ruimte
  Ja, ik wil een kennismakingsgesprek
 • Uitvaartverzorger - Brigitte Boxstart

  Brigitte Boxstart

 • Uitvaartverzorger - Joan Belmer

  Joan Belmer

Betere uitvaart, betere prijs

 • Ten opzichte van Dela, Yarden of Monuta zijn wij tot 40% goedkoper*
 • Uw naturapolis is zelfs 10% meer waard

En goed om te weten: klanten waarderen ons met een 9,2.

Jaja, dat zal wel … (check hoe ‘t zit)

* gebaseerd op informatie op website van Dela, Yarden en Monuta en afhankelijk van het gekozen product/aanbieder

Beoordelingen over onze uitvaartverzorging

 • Mijn ervaring met uw firma was voortreffelijk. De uitvaartleider was zeer correct! Liever niet maar indien noodzakelijk voor herhaling vatbaar. Ik zal uw firma indien nodig bij andere aanbevelen ! Vriendelijke groeten Nick verweij

 • Deze was boven verwachting goed. Wat is Jeroen van Riet een fijne en meedenkende man. Zeker is dat zijn inbreng ons heel goed heeft gedaan. Ook het eerste telefonisch contact en de afhandeling is goed…

 • 9,2 Onze klanten waarderen Meride met een 9,2

  958 beoordelingen

  ★★★★★★★★★★

Uw uitvaartpolis en Meride Uitvaartzorg

Bij Meride Uitvaartzorg verkopen we geen uitvaartverzekeringen, maar richten we ons op een uitstekende uitvaartzorg zodat u verzekerd bent van een waardig en persoonlijk afscheid van uw dierbare. U kunt dan ook met elke uitvaartpolis bij ons terecht, ongeacht waar en hoe u bent verzekerd. Onze uitvaartverzorger bespreekt met u de kosten van elke keuze die u maakt en probeert ruimte te creëren voor al uw persoonlijke wensen.

Kennismakingsgesprek inplannen

Uitvaartzorg door Meride

Bij Meride uitvaartzorg bent u met of zonder uitvaartpolis welkom

Uw uitvaartpolis komt bij Meride vaak beter tot zijn recht. Waarom?

Bespreek uw uitvaartwensen in een persoonlijk gesprek

Als u zelf al heel uitgesproken wensen heeft voor uw uitvaart, dan is het voor uw naasten wel zo prettig als zij daarvan op de hoogte zijn. U kunt uw wensen op papier zetten en bij uw uitvaartpolis bewaren, maar het is ook mogelijk om deze te laten vastleggen bij een medewerker van Meride Uitvaartzorg in uw woonplaats. U kunt bijvoorbeeld vastleggen of u wilt worden begraven of gecremeerd, welke muziek u wilt laten horen of welke bloemen u wilt. U kunt zelfs al kiezen in welke kist u wilt worden opgebaard. Zo neemt u uw naasten de uitvaartzorg geheel of gedeeltelijk uit handen. Zij hoeven uw wensen dan alleen te realiseren.

Wilt u van deze mogelijkheid gebruik maken? Bel dan Meride Uitvaartzorg op 085 - 401 81 23 (24/7) voor direct contact met een van onze medewerkers. Dit is altijd kosteloos en vrijblijvend.

Uw wens staat centraal bij Meride Uitvaartzorg

Bij Meride Uitvaartzorg vinden we het belangrijk dat elke uitvaart geheel volgens uw eigen wensen of de wensen van de overledene wordt verzorgd. Was de overledene supporter van de voetbalclub in uw woonplaats? We versieren de aula graag in de clubkleuren van het elftal. Indien u dit wilt en het is mogelijk, dan zorgen we ervoor dat de afscheidsplechtigheid in het voetbalstadion wordt gehouden. Veel mensen hebben uitgesproken wensen voor hun uitvaart en omdat bijna alles kan, helpen we u graag met uitvaartzorg op maat vanuit uw eigen wensen. Want afscheid nemen kan maar één keer.

Meride Uitvaartzorg werkt uitsluitend met uitvaartverzorgers die thuis zijn in uw woonplaats. Zo zijn zij goed op de hoogte van alle opties voor een zo mooi en persoonlijk mogelijk afscheid van uw dierbare. Daarbij staat uw wens uiteraard centraal. Wilt u zelf de rouwkaarten ontwerpen? Wilt u zelf uw dierbare verzorgen na het overlijden? Onze medewerkers bieden u de steun die u nodig heeft. Geeft u liever de volledige uitvaartzorg uit handen? U bepaalt het zelf. Zo bent u bij Meride altijd verzekerd van passende uitvaartzorg. Heeft u vragen of wilt een een overlijden doorgeven? Bel dan naar 085 - 401 81 23 (24/7).

Wat zijn de kosten voor uitvaartzorg?

Bij Meride zijn we ons er zeer van bewust dat er bij de uitvaartzorg kosten komen kijken waar u niet dagelijks bij stilstaat. Uw keuzes hebben invloed op de kosten van de uitvaartzorg. De meeste polissen zijn voldoende kostendekkend voor een eenvoudige uitvaart. Verwacht u extra gasten of wilt u na de begrafenis uw gasten nog een hapje en drankje aanbieden op een andere locatie? Onze uitvaartverzorger weet hoeveel speelruimte het budget biedt en weet wat de mogelijkheden in uw woonplaats zijn. Vraag een offerte op maat aan.

Offerte aanvragen

Meride Uitvaartzorg: altijd bereikbaar

De medewerkers van Meride Uitvaartzorg staan 7 dagen per week, 24 uur per dag voor u klaar. U kunt ons dus altijd bellen om een overlijden door te geven, maar ook als u vragen heeft over onze uitvaartzorg of als u uw eigen uitvaartwensen wilt laten vastleggen in een persoonlijk gesprek. Bel Meride Uitvaartzorg op 085 - 401 81 23 (24/7). Onze medewerkers zijn u graag van dienst.

085 - 401 81 23 (24/7)

Naturaverzekering

Ook als u een naturaverzekering heeft, kunt u terecht bij Meride Uitvaartzorg. Het kan alleen wel zijn dat bepaalde diensten rond de uitvaartzorg worden geleverd volgens de voorwaarden van deze verzekering. Twijfelt u of u een naturaverzekering heeft? Neem dan contact op met Meride Uitvaartzorg voor een polischeck.

Wat te doen bij een overlijden?

Als uw dierbare overlijdt, volgt er een periode waarin u niet alleen te maken krijgt met uw eigen verdriet, maar waarin u ook de uitvaartzorg moet regelen. Onze uitvaartverzorger in bij u in de buurt ontzorgt u en regelt praktische zaken, zodat u uw hoofd en handen vrij heeft voor het afscheid. Bel daarom zo snel mogelijk met Meride Uitvaartzorg, zodat we onze uitvaartbegeleider in uw woonplaats direct kunnen inschakelen. U kunt alvast een paar zaken regelen met deze checklist als leidraad.

Onderstaande checklist hebben we ook als handige PDF voor u beschikbaar. Download hem via de button, print hem uit en vink alles af zodat u niets hoeft te vergeten.

Checklist bij overlijden

 1. Is de persoon thuis overleden, dan belt u direct de huisarts of waarnemend huisarts. Als het overlijden in het ziekenhuis of zorgcentrum gebeurt, wordt deze ingeseind door het personeel.
  Gebeurt het overlijden tijdens een overnachting elders of een vakantie? Bel dan direct de alarmcentrale van uw reisverzekering. Als het overlijden een direct gevolg is van een ongeval is, moet u de verzekeringsmaatschappij bellen.
 2. Bel vervolgens Meride voor het regelen van de uitvaart via telefoonnummer 085 - 401 81 23 (24/7). Vanuit het buitenland kunt u ons bereiken via 085 - 401 81 23 (24/7).
 3. Weet u waar de uitvaartpolis ligt? Meestal ligt deze in de persoonlijke administratie van de overledene. Het helpt als u deze alvast klaarlegt.
 4. Heeft de overledene een testament of wilsbeschikking? Mogelijk helpt dit u om keuzes voor de uitvaart te maken. Als er al een gesprek is geweest met een van onze medewerkers in uw woonplaats, dan zijn de wensen rond de uitvaart bij ons bekend.
 5. Leg ook het identiteitsbewijs en/of het trouwboekje van de overledene vast klaar. Dit is nodig om het overlijden nog vóór de uitvaart te melden bij de burgerlijke stand.
 6. Begin met het maken van een adressenlijst voor rouwkaarten en voor de uitnodiging voor de uitvaart.
 7. Zoek alvast in de kast naar geschikte kleding voor de uitvaart. Deze geeft u mee aan de uitvaartverzorger.

Download de checklist

Passende en persoonlijke uitvaartzorg

Voor sommigen zijn de dagen van het voorbereiden van de uitvaart een mooi moment om een persoonlijke uitvaart te regelen voor uzelf en voor andere nabestaanden. Daarbij maakt u veel keuzes. Onze uitvaartmedewerker staat u hierin bij en is uw inspiratiebron voor als u het even niet weet. Ook onze Kennisbank biedt uitgebreide inspiratie voor tal van zaken die bij een uitvaart komen kijken. Eén van de eerste keuzes die u maakt gaat over de rouwkaart en de uitnodiging voor de uitvaart. Bij onze uitvaartverzorger heeft u een uitgebreide keuze in rouwkaarten. Als u moeite heeft met het bedenken van een passende tekst voor op de rouwkaart, dan vindt u op de pagina Rouwkaarten voorbeelden van teksten.

Als u het nog niet helemaal weet of als u inspiratie zoekt, dan kunt u op de Kennisbank van Meride Uitvaartzorg talrijke suggesties vinden.

Wilt u dat de overledene wordt opgebaard zodat familie, vrienden en andere nabestaanden afscheid kunnen nemen? Op de pagina Opbaren leest u welke mogelijkheden er zijn. Zo is het zelfs mogelijk om de overledene thuis op bed op te baren. Ook rondom de afscheidsplechtigheid vindt u vele suggesties voor een mooi en persoonlijk afscheid van uw dierbare. Als u een toespraak wilt houden, maar het lastig vindt om een toespraak op papier te krijgen, dan leest u de pagina Toespraken tips en suggesties. Zo kunnen twee of drie korte anekdotes vele malen krachtiger zijn dan iemands volledige levensloop benoemen. Ook rituelen geven het afscheid een persoonlijk karakter. Zo kunt u bijvoorbeeld met de familieleden ieder een bloem op de kist leggen, of na afloop van de plechtigheid duiven of ballonnen oplaten. Op de pagina Rituelen leest u ook voorbeelden van persoonlijke rituelen. Wordt de overledene gecremeerd? Weet u nog niet precies wat u met de as wilt? Bij Asbestemmingen leest u welke mogelijkheden er zijn. Als u de as wilt uitstrooien op een locatie in uw woonplaats, overleg dit dan met de uitvaartbegeleider van Meride Uitvaartzorg. As uitstrooien mag niet overal, tenzij u er toestemming voor heeft. Wij geven u daarin graag advies.

Welke kosten brengt uitvaartzorg met zich mee?

Het is niet iets waar u dagelijks bij stilstaat. Het antwoord op de vraag naar de kosten van uitvaartzorg is eenvoudig: dat hangt af van uw keuzes. Wilt u een luxe kist of kiest u voor een lijkwade op een draagbaar? Wilt u zelf de rouwkaarten ontwerpen? Zijn er extra volgauto’s in de rouwstoet nodig? U kunt altijd een indicatie van de kosten krijgen door een vrijblijvende offerte aan te vragen. Wilt u liever een persoonlijk gesprek? Bel dan naar 085 - 401 81 23 (24/7) om een afspraak te maken. Er komt dan een medewerker van Meride Uitvaartzorg bij u thuis.

Confidental Infomation