Overlijden melden?

085 - 4018123 (Dag en nacht)

Kostenopgave aanvragen

Ik wil weten wat een uitvaart met onze wensen precies kost.

Kennismakingsgesprek aanvragen

Door middel van een vrijblijvend gesprek bij u thuis kunt u kijken of het klikt.

Over Meride uitvaartverzorging

Wij verzorgen uitvaarten op maat voor ieder budget. Uw wensen staan centraal. Wij leggen alle mogelijkheden uit en dragen vanuit ervaring ideeën aan. Zo kunt u de juiste beslissing nemen. Meride is onafhankelijk, u kunt met uitvaartpolissen van iedere verzekeraar bij ons terecht. Wij bieden u 100% keuzevrijheid. Over het algemeen is een polis bij ons meer waard dan bij uw verzekeraar omdat onze prijzen lager zijn. Het geld dat u overhoudt van de poliswaarde krijgt u op uw rekening gestort. Uiteraard bent u ook welkom als er geen uitvaartpolis is.

9,2

273 beoordelingen

98% beveelt Meride uitvaart aan

U bent met of zonder uitvaartpolis welkom

Uw uitvaartpolis komt bij Meride vaak beter tot zijn recht. Waarom?

Ons team staat Dag en Nacht voor u klaar

Wij adviseren u graag over de mogelijkheden.

Kennismakingsgesprek bij u thuis

Tijdens een vrijblijvend gesprek kijken of het met de uitvaartverzorger klikt.

98% van onze klanten beveelt Meride Uitvaartverzorging aan

Uitvaartverzorger met passie

“De uitvaartverzorger verstond zijn vak erg goed. Hij heeft de gehele uitvaart van mijn lieve man bijzonder goed in banen geleid. Hij heeft zich erg goed verdiept in onze situatie thuis. Een betere hadden we niet kunnen treffen. Chapeau!”

Caroline Wevers

Altijd 1 contactpersoon

“2 verschillende uitvaarten meegemaakt met hulp van Meride, vriendelijk geholpen, op ons gemak gesteld, goed begeleid. Zelfs met griep, toch de dienst begeleid omdat anders een onbekende voor ons het zou moeten doen! “

Ingrid Verheyen

We doen het samen

“Wij hebben bijzonder prettig samen gewerkt met de uitvaartverzorger. Ik zou vertellen dat ons veel werk uit handen is genomen, dat er goede adviezen werden gegeven en dat alles prima naar wens is verlopen.”

Ellie van Bergen

Direct in contact

Bel dag en nacht bij overlijden:

Kennismakingsgesprek

Vraag hier een kennismakingsgesprek aan. Wij brengen graag advies bij u thuis.

Offerte aanvragen

Vraag eenvoudig een offerte aan. Persoonlijk en op maat.

Meride Uitvaartverzorging, voor elke uitvaartpolis

Bij Meride houden we ons uitsluitend bezig met uitvaartverzorging. Wij bieden daarom zelf geen uitvaartverzekeringen aan. U kunt altijd bij ons terecht, ongeacht uw uitvaartverzekering. Onze medewerkers houden het budget in de gaten, zodat u achteraf nooit voor een verrassing komt te staan.

De medewerkers van Meride Uitvaartverzorging

Bij Meride Uitvaartverzorging luisteren we goed naar uw wensen. Onze medewerkers staan u bij en helpen u met de uitvoering van en advies bij uw persoonlijke uitvaart. Wij hebben onze uitvaartbegeleiders streng geselecteerd. Naast de juiste vakdiploma’s beschikken ze over jarenlange ervaring in de uitvaartverzorging. Bovendien zijn zij thuis in uw regio, zodat zij goed op de hoogte zijn van mogelijkheden in uw woonplaats en omgeving, zoals het laten maken van een persoonlijke kist of een persoonlijk as-sieraad door een plaatselijke kunstenaar. Bij Meride Uitvaartverzorging heeft u altijd één vaste contactpersoon die exclusief voor u beschikbaar is. Deze uitvaartbegeleider is uw aanspreekpunt en zorgt dat alles rond de crematie of begrafenis van uw geliefde naaste perfect is geregeld. U kunt rekenen op een integere en persoonlijke uitvaartverzorging.

Meride Uitvaartverzorging: dienstbaar en eigentijds

Tegenwoordig weten veel mensen precies hoe zij hun uitvaart willen regelen. Wilt u een eenvoudige crematie zonder al te veel poespas of wilt u een groots afscheid? Wilt u een uitvaart die geheel volgens uw eigen geloofstradities wordt uitgevoerd? Meride Uitvaartverzorging is een eigentijdse uitvaartbegeleider die middenin de samenleving staat. Uw wensen staan bij ons voorop, zodat u altijd afscheid van uw geliefde kunt nemen op een manier die bij u past. U beslist wat u zelf doet en wat onze uitvaartverzorger van u overneemt. Als u liever heeft dat wij de volledige uitvaartverzorging van u overnemen, dan kan dat ook. Onze uitvaartverzorgers zijn dienstbaar en denken graag met u mee over een waardig en persoonlijk afscheid.

Als uw dierbare overlijdt na een ziekbed, dan heeft u zich wellicht al kunnen voorbereiden op het afscheid en de wensen rond de uitvaartverzorging met elkaar besproken. Komt het overlijden onverwacht, dan kan het moeilijk zijn om een passend afscheid te regelen. De medewerkers van Meride Uitvaartverzorging zijn uw gids en denken met u mee over de mogelijkheden. Om nabestaanden niet op te zadelen met de uitvaartverzorging, laten veel mensen hun uitvaartwensen al vastleggen wanneer zij nog volop in het leven staan. Meride Uitvaartverzorging biedt deze mogelijkheid ook. Vertel onze medewerker uw wensen rond uw uitvaartverzorging zodat u zeker weet dat het ook volgens uw visie gebeurt wanneer u overlijdt.

Uw uitvaartverzekering en Meride

Veel mensen maken bewust de keuze om hun wensen rond hun eigen uitvaartverzorging vast te leggen als zij nog middenin het leven staan. Omdat zij hun nabestaanden niet willen opzadelen met het regelen van hun uitvaartverzorging of omdat zij juist heel uitgesproken ideeën hebben hun uitvaart. Weet u al hoe u uw eigen uitvaart wilt regelen? Wilt u thuis worden opgebaard of wilt u de kist liever gesloten houden? Weet u al wat voor bloemen u wilt? Of op welke begraafplaats u wilt worden begraven? Als u uw nabestaanden niet wilt opzadelen met deze persoonlijke keuzes, kunt u altijd een afspraak maken voor een persoonlijk gesprek om uw wensen rond uw uitvaartverzorging te laten vastleggen bij een van onze medewerkers.

Bel Meride Uitvaartverzorging op telefoonnummer 085 – 40 18 123 om een afspraak te maken voor een persoonlijk gesprek of om een overlijden te melden. Ook kunt u een e-mail sturen naar klantenservice@meride.nl. Of klik op de button hieronder.

Wij zijn er voor u

Uitvaartverzorging en kosten

Elke begrafenis of crematie brengt kosten met zich mee, dat weten we bij Meride Uitvaartverzorging maar al te goed. En hoewel de meeste uitvaartpolissen de kosten van een uitvaartverzorging in de basis voldoende dekken, heeft elke keuze die u maakt invloed op de hoogte van de kosten. Verwacht u veel gasten? Dan is er misschien extra catering nodig. Wilt u extra volgauto’s om op de begraafplaats te komen? Al deze keuzes bepalen de hoogte van de kosten van de uitvaartverzorging. Meride heeft enkele dienstverleningstarieven waarin een vaste dienstverlening wordt geleverd tegen vaste kosten. U kunt het dienstverleningspakket altijd aanpassen naar uw eigen wensen. Wilt u meer weten over de kosten van onze uitvaartverzorging? Vraag dan vrijblijvend en kosteloos een offerteaan of bel naar 085 – 40 18 123 om dit persoonlijk te bespreken.

Meride Uitvaartverzorging: 24/7 bereikbaar

Als u een overlijden wilt doorgeven, als u vragen heeft over onze uitvaartverzorging of een overzicht van de kosten aan wilt vragen, dan kunt u ons dag en nacht bellen. Meride Uitvaartverzorging is 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar, dus ook in de weekenden. Bel naar 085 – 40 18 123 . Onze medewerkers geven graag antwoord op al uw dringende vragen.

Wat te doen bij een overlijden?

Na een overlijden van uw naaste breekt er een drukke en emotionele tijd aan. U moet veel regelen en keuzes maken. Meride Uitvaartverzorging helpt u graag met het regelen van praktische zaken zoals de aangifte bij de burgerlijke stand en eventueel vervoer van de overledene naar het rouwcentrum. Neem na het overlijden zo spoedig mogelijk contact op met Meride Uitvaartverzorging via 085 – 40 18 123 . Er komt dan meteen een uitvaartverzorger bij u thuis. Gebruik onderstaande checklist om alvast het nodige voor te bereiden.

Onderstaande checklist hebben we ook als handige PDF voor u beschikbaar. Download hem via de button, print hem uit en vink alles af zodat u niets hoeft te vergeten.

Checklist bij overlijden

  1. Als het overlijden thuis plaatsvindt, bel dan als eerste met de huisarts of waarnemend arts. Als het overlijden plaatsvindt in het ziekenhuis of zorgcentrum, dan waarschuwt het verplegend personeel de arts.

Als het overlijden bijvoorbeeld gebeurt gedurende een rondrit in het buitenland, bel dan met de alarmcentrale van uw reisverzekering. Als het overlijden een direct gevolg is van een ongeluk, dan moet de verzekeringsmaatschappij worden gebeld.

  1. Bel vervolgens met Meride Uitvaartverzorging. U kunt ons 24 uur per dag bereiken via 085 – 40 18 123 . Vanuit het buitenland belt u 0031-(0)85-4018123.
  2. Ga op zoek naar de uitvaartpolis van de overleden persoon en leg deze vast klaar.
  3. Als er een testament of wilsbeschikking beschikbaar is, dan staan hier mogelijk de wensen over de uitvaartverzorging in. Als er al een gesprek is geweest met een medewerker van Meride Uitvaartverzorging, dan zijn deze uitvaartwensen bij ons bekend.
  4. Leg ook andere papieren zoals het eventuele trouwboekje en de identiteitsdocumenten van de overledene klaar.
  5. Is er een adresboekje beschikbaar? Leg dat dan ook klaar, zodat de rouwkaarten verstuurd kunnen worden. Als er geen adresboekje is, stel dan alvast zelf een adressenlijst op.
  6. Zoek vast kleding uit die de overledene draagt tijdens de opbaring.

Meride Uitvaartverzorging ontzorgt en inspireert

Na de verzorging van de overledene en de afhandeling van de eerste praktische zaken, kunt u beginnen met de voorbereidingen voor het afscheid. Heeft u al een kist uitgezocht? Weet u al wat voor bloemen u wilt? Bespreek uw wensen met uw contactpersoon van Meride Uitvaartverzorging. Hij denkt met u mee en is uw inspiratiebron voor als u nog niet weet hoe u iets wilt invullen. De medewerkers van Meride Uitvaartverzorging zijn thuis in uw regio, dus zij kunnen altijd extra suggesties doen voor een nog persoonlijker invulling van het afscheid. Zo is het misschien mogelijk om bij wijze van laatste groet de kist met de overledene langs een plek te brengen waar hij of zij mee een binding mee had, zoals vrijwilligerswerk.

Meride Uitvaartverzorging heeft ook een Kennisbank waar u ook tal van suggesties en inspiratie kunt vinden.

Zo wordt een uitvaart tegenwoordig niet meer alleen gezien als een afscheid, maar ook als een moment om het leven van de overledene te vieren. Dat kan op verschillende manieren. Bijvoorbeeld door muziek te laten horen waarvan de overledene hield, en dat kan en mag van alles zijn: van opgewekt klassiek tot snoeiharde gitaarrock. Het gaat immers om een afscheid in stijl van de overledene. Als u het lastig vindt om hierin keuzes te maken, dan biedt de pagina Uitvaartmuziek u tal van suggesties. Ook eten is een manier om iets te vieren. In een aantal culturen is eten en drinken zelfs een vast onderdeel van de uitvaart. Daarnaast kunt u de gasten iets aanbieden als dank voor hun komst, of om juist samen te genieten van iets wat de overledene graag at of dronk. Op de pagina Catering vindt u meer inspiratie op het gebied van catering. Ten slotte kiezen steeds meer mensen voor een uitvaartverzorging waarin duurzaamheid centraal staat. Zo kiezen zij bijvoorbeeld voor een milieuvriendelijk geproduceerde kist of willen zij worden begraven op een natuurbegraafplaats. Zo creëren zij een persoonlijk afscheid en geven zij hun nabestaanden een boodschap mee. Afscheid nemen kan immers maar één keer. Meer voorbeelden van persoonlijke afscheidsideeën vindt u op de pagina Afscheidsideeën.

Bel mij terug

Elke uitvaartpolis is welkomHeeft u het erg druk of wilt u graag terug gebeld worden buiten uw werktijden om?
Vraag aan

Waarom Meride?

Er is altijd iemand van Meride bij u in de buurtLees hier alles over de persoonlijke werkwijze van Meride Uitvaartverzorging.
Lees meer

Wat te doen bij een overlijden

Condoleance zoals u het wiltAlle stappen op een rijtje waar u rekening mee kunt houden en hoe te handelen.
Lees meer

De 7 zekerheden van Meride
Uitvaartzorg

Alle medewerkers van Meride Uitvaartzorg werken volgens onze 7 zekerheden. Met deze uitgangspunten bent u verzekerd van een uitstekend geregelde uitvaartzorg voor uw dierbare en uzelf en uw naasten. Onze 7 zekerheden zijn:

1. Perfect geregelde uitvaartzorg

De uitvaartverzorger van Meride Uitvaartzorg draagt de zorg voor een perfect geregelde uitvaart. Daarbij zijn uw wensen de leidraad.

2. Een persoonlijke uitvaartverzorger

Bij Meride Uitvaartzorg krijgt u altijd één contactpersoon die exclusief voor u beschikbaar is. Hij regelt en coördineert de uitvaartzorg van begin tot eind.

3. Duidelijke afspraken over de uitvaartzorg

Tijdens het gesprek over de uitvaartzorg voor uw dierbare legt de uitvaartverzorger van Meride Uitvaartzorg alle afspraken schriftelijk vast. U krijgt hiervan altijd een bevestiging.

4. Duidelijke begroting

Het vastleggen van de afspraken gaat altijd gepaard met een begroting. Als u uw keuzes bespreekt met uw contactpersoon van Meride Uitvaartzorg, bewaakt hij het budget van de uitvaartpolis en bespreekt hij alle kostenmet u. Zo weet u altijd waar u aan toe bent

5. Professionele uitvaartverzorgers

Meride Uitvaartzorg werkt uitsluitend met professionele uitvaartbegeleiders die beschikken over vakdiploma’s, een jarenlange ervaring in de uitvaartzorg en een uitgebreid netwerk in uw regio. Door die regionale binding weten zij alle mogelijkheden voor een persoonlijk afscheid van uw dierbare.

6. Juiste klachtafhandeling

Uitvaartzorg is menselijk werk, maar het is ook mensenwerk. Het kan een keer voorkomen dat u een klacht heeft over de geleverde uitvaartzorg. Als u hier niet uitkomt met uw contactpersoon van Meride Uitvaartzorg, dan wordt uw klacht afgehandeld door een onafhankelijke derde persoon.

7. Klanttevredenheid over onze uitvaartzorg

Meride Uitvaartzorg werkt continu aan de kwaliteit van onze uitvaartzorg. Daarom evalueren wij elke uitvaart. Voor veel klanten is dit een gelegenheid om een extra compliment te geven, maar mochten er aandachtspunten naar voren komen, dan nemen wij deze mee in onze toekomstige dienstverlening.

Uw uitvaartpolis en Meride Uitvaartzorg

 uitvaartverzorging

Bij Meride Uitvaartzorg verkopen we geen uitvaartverzekeringen, maar richten we ons op een uitstekende uitvaartzorg zodat u verzekerd bent van een waardig en persoonlijk afscheid van uw dierbare. U kunt dan ook met elke uitvaartpolis bij ons terecht, ongeacht waar en hoe u bent verzekerd. Onze uitvaartverzorger bespreekt met u de kosten van elke keuze die u maakt en probeert ruimte te creëren voor al uw persoonlijke wensen.

Naturaverzekering

Ook als u een naturaverzekering heeft, kunt u terecht bij Meride Uitvaartzorg. Het kan alleen wel zijn dat bepaalde diensten rond de uitvaartzorg worden geleverd volgens de voorwaarden van deze verzekering. Twijfelt u of u een naturaverzekering heeft? Neem dan contactop met Meride Uitvaartzorg voor een polischeck.

Welke kosten brengt uitvaartzorg met zich mee?

Het is niet iets waar u dagelijks bij stilstaat. Het antwoord op de vraag naar de kosten van uitvaartzorg is eenvoudig: dat hangt af van uw keuzes. Wilt u een luxe kist of kiest u voor een lijkwade op een draagbaar? Wilt u zelf de rouwkaarten ontwerpen? Zijn er extra volgauto’s in de rouwstoet nodig? U kunt altijd een indicatie van de kosten krijgen door een vrijblijvende offerte aan te vragen. Wilt u liever een persoonlijk gesprek? Bel dan naar 085 – 40 18 123 om een afspraak te maken. Er komt dan een medewerker van Meride Uitvaartzorg bij u thuis.

Neem contact op met Meride Uitvaartzorg

Wilt u een overlijden melden? Heeft u vragen over onze uitvaartverzorging of wilt u een offerte aanvragen? U kunt ons 7 dagen per week, 24 uur per dag bereiken. Meride Uitvaartverzorging is telefonisch te bereiken op 085 – 40 18 123 en per e-mail op klantenservice@meride.nl. Onze medewerkers staan dag en nacht voor u klaar.