Over Meride uitvaartcentrum

Wij verzorgen uitvaarten op maat voor ieder budget. Uw wensen staan centraal. Wij leggen alle mogelijkheden uit en dragen vanuit ervaring ideeën aan. Zo kunt u de juiste beslissing nemen. Meride is onafhankelijk, u kunt met uitvaartpolissen van iedere verzekeraar bij ons terecht. Wij bieden u 100% keuzevrijheid. Over het algemeen is een polis bij ons meer waard dan bij uw verzekeraar omdat onze prijzen lager zijn. Het geld dat u overhoudt van de poliswaarde krijgt u op uw rekening gestort. Uiteraard bent u ook welkom als er geen uitvaartpolis is.

Lees meer over onze werkwijze

uitvaartcentrum

Vind snel onze uitvaartverzorger bij u in de buurt

Onze uitvaartverzorgers

 • Uitvaartverzorger - Inge van Vuuren

  Inge van Vuuren

 • Uitvaartverzorger - Marije Kok

  Marije Kok

 • Onze uitvaartverzorgers

  Onze betrokken medewerkers ondersteunen u met persoonlijk en praktisch advies. We helpen u keuzes maken en zorgen dat het wordt geregeld.

 • Vrijblijvend kennismakings​gesprek

  • Kijken of het ‘klikt’
  • Wensen bespreken en vragen stellen
  • Schept rust en ruimte
  Ja, ik wil een kennismakingsgesprek
 • Uitvaartverzorger - Gabriele Stadnik

  Gabriele Stadnik

 • Uitvaartverzorger - Conny van Daalen

  Conny van Daalen

Betere uitvaart, betere prijs

 • Ten opzichte van Dela, Yarden of Monuta zijn wij tot 40% goedkoper*
 • Uw naturapolis is zelfs 10% meer waard

En goed om te weten: klanten waarderen ons met een 9,2.

Jaja, dat zal wel … (check hoe ‘t zit)

* gebaseerd op informatie op website van Dela, Yarden en Monuta en afhankelijk van het gekozen product/aanbieder

Beoordelingen over onze uitvaartverzorging

 • Meride met name Mw. E. Visser heeft ons veel werk uithanden genomen met de begrafenis van mijn moeder. Er werd actief meegedacht en zij is altijd bereikbaar indien je vragen hebt. Eerlijk en goede adviezen.…

 • Sylvia, de medewerkster van Meride, was vrijwel direct beschikbaar. Ze was deskundig, doortastend en wist een uitstekende balans te houden tussen professionele zakelijkheid en warm invoelingsvermogen. Ze raakte altijd de juiste toon in verschillende situaties.…

 • 9,2 Onze klanten waarderen Meride met een 9,2

  1065 beoordelingen

  ★★★★★★★★★★

Uitvaartcentrum Meride en uw verzekering

Meride is een onafhankelijk uitvaartcentrum dat zich uitsluitend richt op het regelen en verzorgen van begrafenissen en crematies. U kunt daarom met elke uitvaartpolis bij ons terecht, ongeacht waar u bent verzekerd. Omdat de medewerkers van ons uitvaartcentrum thuis zijn in uw regio, vinden zij vaak mogelijkheden voor een locatie of aankleding die het beschikbare budget niet overschrijden.

Kennismakingsgesprek inplannen

Uitvaartcentrum

Bij uitvaartcentrum Meride bent u met of zonder uitvaartpolis welkom

Uw uitvaartpolis komt bij Meride vaak beter tot zijn recht. Waarom?

De medewerkers van Uitvaartcentrum Meride

Een begrafenis is meestal wat duurder dan een crematie. Zo brengt een grafmonument en de huur van het graf voor meerdere jaren kosten met zich mee. Als de afscheidsplechtigheid in het uitvaartcentrum wordt gehouden en de begraafplaats op een andere locatie ligt, dan komen er bijvoorbeeld ook kosten bij voor het vervoer vanaf het uitvaartcentrum naar de begraafplaats. Meride is uw persoonlijke uitvaartverzorger die u helpt met praktische zaken, die een luisterend oor biedt en die met u meedenkt over een persoonlijk en waardig afscheid van uw dierbare. Elke medewerker van ons uitvaartcentrum beschikt over een erkend vakdiploma, heeft een omvangrijk lokaal en regionaal netwerk en heeft jarenlange ervaring als medewerker bij een uitvaartcentrum. Onze uitvaartverzorger is dienstbaar en is exclusief voor u beschikbaar in de week van het afscheid. Bij Uitvaartcentrum Meride garanderen wij altijd persoonlijke en integere uitvaartzorg.

Een sterke regionale binding is een van de vele voorwaarden waaraan onze uitvaartbegeleiders aan voldoen. Wilt u de afscheidsplechtigheid op een andere locatie houden dan in het uitvaartcentrum? Wilt u na afloop nog een moment met de gasten op een andere locatie om herinneringen op te halen? Onze uitvaartbegeleider kent alle mogelijkheden in uw regio. Bij Meride is uw uitvaart in vertrouwde handen.

Uw wensen staan voorop bij Uitvaartcentrum Meride

Uitvaartcentrum Meride is helemaal van deze tijd. Wij begrijpen dat iedereen op een andere manier afscheid neemt en zorgen daarom graag voor een persoonlijk afscheid. Voor de medewerkers van ons uitvaartcentrum staan uw wensen dan ook voorop. Wilt u zelf actief bijdragen aan de uitvaart van uw geliefde door zelf de verzorging op u te nemen, iets te organiseren of een toespraak te houden? Of heeft u liever dat de medewerker van ons uitvaartcentrum u alle zorgen uit handen neemt? U bepaalt het zelf. Uitvaartcentrum Meride is er voor u.

Veel mensen weten al duidelijk wat zij willen voor hun uitvaart, ook familie en naaste vrienden zijn op de hoogte gebracht van deze wensen. Soms laten zij bepaalde keuzes ook over aan hun nabestaanden en hebben zij bijvoorbeeld alleen een voorkeur uitgesproken voor bepaalde muziek of bloemen. In die situaties is Uitvaartcentrum Meride graag uw inspiratiebron. Vertel ons wat de overledene belangrijk vond en wij denken met u mee. Omdat we bij ons uitvaartcentrum ook een sterke binding met uw regio hebben, weten wij goed welke mogelijkheden er in uw regio zijn, zodat u het afscheid nog mooier en persoonlijker kunt maken.

Vrijblijvend persoonlijk gesprek

Bij Uitvaartcentrum Meride weten we goed dat nabestaanden het na een overlijden extra moeilijk kunnen hebben met het maken van keuzes voor de uitvaart van hun geliefde. U kunt uw nabestaanden deze zorg uit handen nemen door zelf uw uitvaartwensen te laten vastleggen bij een medewerker van ons uitvaartcentrum. Zo kunt u alvast de keuze maken voor een kist of een draagbaar met lijkwade, voor bloemen en voor de muziek. U kunt ook laten vastleggen dat er ruimte overblijft waaraan uw nabestaanden een persoonlijke invulling kunnen geven, bijvoorbeeld door een ritueel of het oplaten van witte ballonnen.

Wilt u gebruik maken van deze mogelijkheid? Bel dan Meride op 085 - 401 81 23 (24/7) voor een persoonlijk gesprek met een medewerker van ons uitvaartcentrum bij u thuis. Zo weet u zeker dat uw uitvaart ook geheel volgens uw wensen wordt uitgevoerd.

Kennismakingsgesprek inplannen

Wat zijn de kosten van een uitvaart?

Of het nu gaat om een begrafenis met veel bezoekers of een sobere crematie, de plechtigheid kost geld. Verwacht u veel gasten? Dat is van invloed op het aantal rouwkaarten en op de catering. Bij Uitvaartcentrum Meride werken we met vaste dienstverleningstarieven. En hoewel de meeste uitvaartverzekeringen wel kostendekkend zijn voor een eenvoudige begrafenis of crematie, houdt de medewerker van ons uitvaartcentrum rekening met het afgesproken budget, zodat u niet te maken krijgt met onverwachte kosten. Elke uitvaart is maatwerk, vraag nu een offerte aan.

Offerte aanvragen

Uitvaartcentrum Meride: altijd bereikbaar

Het moment van overlijden houdt zich niet aan kantooruren. Daarom is Uitvaartcentrum Meride 24 uur per dag, 7 dagen per week bellen om een overlijden te melden. Als u andere vragen heeft over de dienstverlening van ons uitvaartcentrum of als u uw eigen uitvaartwensen wilt laten vastleggen, kunt u ons ook altijd bellen op telefoonnummer 085 - 401 81 23 (24/7). De medewerkers van ons uitvaartcentrum staan altijd voor u klaar.

085 - 401 81 23 (24/7)

Naturaverzekering

Is er sprake van een naturaverzekering? In dat geval worden bepaalde diensten geleverd volgens de voorwaarden van deze verzekering. Als u niet zeker weet of u een naturaverzekering heeft, bel dan met Uitvaartcentrum Meride voor een polischeck. U kijkt dan samen met uw uitvaartbegeleider hoe uw wensen binnen de mogelijkheden passen.

Wat te doen bij een overlijden?

Als uw naaste overlijdt, moeten er in korte tijd veel dingen worden geregeld. Uitvaartcentrum Meride helpt u graag met het regelen van praktische zaken, zoals de aangifte bij de burgerlijke stand van uw gemeente en verzorging van de overledene. Bel daarom direct na het overlijden met Uitvaartcentrum Meride op telefoonnummer 085 - 401 81 23 (24/7) . Wij regelen dat er zo snel mogelijk een medewerker van ons uitvaartcentrum in uw regio bij u thuiskomt. Ondertussen kunt u alvast de checklist afwerken.

Checklist bij overlijden

 1. Gebeurt het overlijden thuis? Bel dan als eerste uw huisarts of waarnemend arts. Gebeurt het overlijden in het ziekenhuis of zorgcentrum? Dan wordt de arts ingelicht door het personeel.
  Gebeurt het overlijden tijdens uw vakantie? Bel dan de alarmcentrale van uw reisverzekering. Gebeurt het overlijden als direct gevolg van een ongeluk? Bel dan de verzekeringsmaatschappij.
 2. Hierna belt u Uitvaartcentrum Meride op telefoonnummer 085 - 401 81 23 (24/7). Bent u in het buitenland? Dan kunt u ons bereiken via 085 - 401 81 23 (24/7).
 3. Zoek de documenten van de uitvaartverzekering van de overledene en leg deze klaar.
 4. Heeft de overledene een testament of wilsbeschikking? Hierin staan mogelijk zijn of haar uitvaartwensen in. Als er al een gesprek met de medewerker van ons uitvaartcentrum is geweest, dan hebben wij de wensen rondom de uitvaart al vastgelegd.
 5. Zoek de identiteitsdocumenten van de overledene op en leg deze bij de verzekeringspapieren. De medewerker van het uitvaartcentrum heeft deze nodig voor de burgerlijke stand.
 6. De rouwkaarten worden zo snel mogelijk verstuurd. Stel daarom vast een adressenlijst op.
 7. Zoek kleding uit die de overledene na de verzorging kan dragen en geef deze mee aan de verzorger van het uitvaartcentrum.

Download de checklist

De dag van de crematie

Als de eerste belangrijke zaken zijn geregeld, heeft u ruimte om u te richten op de afscheidsplechtigheid en begrafenis of crematie. Onze uitvaartverzorger ontzorgt u bij praktische zaken, zoals het bespreken van de aula in het uitvaartcentrum en het eventueel regelen van volgauto’s naar de begraafplaats. Had uw geliefde zijn of haar wensen met u besproken? Dan hoeft u er slechts voor te zorgen dat u bijvoorbeeld de muzieknummers doorgeeft aan onze medewerker, of u mag ook zelf een band regelen die de muziek live speelt tijdens het afscheid. Als u het niet helemaal weet, dan is onze uitvaartverzorger graag uw inspiratiebron voor een uitvaart die het leven van de overledene weerspiegelt. Zo is het misschien mogelijk om de plechtigheid juist niet te houden in een uitvaartcentrum, maar op een locatie waar uw geliefde vaak kwam, bijvoorbeeld als supporter van de voetbalclub van uw woonplaats of een vereniging waarvoor hij of zij actief was.

Als u meer inspiratie zoekt voor een mooie en persoonlijke uitvaart door ons uitvaartcentrum, dan biedt onze Kennisbank tal van ideeën en suggesties. Wilt u bijvoorbeeld een toespraak houden, maar weet u niet hoe u zoiets het beste aanpakt? Op de pagina Toespraken tijdens de uitvaart leest u niet alleen richtlijnen voor zaken als het aantal sprekers en de lengte van een toespraak, maar ook tips voor het opstellen van een toespraak. Op het gebied van catering is tegenwoordig ook vrijwel alles mogelijk bij ons uitvaartcentrum. In veel culturen maakt eten en drinken zelfs deel uit van het uitvaartritueel. Ook kunt u de gasten iets aanbieden wat de overledene zelf graag at. Op de pagina Catering leest u meer suggesties. Wordt de overledene begraven en ligt de begraafplaats niet op loopafstand? Ook het vervoer van het uitvaartcentrum naar de begraafplaats kan tegenwoordig geheel in de stijl van de overledene. Niet alleen de rouwauto, maar ook de volgauto’s kunnen allerlei kleuren hebben, zoals rood of blauw. Wordt uw dierbare begraven op een natuurbegraafplaats die wat verder weg ligt? Dan is een uitvaartbus ook een mogelijkheid. Op de pagina Vervoer leest u nog meer mogelijkheden.

Confidental Infomation