Overlijden melden?

085 - 4018123 (Dag en nacht)

Kostenopgave aanvragen

Ik wil weten wat een uitvaart met onze wensen precies kost.

Kennismakingsgesprek aanvragen

Door middel van een vrijblijvend gesprek bij u thuis kunt u kijken of het klikt.

Over Meride uitvaartverzorging

Wij verzorgen uitvaarten op maat voor ieder budget. Uw wensen staan centraal. Wij leggen alle mogelijkheden uit en dragen vanuit ervaring ideeën aan. Zo kunt u de juiste beslissing nemen. Meride is onafhankelijk, u kunt met uitvaartpolissen van iedere verzekeraar bij ons terecht. Wij bieden u 100% keuzevrijheid. Over het algemeen is een polis bij ons meer waard dan bij uw verzekeraar omdat onze prijzen lager zijn. Het geld dat u overhoudt van de poliswaarde krijgt u op uw rekening gestort. Uiteraard bent u ook welkom als er geen uitvaartpolis is.

9,2

273 beoordelingen

98% beveelt Meride uitvaart aan

U bent met of zonder uitvaartpolis welkom

Uw uitvaartpolis komt bij Meride vaak beter tot zijn recht. Waarom?

Ons team staat Dag en Nacht voor u klaar

Wij adviseren u graag over de mogelijkheden.

Kennismakingsgesprek bij u thuis

Tijdens een vrijblijvend gesprek kijken of het met de uitvaartverzorger klikt.

98% van onze klanten beveelt Meride Uitvaartverzorging aan

Uitvaartverzorger met passie

“De uitvaartverzorger verstond zijn vak erg goed. Hij heeft de gehele uitvaart van mijn lieve man bijzonder goed in banen geleid. Hij heeft zich erg goed verdiept in onze situatie thuis. Een betere hadden we niet kunnen treffen. Chapeau!”

Caroline Wevers

Altijd 1 contactpersoon

“2 verschillende uitvaarten meegemaakt met hulp van Meride, vriendelijk geholpen, op ons gemak gesteld, goed begeleid. Zelfs met griep, toch de dienst begeleid omdat anders een onbekende voor ons het zou moeten doen! “

Ingrid Verheyen

We doen het samen

“Wij hebben bijzonder prettig samen gewerkt met de uitvaartverzorger. Ik zou vertellen dat ons veel werk uit handen is genomen, dat er goede adviezen werden gegeven en dat alles prima naar wens is verlopen.”

Ellie van Bergen

Direct in contact

Bel dag en nacht bij overlijden:

Kennismakingsgesprek

Vraag hier een kennismakingsgesprek aan. Wij brengen graag advies bij u thuis.

Offerte aanvragen

Vraag eenvoudig een offerte aan. Persoonlijk en op maat.

Meride in uw regio

Onze uitvaartverzorgers wonen en werken in elke regio. Ook bij u. Zij kennen de mogelijkheden en zijn altijd snel bij u.

Uitvaartcentrum Meride en uw verzekering

Meride is een onafhankelijk uitvaartcentrum dat zich uitsluitend richt op het regelen en verzorgen van begrafenissen en crematies. U kunt daarom met elke uitvaartpolis bij ons terecht, ongeacht waar u bent verzekerd. Omdat de medewerkers van ons uitvaartcentrum thuis zijn in uw regio, vinden zij vaak mogelijkheden voor een locatie of aankleding die het beschikbare budget niet overschrijden.

De medewerkers van Uitvaartcentrum Meride

Een begrafenis is meestal wat duurder dan een crematie. Zo brengt een grafmonument en de huur van het graf voor meerdere jaren kosten met zich mee. Als de afscheidsplechtigheid in het uitvaartcentrum wordt gehouden en de begraafplaats op een andere locatie ligt, dan komen er bijvoorbeeld ook kosten bij voor het vervoer vanaf het uitvaartcentrum naar de begraafplaats. Meride is uw persoonlijke uitvaartverzorger die u helpt met praktische zaken, die een luisterend oor biedt en die met u meedenkt over een persoonlijk en waardig afscheid van uw dierbare. Elke medewerker van ons uitvaartcentrum beschikt over een erkend vakdiploma, heeft een omvangrijk lokaal en regionaal netwerk en heeft jarenlange ervaring als medewerker bij een uitvaartcentrum. Onze uitvaartverzorger is dienstbaar en is exclusief voor u beschikbaar in de week van het afscheid. Bij Uitvaartcentrum Meride garanderen wij altijd persoonlijke en integere uitvaartzorg.

Een sterke regionale binding is een van de vele voorwaarden waaraan onze uitvaartbegeleiders aan voldoen. Wilt u de afscheidsplechtigheid op een andere locatie houden dan in het uitvaartcentrum? Wilt u na afloop nog een moment met de gasten op een andere locatie om herinneringen op te halen? Onze uitvaartbegeleider kent alle mogelijkheden in uw regio. Bij Meride is uw uitvaart in vertrouwde handen.

Uw wensen staan voorop bij Uitvaartcentrum Meride

Uitvaartcentrum Meride is helemaal van deze tijd. Wij begrijpen dat iedereen op een andere manier afscheid neemt en zorgen daarom graag voor een persoonlijk afscheid. Voor de medewerkers van ons uitvaartcentrum staan uw wensen dan ook voorop. Wilt u zelf actief bijdragen aan de uitvaart van uw geliefde door zelf de verzorging op u te nemen, iets te organiseren of een toespraak te houden? Of heeft u liever dat de medewerker van ons uitvaartcentrum u alle zorgen uit handen neemt? U bepaalt het zelf. Uitvaartcentrum Meride is er voor u.

Veel mensen weten al duidelijk wat zij willen voor hun uitvaart, ook familie en naaste vrienden zijn op de hoogte gebracht van deze wensen. Soms laten zij bepaalde keuzes ook over aan hun nabestaanden en hebben zij bijvoorbeeld alleen een voorkeur uitgesproken voor bepaalde muziek of bloemen. In die situaties is Uitvaartcentrum Meride graag uw inspiratiebron. Vertel ons wat de overledene belangrijk vond en wij denken met u mee. Omdat we bij ons uitvaartcentrum ook een sterke binding met uw regio hebben, weten wij goed welke mogelijkheden er in uw regio zijn, zodat u het afscheid nog mooier en persoonlijker kunt maken.

Vrijblijvend persoonlijk gesprek

Bij Uitvaartcentrum Meride weten we goed dat nabestaanden het na een overlijden extra moeilijk kunnen hebben met het maken van keuzes voor de uitvaart van hun geliefde. U kunt uw nabestaanden deze zorg uit handen nemen door zelf uw uitvaartwensen te laten vastleggen bij een medewerker van ons uitvaartcentrum. Zo kunt u alvast de keuze maken voor een kist of een draagbaar met lijkwade, voor bloemen en voor de muziek. U kunt ook laten vastleggen dat er ruimte overblijft waaraan uw nabestaanden een persoonlijke invulling kunnen geven, bijvoorbeeld door een ritueel of het oplaten van witte ballonnen.

Wilt u gebruik maken van deze mogelijkheid? Bel dan Meride op 085 – 40 18 123 voor een persoonlijk gesprek met een medewerker van ons uitvaartcentrum bij u thuis. Zo weet u zeker dat uw uitvaart ook geheel volgens uw wensen wordt uitgevoerd.

centrum

Wat zijn de kosten van een uitvaart?

Of het nu gaat om een begrafenis met veel bezoekers of een sobere crematie, de plechtigheid kost geld. Verwacht u veel gasten? Dat is van invloed op het aantal rouwkaarten en op de catering. Bij Uitvaartcentrum Meride werken we met vaste dienstverleningstarieven. En hoewel de meeste uitvaartverzekeringen wel kostendekkend zijn voor een eenvoudige begrafenis of crematie, houdt de medewerker van ons uitvaartcentrum rekening met het afgesproken budget, zodat u niet te maken krijgt met onverwachte kosten. Elke uitvaart is maatwerk, vraag nu een offerte aan.

Uitvaartcentrum Meride: altijd bereikbaar

Het moment van overlijden houdt zich niet aan kantooruren. Daarom is Uitvaartcentrum Meride 24 uur per dag, 7 dagen per week bellen om een overlijden te melden. Als u andere vragen heeft over de dienstverlening van ons uitvaartcentrum of als u uw eigen uitvaartwensen wilt laten vastleggen, kunt u ons ook altijd bellen op telefoonnummer 085 – 40 18 123. De medewerkers van ons uitvaartcentrum staan altijd voor u klaar.

Wat te doen bij een overlijden?

Als uw naaste overlijdt, moeten er in korte tijd veel dingen worden geregeld. Uitvaartcentrum Meride helpt u graag met het regelen van praktische zaken, zoals de aangifte bij de burgerlijke stand van uw gemeente en verzorging van de overledene. Bel daarom direct na het overlijden met Uitvaartcentrum Meride op telefoonnummer 085 – 40 18 123 . Wij regelen dat er zo snel mogelijk een medewerker van ons uitvaartcentrum in uw regio bij u thuiskomt. Ondertussen kunt u alvast de checklist afwerken.

Checklist bij overlijden

  1. Gebeurt het overlijden thuis? Bel dan als eerste uw huisarts of waarnemend arts. Gebeurt het overlijden in het ziekenhuis of zorgcentrum? Dan wordt de arts ingelicht door het personeel.

Gebeurt het overlijden tijdens uw vakantie? Bel dan de alarmcentrale van uw reisverzekering. Gebeurt het overlijden als direct gevolg van een ongeluk? Bel dan de verzekeringsmaatschappij.

  1. Hierna belt u Uitvaartcentrum Meride op telefoonnummer 085 – 40 18 123 . Bent u in het buitenland? Dan kunt u ons bereiken via 0031-(0)85-4018123.
  2. Zoek de documenten van de uitvaartverzekering van de overledene en leg deze klaar.
  3. Heeft de overledene een testament of wilsbeschikking? Hierin staan mogelijk zijn of haar uitvaartwensen in. Als er al een gesprek met de medewerker van ons uitvaartcentrum is geweest, dan hebben wij de wensen rondom de uitvaart al vastgelegd.
  4. Zoek de identiteitsdocumenten van de overledene op en leg deze bij de verzekeringspapieren. De medewerker van het uitvaartcentrum heeft deze nodig voor de burgerlijke stand.
  5. De rouwkaarten worden zo snel mogelijk verstuurd. Stel daarom vast een adressenlijst op.
  6. Zoek kleding uit die de overledene na de verzorging kan dragen en geef deze mee aan de verzorger van het uitvaartcentrum.

De dag van de crematie

Als de eerste belangrijke zaken zijn geregeld, heeft u ruimte om u te richten op de afscheidsplechtigheid en begrafenis of crematie. Onze uitvaartverzorger ontzorgt u bij praktische zaken, zoals het bespreken van de aula in het uitvaartcentrum en het eventueel regelen van volgauto’s naar de begraafplaats. Had uw geliefde zijn of haar wensen met u besproken? Dan hoeft u er slechts voor te zorgen dat u bijvoorbeeld de muzieknummers doorgeeft aan onze medewerker, of u mag ook zelf een band regelen die de muziek live speelt tijdens het afscheid. Als u het niet helemaal weet, dan is onze uitvaartverzorger graag uw inspiratiebron voor een uitvaart die het leven van de overledene weerspiegelt. Zo is het misschien mogelijk om de plechtigheid juist niet te houden in een uitvaartcentrum, maar op een locatie waar uw geliefde vaak kwam, bijvoorbeeld als supporter van de voetbalclub van uw woonplaats of een vereniging waarvoor hij of zij actief was.

Als u meer inspiratie zoekt voor een mooie en persoonlijke uitvaart door ons uitvaartcentrum, dan biedt onze Kennisbank tal van ideeën en suggesties. Wilt u bijvoorbeeld een toespraak houden, maar weet u niet hoe u zoiets het beste aanpakt? Op de pagina Toespraken tijdens de uitvaart leest u niet alleen richtlijnen voor zaken als het aantal sprekers en de lengte van een toespraak, maar ook tips voor het opstellen van een toespraak. Op het gebied van catering is tegenwoordig ook vrijwel alles mogelijk bij ons uitvaartcentrum. In veel culturen maakt eten en drinken zelfs deel uit van het uitvaartritueel. Ook kunt u de gasten iets aanbieden wat de overledene zelf graag at. Op de pagina Catering leest u meer suggesties. Wordt de overledene begraven en ligt de begraafplaats niet op loopafstand? Ook het vervoer van het uitvaartcentrum naar de begraafplaats kan tegenwoordig geheel in de stijl van de overledene. Niet alleen de rouwauto, maar ook de volgauto’s kunnen allerlei kleuren hebben, zoals rood of blauw. Wordt uw dierbare begraven op een natuurbegraafplaats die wat verder weg ligt? Dan is een uitvaartbus ook een mogelijkheid. Op de pagina Vervoer leest u nog meer mogelijkheden.

Bel mij terug

VraagHeeft u het erg druk of wilt u graag terug gebeld worden buiten uw werktijden om?
Vraag aan

Waarom Meride?

Voorbesprekingen geven rust en ruimteLees hier alles over de persoonlijke werkwijze van Meride Uitvaartverzorging.
Lees meer

Wat te doen bij een overlijden

Uitvaart-Centrum in elke stadAlle stappen op een rijtje waar u rekening mee kunt houden en hoe te handelen.
Lees meer

De 7 zekerheden van
Uitvaartcentrum Meride

Uitvaartcentrum Meride verzorgt elke begrafenis of crematie aan de hand van onze 7 zekerheden. Hiermee bent u altijd verzekerd van een perfect geregelde uitvaart. De 7 zekerheden van Uitvaartcentrum Meride zijn:

1. Uitstekende organisatie

Uw wensen staan voorop bij Uitvaartcentrum Meride. Wat wilt u zelf doen en wat doet onze uitvaartverzorger? De medewerker van Uitvaartcentrum Meride zorgt dat alles perfect wordt geregeld.

2. Eén contactpersoon

Bij Uitvaartcentrum Meride werken we altijd met één contactpersoon die de uitvaart regelt en verzorgt. Deze medewerker is uw vaste aanspreekpunt voor Uitvaartcentrum Meride, ook voor nazorg na de uitvaart.

3. Duidelijke afspraken

Uw persoonlijke uitvaartverzorger legt alle afspraken schriftelijk vast. Hiervan krijgt u altijd een exemplaar, ook als u nog iets heeft gewijzigd. Zo weet u bij Uitvaartcentrum Meride altijd waar u aan toe bent.

4. Duidelijke begroting

Ook in financieel opzicht weet u altijd waar u aan toe bent bij Uitvaartcentrum Meride. U ontvangt altijd een schriftelijke offerte. We beginnen pas met het uitvoeren van alle afspraken als u akkoord bent.

5. Ervaren uitvaartbegeleiders

Uitvaartcentrum Meride heeft alle uitvaartbegeleiders streng geselecteerd. Zij beschikken over een erkende opleiding en hebben ruime ervaring als medewerker bij een uitvaartcentrum. Zij zijn thuis in uw regio en zijn zeer gemotiveerd om een passend en persoonlijk afscheid te organiseren.

6. Goede klachtafhandeling

Elke medewerker van ons uitvaartcentrum werkt volgens onze Kwaliteitsverklaring. Dit zijn richtlijnen die onder meer beschrijven hoe we klachten afhandelen. Heeft u een klacht en lukt het niet om daar met uw uitvaartverzorger uit te komen? Dan neemt een onafhankelijke derde de afhandeling van uw klacht over.

7. Tevreden klanten

U neemt maar één keer afscheid. Wij vinden het daarom heel belangrijk dat alles naar wens verloopt. Daarom evalueren we elke begrafenis en crematie uitgebreid. Meestal blijkt hieruit dat onze klanten tevreden zijn over ons uitvaartcentrum. Mocht er toch een aandachtpunt naar voren komen, dan nemen we dat mee in onze verdere dienstverlening.

Uitvaartcentrum Meride: elke uitvaartpolis is welkom

meride kan bij elke uitvaartcentrum terecht

Als onafhankelijk uitvaartcentrum verkopen wij geen uitvaartpolissen. Wij richten ons uitsluitend op het regelen van een persoonlijke begrafenis of crematie. Daarom kunt u met elke uitvaartpolis bij ons terecht, ongeacht waar u bent verzekerd. De medewerker van ons uitvaartcentrum houdt het budget in de gaten en probeert altijd ruimte te maken voor een extraatje waarmee de uitvaart nog persoonlijker wordt.

Naturaverzekering

Is er sprake van een naturaverzekering? In dat geval worden bepaalde diensten geleverd volgens de voorwaarden van deze verzekering. Als u niet zeker weet of u een naturaverzekering heeft, bel dan met Uitvaartcentrum Meride voor een polischeck. U kijkt dan samen met uw uitvaartbegeleider hoe uw wensen binnen de mogelijkheden passen.

Contact opnemen? Bel ons gerust

Wilt u meer weten over de dienstverlening van Uitvaartcentrum Meride? Of wilt u uw uitvaartwensen laten vastleggen in een persoonlijk gesprek? U kunt ons altijd bellen, ook als u een overlijden wilt melden. Uitvaartcentrum Meride is 24 uur per dag bereikbaar, ook tijdens de weekenden. Bel naar 085 – 40 18 123 of stuur een email naar klantenservice@meride.nl