Een uitvaart regelen met Meride

Wij verzorgen uitvaarten op maat voor ieder budget. Meride is onafhankelijk, u kunt met uitvaartpolissen van iedere verzekeraar bij ons terecht. Wij bieden u 100% keuzevrijheid. Over het algemeen is een polis bij ons meer waard dan bij uw verzekeraar omdat onze prijzen lager zijn. Uiteraard bent u ook welkom als er geen uitvaartpolis is.

Lees meer over onze werkwijze

Uitvaartkisten uitvaart

Vind snel onze uitvaartverzorger bij u in de buurt

Onze uitvaartverzorgers

 • Uitvaartverzorger - Lienke Wolff

  Lienke Wolff

 • Uitvaartverzorger - Marije Kok

  Marije Kok

 • Onze uitvaartverzorgers

  Onze betrokken medewerkers ondersteunen u met persoonlijk en praktisch advies. We helpen u keuzes maken en zorgen dat het wordt geregeld.

 • Vrijblijvend kennismakings​gesprek

  • Kijken of het ‘klikt’
  • Wensen bespreken en vragen stellen
  • Schept rust en ruimte
  Ja, ik wil een kennismakingsgesprek
 • Uitvaartverzorger - Marlies Schoneveld

  Marlies Schoneveld

 • Uitvaartverzorger - Els Alessie

  Els Alessie

Betere uitvaart, betere prijs

 • Ten opzichte van Dela, Yarden of Monuta zijn wij tot 40% goedkoper*
 • Uw naturapolis is zelfs 10% meer waard

En goed om te weten: klanten waarderen ons met een 9,2.

Jaja, dat zal wel … (check hoe ‘t zit)

* gebaseerd op informatie op website van Dela, Yarden en Monuta en afhankelijk van het gekozen product/aanbieder

Beoordelingen over onze uitvaartverzorging

 • Graag wil ik uitvaartverzorger Will Bierman bedanken voor zijn hulp en toewijding omtrent de uitvaart van mijn vader. Will Bierman doet dit werk met veel overgave en heeft ons hele goede en eerlijke adviezen gegeven.…

 • Fijn dat Meride zo begripvol alles kan regelen watje wenst. Hoe anders het ook kan zijn van wat standaard bij een uitvaart komt kijken. Ben zeer tevreden over jullie inzet.

 • 9,2 Onze klanten waarderen Meride met een 9,2

  1044 beoordelingen

  ★★★★★★★★★★

Meride Uitvaartverzorging, voor elke uitvaartpolis

Bij Meride Uitvaartzorg verkopen we geen uitvaartverzekeringen, maar richten we ons op een uitstekende uitvaartzorg zodat u verzekerd bent van een waardig en persoonlijk afscheid van uw dierbare. U kunt dan ook met elke uitvaartpolis bij ons terecht, ongeacht waar en hoe u bent verzekerd. Onze uitvaartverzorger bespreekt met u de kosten van elke keuze die u maakt en probeert ruimte te creëren voor al uw persoonlijke wensen.

Kennismakingsgesprek inplannen

Uitvaart door Meride

Voor een uitvaart bent u met of zonder uitvaartpolis welkom

Uw uitvaartpolis komt bij Meride vaak beter tot zijn recht. Waarom?

Een uitvaart laten regelen door de mensen van Meride

Uw persoonlijke uitvaartverzorger helpt u met praktische zaken rond de uitvaart van uw dierbare, biedt u een luisterend oor en staat u bij met ideeën en suggesties voor een mooi en persoonlijk afscheid. Wij nemen graag alle tijd voor u, dus bespreek gerust uw wensen over de uitvaart en stel alle vragen waar u mee rondloopt. Onze medewerkers werken lokaal en regionaal en zijn dus goed op de hoogte van de mogelijkheden in en rond uw woonplaats. Wilt u de afscheidsplechtigheid voor de uitvaart houden op een locatie waar de overledene graag kwam, zoals een sportvereniging of kerkgebouw? Wilt u de overledene via een geliefde plek naar zijn laatste rustplaats brengen? Onze medewerker kan de mogelijkheden voor u bekijken, zodat de uitvaart een nog persoonlijker karakter krijgt.

Al onze medewerkers hebben een ruime ervaring en beschikken over een erkend vakdiploma. Zij werken vanuit hun gedrevenheid om mensen te steunen in de bijzondere periode rond een uitvaart. Zij zijn betrouwbaar, integer en geven precies de zorg die u wilt en nodig heeft rond de uitvaart van uw dierbare.

Meride heeft vestigingen in het hele land. Onze medewerkers zijn daarom goed op de hoogte van alle mogelijkheden voor een uitvaart in uw woonplaats. Zo bent u altijd verzekerd van een echt persoonlijke en passende uitvaart die precies past bij uw naaste. Vertel ons uw wensen. Wilt u ondersteuning en advies om de uitvaart zelf te regelen? Komt het u beter uit dat onze uitvaartmedewerker de zorg voor de uitvaart helemaal van u overneemt? Laat het ons gerust weten, want alles is bespreekbaar. Daarnaast verlenen wij nazorg als u dat nodig heeft.

Een uitvaart regelen met Meride? Meride inspireert

Meride is als uitvaartverzorger helemaal van deze tijd. Steeds meer mensen weten precies hoe zij hun uitvaart willen regelen. Wij begrijpen het dan ook goed als u zelf dingen wilt regelen, maar als u het nog niet weet, zijn we graag uw inspiratiebron voor een persoonlijke uitvaart. Daarbij houdt u altijd zelf de regie in handen, want uw wensen staan bij Meride voorop. Vanuit onze betrokkenheid, ervaring en vakmanschap waarborgen wij de kwaliteit van elke uitvaart. Onze medewerkers staan u bij met gevoel én daadkracht. Als geen ander weten zij hoe belangrijk het is om een mooi en persoonlijk afscheid te verzorgen, zodat de nabestaanden hier steun aan hebben bij de verwerking van hun verlies.

Bespreek alvast uw wensen voor de uitvaart

Voor nabestaanden is het gemakkelijker om een uitvaart te regelen als zij weten wat de uitvaartwensen van de overledene zijn. Bespreek uw wensen daarom op tijd met elkaar, ook wanneer een overlijden nog erg ver weg lijkt. Heeft u een voorkeur voor bepaalde muziek of bepaalde bloemen? Wilt u op een bepaalde begraafplaats worden begraven, bijvoorbeeld vanwege uw geloof of op een natuurbegraafplaats? Of wilt u liever worden gecremeerd? Het is ook mogelijk om de wensen voor uw eigen uitvaart bij Meride te laten vastleggen. Dat kan tijdens een kosteloos en vrijblijvend persoonlijk gesprek.

Wilt u van deze mogelijkheid gebruikmaken en uw verzoeken voor uw eigen begrafenis of crematie alvast laten vastleggen? Maak dan een afspraak via 085 - 401 81 23 (24/7) voor een één-op-één gesprek bij u thuis. Een e-mail sturen kan ook: uitvaartverzorging@meride.nl.

Kennismakingsgesprek inplannen

Wat zijn de kosten van een uitvaart?

Elke begrafenis of crematie brengt kosten met zich mee waar u niet dagelijks bij stilstaat. Elke keuze die u maakt is dan ook van invloed op de kosten, bijvoorbeeld de catering voor een grote groep gasten of het aantal volgauto’s in de rouwstoet. Meride heeft diverse tarieven met een vaste dienstverlening tegen vaste prijzen. U kunt de uitvaartwensen altijd uitbreiden of juist onderdelen weglaten, zodat de uitvaart goed aansluit bij de wensen en het karakter van de overledene.

Offerte aanvragen

24 uur per dag bereikbaar

Bij Meride kunt u 24 uur per dag, 7 dagen per week terecht. Onze medewerkers staan dag en nacht voor u klaar, voor als u een overlijden wilt melden, of als u andere vragen heeft over de uitvaart van uw dierbare of als u een wijziging in uw wensen voor uw eigen uitvaart wilt doorgeven. Als u een overlijden meldt, dan zorgen wij ervoor dat er direct een uitvaartverzorger naar u toe komt, ook ’s nachts en in het weekend.

085 - 401 81 23 (24/7)

Naturaverzekering

Ook als u een naturaverzekering heeft, kunt u terecht bij Meride Uitvaartzorg. Het kan alleen wel zijn dat bepaalde diensten rond de uitvaartzorg worden geleverd volgens de voorwaarden van deze verzekering. Twijfelt u of u een naturaverzekering heeft? Neem dan contact op met Meride Uitvaartzorg voor een polischeck.

Wat te doen bij een overlijden?

Wanneer uw dierbare overlijdt, breekt er een verdrietige periode aan waarin u veel moet regelen voor de uitvaart. Meride ontzorgt u graag bij een aantal zaken. Daarom is het het gemakkelijkst om zo snel mogelijk na een overlijden contact met ons op te nemen om de uitvaart te regelen. Bel ons op 085 - 401 81 23 (24/7) . Wij staan u direct bij en zorgen dat onze uitvaartverzorger bij u thuis komt. Aan de hand van deze checklist kunt u alvast de eerste praktische zaken regelen.

Onderstaande checklist hebben we ook als handige PDF voor u beschikbaar. Download hem via de button, print hem uit en vink alles af zodat u niets hoeft te vergeten.

Checklist bij overlijden

 1. Is de persoon thuis overleden, dan belt u direct de huisarts of waarnemend huisarts. Als het overlijden in het ziekenhuis of zorgcentrum gebeurt, wordt deze ingeseind door het personeel.
  Gebeurt het overlijden tijdens een overnachting elders of een vakantie? Bel dan direct de alarmcentrale van uw reisverzekering. Als het overlijden een direct gevolg is van een ongeval is, moet u de verzekeringsmaatschappij bellen.
 2. Bel vervolgens Meride voor het regelen van de uitvaart via telefoonnummer 085 - 401 81 23 (24/7). Vanuit het buitenland kunt u ons bereiken via 085 - 401 81 23 (24/7).
 3. Weet u waar de uitvaartpolis ligt? Meestal ligt deze in de persoonlijke administratie van de overledene. Het helpt als u deze alvast klaarlegt.
 4. Heeft de overledene een testament of wilsbeschikking? Mogelijk helpt dit u om keuzes voor de uitvaart te maken. Als er al een gesprek is geweest met een van onze medewerkers in uw woonplaats, dan zijn de wensen rond de uitvaart bij ons bekend.
 5. Leg ook het identiteitsbewijs en/of het trouwboekje van de overledene vast klaar. Dit is nodig om het overlijden nog vóór de uitvaart te melden bij de burgerlijke stand.
 6. Begin met het maken van een adressenlijst voor rouwkaarten en voor de uitnodiging voor de uitvaart.
 7. Zoek alvast in de kast naar geschikte kleding voor de uitvaart. Deze geeft u mee aan de uitvaartverzorger.

Download de checklist

Voorbereiden van de uitvaart

Voor sommigen zijn de dagen van het voorbereiden van de uitvaart een mooi moment om een persoonlijke uitvaart te regelen voor uzelf en voor andere nabestaanden. Daarbij maakt u veel keuzes. Onze uitvaartmedewerker staat u hierin bij en is uw inspiratiebron voor als u het even niet weet. Ook onze Kennisbank biedt uitgebreide inspiratie voor tal van zaken die bij een uitvaart komen kijken. Eén van de eerste keuzes die u maakt gaat over de rouwkaart en de uitnodiging voor de uitvaart. Bij onze uitvaartverzorger heeft u een uitgebreide keuze in rouwkaarten. Als u moeite heeft met het bedenken van een passende tekst voor op de rouwkaart, dan vindt u op de pagina Rouwkaarten voorbeelden van teksten.

Weet u al wat voor soort uitvaart u wilt? Veel mensen kiezen voor een eigentijdse eco-uitvaart. Daarbij kunt u kiezen voor een eco-uitvaartkist, maar een draagbaar met lijkwade past ook helemaal in deze stijl. Bij Uitvaartkisten leest u meer over het kiezen van een geschikte kist voor de uitvaart. En het afscheid zelf? Wilt u de plechtigheid voor de uitvaart houden op een locatie waar uw dierbare graag kwam? Onze uitvaartmedewerker geeft u graag advies. Op de pagina Uitvaartlocaties vindt u meer ideeën voor andere locatie om de plechtigheid voor de uitvaart te houden. Wilt u een toespraak houden en komt u er zelf niet uit? Een korte toespraak of het voordragen van een gedicht heeft soms meer effect dan een lange toespraak vol met details. U vindt in de Kennisbank diverse tips over het schrijven van een Toespraak tijdens de uitvaart.

Confidental Infomation