Over Meride begrafenisonderneming

Wij verzorgen begrafenissen op maat voor ieder budget. Meride is onafhankelijk, u kunt met een begrafenispolis van iedere verzekeraar bij ons terecht. Wij bieden u 100% keuzevrijheid. Over het algemeen is een polis bij ons meer waard dan bij uw verzekeraar omdat onze prijzen lager zijn. Uiteraard bent u ook welkom als er geen begrafenispolis is.

Lees meer over onze werkwijze

Reguliere begrafenis

Vind snel onze uitvaartverzorger bij u in de buurt

Onze uitvaartverzorgers

 • Uitvaartverzorger - Sylvia Hoogendoorn

  Sylvia Hoogendoorn

 • Uitvaartverzorger - Simone Cohen de Lara

  Simone Cohen de Lara

 • Onze uitvaartverzorgers

  Onze betrokken medewerkers ondersteunen u met persoonlijk en praktisch advies. We helpen u keuzes maken en zorgen dat het wordt geregeld.

 • Vrijblijvend kennismakings​gesprek

  • Kijken of het ‘klikt’
  • Wensen bespreken en vragen stellen
  • Schept rust en ruimte
  Ja, ik wil een kennismakingsgesprek
 • Uitvaartverzorger - Symen van der Meer

  Symen van der Meer

 • Uitvaartverzorger - Lienke Wolff

  Lienke Wolff

Betere uitvaart, betere prijs

 • Ten opzichte van Dela, Yarden of Monuta zijn wij tot 40% goedkoper*
 • Uw naturapolis is zelfs 10% meer waard

En goed om te weten: klanten waarderen ons met een 9,2.

Jaja, dat zal wel … (check hoe ‘t zit)

* gebaseerd op informatie op website van Dela, Yarden en Monuta en afhankelijk van het gekozen product/aanbieder

Beoordelingen over onze uitvaartverzorging

 • Wij zijn uitstekend begeleid door Sonja Koster echt een topper met zeer goede adviezen.

 • Goedemorgen een net telefoontje, zelf het gehele draaiboek aangeleverd , de eerste x was het even niet goed gegaan denk even wennen aan elkaar is altijd een moeilijk onderwerp om gelijk het goed te doen,…

 • 9,2 Onze klanten waarderen Meride met een 9,2

  1063 beoordelingen

  ★★★★★★★★★★

Uw uitvaartverzekering en Meride

Meride levert uitsluitend uitvaartzorg en biedt zelf geen uitvaartpolissen aan. We verzorgen elke begrafenis of crematie, ongeacht waar u uw uitvaartverzekering heeft of welke polis u heeft. Zo kunt u zich met onze uitvaartverzorger volledig richten op een passende uitvaartzorg voor uw dierbare. Onze medewerker houdt het budget scherp in de gaten, zodat u na afloop nooit voor onaangename verrassing komt te staan.

Kennismakingsgesprek inplannen

Naturaverzekering bij uw begrafenisonderneming

Is er sprake van een naturaverzekering? In dat geval gelden de voorwaarden van deze verzekering voor bepaalde diensten, al is dit niet altijd verplicht. Twijfelt u of er sprake is van een naturaverzekering? Neem dan contact op met de begrafenisonderneming voor een polischeck. Dan weet u precies waar u aan toe bent.

Begrafenisonderneming Meride

U bent met of zonder uitvaartpolis welkom

Uw uitvaartpolis komt bij Meride vaak beter tot zijn recht. Waarom?

De medewerkers van Begrafenisonderneming Meride

De medewerkers van Begrafenisonderneming Meride
Onze uitvaartbegeleiders helpen u met praktische zaken rond de uitvaart van uw dierbare, zoals het verzorgen, eventueel vervoer naar het rouwcentrum van onze begrafenisonderneming en de aangifte bij de burgerlijke stand. Elke uitvaartbegeleider beschikt over een erkende vakopleiding en over een ruime ervaring als medewerker bij een begrafenisonderneming. Bovendien beschikken onze mensen over een omvangrijk netwerk in uw regio. Meride heeft langlopende en goed onderhouden contacten bij crematoria, begraafplaatsen, kerken en andere organisaties. Ook zijn wij goed geïnformeerd over gebruiken en rituelen van verschillende geloofsrichtingen en nemen wij deze volledig in acht. Ten slotte is onze uitvaartbegeleider exclusief voor u beschikbaar. Zo bent u bij Begrafenisonderneming Meride altijd verzekerd van integere en persoonlijke zorg wanneer u het afscheid van uw dierbare regelt.

Begrafenisonderneming Meride is betrokken

Begrafenisonderneming Meride is helemaal van deze tijd. Afscheid nemen is iets heel persoonlijks, dus uw wensen staan centraal voor onze uitvaartverzorgers. Daarom luisteren wij goed naar uw wensen en adviseren we u bij uw keuzes. Wat regelt u zelf en wat mogen wij voor u regelen? Als betrokken begrafenisonderneming ontzorgen wij u graag bij het regelen van de begrafenis of crematie. Dat doen wij integer en met veel aandacht. Bijvoorbeeld door de eindregie te houden terwijl u zelf de toespraken, locatie en catering regelt. Of door u alle zorgen uit handen te nemen door de uitvaart volledig voor u te regelen volgens uw wensen. Bij begrafenisonderneming Meride is elk afscheid in vertrouwde handen. Lees ook de kwaliteitsverklaring van onze begrafenisonderneming voor meer informatie.

Omdat de laatste jaren het persoonlijke karakter van een uitvaart steeds belangrijker wordt, bespreken veel mensen met elkaar wat zij willen voor hun afscheid. Zijn de wensen rondom de uitvaart van de overledene niet bekend of heeft uw dierbare ruimte overgelaten die u naar eigen inzicht mag invullen? Dan is begrafenisonderneming Meride graag uw inspiratiebron bij de keuzes voor het afscheid. Onze uitvaartbegeleiders hebben een sterke regionale binding, dus zij weten goed wat de mogelijkheden in uw buurt zijn. Zo bent u bij onze begrafenisonderneming altijd verzekerd van een afscheid die de overledene recht doet.

Wat zijn de kosten van een uitvaart?

Elke begrafenis of crematie brengt kosten met zich mee waar u niet dagelijks bij stilstaat. Elke keuze die u maakt is dan ook van invloed op de kosten, bijvoorbeeld de catering voor een grote groep gasten of het aantal volgauto’s in de rouwstoet. Meride heeft diverse tarieven met een vaste dienstverlening tegen vaste prijzen. U kunt de uitvaartwensen altijd uitbreiden of juist onderdelen weglaten, zodat de uitvaart goed aansluit bij de wensen en het karakter van de overledene.

Offerte aanvragen

24 uur per dag bereikbaar

Bij Meride kunt u 24 uur per dag, 7 dagen per week terecht. Onze medewerkers staan dag en nacht voor u klaar, voor als u een overlijden wilt melden, of als u andere vragen heeft over de uitvaart van uw dierbare of als u een wijziging in uw wensen voor uw eigen uitvaart wilt doorgeven. Als u een overlijden meldt, dan zorgen wij ervoor dat er direct een uitvaartverzorger naar u toe komt, ook ’s nachts en in het weekend.

085 - 401 81 23 (24/7)

Checklist bij overlijden

 1. Is de persoon thuis overleden, dan belt u direct de huisarts of waarnemend huisarts. Als het overlijden in het ziekenhuis of zorgcentrum gebeurt, wordt deze ingeseind door het personeel.
  Gebeurt het overlijden tijdens een overnachting elders of een vakantie? Bel dan direct de alarmcentrale van uw reisverzekering. Als het overlijden een direct gevolg is van een ongeval is, moet u de verzekeringsmaatschappij bellen.
 2. Bel vervolgens Meride voor het regelen van de uitvaart via telefoonnummer 085 - 401 81 23 (24/7). Vanuit het buitenland kunt u ons bereiken via 085 - 401 81 23 (24/7).
 3. Weet u waar de uitvaartpolis ligt? Meestal ligt deze in de persoonlijke administratie van de overledene. Het helpt als u deze alvast klaarlegt.
 4. Heeft de overledene een testament of wilsbeschikking? Mogelijk helpt dit u om keuzes voor de uitvaart te maken. Als er al een gesprek is geweest met een van onze medewerkers in uw woonplaats, dan zijn de wensen rond de uitvaart bij ons bekend.
 5. Leg ook het identiteitsbewijs en/of het trouwboekje van de overledene vast klaar. Dit is nodig om het overlijden nog vóór de uitvaart te melden bij de burgerlijke stand.
 6. Begin met het maken van een adressenlijst voor rouwkaarten en voor de uitnodiging voor de uitvaart.
 7. Zoek alvast in de kast naar geschikte kleding voor de uitvaart. Deze geeft u mee aan de uitvaartverzorger.

Download de checklist

Voorbereiden van de begrafenis: Meride inspireert

Als de overledene is verzorgd en de eerste praktische zaken zijn geregeld, kunt u in alle rust het afscheid voorbereiden. Begrafenisonderneming Meride denkt met u mee en biedt inspiratie voor een persoonlijke en eigentijdse uitvaart. Heeft u zelf ideeën of wensen voor het afscheid van uw dierbare? Vertel ze aan uw uitvaartbegeleider. Deze is thuis in uw eigen regio en geeft u graag advies over de mogelijkheid om de afscheidsplechtigheid een extra persoonlijk karakter te geven door deze te houden op een locatie waar de overledene graag kwam, zoals het theater in uw woonplaats of een lokale of regionale sportclub. Bij begrafenisonderneming Meride helpen wij u graag met het regelen van een persoonlijk afscheid.

Daarnaast heeft onze begrafenisonderneming een uitgebreide Kennisbank met voorbeelden en ideeën op het gebied van een persoonlijk afscheid bij een uitvaart. Een van de eerste en persoonlijkste keuzes die u moet maken, gaat over de kist, de laatste omhulling van uw dierbare. Sommige mensen stappen af van een traditionele kist en kiezen voor een begrafenis of crematie waarbij het lichaam wordt gewikkeld in een lijkwade op een draagbaar. Onder Uitvaartkisten leest u meer over de soorten kisten er zijn en aan welke eisen deze moeten voldoen. Onze begrafenisonderneming luistert graag naar uw wensen en staat u bij met praktisch advies. Ook een toespraak houden is iets wat niet iedereen dagelijks doet. Een toespraak voor de overledene is vaak een uitdaging als u weinig of geen ervaring heeft met het houden van toespraken. Als begrafenisonderneming bieden we u dan ook graag tips voor het schrijven en houden van een Toespraak tijdens de uitvaart. Muziek drukt uit wat woorden niet kunnen zeggen, maar dat geldt ook voor rituelen. Daarbij kan het gaan om een handeling, zoals het strooien van bloemblaadjes, maar ook om een persoonlijk ritueel zoals het versieren van de kist kan troost bieden. We hebben meer voorbeelden op een rijtje gezet van persoonlijke Rituelen die we als begrafenisonderneming bij eerdere uitvaarten hebben gezien.

Confidental Infomation