Overlijden melden?

085 - 4018123 (Dag en nacht)

Kostenopgave aanvragen

Ik wil weten wat een uitvaart met onze wensen precies kost.

Kennismakingsgesprek aanvragen

Door middel van een vrijblijvend gesprek bij u thuis kunt u kijken of het klikt.

Over Meride uitvaartverzorging

Wij verzorgen uitvaarten op maat voor ieder budget. Uw wensen staan centraal. Wij leggen alle mogelijkheden uit en dragen vanuit ervaring ideeën aan. Zo kunt u de juiste beslissing nemen. Meride is onafhankelijk, u kunt met uitvaartpolissen van iedere verzekeraar bij ons terecht. Wij bieden u 100% keuzevrijheid. Over het algemeen is een polis bij ons meer waard dan bij uw verzekeraar omdat onze prijzen lager zijn. Het geld dat u overhoudt van de poliswaarde krijgt u op uw rekening gestort. Uiteraard bent u ook welkom als er geen uitvaartpolis is.

9,2

273 beoordelingen

98% beveelt Meride uitvaart aan

U bent met of zonder uitvaartpolis welkom

Uw uitvaartpolis komt bij Meride vaak beter tot zijn recht. Waarom?

Ons team staat Dag en Nacht voor u klaar

Wij adviseren u graag over de mogelijkheden.

Kennismakingsgesprek bij u thuis

Tijdens een vrijblijvend gesprek kijken of het met de uitvaartverzorger klikt.

98% van onze klanten beveelt Meride Uitvaartverzorging aan

Uitvaartverzorger met passie

“De uitvaartverzorger verstond zijn vak erg goed. Hij heeft de gehele uitvaart van mijn lieve man bijzonder goed in banen geleid. Hij heeft zich erg goed verdiept in onze situatie thuis. Een betere hadden we niet kunnen treffen. Chapeau!”

Caroline Wevers

Altijd 1 contactpersoon

“2 verschillende uitvaarten meegemaakt met hulp van Meride, vriendelijk geholpen, op ons gemak gesteld, goed begeleid. Zelfs met griep, toch de dienst begeleid omdat anders een onbekende voor ons het zou moeten doen! “

Ingrid Verheyen

We doen het samen

“Wij hebben bijzonder prettig samen gewerkt met de uitvaartverzorger. Ik zou vertellen dat ons veel werk uit handen is genomen, dat er goede adviezen werden gegeven en dat alles prima naar wens is verlopen.”

Ellie van Bergen

Direct in contact

Bel dag en nacht bij overlijden:

Kennismakingsgesprek

Vraag hier een kennismakingsgesprek aan. Wij brengen graag advies bij u thuis.

Offerte aanvragen

Vraag eenvoudig een offerte aan. Persoonlijk en op maat.

Meride in uw regio

Onze uitvaartverzorgers wonen en werken in elke regio. Ook bij u. Zij kennen de mogelijkheden en zijn altijd snel bij u.

Begrafenisonderneming Meride, voor elke uitvaartpolis

Bij begrafenisonderneming Meride kunt u terecht voor elke begrafenis of crematie, hierbij maak het niet uit waar u uw uitvaartverzekering heeft afgesloten. De uitvaartbegeleider van onze begrafenisonderneming let op het beschikbare budget, indien nodig wijst hij u op goedkopere alternatieven. Bijvoorbeeld door een online rouwbericht te plaatsen in plaats van een advertentie in de lokale krant. Zo blijft er mogelijk geld over om iets extra te doen.

De medewerkers van Begrafenisonderneming Meride

Onze uitvaartbegeleiders helpen u met praktische zaken rond de uitvaart van uw dierbare, zoals het verzorgen, eventueel vervoer naar het rouwcentrum van onze begrafenisonderneming en de aangifte bij de burgerlijke stand. Elke uitvaartbegeleider beschikt over een erkende vakopleiding en over een ruime ervaring als medewerker bij een begrafenisonderneming. Bovendien beschikken onze mensen over een omvangrijk netwerk in uw regio. Meride heeft langlopende en goed onderhouden contacten bij crematoria, begraafplaatsen, kerken en andere organisaties. Ook zijn wij goed geïnformeerd over gebruiken en rituele van verschillende geloofsrichtingen en nemen wij deze volledig in acht. Ten slotte is onze uitvaartbegeleider exclusief voor u beschikbaar. Zo bent u bij Begrafenisonderneming Meride altijd verzekerd van integere en persoonlijke zorg wanneer u het afscheid van uw dierbare regelt.

Begrafenisonderneming Meride is betrokken

Begrafenisonderneming Meride is helemaal van deze tijd. Afscheid nemen is iets heel persoonlijks, dus uw wensen staan centraal voor onze uitvaartverzorgers. Daarom luisteren wij goed naar uw wensen en adviseren we u bij uw keuzes. Wat regelt u zelf en wat mogen wij voor u regelen? Als betrokken begrafenisonderneming ontzorgen wij u graag bij het regelen van de begrafenis of crematie. Dat doen wij integer en met veel aandacht. Bijvoorbeeld door de eindregie te houden terwijl u zelf de toespraken, locatie en catering regelt. Of door u alle zorgen uit handen te nemen door de uitvaart volledig voor u te regelen volgens uw wensen. Bij begrafenisonderneming Meride is elk afscheid in vertrouwde handen. Lees ook de kwaliteitsverklaring van onze begrafenisonderneming voor meer informatie.

Omdat de laatste jaren het persoonlijke karakter van een uitvaart steeds belangrijker wordt, bespreken veel mensen met elkaar wat zij willen voor hun afscheid. Zijn de wensen rondom de uitvaart van de overledene niet bekend of heeft uw dierbare ruimte overgelaten die u naar eigen inzicht mag invullen? Dan is begrafenisonderneming Meride graag uw inspiratiebron bij de keuzes voor het afscheid. Onze uitvaartbegeleiders hebben een sterke regionale binding, dus zij weten goed wat de mogelijkheden in uw buurt zijn. Zo bent u bij onze begrafenisonderneming altijd verzekerd van een afscheid die de overledene recht doet.

Vrijblijvend kennismakingsgesprek met de begrafenisondernemer

Veel mensen kiezen tegenwoordig om de wensen voor hun afscheid al vast te leggen bij hun begrafenisonderneming. Zo nemen zij hun nabestaanden de zorg uit handen voor persoonlijke keuzes zoals wel of niet opbaren of muziek tijdens de afscheidsplechtigheid. Heeft u al een duidelijkheid beeld van uw eigen uitvaart? Heeft u al muziek uitgezocht of wilt u zelf alvast uw kist uitzoeken? U kunt uw uitvaartwensen ook vastleggen bij begrafenisonderneming Meride. Zo weet u zeker dat uw uitvaart gebeurt zoals u het wilt. Wilt u van deze mogelijkheid gebruikmaken? Bel ons dan via 085 – 40 18 123 voor een persoonlijk gesprek bij u thuis, waarin u al uw uitvaartwensen kunt bespreken en ruimte heeft om al uw vragen te stellen.

Meride altijd in de buurt

Wat zijn de kosten van een uitvaart?

Elke begrafenis of crematie brengt kosten met zich mee waar u niet dagelijks bij stilstaat. Elke keuze die u maakt is dan ook van invloed op de kosten, bijvoorbeeld de catering voor een grote groep gasten of het aantal volgauto’s in de rouwstoet. Meride heeft diverse tarieven met een vaste dienstverlening tegen vaste prijzen. U kunt de uitvaartwensen altijd uitbreiden of juist onderdelen weglaten, zodat de uitvaart goed aansluit bij de wensen en het karakter van de overledene.

24 uur per dag bereikbaar

Bij Meride kunt u 24 uur per dag, 7 dagen per week terecht. Onze medewerkers staan dag en nacht voor u klaar, voor als u een overlijden wilt melden, of als u andere vragen heeft over de uitvaart van uw dierbare of als u een wijziging in uw wensen voor uw eigen uitvaart wilt doorgeven. Als u een overlijden meldt, dan zorgen wij ervoor dat er direct een uitvaartverzorger naar u toe komt, ook ’s nachts en in het weekend.

Wat te doen bij een overlijden?

Wanneer uw dierbare overlijdt, breekt er een verdrietige periode aan waarin u veel moet regelen voor de uitvaart. Meride ontzorgt u graag bij een aantal zaken. Daarom is het het gemakkelijkst om zo snel mogelijk na een overlijden contact met ons op te nemen om de uitvaart te regelen. Bel ons op 085 – 40 18 123 . Wij staan u direct bij en zorgen dat onze uitvaartverzorger bij u thuis komt. Aan de hand van deze checklist kunt u alvast de eerste praktische zaken regelen.

Onderstaande checklist hebben we ook als handige PDF voor u beschikbaar. Download hem via de button, print hem uit en vink alles af zodat u niets hoeft te vergeten.

Checklist bij overlijden

  1. Is de persoon thuis overleden, dan belt u direct de huisarts of waarnemend huisarts. Als het overlijden in het ziekenhuis of zorgcentrum gebeurt, wordt deze ingeseind door het personeel.

Gebeurt het overlijden tijdens een overnachting elders of een vakantie? Bel dan direct de alarmcentrale van uw reisverzekering. Als het overlijden een direct gevolg is van een ongeval is, moet u de verzekeringsmaatschappij bellen.

  1. Bel vervolgens Meride voor het regelen van de uitvaart via telefoonnummer 085 – 40 18 123. Vanuit het buitenland kunt u ons bereiken via 0031-(0)85-4018123.
  2. Weet u waar de uitvaartpolis ligt? Meestal ligt deze in de persoonlijke administratie van de overledene. Het helpt als u deze alvast klaarlegt.
  3. Heeft de overledene een testament of wilsbeschikking? Mogelijk helpt dit u om keuzes voor de uitvaart te maken. Als er al een gesprek is geweest met een van onze medewerkers in uw woonplaats, dan zijn de wensen rond de uitvaart bij ons bekend.
  4. Leg ook het identiteitsbewijs en/of het trouwboekje van de overledene vast klaar. Dit is nodig om het overlijden nog vóór de uitvaart te melden bij de burgerlijke stand.
  5. Begin met het maken van een adressenlijst voor rouwkaarten en voor de uitnodiging voor de uitvaart.
  6. Zoek alvast in de kast naar geschikte kleding voor de uitvaart. Deze geeft u mee aan de uitvaartverzorger.

Voorbereiden van de begrafenis: Meride inspireert

Als de overledene is verzorgd en de eerste praktische zaken zijn geregeld, kunt u in alle rust het afscheid voorbereiden. Begrafenisonderneming Meride denkt met u mee en biedt inspiratie voor een persoonlijke en eigentijdse uitvaart. Heeft u zelf ideeën of wensen voor het afscheid van uw dierbare? Vertel ze aan uw uitvaartbegeleider. Deze is thuis in uw eigen regio en geeft u graag advies over de mogelijkheid om de afscheidsplechtigheid een extra persoonlijk karakter te geven door deze te houden op een locatie waar de overledene graag kwam, zoals het theater in uw woonplaats of een lokale of regionale sportclub. Bij begrafenisonderneming Meride helpen wij u graag met het regelen van een persoonlijk afscheid.

Daarnaast heeft onze begrafenisonderneming een uitgebreide Kennisbankmet voorbeelden en ideeën op het gebied van een persoonlijk afscheid bij een uitvaart. Een van de eerste en persoonlijkste keuzes die u moet maken, gaat over de kist, de laatste omhulling van uw dierbare. Sommige mensen stappen af van een traditionele kist en kiezen voor een begrafenis of crematie waarbij het lichaam wordt gewikkeld in een lijkwade op een draagbaar. Onder Uitvaartkisten leest u meer over de soorten kisten er zijn en aan welke eisen deze moeten voldoen. Onze begrafenisonderneming luistert graag naar uw wensen en staat u bij met praktisch advies. Ook een toespraak houden is iets wat niet iedereen dagelijks doet. Een toespraakvoor de overledene is vaak een uitdaging als u weinig of geen ervaring heeft met het houden van toespraken. Als begrafenisonderneming bieden we u dan ook graag tips voor het schrijven en houden van een Toespraaktijdens de uitvaart. Muziek drukt uit wat woorden niet kunnen zeggen, maar dat geldt ook voor rituelen. Daarbij kan het gaan om een handeling, zoals het strooien van bloemblaadjes, maar ook om een persoonlijk ritueel zoals het versieren van de kist kan troost bieden. We hebben meer voorbeelden op een rijtje gezet van persoonlijke Rituelen die we als begrafenisonderneming bij eerdere uitvaarten hebben gezien.

Bel mij terug

Vraag een offerte aan van begrafenisonderneming MerideHeeft u het erg druk of wilt u graag terug gebeld worden buiten uw werktijden om?
Vraag aan

Waarom Meride?

Wij komen bij u langs om alvast kennis te makenLees hier alles over de persoonlijke werkwijze van Meride Uitvaartverzorging.
Lees meer

Wat te doen bij een overlijden

Elke polis is welkom bij begrafenisonderneming MerideAlle stappen op een rijtje waar u rekening mee kunt houden en hoe te handelen.
Lees meer

De 7 zekerheden van
begrafenisonderneming Meride

Begrafenisonderneming Meride voert elke begrafenis of crematie uit aan de hand van onze 7 zekerheden. Zo garanderen wij u een perfecte begeleiding.

1. Perfecte organisatie

De mensen van begrafenisonderneming Meride zorgen ervoor dat elke begrafenis of crematie perfect wordt uitgevoerd. Daarbij zijn uw wensen leidend voor onze uitvaartbegeleiders.

2. Eén vaste contactpersoon bij de begrafenisonderneming

Begrafenisonderneming Meride werkt met één vaste uitvaartbegeleider die alle afspraken coördineert en die uw vaste aanspreekpunt is, ook na de crematie of begrafenis.

3. Duidelijke afspraken met de begrafenisonderneming

Uw uitvaartverzorger spreekt uw wensen met u door en legt alle afspraken schriftelijk vast. U krijgt hiervan altijd een exemplaar, zodat u overzicht heeft.

4. Duidelijke financiële afspraken met de begrafenisonderneming

Naast een bevestiging van de inhoudelijke afspraken krijgt u ook altijd een schriftelijke offerte. Zo heeft u bij begrafenisonderneming Meride altijd een helder financieel plaatje bij de hand.

5. Ervaren uitvaartbegeleiders

Bij begrafenisonderneming Meride stellen we hoge eisen aan onze medewerkers. Onze uitvaartbegeleiders hebben een vakdiploma en beschikken over een ruime ervaring bij een begrafenisonderneming. Daarnaast zijn zij bekend met uw regio.

6. Correcte klachtafhandeling

Elke medewerker van begrafenisonderneming Meride werkt volgens onze Kwaliteitsverklaring. Deze richtlijnen beschrijven onze werkwijze, maar ook hoe onze begrafenisonderneming klachten afhandelt.

7. Klanttevredenheid

Bij begrafenisonderneming Meride werken we voortdurend aan het verbeteren van onze dienstverlening. Elke uitvaart wordt daarom geëvalueerd. Voor veel klanten is dit een gelegenheid om hun uitvaartbegeleider een extra compliment te geven. Mochten er verbeterpunten naar voren komen, dan nemen we deze mee in onze toekomstige dienstverlening.

Begrafenisonderneming Meride en uw uitvaartpolis

Meride is een onafhankelijke begrafenisonderneming en biedt zelf geen uitvaartverzekering aan. Wij regelen de begrafenis of crematie van uw overleden dierbare en staan u bij met al uw wensen voor de uitvaart. Hiervoor kunt u met elke uitvaartpolis bij ons terecht, waar u ook bent verzekerd. Onze uitvaartbegeleider let erop dat alles binnen het budget blijft en wijst u op eventuele goedkopere alternatieven als deze in uw regio beschikbaar zijn.

Naturaverzekering bij uw begrafenisonderneming

Is er sprake van een naturaverzekering? In dat geval gelden de voorwaarden van deze verzekering voor bepaalde diensten, al is dit niet altijd verplicht. Twijfelt u of er sprake is van een naturaverzekering? Neem dan contact op met de begrafenisonderneming voor een polischeck. Dan weet u precies waar u aan toe bent.

Nog vragen? Bel ons gerust

Heeft u nog vragen over de dienstverlening van Meride als begrafenisonderneming? Wilt u uw wensen rond uw eigen uitvaart bij ons laten vastleggen? U kunt ons altijd bellen. Begrafenisonderneming Meride is 24 uur per dag bereikbaar, ook als u in de weekenden een overlijden wilt doorgeven. Bel ons op 085 – 40 18 123 . Onze medewerkers staan u graag te woord.