Begrafenisonderneming Meride voor een begrafenis in
Home » Begrafenisonderneming

Begrafenisonderneming Meride: persoonlijk, betrokken en uw wensen staan altijd centraal

U heeft maar één keer de kans om afscheid te nemen. Dan is een begrafenisonderneming die u na het overlijden van uw dierbare bijstaat met gevoel en daadkracht wel zo prettig. Veel van onze klanten kiezen voor een kleinschalige en persoonlijke begeleiding. Bij de uitvaartverzorgers van begrafenisonderneming Meride staan uw wensen voorop en zij regelen en verzorgen de begrafenis of crematie precies zoals u dat wilt. Meride is een begrafenisonderneming met een goede staat van dienst en heeft veel ervaring. Dienstbaarheid, betrokkenheid en inlevingsvermogen zijn onze kernwaarden. Daarnaast kunt u bij ons terecht met elke uitvaartakte. Wilt u graag meer informatie over onze persoonlijke dienstverlening in uw woonplaats? Vul dan hieronder uw woonplaats in, of bel direct met een medewerker van onze begrafenisonderneming. Wij zijn dag en nacht telefonisch bereikbaar via 085 – 40 18 123 .

Ik wil weten wat een uitvaart met onze wensen precies kost.

Maak kennis met enkele van onze uitvaartverzorgers

Kennismakingsgesprek aanvragen

Vraag een kennismakingsgesprek aan en ontvang direct 5 voorbereidings tips op het gesprek met de uitvaartverzorger.

Meride in uw regio

Onze uitvaartverzorgers wonen en werken in elke regio. Ook bij u. Zij kennen de mogelijkheden en zijn altijd snel bij u.“De begrafenis zelf was erg mooi geregeld, echt stijlvol.

“Perfect. Zowel het eerste gesprek als de uitvoering. Wat we bijzonder apprecieren van de heer Arthur Brinkman is dat hij niet opdringerig was en bijzonder goed luisterde naar onze wensen. De begrafenis zelf was erg mooi geregeld, echt stijlvol.”

Familie Pieters

“De begeleider luisterde erg goed naar onze wensen.

“De begeleider luisterde erg goed naar onze wensen en deed de juiste voorstellen als wij het niet meer wisten. Hij handelde in een heel goede belans tussen respect, rust en activiteit. We hadden niet veel tijd voor de voorbereiding maar dat heeft niet tot stress geleid. Het was een mooie crematie.”

Familie de Vries

“Alles was tot in de puntjes verzorgd.

“De uitvaartverzorger heeft de begrafenis uitstekend begeleid. Als we vragen hadden konden we direct bij hem terecht. We hebben ons al lovend uitgelaten naar hem toe.”

Mevrouw Snoek

“Vanaf het eerste contact voelde het allemaal heel goed.

“Het contact was zeer persoonlijk, had aan een half woord genoeg, gaf ons ruimte en hiep ons door de eerste moeilijke weken heen. Niets dan lof over haar invulling en hulp.”

Heer Bosch

Advies bij u thuis

Onze uitvaartverzorgers komen vrijblijvend advies aan huis en in geheel Nederland. Plan een afspraak in.

Offerte op maat

Wilt u precies weten hoeveel de uitvaart kost zoals u die voor ogen heeft? Vraag dan nu een offerte aan.

Begrafenisonderneming Meride, voor elke uitvaartpolis

Bij begrafenisonderneming Meride kunt u terecht voor elke begrafenis of crematie, hierbij maak het niet uit waar u uw uitvaartverzekering heeft afgesloten. De uitvaartbegeleider van onze begrafenisonderneming let op het beschikbare budget, indien nodig wijst hij u op goedkopere alternatieven. Bijvoorbeeld door een online rouwbericht te plaatsen in plaats van een advertentie in de lokale krant. Zo blijft er mogelijk geld over om iets extra te doen.

De medewerkers van Begrafenisonderneming Meride

Onze uitvaartbegeleiders helpen u met praktische zaken rond de uitvaart van uw dierbare, zoals het verzorgen, eventueel vervoer naar het rouwcentrum van onze begrafenisonderneming en de aangifte bij de burgerlijke stand. Elke uitvaartbegeleider beschikt over een erkende vakopleiding en over een ruime ervaring als medewerker bij een begrafenisonderneming. Bovendien beschikken onze mensen over een omvangrijk netwerk in uw regio. Meride heeft langlopende en goed onderhouden contacten bij crematoria, begraafplaatsen, kerken en andere organisaties. Ook zijn wij goed geïnformeerd over gebruiken en rituele van verschillende geloofsrichtingen en nemen wij deze volledig in acht. Ten slotte is onze uitvaartbegeleider exclusief voor u beschikbaar. Zo bent u bij Begrafenisonderneming Meride altijd verzekerd van integere en persoonlijke zorg wanneer u het afscheid van uw dierbare regelt.

Uitvaart regelen

Voor het melden van een overlijden en informatie over uitvaartzorg kunt u ons 24 uur per dag, 7 dagen per week bereiken.

24/7 gratis

Een offerte op maat

Wilt u precies weten hoeveel de uitvaart kost zoals u die voor ogen heeft? Vraag dan nu een offerte aan.

Kennis maken

Maak alvast kennis met de uitvaartverzorger, stel al uw vragen en ontvang een uitgewerkte offerte. Op maat en persoonlijk.

Begrafenisonderneming Meride is betrokken

Begrafenisonderneming Meride is helemaal van deze tijd. Afscheid nemen is iets heel persoonlijks, dus uw wensen staan centraal voor onze uitvaartverzorgers. Daarom luisteren wij goed naar uw wensen en adviseren we u bij uw keuzes. Wat regelt u zelf en wat mogen wij voor u regelen? Als betrokken begrafenisonderneming ontzorgen wij u graag bij het regelen van de begrafenis of crematie. Dat doen wij integer en met veel aandacht. Bijvoorbeeld door de eindregie te houden terwijl u zelf de toespraken, locatie en catering regelt. Of door u alle zorgen uit handen te nemen door de uitvaart volledig voor u te regelen volgens uw wensen. Bij begrafenisonderneming Meride is elk afscheid in vertrouwde handen. Lees ook de kwaliteitsverklaring van onze begrafenisonderneming voor meer informatie.

Omdat de laatste jaren het persoonlijke karakter van een uitvaart steeds belangrijker wordt, bespreken veel mensen met elkaar wat zij willen voor hun afscheid. Zijn de wensen rondom de uitvaart van de overledene niet bekend of heeft uw dierbare ruimte overgelaten die u naar eigen inzicht mag invullen? Dan is begrafenisonderneming Meride graag uw inspiratiebron bij de keuzes voor het afscheid. Onze uitvaartbegeleiders hebben een sterke regionale binding, dus zij weten goed wat de mogelijkheden in uw buurt zijn. Zo bent u bij onze begrafenisonderneming altijd verzekerd van een afscheid die de overledene recht doet.

Vrijblijvend kennismakingsgesprek met de begrafenisondernemer

Meride altijd in de buurt

Veel mensen kiezen tegenwoordig om de wensen voor hun afscheid al vast te leggen bij hun begrafenisonderneming. Zo nemen zij hun nabestaanden de zorg uit handen voor persoonlijke keuzes zoals wel of niet opbaren of muziek tijdens de afscheidsplechtigheid. Heeft u al een duidelijkheid beeld van uw eigen uitvaart? Heeft u al muziek uitgezocht of wilt u zelf alvast uw kist uitzoeken? U kunt uw uitvaartwensen ook vastleggen bij begrafenisonderneming Meride. Zo weet u zeker dat uw uitvaart gebeurt zoals u het wilt. Wilt u van deze mogelijkheid gebruikmaken? Bel ons dan via 085 – 40 18 123 voor een persoonlijk gesprek bij u thuis, waarin u al uw uitvaartwensen kunt bespreken en ruimte heeft om al uw vragen te stellen.

Hoeveel kost een uitvaart bij begrafenisonderneming Meride?

Als begrafenisonderneming realiseren we ons goed dat een uitvaarvaart een kostenplaatje met zich meebrengt waar u niet dagelijks bij stilstaat. Zo maakt het al verschil of u kiest voor en begrafenis of een crematie. Maar ook keuzes rond het vervoer van de overledene of het aantal volgauto’s in de rouwstoet zijn van invloed op de kosten. De meeste uitvaartverzekeringen zijn kostendekkend voor een eenvoudige uitvaart. Begrafenisonderneming Meride biedt meerdere tarieven aan, gebaseerd op vaste dienstverlening tegen vaste prijzen. U kunt de begrafenis altijd aanpassen naar uw eigen wensen. Zo weet u bij onze begrafenisonderneming precies waar u aan toe bent. Vraag gerust een vrijblijvende offerte aan.

Begrafenisonderneming Meride: altijd telefonisch bereikbaar

Wilt u een overlijden melden? Of heeft u andere vragen aan onze begrafenisonderneming? U kunt ons 24 uur per dag, 7 dagen per week telefonisch bereiken op telefoonnummer 085 – 40 18 123 . Onze medewerkers staan u graag te woord.

Wat te doen bij een overlijden?

Onderneming voor begrafenissenNa een overlijden regelen wij veel in korte tijd: praktische zaken zoals de aangifte bij de burgerlijke stand, maar ook de voorbereiding van de uitvaart. Begrafenisonderneming Meride staat u in deze tijd graag bij. Bel daarom na het overlijden direct met ons via 085 – 40 18 123 . Wij zorgen dan dat onze uitvaartverzorger in uw regio zo snel mogelijk bij u is. Met de checklist hieronder kunt u zelf alvast helpen met de eerste voorbereidingen.

Checklist bij overlijden

  1. Bij een overlijden thuis belt u eerst de huisarts of waarnemend huisarts. Bij een overlijden in het ziekenhuis of zorgcentrum wordt deze ingelicht door het personeel.

Gebeurt het overlijden tijdens een vakantie of zakenreis in het buitenland, dan belt u de alarmcentrale van de reisverzekering. Na een ongeval belt u met de verzekeringsmaatschappij.

  1. Hierna belt u met begrafenisonderneming Meride op telefoonnummer 085 – 40 18 123 . Vanuit het buitenland kunt u onze begrafenisonderneming bereiken via 0031-(0)85-4018123.
  2. Zoek in de administratie van de overledene naar de documenten van de uitvaartverzekering en leg deze klaar voor de begrafenisonderneming.
  3. Had de overledene een wilsbeschikking of testament? Hierin staan mogelijk zijn of haar uitvaartwensen. Is er al een gesprek geweest met een medewerker van Begrafenisonderneming Meride? In dat geval zijn de uitvaartwensen bij ons bekend.
  4. Leg de identiteitsdocumenten zoals een paspoort, ID-kaart, rijbewijs en/of het trouwboekje van de overledene klaar.
  5. Begin met het aanleggen van een adressenlijst met het oog op het versturen van de rouwpost of kijk of er een adressenboekje aanwezig is.
  6. Leg kleding klaar waarin de overledene straks begraven of gecremeerd zal worden.

Voorbereiden van de begrafenis: Meride inspireert

Wilt u de kosten van een begrafenis weten?Als de overledene is verzorgd en de eerste praktische zaken zijn geregeld, kunt u in alle rust het afscheid voorbereiden. Begrafenisonderneming Meride denkt met u mee en biedt inspiratie voor een persoonlijke en eigentijdse uitvaart. Heeft u zelf ideeën of wensen voor het afscheid van uw dierbare? Vertel ze aan uw uitvaartbegeleider. Deze is thuis in uw eigen regio en geeft u graag advies over de mogelijkheid om de afscheidsplechtigheid een extra persoonlijk karakter te geven door deze te houden op een locatie waar de overledene graag kwam, zoals het theater in uw woonplaats of een lokale of regionale sportclub. Bij begrafenisonderneming Meride helpen wij u graag met het regelen van een persoonlijk afscheid.

Daarnaast heeft onze begrafenisonderneming een uitgebreide Kennisbank met voorbeelden en ideeën op het gebied van een persoonlijk afscheid bij een uitvaart. Een van de eerste en persoonlijkste keuzes die u moet maken, gaat over de kist, de laatste omhulling van uw dierbare. Sommige mensen stappen af van een traditionele kist en kiezen voor een begrafenis of crematie waarbij het lichaam wordt gewikkeld in een lijkwade op een draagbaar. Onder Uitvaartkisten leest u meer over de soorten kisten er zijn en aan welke eisen deze moeten voldoen. Onze begrafenisonderneming luistert graag naar uw wensen en staat u bij met praktisch advies. Ook een toespraak houden is iets wat niet iedereen dagelijks doet. Een toespraak voor de overledene is vaak een uitdaging als u weinig of geen ervaring heeft met het houden van toespraken. Als begrafenisonderneming bieden we u dan ook graag tips voor het schrijven en houden van een Toespraak tijdens de uitvaart. Muziek drukt uit wat woorden niet kunnen zeggen, maar dat geldt ook voor rituelen. Daarbij kan het gaan om een handeling, zoals het strooien van bloemblaadjes, maar ook om een persoonlijk ritueel zoals het versieren van de kist kan troost bieden. We hebben meer voorbeelden op een rijtje gezet van persoonlijke Rituelen die we als begrafenisonderneming bij eerdere uitvaarten hebben gezien.

Bel mij terug

Vraag een offerte aan van begrafenisonderneming MerideHeeft u het erg druk of wilt u graag terug gebeld worden buiten uw werktijden om?
Vraag aan

Waarom Meride?

Wij komen bij u langs om alvast kennis te makenLees hier alles over de persoonlijke werkwijze van Meride Uitvaartverzorging.
Lees meer

Wat te doen bij een overlijden

Elke polis is welkom bij begrafenisonderneming MerideAlle stappen op een rijtje waar u rekening mee kunt houden en hoe te handelen.
Lees meer

Een algemeen graf aangeschaft door Meride

De 7 zekerheden van
begrafenisonderneming Meride

Begrafenisonderneming Meride voert elke begrafenis of crematie uit aan de hand van onze 7 zekerheden. Zo garanderen wij u een perfecte begeleiding.

1. Perfecte organisatie

De mensen van begrafenisonderneming Meride zorgen ervoor dat elke begrafenis of crematie perfect wordt uitgevoerd. Daarbij zijn uw wensen leidend voor onze uitvaartbegeleiders.

2. Eén vaste contactpersoon bij de begrafenisonderneming

Begrafenisonderneming Meride werkt met één vaste uitvaartbegeleider die alle afspraken coördineert en die uw vaste aanspreekpunt is, ook na de crematie of begrafenis.

3. Duidelijke afspraken met de begrafenisonderneming

Uw uitvaartverzorger spreekt uw wensen met u door en legt alle afspraken schriftelijk vast. U krijgt hiervan altijd een exemplaar, zodat u overzicht heeft.

4. Duidelijke financiële afspraken met de begrafenisonderneming

Naast een bevestiging van de inhoudelijke afspraken krijgt u ook altijd een schriftelijke offerte. Zo heeft u bij begrafenisonderneming Meride altijd een helder financieel plaatje bij de hand.

5. Ervaren uitvaartbegeleiders

Bij begrafenisonderneming Meride stellen we hoge eisen aan onze medewerkers. Onze uitvaartbegeleiders hebben een vakdiploma en beschikken over een ruime ervaring bij een begrafenisonderneming. Daarnaast zijn zij bekend met uw regio.

6. Correcte klachtafhandeling

Elke medewerker van begrafenisonderneming Meride werkt volgens onze Kwaliteitsverklaring. Deze richtlijnen beschrijven onze werkwijze, maar ook hoe onze begrafenisonderneming klachten afhandelt.

7. Klanttevredenheid

Bij begrafenisonderneming Meride werken we voortdurend aan het verbeteren van onze dienstverlening. Elke uitvaart wordt daarom geëvalueerd. Voor veel klanten is dit een gelegenheid om hun uitvaartbegeleider een extra compliment te geven. Mochten er verbeterpunten naar voren komen, dan nemen we deze mee in onze toekomstige dienstverlening.

Begrafenisonderneming Meride en uw uitvaartpolis

Meride is een onafhankelijke begrafenisonderneming en biedt zelf geen uitvaartverzekering aan. Wij regelen de begrafenis of crematie van uw overleden dierbare en staan u bij met al uw wensen voor de uitvaart. Hiervoor kunt u met elke uitvaartpolis bij ons terecht, waar u ook bent verzekerd. Onze uitvaartbegeleider let erop dat alles binnen het budget blijft en wijst u op eventuele goedkopere alternatieven als deze in uw regio beschikbaar zijn.

Naturaverzekering bij uw begrafenisonderneming

Is er sprake van een naturaverzekering? In dat geval gelden de voorwaarden van deze verzekering voor bepaalde diensten, al is dit niet altijd verplicht. Twijfelt u of er sprake is van een naturaverzekering? Neem dan contact op met de begrafenisonderneming voor een polischeck. Dan weet u precies waar u aan toe bent.

“Ik ben enorm trots op al onze uitvaartverzorgers die dagelijks voor onze klanten aan het werk zijn. De verbindende kracht tussen onze mensen en de families is gevoel, inlevingsvermogen en verstand van zaken. Stuk voor stuk houden onze uitvaartverzorgers van hun vak en zetten ze hun ervaring graag in voor onze opdrachtgevers, óók voor U. Zo maakt Meride het verschil. “

Nog vragen? Bel ons gerust

Heeft u nog vragen over de dienstverlening van Meride als begrafenisonderneming? Wilt u uw wensen rond uw eigen uitvaart bij ons laten vastleggen? U kunt ons altijd bellen. Begrafenisonderneming Meride is 24 uur per dag bereikbaar, ook als u in de weekenden een overlijden wilt doorgeven. Bel ons op 085 – 40 18 123 . Onze medewerkers staan u graag te woord.

Meride in andere steden: