Algemeen graf
Home » Begrafenis

Begrafenis verzorgd door Meride, wij geven advies en regelen de begrafenis precies zoals u die wilt

Een begrafenis is de meest traditionele vorm van afscheid nemen van een overledene. Meride is een eigentijdse begrafenisonderneming die midden in de samenleving staat. Wij regelen en verzorgen iedere begrafenis, of het nu gaat om een traditionele begrafenis vanuit het christelijk geloof of om een begrafenis vanuit de islamitische, joodse of hindoestaanse geloofstradities. Ook voor een eigentijdse begrafenis op een natuurbegraafplaats kunt u bij ons terecht. Onze uitvaartbegeleiders zijn dienstbaar aan u en uw wensen, zodat u uw overleden dierbare altijd een eervol en passend afscheid geeft. Daarbij is het niet van belang waar u bent verzekerd voor de uitvaart. Wilt u graag verdere informatie over onze dienstverlening in uw regio? Vul dan hier uw woonplaats in. U kunt ons ook bellen, via 085 – 40 18 123 . Wij zijn zowel overdag als in de nachtelijke uren bereikbaar, ook in de weekeinden.

Ik wil weten wat een uitvaart met onze wensen precies kost.

Maak kennis met enkele van onze uitvaartverzorgers

Kennismakingsgesprek aanvragen

Vraag een kennismakingsgesprek aan en ontvang direct 5 voorbereidings tips op het gesprek met de uitvaartverzorger.

Meride in uw regio

Onze uitvaartverzorgers wonen en werken in elke regio. Ook bij u. Zij kennen de mogelijkheden en zijn altijd snel bij u.“De begrafenis zelf was erg mooi geregeld, echt stijlvol.

“Perfect. Zowel het eerste gesprek als de uitvoering. Wat we bijzonder apprecieren van de heer Arthur Brinkman is dat hij niet opdringerig was en bijzonder goed luisterde naar onze wensen. De begrafenis zelf was erg mooi geregeld, echt stijlvol.”

Familie Pieters

“De begeleider luisterde erg goed naar onze wensen.

“De begeleider luisterde erg goed naar onze wensen en deed de juiste voorstellen als wij het niet meer wisten. Hij handelde in een heel goede belans tussen respect, rust en activiteit. We hadden niet veel tijd voor de voorbereiding maar dat heeft niet tot stress geleid. Het was een mooie crematie.”

Familie de Vries

“Alles was tot in de puntjes verzorgd.

“De uitvaartverzorger heeft de begrafenis uitstekend begeleid. Als we vragen hadden konden we direct bij hem terecht. We hebben ons al lovend uitgelaten naar hem toe.”

Mevrouw Snoek

“Vanaf het eerste contact voelde het allemaal heel goed.

“Het contact was zeer persoonlijk, had aan een half woord genoeg, gaf ons ruimte en hiep ons door de eerste moeilijke weken heen. Niets dan lof over haar invulling en hulp.”

Heer Bosch

Advies bij u thuis

Onze uitvaartverzorgers komen vrijblijvend advies aan huis en in geheel Nederland. Plan een afspraak in.

Offerte op maat

Wilt u precies weten hoeveel de uitvaart kost zoals u die voor ogen heeft? Vraag dan nu een offerte aan.

Meride en uw uitvaartverzekering

Meride verzorgt elke begrafenis, ongeacht waar u bent verzekerd. Wij bieden zelf geen verzekeringen aan, maar we werken met elke uitvaartpolis, ongeacht waar u bent verzekerd. Onze uitvaartverzorger houdt het budget in de gaten. Soms lukt het om de kosten voor diensten lager te houden, zodat er geld overblijft of zodat er ruimte ontstaat om de begrafenis een extra persoonlijk karakter te geven. Bijvoorbeeld met een ritueel zoals ballonnen oplaten of door iedere gast na afloop een zakje bloemzaadjes mee te geven met vergeet-me-nietjes.

Onze uitvaartverzorgers staan voor u klaar

Onze betrokken en professionele uitvaartverzorgers doen alles om een begrafenis zo goed mogelijk te laten verlopen. Wij werken met ervaren mensen die beschikken over een vakopleiding en weten hoe ze een begrafenis moeten regelen. Zij zijn betrokken, dienstbaar en begeleiden u met gevoel en aandacht. Bovendien beschikken zij over een omvangrijk lokaal en regionaal netwerk, zodat zij alle mogelijkheden kennen om de begrafenis persoonlijk te maken. Betrokkenheid en persoonlijke uitvaartzorg, daar staan we voor bij Meride. Daardoor maakt u met een gerust hart de juiste beslissinigen.

Uitvaart regelen

Voor het melden van een overlijden en informatie over uitvaartzorg kunt u ons 24 uur per dag, 7 dagen per week bereiken.

24/7 gratis

Een offerte op maat

Wilt u precies weten hoeveel de uitvaart kost zoals u die voor ogen heeft? Vraag dan nu een offerte aan.

Kennis maken

Maak alvast kennis met de uitvaartverzorger, stel al uw vragen en ontvang een uitgewerkte offerte. Op maat en persoonlijk.

Meride ontzorgt bij elke begrafenis

Elk afscheid is persoonlijk. Bij Meride staan uw persoonlijke wensen dan ook voorop wanneer u de begrafenis van uw dierbare regelt. Daarnaast zijn we graag een inspiratiebron om de begrafenis een zo persoonlijk mogelijk karakter te geven, ook als u nog niet helemaal weet welke keuzes u wilt maken. Uiteraard bent uzelf degene die de beslissingen neemt. Zo bent u bij Meride altijd verzekerd van een begrafenis die niet alleen recht doet aan de overledene, maar die ook voor de nabestaanden een mooie herinnering vormt. Want afscheid nemen, dat kan maar één keer.

Meride is als begrafenisonderneming helemaal van deze tijd. Onze uitvaartverzorgers hebben een sterke regionale binding. Zo weten zij precies wat er in uw omgeving allemaal mogelijk is om van de begrafenis een persoonlijk afscheid te maken. Vul uw postcode of woonplaats in bij de postcodechecker en u komt snel in contact met een uitvaartverzorger bij u in de buurt.

Vrijblijvend persoonlijk gesprek

Begrafenis

Afscheid nemen is meer dan een keuze voor een begrafenis of crematie. Veel mensen hebben al een sterke voorkeur voor de muziek tijdens hun eigen begrafenis, evenals de plaats waar zij graag begraven willen worden. U kunt uw nabestaanden de zorg over dit soort persoonlijke keuzes uit handen nemen door uw wensen voor uw eigen begrafenis nu al vast te leggen. Daarmee ontzorgt u uw nabestaanden in de moeilijke tijd na het overlijden. In een persoonlijk gesprek kunt u uw eigen begrafenis vooraf helemaal regelen en kunt u al uw wensen kenbaar maken, bijvoorbeeld over een kist, over bloemen of over een kerkelijk ritueel dat volledig bij uw overtuiging past. U kunt uiteraard altijd ruimte openlaten die uw nabestaanden zelf mogen invullen.

Als u gebruik wilt maken van de mogelijkheid om de wensen rond uw eigen begrafenis bij Meride vast te laten leggen, belt u dan naar 085 – 40 18 123 voor een persoonlijk met een van onze medewerkers. Of stuur ons een e-mail via klantenservice@meride.nl.

Wat zijn de kosten van een begrafenis?

Of het nu gaat om een begrafenis of een crematie, bij elke uitvaart krijgt u te maken met bijkomende kosten. De kosten van een begrafenis zijn meestal hoger dan die van een crematie. De uitvaartverzekering dekt in de meeste gevallen de kosten van een eenvoudige uitvaart. Wij bieden diverse vaste dienstverleningstarieven. Daar komen dan nog de kosten bij van de producten die u wenst. Iedereen maakt andere keuzes. Vraag nu een offerte op maat aan.

Dag en nacht bereikbaar

U kunt ons altijd bellen. Wij zijn 24 uur per dag bereikbaar, ook in de weekeinden. Bel ons gerust wanneer er sprake is van overlijden of als u andere vragen heeft over onze dienstverlening bij een begrafenis. U kunt ons bereiken op 085 – 40 18 123 . Onze medewerkers helpen u graag verder.

Hoe handelen bij een overlijden?

Condoleance na afloop van de ceremonieOf het nu onverwacht komt of niet, na een overlijden breekt er een verdrietige tijd aan waarin u de begrafenis regelt. Onze uitvaartverzorgers helpen u bij allerlei praktische zaken, zodat u zich kunt richten op het afscheid. Neem daarom zo snel mogelijk na het overlijden contact op met Meride via 085 – 40 18 123 . Wij zorgen dan dat er zo snel mogelijk een uitvaartverzorger bij u thuis komt. Aan de hand van de onderstaande checklist kunt u zelf alvast het nodige doen.

Onderstaande checklist hebben we ook als handige PDF voor u beschikbaar. Download hem via de button, print hem uit en vink alles af zodat u niets hoeft te vergeten.

Checklist bij overlijden

  1. Bij een overlijden thuis moet de huisarts of waarnemend arts als eerste worden gebeld. Bij een overlijden in het ziekenhuis of in het zorgcentrum waarschuwt het personeel de arts.

Gebeurt het overlijden tijdens een reis in het buitenland? Bel uw contactpersoon van de reisverzekering. Bij een sterfgeval na een ongeval moet u de verzekeringsmaatschappij bellen.

  1. Bel vervolgens naar Meride via 085 – 40 18 123 . Verblijft u op dat moment in het buitenland? Dan belt u 0031-(0)85-4018123.
  2. Zoek in de persoonlijke administratie naar de contracten van de uitvaartverzekering van de overledene en leg deze klaar.
  3. Leg de identiteitsdocumenten en eventueel het trouwboekje klaar.
  4. Had de overledene een testament of wilsbeschikking? Mogelijk staan hierin zijn of haar wensen voor de begrafenis. Mogelijk zijn deze al bekend bij Meride.
  5. Begin met het opstellen van een adressenlijst voor het versturen van de rouwkaarten.
  6. Zoek kleding uit voor de overledene en leg deze vast klaar voor de uitvaartverzorger van Meride.

Voorbereiden van de begrafenis: Meride inspireert

Meride laat de begrafenis aansluiten op uw wensenNadat de overledene is verzorgd en de formele zaken zijn geregeld, kunt u zich focussen op alle voorbereidingen rondom de begrafenis. Bespreek uw wensen met onze uitvaartverzorger. Had de overledene zelf al wensen aangegeven, bijvoorbeeld over muziek? Dan kunt u dit alvast klaarleggen of meegeven aan de uitvaartverzorger. Omdat de uitvaartverzorger thuis is in uw regio, kan hij tips en suggesties geven om de begrafenis een extra persoonlijk karakter te geven. Zo is het een mooi gebaar om de rouwstoet op weg naar de begraafplaats langs één of meer geliefde plekken van de overledene te laten rijden voor een laatste groet.

Ook onze Kennisbank is een bron van inspiratie voor het regelen van een gedenkwaardige begrafenis. Een van de eerste keuzes die u voor de begrafenis maakt, gaat over de rouwkaart. Dit is ook een heel persoonlijke keuze, omdat er een tekst op moet komen die de overledene karakteriseert en die misschien de omstandigheden van het overlijden omschrijft. Lees bij Rouwkaarten voorbeelden van teksten. Wilt u een kort gedichtje op de rouwkaart? Als u zelf geen gedicht heeft, kijk dan eens bij de vele voorbelden op Rouwgedichten. Ook een kist is tegenwoordig steeds persoonlijker. Zo kunt u een kist laten maken of beschilderen. Uw uitvaartverzorger kan u vertellen wat hiervoor in uw regio de mogelijkheden zijn. Kijk bij Uitvaartkisten voor meer ideeën voor een kist of juist een alternatief voor een kist. Als de afscheidsplechtigheid voor de begrafenis wordt gehouden op een andere locatie dan de begraafplaats, dan moeten de overledene en de gasten worden vervoerd naar de begraafplaats. Ook de rouwstoet ziet er tegenwoordig eigentijds uit. Wordt de overledene begraven op een natuurplaats buiten uw regio? Dan is een uitvaartbus heel geschikt. Onder Vervoer leest u meer over de mogelijkheden.

Bel mij terug

Kerkelijke begraafplaatsHeeft u het erg druk of wilt u graag terug gebeld worden buiten uw werktijden om?
Vraag aan

Waarom Meride?

wat de doen bij een overlijden?Lees hier alles over de persoonlijke werkwijze van Meride Uitvaartverzorging.
Lees meer

Wat te doen bij een overlijden

Meride geeft veel adviesAlle stappen op een rijtje waar u rekening mee kunt houden en hoe te handelen.
Lees meer

Begrafenis-kosten

De 7 zekerheden van Meride voor
een begrafenis

Meride verzorgt elke begrafenis aan de hand van onze 7 zekerheden. Zo bent u ervan verzekerd dat elke begrafenis perfect wordt uitgevoerd. U bent verzekerd van:

1. Uitstekende organisatie van de begrafenis

Uw wensen staan voorop bij het regelen van de begrafenis. Wat draagt u zelf actief bij en welke taken nemen wij over? Onze uitvaartbegeleider draagt zorg voor een perfecte uitvoering van de begrafenis.

2. Eén contactpersoon voor een begrafenis

Bij Meride werken we met één vaste uitvaartbegeleider die de begrafenis van begin tot eind voor u begeleidt. Deze spreekt de begrafenis met u door en coördineert de taken die Meride van u overneemt.

3. Duidelijke afspraken over de begrafenis

Alle afspraken rond de begrafenis worden schriftelijk vastgelegd. U krijgt ze zelf uiteraard ook op papier. Wilt u nog iets wijzigen? Ook daarvan krijgt u een schriftelijke bevestiging.

4. Duidelijke begroting voor de begrafenis

Bij de afspraken over de begrafenis ontvangt u ook altijd een offerte van de kosten. Zodra we van u akkoord krijgen, beginnen we met het uitvoeren van de afspraken.

5. Ervaren uitvaartbegeleiders

Bij Meride is uw begrafenis in vertrouwde handen. Onze professionele uitvaartverzorgers zijn betrokken mensen. Een eervolle begrafenis of crematie organiseren is hun belangrijkste motivatie.

6. Correcte klachtafhandeling

Bij Meride werken we aan de hand van onze Kwaliteitsverklaring. Deze richtlijnen beschrijven onze werkwijze bij het verzorgen van een begrafenis, maar ook hoe wij klachten afhandelen. Als u een klacht heeft en het lukt niet om daar met uw uitvaartverzorger uit te komen, dan neemt een onafhankelijke derde de klacht over.

7. Toetsing en evaluatie van de begrafenis

Bij Meride werken we continu aan verbetering van onze dienstverlening. Daarom evalueren we elke begrafenis of crematie. Voor veel van onze klanten is dit een gelegenheid om een positieve reactie achter te laten. Mochten er toch verbeterpunten naar voren komen, dan nemen we dit mee in onze verdere dienstverlening.

Elke uitvaartverzekering is welkom

Meride houdt zich uitsluitend bezig met het regelen en verzorgen van een begrafenis of crematie. Daarom bieden wij zelf geen uitvaartverzekeringen aan. Wel kunt u met elke uitvaartpolis bij ons terecht voor een begrafenis. Onze uitvaartbegeleider houdt het budget in de gaten. Onverwachte kosten na de begrafenis worden zo voorkomen.

Naturaverzekering

Heeft de overledene een naturaverzekering? Houd er dan rekening mee dat aan sommigen diensten voorwaarden verbonden zijn. Als u het niet zeker weet, bel ons dan voor een polischeck. Zo bent u volledig op de hoogte van alle belangrijke informatie en kunt u met uw uitvaartverzorger bekijken hoe u de begrafenis een persoonlijke invulling kunt geven.

“Ik ben enorm trots op al onze uitvaartverzorgers die dagelijks voor onze klanten aan het werk zijn. De verbindende kracht tussen onze mensen en de families is gevoel, inlevingsvermogen en verstand van zaken. Stuk voor stuk houden onze uitvaartverzorgers van hun vak en zetten ze hun ervaring graag in voor onze opdrachtgevers, óók voor U. Zo maakt Meride het verschil. “

Vragen over onze diensten bij een begrafenis? Bel ons gerust

Wilt u een overlijden melden? Of heeft u andere vragen over onze dienstverlening bij een begrafenis of crematie? U kunt ons 24 uur per dag, 7 dagen per week bellen. Ook als u een offerte wilt aanvragen of als u uw wensen rond uw eigen begrafenis wilt laten vastleggen zijn onze medewerkers u graag van dienst. Bel ons op 085 – 40 18 123 of e-mail naar klantenservice@meride.nl.