Over een begrafenis bij Meride

Wij verzorgen begrafenissen op maat voor ieder budget. Meride is onafhankelijk, u kunt met uitvaartpolissen van iedere verzekeraar bij ons terecht. Over het algemeen is een polis bij ons meer waard dan bij uw verzekeraar omdat onze prijzen lager zijn. Uiteraard bent u ook welkom als er geen uitvaartpolis is.

Lees meer over onze werkwijze

Begrafenisondernemer

Vind snel onze uitvaartverzorger bij u in de buurt

Onze uitvaartverzorgers

 • Uitvaartverzorger - Brigitte Otte

  Brigitte Otte

 • Uitvaartverzorger - Joop van de Kraak

  Joop van de Kraak

 • Onze uitvaartverzorgers

  Onze betrokken medewerkers ondersteunen u met persoonlijk en praktisch advies. We helpen u keuzes maken en zorgen dat het wordt geregeld.

 • Vrijblijvend kennismakings​gesprek

  • Kijken of het ‘klikt’
  • Wensen bespreken en vragen stellen
  • Schept rust en ruimte
  Ja, ik wil een kennismakingsgesprek
 • Uitvaartverzorger - Marlies Schoneveld

  Marlies Schoneveld

 • Uitvaartverzorger - Conny van Daalen

  Conny van Daalen

Betere uitvaart, betere prijs

 • Ten opzichte van Dela, Yarden of Monuta zijn wij tot 40% goedkoper*
 • Uw naturapolis is zelfs 10% meer waard

En goed om te weten: klanten waarderen ons met een 9,2.

Jaja, dat zal wel … (check hoe ‘t zit)

* gebaseerd op informatie op website van Dela, Yarden en Monuta en afhankelijk van het gekozen product/aanbieder

Beoordelingen over onze uitvaartverzorging

 • Geen onnodige poespas, heerlijk direct zonder opdringerige extra's te promoten. Meride 2x binnen 2,5 weken nodig gehad en geweldig geholpen!! Top!!

 • Meride was voor mij een onbekende, maar is mij goed bevallen. Heel fijn geholpen, zowel telefonisch als het face tot face contact. Ze dachten met mij mee, heerlijk om dat even niet toe hoeven doen.

 • 9,2 Onze klanten waarderen Meride met een 9,2

  1059 beoordelingen

  ★★★★★★★★★★

Uw uitvaartverzekering voor een begrafenis bij Meride

Meride levert uitsluitend uitvaartzorg en biedt zelf geen uitvaartpolissen aan. We verzorgen elke begrafenis of crematie, ongeacht waar u uw uitvaartverzekering heeft of welke polis u heeft. Zo kunt u zich met onze uitvaartverzorger volledig richten op een passende uitvaartzorg voor uw dierbare. Onze medewerker houdt het budget scherp in de gaten, zodat u na afloop nooit voor onaangename verrassing komt te staan.

Kennismakingsgesprek inplannen

Begrafenis verzorgd door Meride

Voor een begrafenis bent u met of zonder uitvaartpolis welkom

Uw uitvaartpolis komt bij Meride vaak beter tot zijn recht. Waarom?

Meride ontzorgt bij elke begrafenis

Elk afscheid is persoonlijk. Bij Meride staan uw persoonlijke wensen dan ook voorop wanneer u de begrafenis van uw dierbare regelt. Daarnaast zijn we graag een inspiratiebron om de begrafenis een zo persoonlijk mogelijk karakter te geven, ook als u nog niet helemaal weet welke keuzes u wilt maken. Uiteraard bent uzelf degene die de beslissingen neemt. Zo bent u bij Meride altijd verzekerd van een begrafenis die niet alleen recht doet aan de overledene, maar die ook voor de nabestaanden een mooie herinnering vormt. Want afscheid nemen, dat kan maar één keer.
Meride is als begrafenisonderneming helemaal van deze tijd. Onze uitvaartverzorgers hebben een sterke regionale binding. Zo weten zij precies wat er in uw omgeving allemaal mogelijk is om van de begrafenis een persoonlijk afscheid te maken.

Bespreek alvast uw wensen voor de uitvaart

Afscheid nemen is meer dan een keuze voor een begrafenis of crematie. Veel mensen hebben al een sterke voorkeur voor de muziek tijdens hun eigen begrafenis, evenals de plaats waar zij graag begraven willen worden. U kunt uw nabestaanden de zorg over dit soort persoonlijke keuzes uit handen nemen door uw wensen voor uw eigen begrafenis nu al vast te leggen. Daarmee ontzorgt u uw nabestaanden in de moeilijke tijd na het overlijden. In een persoonlijk gesprek kunt u uw eigen begrafenis vooraf helemaal regelen en kunt u al uw wensen kenbaar maken, bijvoorbeeld over een kist, over bloemen of over een kerkelijk ritueel dat volledig bij uw overtuiging past. U kunt uiteraard altijd ruimte openlaten die uw nabestaanden zelf mogen invullen.

Wilt u van deze mogelijkheid gebruikmaken en uw verzoeken voor uw eigen begrafenis of crematie alvast laten vastleggen? Maak dan een afspraak via 085 - 401 81 23 (24/7) voor een één-op-één gesprek bij u thuis. Een e-mail sturen kan ook: uitvaartverzorging@meride.nl.

Kennismakingsgesprek inplannen

Wat zijn de kosten van een begrafenis?

Of het nu gaat om een begrafenis of een crematie, bij elke uitvaart krijgt u te maken met bijkomende kosten. De kosten van een begrafenis zijn meestal hoger dan die van een crematie. De uitvaartverzekering dekt in de meeste gevallen de kosten van een eenvoudige uitvaart. Wij bieden diverse vaste dienstverleningstarieven. Daar komen dan nog de kosten bij van de producten die u wenst. Iedereen maakt andere keuzes. Vraag nu een offerte op maat aan.

Offerte aanvragen

Dag en nacht bereikbaar

U kunt ons altijd bellen. Wij zijn 24 uur per dag bereikbaar, ook in de weekeinden. Bel ons gerust wanneer er sprake is van overlijden of als u andere vragen heeft over onze dienstverlening bij een begrafenis. U kunt ons bereiken op 085 - 401 81 23 (24/7) . Onze medewerkers helpen u graag verder.

085 - 401 81 23 (24/7)

Naturaverzekering

Heeft de overledene een naturaverzekering? Houd er dan rekening mee dat aan sommigen diensten voorwaarden verbonden zijn. Als u het niet zeker weet, bel ons dan voor een polischeck. Zo bent u volledig op de hoogte van alle belangrijke informatie en kunt u met uw uitvaartverzorger bekijken hoe u de begrafenis een persoonlijke invulling kunt geven.

Hoe handelen bij een overlijden?

Wanneer uw dierbare overlijdt, breekt er een verdrietige periode aan waarin u veel moet regelen voor de uitvaart. Meride ontzorgt u graag bij een aantal zaken. Daarom is het het gemakkelijkst om zo snel mogelijk na een overlijden contact met ons op te nemen om de uitvaart te regelen. Bel ons op 085 - 401 81 23 (24/7) . Wij staan u direct bij en zorgen dat onze uitvaartverzorger bij u thuis komt. Aan de hand van deze checklist kunt u alvast de eerste praktische zaken regelen.

Onderstaande checklist hebben we ook als handige PDF voor u beschikbaar. Download hem via de button, print hem uit en vink alles af zodat u niets hoeft te vergeten.

Checklist bij overlijden

 1. Is de persoon thuis overleden, dan belt u direct de huisarts of waarnemend huisarts. Als het overlijden in het ziekenhuis of zorgcentrum gebeurt, wordt deze ingeseind door het personeel.
  Gebeurt het overlijden tijdens een overnachting elders of een vakantie? Bel dan direct de alarmcentrale van uw reisverzekering. Als het overlijden een direct gevolg is van een ongeval is, moet u de verzekeringsmaatschappij bellen.
 2. Bel vervolgens Meride voor het regelen van de uitvaart via telefoonnummer 085 - 401 81 23 (24/7). Vanuit het buitenland kunt u ons bereiken via 085 - 401 81 23 (24/7).
 3. Weet u waar de uitvaartpolis ligt? Meestal ligt deze in de persoonlijke administratie van de overledene. Het helpt als u deze alvast klaarlegt.
 4. Heeft de overledene een testament of wilsbeschikking? Mogelijk helpt dit u om keuzes voor de uitvaart te maken. Als er al een gesprek is geweest met een van onze medewerkers in uw woonplaats, dan zijn de wensen rond de uitvaart bij ons bekend.
 5. Leg ook het identiteitsbewijs en/of het trouwboekje van de overledene vast klaar. Dit is nodig om het overlijden nog vóór de uitvaart te melden bij de burgerlijke stand.
 6. Begin met het maken van een adressenlijst voor rouwkaarten en voor de uitnodiging voor de uitvaart.
 7. Zoek alvast in de kast naar geschikte kleding voor de uitvaart. Deze geeft u mee aan de uitvaartverzorger.

Download de checklist

Voorbereiden van de begrafenis: Meride inspireert

Nadat de overledene is verzorgd en de formele zaken zijn geregeld, kunt u zich focussen op alle voorbereidingen rondom de begrafenis. Bespreek uw wensen met onze uitvaartverzorger. Had de overledene zelf al wensen aangegeven, bijvoorbeeld over muziek? Dan kunt u dit alvast klaarleggen of meegeven aan de uitvaartverzorger. Omdat de uitvaartverzorger thuis is in uw regio, kan hij tips en suggesties geven om de begrafenis een extra persoonlijk karakter te geven. Zo is het een mooi gebaar om de rouwstoet op weg naar de begraafplaats langs één of meer geliefde plekken van de overledene te laten rijden voor een laatste groet.

Ook onze Kennisbank is een bron van inspiratie voor het regelen van een gedenkwaardige begrafenis. Een van de eerste keuzes die u voor de begrafenis maakt, gaat over de rouwkaart. Dit is ook een heel persoonlijke keuze, omdat er een tekst op moet komen die de overledene karakteriseert en die misschien de omstandigheden van het overlijden omschrijft. Lees bij Rouwkaarten voorbeelden van teksten. Wilt u een kort gedichtje op de rouwkaart? Als u zelf geen gedicht heeft, kijk dan eens bij de vele voorbeelden op Rouwgedichten. Ook een kist is tegenwoordig steeds persoonlijker. Zo kunt u een kist laten maken of beschilderen. Uw uitvaartverzorger kan u vertellen wat hiervoor in uw regio de mogelijkheden zijn. Kijk bij Uitvaartkisten voor meer ideeën voor een kist of juist een alternatief voor een kist. Als de afscheidsplechtigheid voor de begrafenis wordt gehouden op een andere locatie dan de begraafplaats, dan moeten de overledene en de gasten worden vervoerd naar de begraafplaats. Ook de rouwstoet ziet er tegenwoordig eigentijds uit. Wordt de overledene begraven op een natuurplaats buiten uw regio? Dan is een uitvaartbus heel geschikt. Onder Vervoer leest u meer over de mogelijkheden.

Confidental Infomation