Begrafenis verzorgd door Meride

Wat kunnen wij voor u doen in uw omgeving?
Ontdek onze lokale mogelijkheden en prijzen.

Meride uitvaartverzorging

Over een begrafenis bij Meride

Wij verzorgen begrafenissen op maat voor ieder budget. Uw wensen staan centraal. Wij leggen alle mogelijkheden uit en dragen vanuit ervaring ideeën aan. Zo kunt u de juiste beslissing nemen. Meride is onafhankelijk, u kunt met uitvaartpolissen van iedere verzekeraar bij ons terecht. Wij bieden u 100% keuzevrijheid. Over het algemeen is een polis bij ons meer waard dan bij uw verzekeraar omdat onze prijzen lager zijn. Het geld dat u overhoudt van de poliswaarde krijgt u op uw rekening gestort. Uiteraard bent u ook welkom als er geen uitvaartpolis is.

Lees meer over onze werkwijze

Onze contactpersoon was een rustige man die ons heel professioneel heeft geholpen en ervoor gezorgd heeft dat het afscheid van onze dierbare perfect en waardig verliep.

Heeft u vragen?

Wij zijn bereikbaar voor al uw vragen bij een overlijden

085 - 401 81 23 (24/7)

Vraag vrijblijvend een offerte aan of plan een kennismaking in.
9,2

473 beoordelingen

98% beveelt Meride uitvaart aan

★★★★★★★★★★

Rick van Riemsdijk over zijn ervaring met Meride

Voor een begrafenis bent u met of zonder uitvaartpolis welkom

Uw uitvaartpolis komt bij Meride vaak beter tot zijn recht. Waarom?

Onze uitvaartverzorgers

In de aanloop naar een begrafenis komt er veel op u af. U heeft niet alleen te maken met een hoop emoties, maar moet tegelijk ook in korte tijd veel praktische zaken regelen. In deze roerige periode zorgen onze uitvaartverzorgers voor professionele steun. Zij weten wat er mogelijk is, bieden een luisterend oor en helpen u keuzes maken. Zo kunt u later met een goed gevoel op het afscheid terugkijken.

Angelique Hesseling - Uitvaartverzorger bij Meride

Angelique Hesseling

Uitvaartverzorger
Natascha van Zeijl - Uitvaartverzorger bij Meride

Natascha van Zeijl

Uitvaartverzorger
Will Bierman - Uitvaartverzorger bij Meride

Will Bierman

Uitvaartverzorger
Alle uitvaartverzorgers

Kennismakingsgesprek aanvragen


Tussen 09:00 en 21:00 uur ontvangt u direct een reactie van ons.
Is het nu na 21:00 uur dan hoort u morgenochtend van ons.
Ervaring helpt u verder.

Onze uitvaartverzorgers

Wat kost een begrafenis?

Vanaf € 2.195

Wat kost een crematie?

Vanaf € 1.995

Beoordelingen over onze uitvaartverzorging

Geen onnodige poespas, heerlijk direct zonder opdringerige extra's te promoten. Meride 2x binnen 2,5 weken nodig gehad en geweldig geholpen!! Top!!

Meride was voor mij een onbekende, maar is mij goed bevallen. Heel fijn geholpen, zowel telefonisch als het face tot face contact. Ze dachten met mij mee, heerlijk om dat even niet toe hoeven doen.

voor wie de uitvaart echt een familiezaak in engste kringen is is Meride een fantastische oplossing. Sober als afgesproken...afspraak is afspraak en niet duur. Uiterst correct behandeld.

U kunt hier al onze beoordelingen via de Feedback Company lezen.

Meride ontzorgt bij elke begrafenis

Elk afscheid is persoonlijk. Bij Meride staan uw persoonlijke wensen dan ook voorop wanneer u de begrafenis van uw dierbare regelt. Daarnaast zijn we graag een inspiratiebron om de begrafenis een zo persoonlijk mogelijk karakter te geven, ook als u nog niet helemaal weet welke keuzes u wilt maken. Uiteraard bent uzelf degene die de beslissingen neemt. Zo bent u bij Meride altijd verzekerd van een begrafenis die niet alleen recht doet aan de overledene, maar die ook voor de nabestaanden een mooie herinnering vormt. Want afscheid nemen, dat kan maar één keer.
Meride is als begrafenisonderneming helemaal van deze tijd. Onze uitvaartverzorgers hebben een sterke regionale binding. Zo weten zij precies wat er in uw omgeving allemaal mogelijk is om van de begrafenis een persoonlijk afscheid te maken.

Bespreek alvast uw wensen voor de uitvaart

Afscheid nemen is meer dan een keuze voor een begrafenis of crematie. Veel mensen hebben al een sterke voorkeur voor de muziek tijdens hun eigen begrafenis, evenals de plaats waar zij graag begraven willen worden. U kunt uw nabestaanden de zorg over dit soort persoonlijke keuzes uit handen nemen door uw wensen voor uw eigen begrafenis nu al vast te leggen. Daarmee ontzorgt u uw nabestaanden in de moeilijke tijd na het overlijden. In een persoonlijk gesprek kunt u uw eigen begrafenis vooraf helemaal regelen en kunt u al uw wensen kenbaar maken, bijvoorbeeld over een kist, over bloemen of over een kerkelijk ritueel dat volledig bij uw overtuiging past. U kunt uiteraard altijd ruimte openlaten die uw nabestaanden zelf mogen invullen.

Wilt u van deze mogelijkheid gebruikmaken en uw verzoeken voor uw eigen begrafenis of crematie alvast laten vastleggen? Maak dan een afspraak via 085 - 401 81 23 (24/7) voor een één-op-één gesprek bij u thuis. Een e-mail sturen kan ook: klantenservice@meride.nl.

Kennismakingsgesprek inplannen

Wat zijn de kosten van een begrafenis?

Of het nu gaat om een begrafenis of een crematie, bij elke uitvaart krijgt u te maken met bijkomende kosten. De kosten van een begrafenis zijn meestal hoger dan die van een crematie. De uitvaartverzekering dekt in de meeste gevallen de kosten van een eenvoudige uitvaart. Wij bieden diverse vaste dienstverleningstarieven. Daar komen dan nog de kosten bij van de producten die u wenst. Iedereen maakt andere keuzes. Vraag nu een offerte op maat aan.

Offerte aanvragen

Dag en nacht bereikbaar

U kunt ons altijd bellen. Wij zijn 24 uur per dag bereikbaar, ook in de weekeinden. Bel ons gerust wanneer er sprake is van overlijden of als u andere vragen heeft over onze dienstverlening bij een begrafenis. U kunt ons bereiken op 085 - 401 81 23 (24/7) . Onze medewerkers helpen u graag verder.

085 - 401 81 23 (24/7)

Uw uitvaartverzekering voor een begrafenis bij Meride

Meride levert uitsluitend uitvaartzorg en biedt zelf geen uitvaartpolissen aan. We verzorgen elke begrafenis of crematie, ongeacht waar u uw uitvaartverzekering heeft of welke polis u heeft. Zo kunt u zich met onze uitvaartverzorger volledig richten op een passende uitvaartzorg voor uw dierbare. Onze medewerker houdt het budget scherp in de gaten, zodat u na afloop nooit voor onaangename verrassing komt te staan.

Kennismakingsgesprek inplannen

Naturaverzekering

Heeft de overledene een naturaverzekering? Houd er dan rekening mee dat aan sommigen diensten voorwaarden verbonden zijn. Als u het niet zeker weet, bel ons dan voor een polischeck. Zo bent u volledig op de hoogte van alle belangrijke informatie en kunt u met uw uitvaartverzorger bekijken hoe u de begrafenis een persoonlijke invulling kunt geven.

Hoe handelen bij een overlijden?

Wanneer uw dierbare overlijdt, breekt er een verdrietige periode aan waarin u veel moet regelen voor de uitvaart. Meride ontzorgt u graag bij een aantal zaken. Daarom is het het gemakkelijkst om zo snel mogelijk na een overlijden contact met ons op te nemen om de uitvaart te regelen. Bel ons op 085 - 401 81 23 (24/7) . Wij staan u direct bij en zorgen dat onze uitvaartverzorger bij u thuis komt. Aan de hand van deze checklist kunt u alvast de eerste praktische zaken regelen.

Onderstaande checklist hebben we ook als handige PDF voor u beschikbaar. Download hem via de button, print hem uit en vink alles af zodat u niets hoeft te vergeten.

Checklist bij overlijden

 1. Is de persoon thuis overleden, dan belt u direct de huisarts of waarnemend huisarts. Als het overlijden in het ziekenhuis of zorgcentrum gebeurt, wordt deze ingeseind door het personeel.
  Gebeurt het overlijden tijdens een overnachting elders of een vakantie? Bel dan direct de alarmcentrale van uw reisverzekering. Als het overlijden een direct gevolg is van een ongeval is, moet u de verzekeringsmaatschappij bellen.
 2. Bel vervolgens Meride voor het regelen van de uitvaart via telefoonnummer 085 - 401 81 23 (24/7). Vanuit het buitenland kunt u ons bereiken via 085 - 401 81 23 (24/7).
 3. Weet u waar de uitvaartpolis ligt? Meestal ligt deze in de persoonlijke administratie van de overledene. Het helpt als u deze alvast klaarlegt.
 4. Heeft de overledene een testament of wilsbeschikking? Mogelijk helpt dit u om keuzes voor de uitvaart te maken. Als er al een gesprek is geweest met een van onze medewerkers in uw woonplaats, dan zijn de wensen rond de uitvaart bij ons bekend.
 5. Leg ook het identiteitsbewijs en/of het trouwboekje van de overledene vast klaar. Dit is nodig om het overlijden nog vóór de uitvaart te melden bij de burgerlijke stand.
 6. Begin met het maken van een adressenlijst voor rouwkaarten en voor de uitnodiging voor de uitvaart.
 7. Zoek alvast in de kast naar geschikte kleding voor de uitvaart. Deze geeft u mee aan de uitvaartverzorger.

Download de checklist

Voorbereiden van de begrafenis: Meride inspireert

Nadat de overledene is verzorgd en de formele zaken zijn geregeld, kunt u zich focussen op alle voorbereidingen rondom de begrafenis. Bespreek uw wensen met onze uitvaartverzorger. Had de overledene zelf al wensen aangegeven, bijvoorbeeld over muziek? Dan kunt u dit alvast klaarleggen of meegeven aan de uitvaartverzorger. Omdat de uitvaartverzorger thuis is in uw regio, kan hij tips en suggesties geven om de begrafenis een extra persoonlijk karakter te geven. Zo is het een mooi gebaar om de rouwstoet op weg naar de begraafplaats langs één of meer geliefde plekken van de overledene te laten rijden voor een laatste groet.

Ook onze Kennisbank is een bron van inspiratie voor het regelen van een gedenkwaardige begrafenis. Een van de eerste keuzes die u voor de begrafenis maakt, gaat over de rouwkaart. Dit is ook een heel persoonlijke keuze, omdat er een tekst op moet komen die de overledene karakteriseert en die misschien de omstandigheden van het overlijden omschrijft. Lees bij Rouwkaarten voorbeelden van teksten. Wilt u een kort gedichtje op de rouwkaart? Als u zelf geen gedicht heeft, kijk dan eens bij de vele voorbeelden op Rouwgedichten. Ook een kist is tegenwoordig steeds persoonlijker. Zo kunt u een kist laten maken of beschilderen. Uw uitvaartverzorger kan u vertellen wat hiervoor in uw regio de mogelijkheden zijn. Kijk bij Uitvaartkisten voor meer ideeën voor een kist of juist een alternatief voor een kist. Als de afscheidsplechtigheid voor de begrafenis wordt gehouden op een andere locatie dan de begraafplaats, dan moeten de overledene en de gasten worden vervoerd naar de begraafplaats. Ook de rouwstoet ziet er tegenwoordig eigentijds uit. Wordt de overledene begraven op een natuurplaats buiten uw regio? Dan is een uitvaartbus heel geschikt. Onder Vervoer leest u meer over de mogelijkheden.

De 7 garanties van Meride voor een begrafenis

Meride verzorgt elke begrafenis aan de hand van onze 7 zekerheden. Zo bent u ervan verzekerd dat elke begrafenis perfect wordt uitgevoerd. U bent verzekerd van:

 1. Uitstekende organisatie van de begrafenis
  Uw wensen staan voorop bij het regelen van de begrafenis. Wat draagt u zelf actief bij en welke taken nemen wij over? Onze uitvaartbegeleider draagt zorg voor een perfecte uitvoering van de begrafenis.
 2. Eén contactpersoon voor een begrafenis
  Bij Meride werken we met één vaste uitvaartbegeleider die de begrafenis van begin tot eind voor u begeleidt. Deze spreekt de begrafenis met u door en coördineert de taken die Meride van u overneemt.
 3. Duidelijke afspraken over de begrafenis
  Alle afspraken rond de begrafenis worden schriftelijk vastgelegd. U krijgt ze zelf uiteraard ook op papier. Wilt u nog iets wijzigen? Ook daarvan krijgt u een schriftelijke bevestiging.
 4. Duidelijke begroting voor de begrafenis
  Bij de afspraken over de begrafenis ontvangt u ook altijd een offerte van de kosten. Zodra we van u akkoord krijgen, beginnen we met het uitvoeren van de afspraken.
 5. Ervaren uitvaartbegeleiders
  Bij Meride is uw begrafenis in vertrouwde handen. Onze professionele uitvaartverzorgers zijn betrokken mensen. Een eervolle begrafenis of crematie organiseren is hun belangrijkste motivatie.
 6. Correcte klachtafhandeling
  Bij Meride werken we aan de hand van onze Kwaliteitsverklaring. Deze richtlijnen beschrijven onze werkwijze bij het verzorgen van een begrafenis, maar ook hoe wij klachten afhandelen. Als u een klacht heeft en het lukt niet om daar met uw uitvaartverzorger uit te komen, dan neemt een onafhankelijke derde de klacht over.
 7. Toetsing en evaluatie van de begrafenis
  Bij Meride werken we continu aan verbetering van onze dienstverlening. Daarom evalueren we elke begrafenis of crematie. Voor veel van onze klanten is dit een gelegenheid om een positieve reactie achter te laten. Mochten er toch verbeterpunten naar voren komen, dan nemen we dit mee in onze verdere dienstverlening.