Overlijden melden?

085 - 4018123 (Dag en nacht)

Kostenopgave aanvragen

Ik wil weten wat een uitvaart met onze wensen precies kost.

Kennismakingsgesprek aanvragen

Door middel van een vrijblijvend gesprek bij u thuis kunt u kijken of het klikt.

Over Meride uitvaartverzorging

Wij verzorgen uitvaarten op maat voor ieder budget. Uw wensen staan centraal. Wij leggen alle mogelijkheden uit en dragen vanuit ervaring ideeën aan. Zo kunt u de juiste beslissing nemen. Meride is onafhankelijk, u kunt met uitvaartpolissen van iedere verzekeraar bij ons terecht. Wij bieden u 100% keuzevrijheid. Over het algemeen is een polis bij ons meer waard dan bij uw verzekeraar omdat onze prijzen lager zijn. Het geld dat u overhoudt van de poliswaarde krijgt u op uw rekening gestort. Uiteraard bent u ook welkom als er geen uitvaartpolis is.

9,2

273 beoordelingen

98% beveelt Meride uitvaart aan

U bent met of zonder uitvaartpolis welkom

Uw uitvaartpolis komt bij Meride vaak beter tot zijn recht. Waarom?

Ons team staat Dag en Nacht voor u klaar

Wij adviseren u graag over de mogelijkheden.

Kennismakingsgesprek bij u thuis

Tijdens een vrijblijvend gesprek kijken of het met de uitvaartverzorger klikt.

98% van onze klanten beveelt Meride Uitvaartverzorging aan

Uitvaartverzorger met passie

“De uitvaartverzorger verstond zijn vak erg goed. Hij heeft de gehele uitvaart van mijn lieve man bijzonder goed in banen geleid. Hij heeft zich erg goed verdiept in onze situatie thuis. Een betere hadden we niet kunnen treffen. Chapeau!”

Caroline Wevers

Altijd 1 contactpersoon

“2 verschillende uitvaarten meegemaakt met hulp van Meride, vriendelijk geholpen, op ons gemak gesteld, goed begeleid. Zelfs met griep, toch de dienst begeleid omdat anders een onbekende voor ons het zou moeten doen! “

Ingrid Verheyen

We doen het samen

“Wij hebben bijzonder prettig samen gewerkt met de uitvaartverzorger. Ik zou vertellen dat ons veel werk uit handen is genomen, dat er goede adviezen werden gegeven en dat alles prima naar wens is verlopen.”

Ellie van Bergen

Direct in contact

Bel dag en nacht bij overlijden:

Kennismakingsgesprek

Vraag hier een kennismakingsgesprek aan. Wij brengen graag advies bij u thuis.

Offerte aanvragen

Vraag eenvoudig een offerte aan. Persoonlijk en op maat.

Meride in uw regio

Onze uitvaartverzorgers wonen en werken in elke regio. Ook bij u. Zij kennen de mogelijkheden en zijn altijd snel bij u.

Meride ontzorgt bij elke begrafenis

Elk afscheid is persoonlijk. Bij Meride staan uw persoonlijke wensen dan ook voorop wanneer u de begrafenis van uw dierbare regelt. Daarnaast zijn we graag een inspiratiebron om de begrafenis een zo persoonlijk mogelijk karakter te geven, ook als u nog niet helemaal weet welke keuzes u wilt maken. Uiteraard bent uzelf degene die de beslissingen neemt. Zo bent u bij Meride altijd verzekerd van een begrafenis die niet alleen recht doet aan de overledene, maar die ook voor de nabestaanden een mooie herinnering vormt. Want afscheid nemen, dat kan maar één keer.
Meride is als begrafenisonderneming helemaal van deze tijd. Onze uitvaartverzorgers hebben een sterke regionale binding. Zo weten zij precies wat er in uw omgeving allemaal mogelijk is om van de begrafenis een persoonlijk afscheid te maken.

Bespreek alvast uw wensen voor de uitvaart

Afscheid nemen is meer dan een keuze voor een begrafenis of crematie. Veel mensen hebben al een sterke voorkeur voor de muziek tijdens hun eigen begrafenis, evenals de plaats waar zij graag begraven willen worden. U kunt uw nabestaanden de zorg over dit soort persoonlijke keuzes uit handen nemen door uw wensen voor uw eigen begrafenis nu al vast te leggen. Daarmee ontzorgt u uw nabestaanden in de moeilijke tijd na het overlijden. In een persoonlijk gesprek kunt u uw eigen begrafenis vooraf helemaal regelen en kunt u al uw wensen kenbaar maken, bijvoorbeeld over een kist, over bloemen of over een kerkelijk ritueel dat volledig bij uw overtuiging past. U kunt uiteraard altijd ruimte openlaten die uw nabestaanden zelf mogen invullen.

Wilt u van deze mogelijkheid gebruikmaken en uw verzoeken voor uw eigen begrafenis of crematie alvast laten vastleggen? Maak dan een afspraak via 085 – 40 18 123 voor een één-op-één gesprek bij u thuis. Een e-mail sturen kan ook: klantenservice@meride.nl.

Bespreken van de uitvaartwensen

Wat zijn de kosten van een begrafenis?

Of het nu gaat om een begrafenis of een crematie, bij elke uitvaart krijgt u te maken met bijkomende kosten. De kosten van een begrafenis zijn meestal hoger dan die van een crematie. De uitvaartverzekering dekt in de meeste gevallen de kosten van een eenvoudige uitvaart. Wij bieden diverse vaste dienstverleningstarieven. Daar komen dan nog de kosten bij van de producten die u wenst. Iedereen maakt andere keuzes. Vraag nu een offerte op maat aan.

Dag en nacht bereikbaar

U kunt ons altijd bellen. Wij zijn 24 uur per dag bereikbaar, ook in de weekeinden. Bel ons gerust wanneer er sprake is van overlijden of als u andere vragen heeft over onze dienstverlening bij een begrafenis. U kunt ons bereiken op 085 – 40 18 123 . Onze medewerkers helpen u graag verder.

Hoe handelen bij een overlijden?

Wanneer uw dierbare overlijdt, breekt er een verdrietige periode aan waarin u veel moet regelen voor de uitvaart. Meride ontzorgt u graag bij een aantal zaken. Daarom is het het gemakkelijkst om zo snel mogelijk na een overlijden contact met ons op te nemen om de uitvaart te regelen. Bel ons op 085 – 40 18 123 . Wij staan u direct bij en zorgen dat onze uitvaartverzorger bij u thuis komt. Aan de hand van deze checklist kunt u alvast de eerste praktische zaken regelen.

Onderstaande checklist hebben we ook als handige PDF voor u beschikbaar. Download hem via de button, print hem uit en vink alles af zodat u niets hoeft te vergeten.

Checklist bij overlijden

  1. Is de persoon thuis overleden, dan belt u direct de huisarts of waarnemend huisarts. Als het overlijden in het ziekenhuis of zorgcentrum gebeurt, wordt deze ingeseind door het personeel.

Gebeurt het overlijden tijdens een overnachting elders of een vakantie? Bel dan direct de alarmcentrale van uw reisverzekering. Als het overlijden een direct gevolg is van een ongeval is, moet u de verzekeringsmaatschappij bellen.

  1. Bel vervolgens Meride voor het regelen van de uitvaart via telefoonnummer 085 – 40 18 123. Vanuit het buitenland kunt u ons bereiken via 0031-(0)85-4018123.
  2. Weet u waar de uitvaartpolis ligt? Meestal ligt deze in de persoonlijke administratie van de overledene. Het helpt als u deze alvast klaarlegt.
  3. Heeft de overledene een testament of wilsbeschikking? Mogelijk helpt dit u om keuzes voor de uitvaart te maken. Als er al een gesprek is geweest met een van onze medewerkers in uw woonplaats, dan zijn de wensen rond de uitvaart bij ons bekend.
  4. Leg ook het identiteitsbewijs en/of het trouwboekje van de overledene vast klaar. Dit is nodig om het overlijden nog vóór de uitvaart te melden bij de burgerlijke stand.
  5. Begin met het maken van een adressenlijst voor rouwkaarten en voor de uitnodiging voor de uitvaart.
  6. Zoek alvast in de kast naar geschikte kleding voor de uitvaart. Deze geeft u mee aan de uitvaartverzorger.

Voorbereiden van de begrafenis: Meride inspireert

Nadat de overledene is verzorgd en de formele zaken zijn geregeld, kunt u zich focussen op alle voorbereidingen rondom de begrafenis. Bespreek uw wensen met onze uitvaartverzorger. Had de overledene zelf al wensen aangegeven, bijvoorbeeld over muziek? Dan kunt u dit alvast klaarleggen of meegeven aan de uitvaartverzorger. Omdat de uitvaartverzorger thuis is in uw regio, kan hij tips en suggesties geven om de begrafenis een extra persoonlijk karakter te geven. Zo is het een mooi gebaar om de rouwstoet op weg naar de begraafplaats langs één of meer geliefde plekken van de overledene te laten rijden voor een laatste groet.

Ook onze Kennisbank is een bron van inspiratie voor het regelen van een gedenkwaardige begrafenis. Een van de eerste keuzes die u voor de begrafenis maakt, gaat over de rouwkaart. Dit is ook een heel persoonlijke keuze, omdat er een tekst op moet komen die de overledene karakteriseert en die misschien de omstandigheden van het overlijden omschrijft. Lees bij Rouwkaarten voorbeelden van teksten. Wilt u een kort gedichtje op de rouwkaart? Als u zelf geen gedicht heeft, kijk dan eens bij de vele voorbelden op Rouwgedichten. Ook een kist is tegenwoordig steeds persoonlijker. Zo kunt u een kist laten maken of beschilderen. Uw uitvaartverzorger kan u vertellen wat hiervoor in uw regio de mogelijkheden zijn. Kijk bij Uitvaartkisten voor meer ideeën voor een kist of juist een alternatief voor een kist. Als de afscheidsplechtigheid voor de begrafenis wordt gehouden op een andere locatie dan de begraafplaats, dan moeten de overledene en de gasten worden vervoerd naar de begraafplaats. Ook de rouwstoet ziet er tegenwoordig eigentijds uit. Wordt de overledene begraven op een natuurplaats buiten uw regio? Dan is een uitvaartbus heel geschikt. Onder Vervoer leest u meer over de mogelijkheden.

Bel mij terug

Uit-vaartHeeft u het erg druk of wilt u graag terug gebeld worden buiten uw werktijden om?
Vraag aan

Waarom Meride?

Lees hier alles over de persoonlijke werkwijze van Meride Uitvaartverzorging.
Lees meer

Wat te doen bij een overlijden

Iedere uitvaart is uniek en bijzonderAlle stappen op een rijtje waar u rekening mee kunt houden en hoe te handelen.
Lees meer

De 7 garanties van Meride voor een begrafenis

Meride verzorgt elke begrafenis aan de hand van onze 7 zekerheden. Zo bent u ervan verzekerd dat elke begrafenis perfect wordt uitgevoerd. U bent verzekerd van:

1. Uitstekende organisatie van de begrafenis

Uw wensen staan voorop bij het regelen van de begrafenis. Wat draagt u zelf actief bij en welke taken nemen wij over? Onze uitvaartbegeleider draagt zorg voor een perfecte uitvoering van de begrafenis.

2. Eén contactpersoon voor een begrafenis

Bij Meride werken we met één vaste uitvaartbegeleider die de begrafenis van begin tot eind voor u begeleidt. Deze spreekt de begrafenis met u door en coördineert de taken die Meride van u overneemt.

3. Duidelijke afspraken over de begrafenis

Alle afspraken rond de begrafenis worden schriftelijk vastgelegd. U krijgt ze zelf uiteraard ook op papier. Wilt u nog iets wijzigen? Ook daarvan krijgt u een schriftelijke bevestiging.

4. Duidelijke begroting voor de begrafenis

Bij de afspraken over de begrafenis ontvangt u ook altijd een offerte van de kosten. Zodra we van u akkoord krijgen, beginnen we met het uitvoeren van de afspraken.

5. Ervaren uitvaartbegeleiders

Bij Meride is uw begrafenis in vertrouwde handen. Onze professionele uitvaartverzorgers zijn betrokken mensen. Een eervolle begrafenis of crematie organiseren is hun belangrijkste motivatie.

6. Correcte klachtafhandeling

Bij Meride werken we aan de hand van onze Kwaliteitsverklaring. Deze richtlijnen beschrijven onze werkwijze bij het verzorgen van een begrafenis, maar ook hoe wij klachten afhandelen. Als u een klacht heeft en het lukt niet om daar met uw uitvaartverzorger uit te komen, dan neemt een onafhankelijke derde de klacht over.

7. Toetsing en evaluatie van de begrafenis

Bij Meride werken we continu aan verbetering van onze dienstverlening. Daarom evalueren we elke begrafenis of crematie. Voor veel van onze klanten is dit een gelegenheid om een positieve reactie achter te laten. Mochten er toch verbeterpunten naar voren komen, dan nemen we dit mee in onze verdere dienstverlening.

Elke uitvaartverzekering is welkom

begrafenis Amsterdam

Meride houdt zich uitsluitend bezig met het regelen en verzorgen van een begrafenis of crematie. Daarom bieden wij zelf geen uitvaartverzekeringen aan. Wel kunt u met elke uitvaartpolis bij ons terecht voor een begrafenis. Onze uitvaartbegeleider houdt het budget in de gaten. Onverwachte kosten na de begrafenis worden zo voorkomen.

Naturaverzekering

Heeft de overledene een naturaverzekering? Houd er dan rekening mee dat aan sommigen diensten voorwaarden verbonden zijn. Als u het niet zeker weet, bel ons dan voor een polischeck. Zo bent u volledig op de hoogte van alle belangrijke informatie en kunt u met uw uitvaartverzorgerbekijken hoe u de begrafenis een persoonlijke invulling kunt geven.

Vragen over onze diensten bij een begrafenis? Bel ons gerust

Wilt u een overlijden melden? Of heeft u andere vragen over onze dienstverlening bij een begrafenis of crematie? U kunt ons 24 uur per dag, 7 dagen per week bellen. Ook als u een offerte wilt aanvragen of als u uw wensen rond uw eigen begrafenis wilt laten vastleggen zijn onze medewerkers u graag van dienst. Bel ons op 085 – 40 18 123 of e-mail naar klantenservice@meride.nl.