Week van de Euthanasie

De Week van de Euthanasie is inmiddels niet meer weg te denken. Dit jaar is het 15 jaar geleden dat de euthanasiewet werd aangenomen. 2016 is ook het jaar dat het langverwachte rapport van de Commissie Schnabel over hulp bij zelfdoding aan mensen die hun leven voltooid achten wordt gepresenteerd. Voor de NVVE staat deze week daarom in het teken van de geschiedenis en de toekomst van de euthanasiewet.

Artikel verder lezen
Week van de Euthanasie

De NVVE tijdens de Week van de Euthanasie: Film en debat

In opdracht van de NVVE maakte Nan Rosens een indrukwekkende film over de bewogen geschiedenis van de eerste euthanasiewet ter wereld. Deze film wordt dinsdag 16 februari om 22.55 uur uitgezonden op NPO 2. Maar eerst gaat hij zondagmiddag 14 februari voor een selecte groep genodigden in première in Amsterdam. Woensdag 17 februari is er een middag- en een avondvoorstelling voor leden en belangstellenden in Amersfoort. Na afloop van alle voorstellingen is er ruimte voor vragen aan de filmmaker. Na de voorstellingen op zondagmiddag en woensdagavond volgt een debat met vooraanstaande deskundigen over de toekomst van de euthanasiewet.

Anderen tijdens de Week van de Euthanasie: diverse activiteiten

De bekendheid van de Week van de Euthanasie neemt ieder jaar toe. Steeds meer organisaties en media gebruiken deze themaweek om hun visie op euthanasie te uiten. Zo zendt NPO 2 op maandag 15 februari om 20.25 uur een documentaire uit over het werk van de Levenseindekliniek. Na deze documentaire volgt een discussieprogramma over het thema. Het congres van de artsenfederatie KNMG vindt vrijdag 19 februari plaats en draagt de titel ‘Niet alles wat kan, hoeft’. Zaterdag 20 februari ten slotte organiseert Right to Die Europe samen met Cinebergen een dagvullend euthanasiedebat in de Zwarte Schuur in Bergen.

Kijk voor meer informatie op nvve.nl

Confidental Infomation