U zit niet vast aan uw uitvaartverzekering

Bent u verzekerd bij een grote maatschappij, maar heeft u liever dat een betrokken uitvaartverzorger bij u uit de buurt de uitvaart verzorgd? Dat kan. Neem in dat geval contact met ons op.

Artikel verder lezen
U zit niet vast aan uw uitvaartverzekering

Te dure en niet passende uitvaartverzekeringen

De laatste tijd is er in de media wat ophef geweest over te dure en niet passende uitvaartverzekeringen. Volgens de Autoriteit Financiële Markten handelden met name de vijf grootste uitvaartverzekeraars onvoldoende in het belang van de klant bij de verkoop van de verzekeringen.

Uitvaartverzorging naar keuze

Als u verzekerd bent, ongeacht bij welke verzekeraar, kunt u gewoon bij Meride Uitvaartverzorging terecht voor een uitvaart. Een naturaverzekering van bijvoorbeeld Dela of Monuta levert u diensten in ruil voor de door u betaalde premie. U bent niet verplicht om uw begrafenis of crematie door deze verzekeraars te laten verzorgen.

Uitkering verzekerd bedrag

Als u de begrafenis of crematie door Meride Uitvaartverzorging laat verzorgen, dan keert de verzekeraar een bedrag uit, ook bij een naturaverzekering. Uw verzekeraar kan u vertellen welk bedrag dat is. Bij een kapitaal- of sommenverzekering bent u meestal helemaal vrij om zelf een uitvaartondernemer te kiezen.

Betaalbare uitvaart

Aangezien Meride producten en diensten van derden minder duur doorberekent, zien wij vaak dat wij de uitvaart goedkoper kunnen verzorgen en dat er geld overblijft. Het is wel belangrijk dat u bij de melding van overlijden bij uw verzekeraar duidelijk aangeeft dat u uw uitvaart door Meride Uitvaartverzorging wilt laten verzorgen.

Confidental Infomation