Begrafenisondernemer Meride

Wat kunnen wij voor u doen in uw omgeving?
Ontdek onze lokale mogelijkheden en prijzen.

Meride uitvaartverzorging

Over Meride begrafenisondernemer

Wij verzorgen uitvaarten op maat voor ieder budget. Uw wensen staan centraal. Wij leggen alle mogelijkheden uit en dragen vanuit ervaring ideeën aan. Zo kunt u de juiste beslissing nemen. Meride is onafhankelijk, u kunt met uitvaartpolissen van iedere verzekeraar bij ons terecht. Wij bieden u 100% keuzevrijheid. Over het algemeen is een polis bij ons meer waard dan bij uw verzekeraar omdat onze prijzen lager zijn. Het geld dat u overhoudt van de poliswaarde krijgt u op uw rekening gestort. Uiteraard bent u ook welkom als er geen uitvaartpolis is.

Lees meer over onze werkwijze

Goedemorgen een net telefoontje, zelf het gehele draaiboek aangeleverd , de eerste x was het even niet goed gegaan denk even wennen aan elkaar is altijd een moeilijk onderwerp om gelijk het goed te doen,…

Heeft u vragen?

Wij zijn bereikbaar voor al uw vragen bij een overlijden

085 - 401 81 23 (24/7)

Vraag vrijblijvend een offerte aan of plan een kennismaking in.
9,2

479 beoordelingen

98% beveelt Meride uitvaart aan

★★★★★★★★★★

Helma Noorlander-Nawijn over haar ervaring met Meride

U bent met of zonder uitvaartpolis welkom

Uw uitvaartpolis komt bij Meride vaak beter tot zijn recht. Waarom?

Onze uitvaartverzorgers

In de aanloop naar een uitvaart komt er veel op u af. U heeft niet alleen te maken met een hoop emoties, maar moet tegelijk ook in korte tijd veel praktische zaken regelen. In deze roerige periode zorgen onze uitvaartverzorgers voor professionele steun. Zij weten wat er mogelijk is, bieden een luisterend oor en helpen u keuzes maken. Zo kunt u later met een goed gevoel op het afscheid terugkijken.

Yvonne van Eick - Uitvaartverzorger bij Meride

Yvonne van Eijck

Uitvaartverzorger
Ronald van Maaren - Uitvaartverzorger bij Meride

Ronald van Maaren

Uitvaartverzorger
Uitvaartverzorger Eefje Visser

Eefje Visser

Uitvaartverzorger
Alle uitvaartverzorgers

Kennismakingsgesprek aanvragen


Tussen 09:00 en 21:00 uur ontvangt u direct een reactie van ons.
Is het nu na 21:00 uur dan hoort u morgenochtend van ons.
Ervaring helpt u verder.

Onze uitvaartverzorgers

Wat kost een crematie?

Vanaf € 1.995

Wat kost een begrafenis

Vanaf € 2.195

Beoordelingen over onze uitvaartverzorging

Geachte Gerdine v Kooten, Wij (de hele familie), zijn jullie zeer dankbaar. Het is allemaal perfect verlopen. Alles was prima geregeld, hoefde zelf niets te doen. Alles werd gedaan door Anne-Marie, niets was teveel voor…

Wij hadden een bijzondere ervaring met Meride n.a.v. het overlijden van mijn vader in 2017 Dat was de reden om n.a.v. het recente overlijden van mijn moeder in oktober 2018 ook Meride te vragen om…

Mijn ervaring met Meride was zeer positief. De zorgvuldigheid die betracht werd, het meedenken het heeft mij zeer geholpen om deze verschrikkelijke dag tot een mooie herinnering te maken. Er werd goed aangevoeld wat ik…

U kunt hier al onze beoordelingen via de Feedback Company lezen.

Meride, een begrafenisondernemer met betrokken mensen

U wilt uw dierbare op een mooie en persoonlijke manier de laatste eer bewijzen. Bij Meride werken we dan ook uitsluitend met professionele en ervaren uitvaartbegeleiders. Zij beschikken over een vakdiploma, jarenlange ervaring als begrafenisondernemer en over een uitgebreid netwerk in uw regio. Zij zijn dienstbaar en uw inspiratiebron voor als u er even niet uitkomt. Heeft u bijzondere wensen? Wilt u de afscheidsplechtigheid op een andere locatie houden dan in de aula? Heeft u bijzondere wensen op het gebied van catering of vervoer? Vanuit een persoonlijke betrokkenheid bij u en bij de regio zorgt onze begrafenisondernemer voor een perfect geregelde uitvaart. Bij Meride als begrafenisondernemer is elke uitvaart in vertrouwde handen.

De kosten van een begrafenisondernemer

Als begrafenisondernemer weten we bij Meride dat er bij een begrafenis of crematie kosten komen kijken waar u geen rekening mee had gehouden. Hoe hoog die kosten uitvallen, is geheel afhankelijk van uw eigen wensen. De uitvaartverzekering is meestal voldoende kostendekkend. Tijdens de voorbereiding van de uitvaart bekijkt u samen met onze begrafenisondernemer of alles binnen het budget past. Meride biedt diverse tarieven aan met elk een vaste dienstverlening tegen een vaste prijs. U kunt de begrafenis altijd aan de wensen aanpassen. Uw begrafenisondernemer zet alle kosten voor u op een rijtje in een offerte.

Offerte aanvragen

dag en nacht bereikbaar

Meride is als begrafenisondernemer 7 dagen per week, 24 uur per dag bereikbaar, dus ook ’s avonds en in de weekeinden. U kunt altijd een overlijden melden. Heeft u andere vragen? Of wilt u liever een persoonlijk gesprek met onze begrafenisondernemer in uw regio? Dan kunt u ons telefonisch bereiken op 085 - 401 81 23 (24/7). De medewerkers van Meride helpen u graag.

085 - 401 81 23 (24/7)

Uw uitvaartverzekering en Meride

Meride levert uitsluitend uitvaartzorg en biedt zelf geen uitvaartpolissen aan. We verzorgen elke begrafenis of crematie, ongeacht waar u uw uitvaartverzekering heeft of welke polis u heeft. Zo kunt u zich met onze uitvaartverzorger volledig richten op een passende uitvaartzorg voor uw dierbare. Onze medewerker houdt het budget scherp in de gaten, zodat u na afloop nooit voor onaangename verrassing komt te staan.

Kennismakingsgesprek inplannen

Wat te doen bij overlijden?

Na een overlijden moet er in een korte tijd veel worden geregeld. Onze begrafenisondernemer helpt u graag met het regelen van allerlei praktische zaken rond de uitvaart van uw dierbare. Neem daarom na een overlijden zo snel mogelijk contact op met Meride via 085 - 401 81 23 (24/7). Onze begrafenisondernemer is snel bij u thuis is om u bij te staan en te ontzorgen in deze moeilijke tijd. Op onze checklist staan een aantal zaken die u zelf alvast kunt regelen.

Onderstaande checklist hebben we ook als handige PDF voor u beschikbaar. Download hem via de button, print hem uit en vink alles af zodat u niets hoeft te vergeten.em via de button, print hem uit en vink alles af zodat u niets hoeft te vergeten.

Checklist overlijden

 1. Is de persoon thuis overleden? Dan moet u als eerste de huisarts of de waarnemend arts bellen. Bij een sterfgeval in het ziekenhuis of zorgcentrum wordt deze ingelicht door het personeel.
  In het buitenland belt u de alarmcentrale van uw reisverzekering. Is er sprake van overlijden tijdens een ongeval? Bel dan met uw verzekeringsmaatschappij.
 2. Bel daarna met Meride op 085 - 401 81 23 (24/7). Wij regelen dat onze begrafenisondernemer snel bij u thuis komt.
 3. Zoek in de administratie van de overledene naar de uitvaartpolis en houd deze bij de hand.
 4. Als er een testament of wilsbeschikking is, dan staan hier mogelijk de uitvaartwensen van de overledene in. Als er al een gesprek is geweest met onze begrafenisondernemer, dan zijn de uitvaartwensen bij Meride bekend.
 5. Leg het identiteitsbewijs en eventueel het trouwboekje van de overledene klaar.
 6. Maak vast een adressenlijst aan voor het verzenden van de rouwkaarten.
 7. Leg vast kleding klaar voor de overledene.

Download de checklist

Voorbereiden van de begrafenis: Meride inspireert

Als de eerste zaken zijn geregeld en de overledene is verzorgd, kunt u samen met onze begrafenisondernemer het afscheid voorbereiden. Weet u wat de wensen van de overledene waren of wat u zelf wilt? Onze begrafenisondernemer denkt mee bij het maken van persoonlijke keuzes en biedt u inspiratie voor als u even vastloopt. Onze begrafenisondernemer is bovendien thuis in uw regio, dus hij kan u ook helpen bij het realiseren van specifieke wensen, bijvoorbeeld als de overledene een binding heeft met een bepaalde locatie door werk of hobby’s.

Met onze Kennisbank willen we bij Meride ook graag een inspiratiebron zijn voor een persoonlijk afscheid. Misschien zoekt u een treffend gedicht op de rouwkaart. Onder Rouwgedichten vindt u een uitgebreide selectie korte gedichten, van religieuze gedichten tot gedichtjes van Toon Hermans. Misschien weet onze begrafenisondernemer ook een passend gedicht van een regionale dichter. Elk afscheid betekent een verlies. Een afscheidsplechtigheid biedt daarom veel momenten van troost. En wat niet met woorden kan worden gezegd, kan worden uitgedrukt in muziek. Had de overledene zelf geen keuze gemaakt voor muziek? Onder Uitvaartmuziek vindt u onder meer een lijst met muziek die we als begrafenisondernemer regelmatig bij uitvaarten afspelen. Ook een persoonlijk ritueel kan troost bieden, bijvoorbeeld door kaarsen aan te steken of door in een kring rond de kist te gaan staan. Onder Rituelen leest u meer voorbeelden die we als begrafenisondernemer bij een begrafenis of crematie hebben gezien. Ten slotte is het een goede gewoonte om de gasten door middel van een dankbetuiging te laten weten dat u hun aanwezigheid op prijs stelde. Kijk bij Dankbetuigingen voor tips en inspiratie op dit gebied.

De 7 zekerheden van begrafenisondernemer Meride

Elke begrafenisondernemer van Meride verzorgt de begrafenis aan de hand van onze 7 zekerheden. Zo weet u zeker dat alles perfect wordt geregeld. U kunt rekenen op:

 1. Uitstekende organisatie door onze begrafenisondernemer

  Onze begrafenisondernemer voert de uitvaart geheel volgens uw wensen uit. Wat draagt u zelf bij en wat nemen wij van u over? Onze begrafenisondernemer legt alle afspraken vast.
 2. Eén vaste begrafenisondernemer
  Bij Meride werken we altijd met één begrafenisondernemer die de gehele uitvaart van a tot z voor u regelt. Deze is exclusief voor u beschikbaar en coördineert alle afspraken rond de uitvaart.
 3. Duidelijke afspraken met de begrafenisondernemer
  U krijgt een schriftelijke bevestiging van alle afspraken die u met onze begrafenisondernemer maakt en alle wijzigingen daarna.
 4. Duidelijke begroting
  Naast de bevestiging van de inhoudelijke afspraken ontvangt u van onze begrafenisondernemer ook altijd een offerte met alle kosten. Als u met de offerte akkoord gaat, begint onze begrafenisondernemer direct met het uitvoeren van alle afspraken.
 5. Een betrokken en ervaren begrafenisondernemer
  Onze mensen zijn dienstbaar en betrokken. Wij werken uitsluitend met mensen die een vakopleiding hebben gevolgd en die een ruime ervaring als begrafenisondernemer hebben. Ten slotte hebben zij een sterke binding met de regio, zodat zij u nog beter van dienst kunnen zijn.
 6. Correcte klachtafhandeling
  Bij Meride staat onze Kwaliteitsverklaring centraal. Hierin staan richtlijnen voor onze werkwijze, maar ook voor hoe wij klachten afhandelen. Heeft u een klacht en komt u daar niet uit met onze begrafenisondernemer? Dan neemt een onafhankelijke derde uw klacht over.
 7. Toetsing en evaluatie
  Meride werkt continu aan het verbeteren van de dienstverlening. We evalueren dan ook elke begrafenis of crematie. Vaak is dit voor onze klanten een mogelijkheid om de begrafenisondernemer een extra compliment te geven. Als er aandachtpunten naar voren komen, nemen we die mee in onze toekomstige dienstverlening.