Begrafenisondernemer Meride: uitvaarten voor ieder budget met alle aandacht.

Als uw dierbare komt te overlijden, dan wilt u dat het afscheid zo goed mogelijk wordt geregeld. Dan is het wel zo prettig dat u kunt terugvallen op een begrafenisondernemer die u niet alleen een luisterend oor biedt, maar u ook adviseert bij het maken van keuzes. Bij begrafenisondernemer Meride staan uw wensen voorop. Wij denken met u mee om uw naaste een eervol en persoonlijk afscheid te geven. Wilt u een begrafenis op een natuurbegraafplaats of wilt u een begrafenis volgens uw eigen geloofstraditie? Meride staat als begrafenisondernemer middenin de samenleving. Bovendien kunt u met elke uitvaartpolis bij ons terecht.

Overlijden melden

Wij staan 24/7 klaar om u te helpen. Wilt u een overlijden melden?

Offerte aanvragen

Wilt u precies weten hoeveel de uitvaart kost zoals u die voor ogen heeft?

Wat te doen bij overlijden?

Na een overlijden komt er veel op u af en moet er veel geregeld worden.

Dit is Meride, hier staan wij voor

Meride is volledig onafhankelijk en biedt u 100% keuzevrijheid. Elke uitvaartpolis is bij ons welkom en vaak meer waard dan bij uw verzekeraar omdat wij goedkoper zijn. Het geld dat u overhoudt op de poliswaarde krijgt u retour gestort. Uiteraard bent u ook welkom als er geen polis is. Wij maken uitvaarten op maat voor ieder budget. Uw wensen staan centraal; wij leggen alle mogelijkheden uit en dragen vanuit ervaring ideeën aan, zodat u de juiste beslissingen kunt nemen.
Wij vinden het belangrijk dat u begeleidt wordt door één vast persoon die voor u goed bereikbaar is. Wij bieden persoonlijke en integere uitvaartzorg met alle aandacht en stoppen niet totdat u tevreden bent. Onze toegewijde uitvaartverzorgers wonen zelf in uw regio, weten de weg en kennen de mogelijkheden.

Meride, voor een afscheid waar u goed op terugkijkt

Elke uitvaartpolis is welkom

Uw uitvaartpolis komt bij Meride beter tot zijn recht. Waarom?

Ons team

Wij stoppen niet totdat u tevreden bent

Peter Vermeer

Peter Vermeer

Uitvaartverzorger

Gerdine van Kooten

Team leidster

Vanessa Baloe

Vanessa Baloe

Uitvaartverzorger

Jeroen van Riet

Jeroen van Riet

Uitvaartverzorger

Kennismakingsgesprek aanvragen

Vraag een kennismakingsgesprek aan en ontvang direct 5 voorbereidingstips op het gesprek met de uitvaartverzorger.

Meride in uw regio

Onze uitvaartverzorgers wonen en werken in elke regio. Ook bij u. Zij kennen de mogelijkheden en zijn altijd snel bij u.

Elke uitvaartpolis is welkom

Als onafhankelijk begrafenisondernemer biedt Meride zelf geen uitvaartverzekeringen aan. Bij ons ligt de focus op de organisatie van de uitvaart. Daarom kunt u met elk uitvaartcontract bij ons terecht, ongeacht waar u deze heeft afgesloten. Onze begrafenisondernemer bewaakt het budget, zodat u achteraf niet voor een onaangename verrassing komt te staan. Bovendien kent onze begrafenisondernemer uw regio goed, zodat hij u altijd kan wijzen op goedkopere alternatieven.

Meride, een begrafenisondernemer met betrokken mensen

U wilt uw dierbare op een mooie en persoonlijke manier de laatste eer bewijzen. Bij Meride werken we dan ook uitsluitend met professionele en ervaren uitvaartbegeleiders. Zij beschikken over een vakdiploma, jarenlange ervaring als begrafenisondernemer en over een uitgebreid netwerk in uw regio. Zij zijn dienstbaar en uw inspiratiebron voor als u er even niet uitkomt. Heeft u bijzondere wensen? Wilt u de afscheidsplechtigheid op een andere locatie houden dan in de aula? Heeft u bijzondere wensen op het gebied van catering of vervoer? Vanuit een persoonlijke betrokkenheid bij u en bij de regio zorgt onze begrafenisondernemer voor een perfect geregelde uitvaart. Bij Meride als begrafenisondernemer is elke uitvaart in vertrouwde handen.

Vrijblijvend kennismakingsgesprek met de begrafenisondernemer

Weet u al hoe u uw eigen uitvaart wilt? Veel mensen kiezen ervoor om hun naaste familie en vrienden te ontzorgen bij persoonlijke keuzes rond de uitvaart en leggen hun wensen vast bij een begrafenisondernemer wanneer zij nog middenin het leven staan. Bij Meride bieden we deze mogelijkheid ook. Tijdens een persoonlijk kennismakingsgesprek met onze begrafenisondernemer in uw regio kunt u uw uitvaartwensen bespreken, tot in de kleinste details. Wilt u uw lievelingsmuziek laten horen? U kunt zelfs het geluidsvolume nu al bepalen. Weet u al wat voor kleding u wilt dragen? Onze begrafenisondernemer legt al uw wensen vast en bewaart ze. Wanneer u komt te overlijden, hoeven ze slechts nog te worden uitgevoerd.

Wilt u gebruik maken van deze mogelijkheid? Bel ons op 085 – 40 18 123 voor een afspraak met onze begrafenisondernemer in uw regio. Dit is geheel vrijblijvend en kosteloos.

Ondernemer

De kosten van een begrafenisondernemer

Als begrafenisondernemer weten we bij Meride dat er bij een begrafenis of crematie kosten komen kijken waar u geen rekening mee had gehouden. Hoe hoog die kosten uitvallen, is geheel afhankelijk van uw eigen wensen. De uitvaartverzekering is meestal voldoende kostendekkend. Tijdens de voorbereiding van de uitvaart bekijkt u samen met onze begrafenisondernemer of alles binnen het budget past. Meride biedt diverse tarieven aan met elk een vaste dienstverlening tegen een vaste prijs. U kunt de begrafenis altijd aan de wensen aanpassen. Uw begrafenisondernemer zet alle kosten voor u op een rijtje in een offerte.

Dag en nacht bereikbaar

Meride is als begrafenisondernemer 7 dagen per week, 24 uur per dag bereikbaar, dus ook ’s avonds en in de weekeinden. U kunt altijd een overlijden melden. Heeft u andere vragen? Of wilt u liever een persoonlijk gesprek met onze begrafenisondernemer in uw regio? Dan kunt u ons telefonisch bereiken op 085 – 40 18 123 . De medewerkers van Meride helpen u graag.

Wat te doen bij een overlijden?

Na een overlijden moet er in een korte tijd veel worden geregeld. Onze begrafenisondernemer helpt u graag met het regelen van allerlei praktische zaken rond de uitvaart van uw dierbare. Neem daarom na een overlijden zo snel mogelijk contact op met Meride via 085 – 40 18 123 . Onze begrafenisondernemer is snel bij u thuis is om u bij te staan en te ontzorgen in deze moeilijke tijd. Op onze checklist staan een aantal zaken die u zelf alvast kunt regelen.

Onderstaande checklist hebben we ook als handige PDF voor u beschikbaar. Download hem via de button, print hem uit en vink alles af zodat u niets hoeft te vergeten.em via de button, print hem uit en vink alles af zodat u niets hoeft te vergeten.

Checklist bij overlijden

  1. Is de persoon thuis overleden? Dan moet u als eerste de huisarts of de waarnemend arts bellen. Bij een sterfgeval in het ziekenhuis of zorgcentrum wordt deze ingelicht door het personeel.

In het buitenland belt u de alarmcentrale van uw reisverzekering. Is er sprake van overlijden tijdens een ongeval? Bel dan met uw verzekeringsmaatschappij.

  1. Bel daarna met Meride op 085 – 40 18 123 . Wij regelen dat onze begrafenisondernemer snel bij u thuis komt.
  2. Zoek in de administratie van de overledene naar de uitvaartpolis en houd deze bij de hand.
  3. Als er een testament of wilsbeschikking is, dan staan hier mogelijk de uitvaartwensen van de overledene in. Als er al een gesprek is geweest met onze begrafenisondernemer, dan zijn de uitvaartwensen bij Meride bekend.
  4. Leg het identiteitsbewijs en eventueel het trouwboekje van de overledene klaar.
  5. Maak vast een adressenlijst aan voor het verzenden van de rouwkaarten.
  6. Leg vast kleding klaar voor de overledene.

Voorbereiden van de begrafenis: Meride inspireert

Als de eerste zaken zijn geregeld en de overledene is verzorgd, kunt u samen met onze begrafenisondernemer het afscheid voorbereiden. Weet u wat de wensen van de overledene waren of wat u zelf wilt? Onze begrafenisondernemer denkt mee bij het maken van persoonlijke keuzes en biedt u inspiratie voor als u even vastloopt. Onze begrafenisondernemer is bovendien thuis in uw regio, dus hij kan u ook helpen bij het realiseren van specifieke wensen, bijvoorbeeld als de overledene een binding heeft met een bepaalde locatie door werk of hobby’s.

Met onze Kennisbank willen we bij Meride ook graag een inspiratiebron zijn voor een persoonlijk afscheid. Misschien zoekt u een treffend gedicht op de rouwkaart. Onder Rouwgedichten vindt u een uitgebreide selectie korte gedichten, van religieuze gedichten tot gedichtjes van Toon Hermans. Misschien weet onze begrafenisondernemer ook een passend gedicht van een regionale dichter. Elk afscheid betekent een verlies. Een afscheidsplechtigheid biedt daarom veel momenten van troost. En wat niet met woorden kan worden gezegd, kan worden uitgedrukt in muziek. Had de overledene zelf geen keuze gemaakt voor muziek? Onder Uitvaartmuziekvindt u onder meer een lijst met muziek die we als begrafenisondernemerregelmatig bij uitvaarten afspelen. Ook een persoonlijk ritueel kan troost bieden, bijvoorbeeld door kaarsen aan te steken of door in een kring rond de kist te gaan staan. Onder Rituelen leest u meer voorbeelden die we als begrafenisondernemer bij een begrafenis of crematie hebben gezien. Ten slotte is het een goede gewoonte om de gasten door middel van een dankbetuiging te laten weten dat u hun aanwezigheid op prijs stelde. Kijk bij Dankbetuigingen voor tips en inspiratie op dit gebied.

Bel mij terug

Wat klaarleggen bij een overlijdenHeeft u het erg druk of wilt u graag terug gebeld worden buiten uw werktijden om?
Vraag aan

Waarom Meride?

Begrafenis-OndernemerLees hier alles over de persoonlijke werkwijze van Meride Uitvaartverzorging.
Lees meer

Wat te doen bij een overlijden

Meride uw betrouwbare begrafenisondernemerAlle stappen op een rijtje waar u rekening mee kunt houden en hoe te handelen.
Lees meer

De 7 zekerheden van
begrafenisondernemer Meride

Elke begrafenisondernemer van Meride verzorgt de begrafenis aan de hand van onze 7 zekerheden. Zo weet u zeker dat alles perfect wordt geregeld. U kunt rekenen op:

1. Uitstekende organisatie door onze begrafenisondernemer

Onze begrafenisondernemer voert de uitvaart geheel volgens uw wensen uit. Wat draagt u zelf bij en wat nemen wij van u over? Onze begrafenisondernemer legt alle afspraken vast.

2. Eén vaste begrafenisondernemer

Bij Meride werken we altijd met één begrafenisondernemer die de gehele uitvaart van a tot z voor u regelt. Deze is exclusief voor u beschikbaar en coördineert alle afspraken rond de uitvaart.

3. Duidelijke afspraken met uw begrafenisondernemer

U krijgt een schriftelijke bevestiging van alle afspraken die u met onze begrafenisondernemer maakt en alle wijzigingen daarna.

4.Duidelijke begroting

Naast de bevestiging van de inhoudelijke afspraken ontvangt u van onze begrafenisondernemer ook altijd een offerte met alle kosten. Als u met de offerte akkoord gaat, begint onze begrafenisondernemer direct met het uitvoeren van alle afspraken.

5. Een betrokken en ervaren begrafenisondernemer

Onze mensen zijn dienstbaar en betrokken. Wij werken uitsluitend met mensen die een vakopleiding hebben gevolgd en die een ruime ervaring als begrafenisondernemer hebben. Ten slotte hebben zij een sterke binding met de regio, zodat zij u nog beter van dienst kunnen zijn.

6. Correcte klachtafhandeling

Bij Meride staat onze Kwaliteitsverklaring centraal. Hierin staan richtlijnen voor onze werkwijze, maar ook voor hoe wij klachten afhandelen. Heeft u een klacht en komt u daar niet uit met onze begrafenisondernemer? Dan neemt een onafhankelijke derde uw klacht over.

7. Toetsing en evaluatie

Meride werkt continu aan het verbeteren van de dienstverlening. We evalueren dan ook elke begrafenis of crematie. Vaak is dit voor onze klanten een mogelijkheid om de begrafenisondernemer een extra compliment te geven. Als er aandachtpunten naar voren komen, nemen we die mee in onze toekomstige dienstverlening.

Meride en uw uitvaartverzekering

Bij Meride vinden we het belangrijk dat u zelf alle keuzes kunt maken rond het afscheid van uw dierbare. Als onafhankelijk begrafenisondernemerbieden we dan ook geen uitvaartverzekeringen aan. U kunt altijd bij ons terecht, ongeacht waar u uw uitvaartverzekering heeft afgesloten. De meeste uitvaartverzekeringen zijn voldoende kostendekkend voor een eenvoudige begrafenis of crematie. Onze begrafenisondernemer bewaakt het budget en wijst u eventueel op goedkopere alternatieven.

Naturaverzekering

Bij een naturaverzekering gaat het iets anders: hierbij gelden voor bepaalde diensten de voorwaarden van deze verzekering. Dit is echter niet altijd verplicht. Als u twijfelt, vraag dan uw begrafenisondernemer om een polischeck, zodat u weet wat de mogelijkheden zijn.

Neem direct persoonlijk contact op

Heeft u vragen over onze dienstverlening, wilt u een offerte aanvragen of wilt u een persoonlijk gesprek met onze begrafenisondernemer in uw regio? Of wilt u een overlijden melden? U kunt ons altijd bellen via 085 – 40 18 123 . Wij zijn elke 24 uur per dag bereikbaar, ook in het weekend en op feestdagen. Onze medewerkers zijn u graag van dienst. Ook kunt u een email sturen naar klantenservice@meride.nl.