Uitvaartonderneming Meride

Wat kunnen wij voor u doen in uw omgeving?
Ontdek onze lokale mogelijkheden en prijzen.

Meride uitvaartverzorging

Over Meride uitvaartonderneming

Wij verzorgen uitvaarten op maat voor ieder budget. Uw wensen staan centraal. Wij leggen alle mogelijkheden uit en dragen vanuit ervaring ideeën aan. Zo kunt u de juiste beslissing nemen. Meride is onafhankelijk, u kunt met uitvaartpolissen van iedere verzekeraar bij ons terecht. Wij bieden u 100% keuzevrijheid. Over het algemeen is een polis bij ons meer waard dan bij uw verzekeraar omdat onze prijzen lager zijn. Het geld dat u overhoudt van de poliswaarde krijgt u op uw rekening gestort. Uiteraard bent u ook welkom als er geen uitvaartpolis is.

Lees meer over onze werkwijze

Alles is tot in de puntjes geregeld in een ongedwongen sfeer Natasha heeft ons op een hele fijne manier en betrokkenheid begelijd Ook na de crematie nog een aantal keren kontact gehad

Heeft u vragen?

Wij zijn bereikbaar voor al uw vragen bij een overlijden

085 - 401 81 23 (24/7)

Vraag vrijblijvend een offerte aan of plan een kennismaking in.
9,2

479 beoordelingen

98% beveelt Meride uitvaart aan

★★★★★★★★★★

Helma Noorlander-Nawijn over haar ervaring met Meride

Bij onze uitvaartonderneming bent u met of zonder uitvaartpolis welkom

Uw uitvaartpolis komt bij Meride vaak beter tot zijn recht. Waarom?

Onze uitvaartverzorgers

In de aanloop naar een begrafenis komt er veel op u af. U heeft niet alleen te maken met een hoop emoties, maar moet tegelijk ook in korte tijd veel praktische zaken regelen. In deze roerige periode zorgen onze uitvaartverzorgers voor professionele steun. Zij weten wat er mogelijk is, bieden een luisterend oor en helpen u keuzes maken. Zo kunt u later met een goed gevoel op het afscheid terugkijken.

Paola Cannito - Uitvaartverzorger bij Meride.

Paola Cannito

Uitvaartverzorger
Stephan Faber - Uitvaartverzorger bij Meride

Stephan Faber

Uitvaartverzorger
Gerdine van Kooten - Uitvaartverzorger bij Meride Uitvaartverzorging

Gerdine van Kooten

Uitvaartverzorger
Alle uitvaartverzorgers

Kennismakingsgesprek aanvragen


Tussen 09:00 en 21:00 uur ontvangt u direct een reactie van ons.
Is het nu na 21:00 uur dan hoort u morgenochtend van ons.
Ervaring helpt u verder.

Onze uitvaartverzorgers

Wat kost een crematie?

Vanaf € 1.995

Wat kost een begrafenis

Vanaf € 2.195

Beoordelingen over onze uitvaartverzorging

U kunt hier al onze beoordelingen via de Feedback Company lezen.

De mensen van Uitvaartonderneming Meride

Bij Uitvaartonderneming Meride staat uw wens voorop. Daarom werken wij uitsluitend met ervaren uitvaartverzorgers. Zij hebben een vakopleiding en hebben jarenlange ervaring als medewerker bij een uitvaartonderneming. Bovendien krijgt u bij Meride altijd één contactpersoon die exclusief voor u beschikbaar is voor het regelen van de uitvaart. Elke medewerker van onze uitvaartonderneming is dienstbaar, doortastend en daadkrachtig. Bij Uitvaartonderneming Meride bent u altijd verzekerd van integere en persoonlijke zorg rond het afscheid van uw dierbare.

Alle uitvaartverzorgers van Uitvaartonderneming Meride staan bovendien middenin uw regio. Onze medewerkers beschikken over een groot netwerk, lokaal en regionaal. Zo zorgen zij voor een nog persoonlijker afscheid. Wilt u de afscheidsplechtigheid houden op een locatie waar de overledene een binding mee hand? Uw persoonlijke uitvaartverzorger stelt alles in het werk om dat te realiseren of zoekt eventueel naar alternatieven in de buurt. Uitvaartonderneming Meride regelt graag een persoonlijk afscheid voor u, én met u.

Leg uw uitvaartwensen vast bij Uitvaartonderneming Meride

Weet u al wat u wilt voor uw eigen uitvaart? Tegenwoordig is het heel vanzelfsprekend om wensen rond de begrafenis of crematie al vast te leggen terwijl uzelf en uw familie nog volop in het leven staan. Weet u al wat voor bloemen u wilt? Wilt u dat de gasten een bepaalde kleur kleding dragen? Wilt u dat uw as boven zee wordt uitgestrooid? Door dit soort zaken nu al te laten vastleggen, zadelt u uw nabestaanden niet op met dit soort persoonlijke keuzes. Natuurlijk kunt u altijd ruimte overlaten die uw nabestaanden naar eigen inzicht kunnen invullen. Door uw eigen uitvaartwensen te laten vastleggen bij Uitvaartonderneming Meride houdt u zelf de regie over uw eigen uitvaart.

Wilt u gebruikmaken van de mogelijkheid om uw uitvaartwensen bij onze uitvaartonderneming te laten vastleggen? Bel ons dan voor een afspraak op 085 - 401 81 23 (24/7) of stuur een e-mail naar klantenservice@meride.nl. Er komt dan een medewerker van Uitvaartonderneming Meride bij u thuis voor een persoonlijk gesprek.

Kennismakingsgesprek inplannen

Wat kost een uitvaart?

Elke uitvaart brengt kosten met zich mee waar u niet elke dag bij stilstaat, dat weten we als uitvaartonderneming maar al te goed. Elke keuze die u maakt, heeft invloed op die kosten. Dat begint al bij de keuze voor een begrafenis of een crematie. Als u veel gasten verwacht, dan zullen de kosten voor rouwkaarten en de catering ook hoger uitvallen. Uitvaartonderneming Meride werkt met drie vaste dienstverleningstarieven. Daarbij komen nog al uw wensen omtrent producten. Dit kunt u altijd aanpassen. Elke uitvaart is uniek. Uw contactpersoon van Uitvaartonderneming Meride bewaakt het budget, zodat u achteraf nooit voor een onaangename verrassing komt te staan. Vraag nu een maatwerk offerte aan.

Offerte aanvragen

Uitvaartonderneming Meride: dag en nacht bereikbaar

Wilt u een overlijden melden of heeft u andere vragen? Uitvaartonderneming Meride is 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar, dus ook in de weekenden. Bel Uitvaartonderneming Meride op telefoonnummer 085 - 401 81 23 (24/7). Onze medewerkers helpen u graag.

085 - 401 81 23 (24/7)

Uitvaartonderneming Meride: elke uitvaartpolis is welkom

Bij Uitvaartonderneming Meride kunt u altijd terecht, welke uitvaartverzekering u ook heeft. Wij verkopen zelf geen verzekeringen, wij doen waar we als uitvaartonderneming goed in zijn: het regelen en verzorgen van een passende uitvaart volgens uw wensen. Uw uitvaartbegeleider houdt het budget van de polis in de gaten en probeert daar waar het kan goedkopere alternatieven te vinden, zodat er geld overblijft voor een extra persoonlijke invulling.

Kennismakingsgesprek inplannen

Naturaverzekering

Is er sprake van een naturaverzekering? In dat geval worden bepaalde diensten geleverd volgens de voorwaarden van deze verzekering. Als u niet zeker weet of u een naturaverzekering heeft, bel dan met Uitvaartcentrum Meride voor een polischeck. U kijkt dan samen met uw uitvaartbegeleider hoe uw wensen binnen de mogelijkheden passen.

Wat te doen bij een overlijden?

Als uw dierbare overlijdt, moet u in een korte tijd veel regelen. Uitvaartonderneming Meride staat u hierin graag terzijde. Wanneer u na het overlijden belt met Meride op telefoonnummer 085 - 401 81 23 (24/7) , dan zorgen wij dat er zo snel mogelijk een medewerker van onze uitvaartonderneming bij u thuis komt om de eerste zaken te regelen. De onderstaande checklist helpt u alvast met de eerste zaken.

Onderstaande checklist hebben we ook als handige PDF voor u beschikbaar. Download hem via de button, print hem uit en vink alles af zodat u niets hoeft te vergeten.

Checklist bij overlijden

 1. Bel de huisarts of waarnemend arts als het overlijden thuis gebeurt. Als het overlijden gebeurt in het ziekenhuis of zorgcentrum licht het personeel de arts in.
  Gebeurt het overlijden in het buitenland? Bel dan de alarmcentrale van uw reisverzekering. Als het overlijden een direct gevolg is van een ongeluk, bel dan de verzekering.
 2. Bel vervolgens met Uitvaartonderneming Meride op 085 - 401 81 23 (24/7) . Verblijft u in het buitenland? Dan zijn we bereikbaar op 085 - 401 81 23 (24/7).
 3. Zoek in de administratie van de overledene naar de uitvaartpolis en leg deze klaar.
 4. Als er een wilsbeschikking of testament is, dan staan hierin wellicht de uitvaartwensen van de overledene. Als er al een gesprek is geweest met een medewerker van Uitvaartonderneming Meride, dan zijn de uitvaartwensen al bij ons bekend.
 5. Leg de ID-kaart of paspoort en/of het trouwboekje van de overledene klaar.
 6. Stel een adressenlijst op voor het versturen van de rouwpost. Deze moet zo snel mogelijk worden verzonden.
 7. Zoek kleding uit voor de overledene.

Download de checklist

Uitvaartonderneming Meride: persoonlijk en eigentijds

Nadat de eerste belangrijke zaken zijn geregeld, kunt u beginnen met de voorbereidingen voor het afscheid. Uitvaartonderneming Meride denkt graag met u mee over de mogelijkheden voor een persoonlijke en eigentijdse uitvaart en is uw inspiratiebron voor als u er even niet uitkomt. Onze uitvaartbegeleider biedt u een luisterend oor en biedt u suggesties voor een extra persoonlijk karakter van de uitvaart. Zo is het misschien mogelijk om de rouwstoet bij wijze van laatste groet langs de favoriete plekjes van de overledene te laten rijden. Heeft u zelf ideeën voor de uitvaart van uw dierbare? Vertel ze aan uw contactpersoon van Uitvaartonderneming Meride. Hij realiseert uw wensen graag voor u.

Voor nog meer inspiratie voor de begrafenis of crematie biedt Uitvaartonderneming Meride ook een uitgebreide Kennisbank met suggesties voor alles wat er bij een uitvaart komt kijken. Een uitvaart begint al met keuzes op het gebied van opbaren. Wordt de overledene thuis opgebaard of in het rouwcentrum van de uitvaartonderneming? Op de pagina Opbaren leest u alles over de mogelijkheden rond het opbaren. Voor de nabestaanden kan het uitvoeren van een persoonlijk ritueel vaak troost bieden. Het aansteken van kaarsen rond de kist is een voorbeeld, maar het is ook mooi om de kleinkinderen iets te laten uitvoeren, zoals een liedje zingen. Op de pagina Rituelen leest u diverse voorbeelden van persoonlijke rituelen. Wordt de overledene gecremeerd en weet u nog niet zeker wat u met de as wilt? Op de pagina Asbestemmingen leest u welke mogelijkheden er zijn.

De 7 zekerheden van uitvaartonderneming Meride

Uitvaartonderneming Meride verzorgt elke begrafenis of crematie aan de hand van onze 7 zekerheden. Hiermee bent u altijd verzekerd van een perfect geregelde uitvaart. De 7 zekerheden van Uitvaartcentrum Meride zijn:

 1. Uitstekende organisatie
  Uw wensen staan voorop bij Uitvaartonderneming Meride. Wat wilt u zelf doen en wat doet onze uitvaartverzorger? De medewerker van Uitvaartcentrum Meride zorgt dat alles perfect wordt geregeld.
 2. Eén contactpersoon
  Bij Uitvaartonderneming Meride werken we altijd met één contactpersoon die de uitvaart regelt en verzorgt. Deze medewerker is uw vaste aanspreekpunt voor Uitvaartcentrum Meride, ook voor nazorg na de uitvaart.
 3. Duidelijke afspraken
  Uw persoonlijke uitvaartverzorger legt alle afspraken schriftelijk vast. Hiervan krijgt u altijd een exemplaar, ook als u nog iets heeft gewijzigd. Zo weet u bij Uitvaartonderneming Meride altijd waar u aan toe bent.
 4. Duidelijke begroting
  Ook in financieel opzicht weet u altijd waar u aan toe bent bij Uitvaartonderneming Meride. U ontvangt altijd een schriftelijke offerte. We beginnen pas met het uitvoeren van alle afspraken als u akkoord bent.
 5. Ervaren uitvaartbegeleiders
  Uitvaartonderneming Meride heeft alle uitvaartbegeleiders streng geselecteerd. Zij beschikken over een erkende opleiding en hebben ruime ervaring als medewerker bij een uitvaartcentrum. Zij zijn thuis in uw regio en zijn zeer gemotiveerd om een passend en persoonlijk afscheid te organiseren.
 6. Goede klachtafhandeling
  Elke medewerker van ons uitvaartcentrum werkt volgens onze Kwaliteitsverklaring. Dit zijn richtlijnen die onder meer beschrijven hoe we klachten afhandelen. Heeft u een klacht en lukt het niet om daar met uw uitvaartverzorger uit te komen? Dan neemt een onafhankelijke derde de afhandeling van uw klacht over.
 7. Tevreden klanten
  U neemt maar één keer afscheid. Wij vinden het daarom heel belangrijk dat alles naar wens verloopt. Daarom evalueren we elke begrafenis en crematie uitgebreid. Meestal blijkt hieruit dat onze klanten tevreden zijn over onze uitvaartonderneming. Mocht er toch een aandachtpunt naar voren komen, dan nemen we dat mee in onze verdere dienstverlening.