Over Meride uitvaartonderneming

Wij verzorgen uitvaarten op maat voor ieder budget. Meride is onafhankelijk, u kunt met uitvaartpolissen van iedere verzekeraar bij ons terecht. Wij bieden u 100% keuzevrijheid. Over het algemeen is een polis bij ons meer waard dan bij uw verzekeraar omdat onze prijzen lager zijn. Uiteraard bent u ook welkom als er geen uitvaartpolis is.

Lees meer over onze werkwijze

Rouwstoet

Vind snel onze uitvaartverzorger bij u in de buurt

Onze uitvaartverzorgers

 • Uitvaartverzorger - Ingrid Hartensveld

  Ingrid Hartensveld

 • Uitvaartverzorger - Nanou Kurstjens

  Nanou Kurstjens

 • Onze uitvaartverzorgers

  Onze betrokken medewerkers ondersteunen u met persoonlijk en praktisch advies. We helpen u keuzes maken en zorgen dat het wordt geregeld.

 • Vrijblijvend kennismakings​gesprek

  • Kijken of het ‘klikt’
  • Wensen bespreken en vragen stellen
  • Schept rust en ruimte
  Ja, ik wil een kennismakingsgesprek
 • Uitvaartverzorger - Joan Belmer

  Joan Belmer

 • Uitvaartverzorger - Simone Cohen de Lara

  Simone Cohen de Lara

Betere uitvaart, betere prijs

 • Ten opzichte van Dela, Yarden of Monuta zijn wij vaak goedkoper*
 • Uw naturapolis is zelfs 10% meer waard

En goed om te weten: klanten waarderen ons met een 9,2.

Jaja, dat zal wel … (check hoe ‘t zit)

* gebaseerd op informatie op website van Dela, Yarden en Monuta en afhankelijk van het gekozen product/aanbieder

Beoordelingen over onze uitvaartverzorging

 • Marlène Kromhout heeft ons goed bijgestaan en alles goed verzorgd. Ook heeft zij ons Leta Janssen aanbevolen en dat heeft goed uitgepakt.

 • Ik kan niet anders zeggen dan dat het voor mij en mijn famlie een ervaring is geweest waar zeer tevreden over zijn. Heel veel vragen gehad van mensen welke uitvaartbedrijf de uitvaart had gedaan,omdat het…

 • 9,2 Onze klanten waarderen Meride met een 9,2

  1067 beoordelingen

  ★★★★★★★★★★

Uitvaartonderneming Meride: elke uitvaartpolis is welkom

Bij Uitvaartonderneming Meride kunt u altijd terecht, welke uitvaartverzekering u ook heeft. Wij verkopen zelf geen verzekeringen, wij doen waar we als uitvaartonderneming goed in zijn: het regelen en verzorgen van een passende uitvaart volgens uw wensen. Uw uitvaartbegeleider houdt het budget van de polis in de gaten en probeert daar waar het kan goedkopere alternatieven te vinden, zodat er geld overblijft voor een extra persoonlijke invulling.

Kennismakingsgesprek inplannen

Uitvaartonderneming Meride

Bij onze uitvaartonderneming bent u met of zonder uitvaartpolis welkom

Uw uitvaartpolis komt bij Meride vaak beter tot zijn recht. Waarom?

De mensen van Uitvaartonderneming Meride

Bij Uitvaartonderneming Meride staat uw wens voorop. Daarom werken wij uitsluitend met ervaren uitvaartverzorgers. Zij hebben een vakopleiding en hebben jarenlange ervaring als medewerker bij een uitvaartonderneming. Bovendien krijgt u bij Meride altijd één contactpersoon die exclusief voor u beschikbaar is voor het regelen van de uitvaart. Elke medewerker van onze uitvaartonderneming is dienstbaar, doortastend en daadkrachtig. Bij Uitvaartonderneming Meride bent u altijd verzekerd van integere en persoonlijke zorg rond het afscheid van uw dierbare.

Alle uitvaartverzorgers van Uitvaartonderneming Meride staan bovendien middenin uw regio. Onze medewerkers beschikken over een groot netwerk, lokaal en regionaal. Zo zorgen zij voor een nog persoonlijker afscheid. Wilt u de afscheidsplechtigheid houden op een locatie waar de overledene een binding mee hand? Uw persoonlijke uitvaartverzorger stelt alles in het werk om dat te realiseren of zoekt eventueel naar alternatieven in de buurt. Uitvaartonderneming Meride regelt graag een persoonlijk afscheid voor u, én met u.

Leg uw uitvaartwensen vast bij Uitvaartonderneming Meride

Weet u al wat u wilt voor uw eigen uitvaart? Tegenwoordig is het heel vanzelfsprekend om wensen rond de begrafenis of crematie al vast te leggen terwijl uzelf en uw familie nog volop in het leven staan. Weet u al wat voor bloemen u wilt? Wilt u dat de gasten een bepaalde kleur kleding dragen? Wilt u dat uw as boven zee wordt uitgestrooid? Door dit soort zaken nu al te laten vastleggen, zadelt u uw nabestaanden niet op met dit soort persoonlijke keuzes. Natuurlijk kunt u altijd ruimte overlaten die uw nabestaanden naar eigen inzicht kunnen invullen. Door uw eigen uitvaartwensen te laten vastleggen bij Uitvaartonderneming Meride houdt u zelf de regie over uw eigen uitvaart.

Wilt u gebruikmaken van de mogelijkheid om uw uitvaartwensen bij onze uitvaartonderneming te laten vastleggen? Bel ons dan voor een afspraak op 085 - 401 81 23 (24/7) of stuur een e-mail naar uitvaartverzorging@meride.nl. Er komt dan een medewerker van Uitvaartonderneming Meride bij u thuis voor een persoonlijk gesprek.

Kennismakingsgesprek inplannen

Wat kost een uitvaart?

Elke uitvaart brengt kosten met zich mee waar u niet elke dag bij stilstaat, dat weten we als uitvaartonderneming maar al te goed. Elke keuze die u maakt, heeft invloed op die kosten. Dat begint al bij de keuze voor een begrafenis of een crematie. Als u veel gasten verwacht, dan zullen de kosten voor rouwkaarten en de catering ook hoger uitvallen. Uitvaartonderneming Meride werkt met drie vaste dienstverleningstarieven. Daarbij komen nog al uw wensen omtrent producten. Dit kunt u altijd aanpassen. Elke uitvaart is uniek. Uw contactpersoon van Uitvaartonderneming Meride bewaakt het budget, zodat u achteraf nooit voor een onaangename verrassing komt te staan. Vraag nu een maatwerk offerte aan.

Offerte aanvragen

Uitvaartonderneming Meride: dag en nacht bereikbaar

Wilt u een overlijden melden of heeft u andere vragen? Uitvaartonderneming Meride is 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar, dus ook in de weekenden. Bel Uitvaartonderneming Meride op telefoonnummer 085 - 401 81 23 (24/7). Onze medewerkers helpen u graag.

085 - 401 81 23 (24/7)

Naturaverzekering

Is er sprake van een naturaverzekering? In dat geval worden bepaalde diensten geleverd volgens de voorwaarden van deze verzekering. Als u niet zeker weet of u een naturaverzekering heeft, bel dan met Uitvaartcentrum Meride voor een polischeck. U kijkt dan samen met uw uitvaartbegeleider hoe uw wensen binnen de mogelijkheden passen.

Wat te doen bij een overlijden?

Als uw dierbare overlijdt, moet u in een korte tijd veel regelen. Uitvaartonderneming Meride staat u hierin graag terzijde. Wanneer u na het overlijden belt met Meride op telefoonnummer 085 - 401 81 23 (24/7) , dan zorgen wij dat er zo snel mogelijk een medewerker van onze uitvaartonderneming bij u thuis komt om de eerste zaken te regelen. De onderstaande checklist helpt u alvast met de eerste zaken.

Onderstaande checklist hebben we ook als handige PDF voor u beschikbaar. Download hem via de button, print hem uit en vink alles af zodat u niets hoeft te vergeten.

Checklist bij overlijden

 1. Bel de huisarts of waarnemend arts als het overlijden thuis gebeurt. Als het overlijden gebeurt in het ziekenhuis of zorgcentrum licht het personeel de arts in.
  Gebeurt het overlijden in het buitenland? Bel dan de alarmcentrale van uw reisverzekering. Als het overlijden een direct gevolg is van een ongeluk, bel dan de verzekering.
 2. Bel vervolgens met Uitvaartonderneming Meride op 085 - 401 81 23 (24/7) . Verblijft u in het buitenland? Dan zijn we bereikbaar op 085 - 401 81 23 (24/7).
 3. Zoek in de administratie van de overledene naar de uitvaartpolis en leg deze klaar.
 4. Als er een wilsbeschikking of testament is, dan staan hierin wellicht de uitvaartwensen van de overledene. Als er al een gesprek is geweest met een medewerker van Uitvaartonderneming Meride, dan zijn de uitvaartwensen al bij ons bekend.
 5. Leg de ID-kaart of paspoort en/of het trouwboekje van de overledene klaar.
 6. Stel een adressenlijst op voor het versturen van de rouwpost. Deze moet zo snel mogelijk worden verzonden.
 7. Zoek kleding uit voor de overledene.

Download de checklist

Uitvaartonderneming Meride: persoonlijk en eigentijds

Nadat de eerste belangrijke zaken zijn geregeld, kunt u beginnen met de voorbereidingen voor het afscheid. Uitvaartonderneming Meride denkt graag met u mee over de mogelijkheden voor een persoonlijke en eigentijdse uitvaart en is uw inspiratiebron voor als u er even niet uitkomt. Onze uitvaartbegeleider biedt u een luisterend oor en biedt u suggesties voor een extra persoonlijk karakter van de uitvaart. Zo is het misschien mogelijk om de rouwstoet bij wijze van laatste groet langs de favoriete plekjes van de overledene te laten rijden. Heeft u zelf ideeën voor de uitvaart van uw dierbare? Vertel ze aan uw contactpersoon van Uitvaartonderneming Meride. Hij realiseert uw wensen graag voor u.

Voor nog meer inspiratie voor de begrafenis of crematie biedt Uitvaartonderneming Meride ook een uitgebreide Kennisbank met suggesties voor alles wat er bij een uitvaart komt kijken. Een uitvaart begint al met keuzes op het gebied van opbaren. Wordt de overledene thuis opgebaard of in het rouwcentrum van de uitvaartonderneming? Op de pagina Opbaren leest u alles over de mogelijkheden rond het opbaren. Voor de nabestaanden kan het uitvoeren van een persoonlijk ritueel vaak troost bieden. Het aansteken van kaarsen rond de kist is een voorbeeld, maar het is ook mooi om de kleinkinderen iets te laten uitvoeren, zoals een liedje zingen. Op de pagina Rituelen leest u diverse voorbeelden van persoonlijke rituelen. Wordt de overledene gecremeerd en weet u nog niet zeker wat u met de as wilt? Op de pagina Asbestemmingen leest u welke mogelijkheden er zijn.

Confidental Infomation