Over Meride crematies

Wij verzorgen crematies op maat voor ieder budget. Meride is onafhankelijk, u kunt met uitvaartpolissen van iedere verzekeraar bij ons terecht. Wij bieden u 100% keuzevrijheid. Over het algemeen is een polis bij ons meer waard dan bij uw verzekeraar omdat onze prijzen lager zijn.

Lees meer over onze werkwijze

Beperkte crematie

Vind snel onze uitvaartverzorger bij u in de buurt

Onze uitvaartverzorgers

 • Uitvaartverzorger - Ingrid Hartensveld

  Ingrid Hartensveld

 • Uitvaartverzorger - Marije Kok

  Marije Kok

 • Onze uitvaartverzorgers

  Onze betrokken medewerkers ondersteunen u met persoonlijk en praktisch advies. We helpen u keuzes maken en zorgen dat het wordt geregeld.

 • Vrijblijvend kennismakings​gesprek

  • Kijken of het ‘klikt’
  • Wensen bespreken en vragen stellen
  • Schept rust en ruimte
  Ja, ik wil een kennismakingsgesprek
 • Uitvaartverzorger - Jeroen van Riet

  Jeroen van Riet

 • Uitvaartverzorger - Will Bierman

  Will Bierman

Betere uitvaart, betere prijs

 • Ten opzichte van Dela, Yarden of Monuta zijn wij tot 40% goedkoper*
 • Uw naturapolis is zelfs 10% meer waard

En goed om te weten: klanten waarderen ons met een 9,2.

Jaja, dat zal wel … (check hoe ‘t zit)

* gebaseerd op informatie op website van Dela, Yarden en Monuta en afhankelijk van het gekozen product/aanbieder

Beoordelingen over onze uitvaartverzorging

 • Wij zijn uitstekend begeleid door Meride. Van het eerste gesprek tot de uitvaart zelf.

 • Wij hadden een bijzondere ervaring met Meride n.a.v. het overlijden van mijn vader in 2017 Dat was de reden om n.a.v. het recente overlijden van mijn moeder in oktober 2018 ook Meride te vragen om…

 • 9,2 Onze klanten waarderen Meride met een 9,2

  1065 beoordelingen

  ★★★★★★★★★★

Uw uitvaartverzekering voor een crematie bij Meride

Meride levert uitsluitend uitvaartzorg en biedt zelf geen uitvaartpolissen aan. We verzorgen elke begrafenis of crematie, ongeacht waar u uw uitvaartverzekering heeft of welke polis u heeft. Zo kunt u zich met onze uitvaartverzorger volledig richten op een passende uitvaartzorg voor uw dierbare. Onze medewerker houdt het budget scherp in de gaten, zodat u na afloop nooit voor onaangename verrassing komt te staan.

Kennismakingsgesprek inplannen

Crematie verzorgd door Meride

U bent met of zonder uitvaartpolis welkom

Uw uitvaartpolis komt bij Meride vaak beter tot zijn recht. Waarom?

Ondersteuning door Meride bij een crematie

Elke crematie is een persoonlijk afscheid. Daarom bieden onze uitvaartverzorgers u alle vrijheid en steun om uw wensen te realiseren. Onze mensen bieden een luisterend en maken het u zo gemakkelijk mogelijk. Onze uitvaartverzorgers zijn dienstbaar, doortastend en daadkrachtig. Zij beschikken over een vakdiploma en hebben een ruime ervaring in het verzorgen van een begrafenis en crematie. Bovendien heeft onze uitvaartbegeleider een sterk netwerk in de regio. Zo kent hij alle mogelijkheden in de buurt om de crematie van uw dierbare bijzonder te maken. Bij Meride bent u altijd zeker van integere en betrouwbare zorg rond de crematie van uw dierbare.

Meride, voor een eigentijds en persoonlijk afscheid bij elke crematie

Hoe u uw crematie ook geregeld wilt hebben, bij Meride zijn uw wensen het meest belangrijk. Wij vinden het belangrijk dat u op een persoonlijke manier afscheid kunt nemen van uw dierbare. Daarom zijn wij dienstbaar, betrokken en hebben wij een breed inlevingsvermogen. Zo begrijpen we het heel goed als u bepaalde dingen rond de crematie zelf wilt doen, zoals het verzorgen en aankleden van de overledene. Heeft u bijzondere wensen voor de afscheidplechtigheid? Wilt u een eigentijdse eco-uitvaart? Wilt u de as van uw dierbare thuis bewaren in een mooie sierurn? Vertel het aan onze uitvaartbegeleider. Hij denkt met u mee over een mooi en waardig afscheid en kan u wijzen op de diverse mogelijkheden voor de asbestemming.

Bij Meride houdt u altijd de regie zelf in handen wanneer u de crematie van uw dierbare regelt. Heeft u liever dat onze uitvaartverzorger het regelen van de crematie geheel van u overneemt of wilt u alleen ondersteuning en advies bij bepaalde zaken? Bij Meride bent u verzekerd van een passende en integere zorg op maat in de tijd voorafgaand aan de crematie. U kunt ons dag en nacht bereiken via 085 - 401 81 23 (24/7) .

Leg uw wensen voor uw crematie vast bij Meride

Keuzes maken voor het afscheid gaat verder dan alleen beslissen of de overledene wordt begraven of gecremeerd. Veel mensen weten al duidelijk wat zij met hun afscheid willen en hebben hun wensen al besproken met hun familie en vrienden. Door uw wensen rond uw eigen crematie te laten vastleggen, neemt u uw nabestaanden de zorg voor persoonlijke keuzes rond de crematie uit handen. Meride biedt de mogelijkheid om uw wensen rond uw crematie te laten vastleggen. Dat gebeurt tijdens een persoonlijk gesprek bij u thuis. Hierin komen vragen aan bod, zoals: Waar wilt u dat de laatste verzorging plaatsvindt, thuis of elders? Waar wilt u de crematie laten plaatsvinden? Waar moeten rouwkaarten aan voldoen? Welke mogelijkheden zijn er voor de asbestemming? In welke sfeer wilt u de crematie laten plaatsvinden? Heeft u de keuze voor een crematie al gemaakt en wilt u uw uitvaartwensen bij Meride laten vastleggen? Bel ons dan voor een afspraak. Dat kan via 085 - 401 81 23 (24/7) of per e-mail naar uitvaartverzorging@meride.nl.

Hoeveel kost een crematie?

Elke uitvaart brengt kosten met zich mee, daarvan zijn we ons bij Meride zeer bewust. Een crematie kost in het algemeen minder dan een begrafenis, maar afhankelijk van uw wensen kunnen er wel extra kostenbijkomen. De kosten zijn bijvoorbeeld hoger als u veel gasten verwacht of extra tijd in de aula wilt, terwijl deze kosten lager uitvallen bij een crematie in besloten kring. Ook hangen de kosten samen met de locatie waarop u na de crematie samen wilt afsluiten; dat kan in het uitvaartcentrum zelf, maar naar wens kunt u ook napraten in een café, bij een voetbalclub of bij iemand thuis. Bij Meride werken we met vaste dienstverleningstarieven tegen vaste prijzen. Daarbij heeft u de keuze tussen de dienstverlening ‘Basis’, ‘Regulier’ en ‘Uitgebreid’. Elke crematie kunt u naar wens aanpassen, zodat de crematie altijd op maat wordt verzorgd.

Offerte aanvragen

Meride: altijd bereikbaar

Wilt u een overlijden doorgeven of heeft u vragen over onze zorg rond een begrafenis of crematie in uw woonplaats? Heeft u andere vragen? U kunt ons altijd bellen, ook ’s avonds en op zaterdag en zondag. Onze medewerkers zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar op telefoonnummer 085 - 401 81 23 (24/7). Bel ons gerust. Onze medewerkers zijn u graag van dienst.

085 - 401 81 23 (24/7)

Naturaverzekering en de crematie

Bij een naturaverzekering ontvangt u bepaalde diensten volgens de voorwaarden van deze verzekering. Maar dat is overigens niet altijd verplicht. Heeft de overledene een naturaverzekering of twijfelt u hierover? Neem dan contact op met Meride voor een polischeck. Aan de hand daarvan kunt u samen met uw uitvaartverzorger bekijken welke mogelijkheden er zijn voor een mooi afscheid voorafgaand aan de crematie van uw dierbare.

Wat te doen bij een overlijden?

In de aanloop naar de crematie komt er veel op u af. Er moeten allerlei praktische zaken worden geregeld, zoals een overlijdensverklaring van de huisarts en de aangifte bij de gemeente. Onze uitvaartverzorger ontzorgt u door u met dit soort praktische zaken te helpen en door u te helpen met het voorbereiden van de crematie. Daarom is het zaak om na het overlijden direct contact op te nemen met Meride, via 085 - 401 81 23 (24/7) . Onze uitvaartbegeleider komt dan zo snel mogelijk bij u thuis. Onze checklist geeft u handvatten voor zaken die u zelf al kunt oppakken.

Onderstaande checklist hebben we ook als handige PDF voor u beschikbaar. Download hem via de button, print hem uit en vink alles af zodat u niets hoeft te vergeten.

Checklist bij overlijden

 1. Vindt het overlijden thuis plaats? Bel dan als eerste de huisarts of de waarnemend huisarts. Bij een overlijden in het ziekenhuis of zorgcentrum licht het verplegend personeel deze in.
  Gebeurt het overlijden tijdens een verblijf in het buitenland? Dan moet u contact opnemen met de alarmcentrale van uw reisverzekering. Als het overlijden gebeurt tijdens een ongeval, moet u de verzekeringsmaatschappij bellen.
 2. Bel vervolgens met Meride via telefoonnummer 085 - 401 81 23 (24/7) . Als u in het buitenland verblijft, dan belt u 085 - 401 81 23 (24/7).
 3. Weet u of de overledene een uitvaartverzekering heeft? Leg de polis dan klaar. U vindt deze documenten in de persoonlijke administratie.
 4. Mogelijk heeft de overledene zijn of haar wensen voor de begrafenis of crematie in een wilsbeschikking of testament vastgelegd. Als de overledene al een gesprek met een van onze medewerkers heeft gehad, dan zijn wensen rondom de uitvaart bij ons bekend.
 5. Zoek de identiteitsdocumenten en eventueel het trouwboekje van de overledene op en leg deze bij de uitvaartpolis.
 6. Heeft de overledene en adresboekje? Stel dan alvast een lijst op met welke personen u een rouwkaart wilt sturen met de uitnodiging voor de crematie.
 7. Zoek kleding uit die de overledene na de laatste verzorging kan dragen.

Download de checklist

De dag van de crematie

Op de dag van de crematie wordt de kist met het lichaam naar het crematorium gebracht. Tijdens de plechtigheid leidt de uitvaartverzorger de dienst. Aanwezigen kunnen vooraf of achteraf langs de kist lopen om afscheid te nemen. Omdat u vooraf heeft afgesproken hoe de plechtigheid verloopt, bijvoorbeeld met een eigen ritueel, toespraken of een gedicht, afgewisseld door muziek, gaat het afscheid zoals u dat wenst. Na de plechtigheid wordt het lichaam meestal direct gecremeerd. Als nabestaande ontvangt u enkele weken later bericht dat u de as kunt ophalen. U mag ook beslissen of u de as meeneemt, uitstrooit, of bewaart in de vorm van een as-juweel of in een urn. Zo houdt u de dierbare herinnering in stand.

Meride ontzorgt u niet alleen bij het regelen van een crematie. We zijn ook graag een inspiratiebron. Weet u al wat u wilt met de catering? Op dit gebied is tegenwoordig veel mogelijk. U kunt in het uitvaartcentrum een complete lunch laten verzorgen, maar u kunt ook kiezen voor een borrel na afloop van de crematie op een andere locatie.

Onze Kennisbank biedt u meer inspiratie op het gebied van de Catering. U kunt de afscheidsplechtigheid voorafgaand aan de crematie een extra persoonlijk karakter geven door een ritueel uit te voeren als eerbetoon. Bijvoorbeeld door kaarsen aan te steken, de aanwezigen te vragen om samen een symbolische buiging te maken voor een overleden judoleraar of door andere persoonlijke rituelen te doen. Bij een crematie maakt u ook een keuze voor de asbestemming. Wilt u de as uitstrooien? Wilt u een beetje as bij u dragen in een assieraad? Of wilt u de as bewaren in een urn, tot u uw definitieve keus heeft gemaakt? Lees hier meer over Asbestemmingen.

Confidental Infomation