Overlijden melden?

085 - 4018123 (Dag en nacht)

Kostenopgave aanvragen

Ik wil weten wat een uitvaart met onze wensen precies kost.

Kennismakingsgesprek aanvragen

Door middel van een vrijblijvend gesprek bij u thuis kunt u kijken of het klikt.

Over Meride uitvaartverzorging

Wij verzorgen uitvaarten op maat voor ieder budget. Uw wensen staan centraal. Wij leggen alle mogelijkheden uit en dragen vanuit ervaring ideeën aan. Zo kunt u de juiste beslissing nemen. Meride is onafhankelijk, u kunt met uitvaartpolissen van iedere verzekeraar bij ons terecht. Wij bieden u 100% keuzevrijheid. Over het algemeen is een polis bij ons meer waard dan bij uw verzekeraar omdat onze prijzen lager zijn. Het geld dat u overhoudt van de poliswaarde krijgt u op uw rekening gestort. Uiteraard bent u ook welkom als er geen uitvaartpolis is.

9,2

273 beoordelingen

98% beveelt Meride uitvaart aan

U bent met of zonder uitvaartpolis welkom

Uw uitvaartpolis komt bij Meride vaak beter tot zijn recht. Waarom?

Ons team staat Dag en Nacht voor u klaar

Wij adviseren u graag over de mogelijkheden.

Kennismakingsgesprek bij u thuis

Tijdens een vrijblijvend gesprek kijken of het met de uitvaartverzorger klikt.

98% van onze klanten beveelt Meride Uitvaartverzorging aan

Uitvaartverzorger met passie

“De uitvaartverzorger verstond zijn vak erg goed. Hij heeft de gehele uitvaart van mijn lieve man bijzonder goed in banen geleid. Hij heeft zich erg goed verdiept in onze situatie thuis. Een betere hadden we niet kunnen treffen. Chapeau!”

Caroline Wevers

Altijd 1 contactpersoon

“2 verschillende uitvaarten meegemaakt met hulp van Meride, vriendelijk geholpen, op ons gemak gesteld, goed begeleid. Zelfs met griep, toch de dienst begeleid omdat anders een onbekende voor ons het zou moeten doen! “

Ingrid Verheyen

We doen het samen

“Wij hebben bijzonder prettig samen gewerkt met de uitvaartverzorger. Ik zou vertellen dat ons veel werk uit handen is genomen, dat er goede adviezen werden gegeven en dat alles prima naar wens is verlopen.”

Ellie van Bergen

Direct in contact

Bel dag en nacht bij overlijden:

Kennismakingsgesprek

Vraag hier een kennismakingsgesprek aan. Wij brengen graag advies bij u thuis.

Offerte aanvragen

Vraag eenvoudig een offerte aan. Persoonlijk en op maat.

Elke uitvaartverzekering is welkom

Bij Meride kunt u altijd terecht voor een crematie, ongeacht waar u bent verzekerd of wat voor uitvaartpolis u heeft. Wijzelf of uw huidige verzekeraar kan u vertellen welk bedrag hiervoor beschikbaar is. Als u de crematie laat verzorgen door Meride, dan houdt onze uitvaartverzorger het budget van de uitvaartpolis in de gaten, zodat u na de crematie niet voor een verrassing staat.

Meride in uw regio

Onze uitvaartverzorgers wonen en werken in elke regio. Ook bij u. Zij kennen de mogelijkheden en zijn altijd snel bij u.

Ondersteuning door Meride bij een crematie

Elke crematie is een persoonlijk afscheid. Daarom bieden onze uitvaartverzorgers u alle vrijheid en steun om uw wensen te realiseren. Onze mensen bieden een luisterend en maken het u zo gemakkelijk mogelijk. Onze uitvaartverzorgers zijn dienstbaar, doortastend en daadkrachtig. Zij beschikken over een vakdiploma en hebben een ruime ervaring in het verzorgen van een begrafenis en crematie. Bovendien heeft onze uitvaartbegeleider een sterk netwerk in de regio. Zo kent hij alle mogelijkheden in de buurt om de crematie van uw dierbare bijzonder te maken. Bij Meride bent u altijd zeker van integere en betrouwbare zorg rond de crematie van uw dierbare.

Meride, voor een eigentijds en persoonlijk afscheid bij elke crematie

Hoe u uw crematie ook geregeld wilt hebben, bij Meride zijn uw wensen het meest belangrijk. Wij vinden het belangrijk dat u op een persoonlijke manier afscheid kunt nemen van uw dierbare. Daarom zijn wij dienstbaar, betrokken en hebben wij een breed inlevingsvermogen. Zo begrijpen we het heel goed als u bepaalde dingen rond de crematie zelf wilt doen, zoals het verzorgen en aankleden van de overledene. Heeft u bijzondere wensen voor de afscheidplechtigheid? Wilt u een eigentijdse eco-uitvaart? Wilt u de as van uw dierbare thuis bewaren in een mooie sierurn? Vertel het aan onze uitvaartbegeleider. Hij denkt met u mee over een mooi en waardig afscheid en kan u wijzen op de diverse mogelijkheden voor de asbestemming.

Bij Meride houdt u altijd de regie zelf in handen wanneer u de crematie van uw dierbare regelt. Heeft u liever dat onze uitvaartverzorger het regelen van de crematie geheel van u overneemt of wilt u alleen ondersteuning en advies bij bepaalde zaken? Bij Meride bent u verzekerd van een passende en integere zorg op maat in de tijd voorafgaand aan de crematie. U kunt ons dag en nacht bereiken via 085 – 40 18 123 .

Leg uw wensen voor uw crematie vast bij Meride

Keuzes maken voor het afscheid gaat verder dan alleen beslissen of de overledene wordt begraven of gecremeerd. Veel mensen weten al duidelijk wat zij met hun afscheid willen en hebben hun wensen al besproken met hun familie en vrienden. Door uw wensen rond uw eigen crematie te laten vastleggen, neemt u uw nabestaanden de zorg voor persoonlijke keuzes rond de crematie uit handen. Meride biedt de mogelijkheid om uw wensen rond uw crematie te laten vastleggen. Dat gebeurt tijdens een persoonlijk gesprek bij u thuis. Hierin komen vragen aan bod, zoals: Waar wilt u dat de laatste verzorging plaatsvindt, thuis of elders? Waar wilt u de crematie laten plaatsvinden? Waar moeten rouwkaarten aan voldoen? Welke mogelijkheden zijn er voor de asbestemming? In welke sfeer wilt u de crematie laten plaatsvinden? Heeft u de keuze voor een crematie al gemaakt en wilt u uw uitvaartwensen bij Meride laten vastleggen? Bel ons dan voor een afspraak. Dat kan via 085 – 40 18 123 of per e-mail naar klantenservice@meride.nl.

crematie

Hoeveel kost een crematie?

Elke uitvaart brengt kosten met zich mee, daarvan zijn we ons bij Meride zeer bewust. Een crematie kost in het algemeen minder dan een begrafenis, maar afhankelijk van uw wensen kunnen er wel extra kostenbijkomen. De kosten zijn bijvoorbeeld hoger als u veel gasten verwacht of extra tijd in de aula wilt, terwijl deze kosten lager uitvallen bij een crematie in besloten kring. Ook hangen de kosten samen met de locatie waarop u na de crematie samen wilt afsluiten; dat kan in het uitvaartcentrum zelf, maar naar wens kunt u ook napraten in een café, bij een voetbalclub of bij iemand thuis. Bij Meride werken we met vaste dienstverleningstarieven tegen vaste prijzen. Daarbij heeft u de keuze tussen de dienstverlening ‘Basis’, ‘Regulier’ en ‘Uitgebreid’. Elke crematie kunt u naar wens aanpassen, zodat de crematie altijd op maat wordt verzorgd.

Meride: altijd bereikbaar

Wilt u een overlijden doorgeven of heeft u vragen over onze zorg rond een begrafenis of crematie in uw woonplaats? Heeft u andere vragen? U kunt ons altijd bellen, ook ’s avonds en op zaterdag en zondag. Onze medewerkers zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar op telefoonnummer 085 – 40 18 123 . Bel ons gerust. Onze medewerkers zijn u graag van dienst.

Wat te doen bij een overlijden?

In de aanloop naar de crematie komt er veel op u af. Er moeten allerlei praktische zaken worden geregeld, zoals een overlijdensverklaring van de huisarts en de aangifte bij de gemeente. Onze uitvaartverzorger ontzorgt u door u met dit soort praktische zaken te helpen en door u te helpen met het voorbereiden van de crematie. Daarom is het zaak om na het overlijden direct contact op te nemen met Meride, via 085 – 40 18 123 . Onze uitvaartbegeleider komt dan zo snel mogelijk bij u thuis. Onze checklist geeft u handvatten voor zaken die u zelf al kunt oppakken.

Onderstaande checklist hebben we ook als handige PDF voor u beschikbaar. Download hem via de button, print hem uit en vink alles af zodat u niets hoeft te vergeten.

Checklist bij overlijden

  1. Vindt het overlijden thuis plaats? Bel dan als eerste de huisarts of de waarnemend huisarts. Bij een overlijden in het ziekenhuis of zorgcentrum licht het verplegend personeel deze in.

Gebeurt het overlijden tijdens een verblijf in het buitenland? Dan moet u contact opnemen met de alarmcentrale van uw reisverzekering. Als het overlijden gebeurt tijdens een ongeval, moet u de verzekeringsmaatschappij bellen.

  1. Bel vervolgens met Meride via telefoonnummer 085 – 40 18 123 . Als u in het buitenland verblijft, dan belt u 0031-(0)85-4018123.
  2. Weet u of de overledene een uitvaartverzekering heeft? Leg de polis dan klaar. U vindt deze documenten in de persoonlijke administratie.
  3. Mogelijk heeft de overledene zijn of haar wensen voor de begrafenis of crematie in een wilsbeschikking of testament vastgelegd. Als de overledene al een gesprek met een van onze medewerkers heeft gehad, dan zijn wensen rondom de uitvaart bij ons bekend.
  4. Zoek de identiteitsdocumenten en eventueel het trouwboekje van de overledene op en leg deze bij de uitvaartpolis.
  5. Heeft de overledene en adresboekje? Stel dan alvast een lijst op met welke personen u een rouwkaart wilt sturen met de uitnodiging voor de crematie.
  6. Zoek kleding uit die de overledene na de laatste verzorging kan dragen.

De dag van de crematie

Op de dag van de crematie wordt de kist met het lichaam naar het crematorium gebracht. Tijdens de plechtigheid leidt de uitvaartverzorger de dienst. Aanwezigen kunnen vooraf of achteraf langs de kist lopen om afscheid te nemen. Omdat u vooraf heeft afgesproken hoe de plechtigheid verloopt, bijvoorbeeld met een eigen ritueel, toespraken of een gedicht, afgewisseld door muziek, gaat het afscheid zoals u dat wenst. Na de plechtigheid wordt het lichaam meestal direct gecremeerd. Als nabestaande ontvangt u enkele weken later bericht dat u de as kunt ophalen. U mag ook beslissen of u de as meeneemt, uitstrooit, of bewaart in de vorm van een as-juweel of in een urn. Zo houdt u de dierbare herinnering in stand.

Meride ontzorgt u niet alleen bij het regelen van een crematie. We zijn ook graag een inspiratiebron. Weet u al wat u wilt met de catering? Op dit gebied is tegenwoordig veel mogelijk. U kunt in het uitvaartcentrum een complete lunch laten verzorgen, maar u kunt ook kiezen voor een borrel na afloop van de crematie op een andere locatie. Onze Kennisbank biedt u meer inspiratie op het gebied van de Catering. U kunt de afscheidsplechtigheid voorafgaand aan de crematie een extra persoonlijk karakter geven door een ritueel uit te voeren als eerbetoon. Bijvoorbeeld door kaarsen aan te steken, de aanwezigen te vragen om samen een symbolische buiging te maken voor een overleden judoleraar of door andere persoonlijke rituelen te doen. Bij een crematie maakt u ook een keuze voor de asbestemming. Wilt u de as uitstrooien? Wilt u een beetje as bij u dragen in een assieraad? Of wilt u de as bewaren in een urn, tot u uw definitieve keus heeft gemaakt? Lees hier meer over Asbestemmingen.

Bel mij terug

Heeft u het erg druk of wilt u graag terug gebeld worden buiten uw werktijden om?
Vraag aan

Waarom Meride?

Wij komen bij u langs om alvast kennis te makenLees hier alles over de persoonlijke werkwijze van Meride Uitvaartverzorging.
Lees meer

Wat te doen bij een overlijden

Elke polis is welkom bij begrafenisonderneming MerideAlle stappen op een rijtje waar u rekening mee kunt houden en hoe te handelen.
Lees meer

De 7 zekerheden van Meride
bij een crematie

Meride verzorgt elke uitvaart aan de hand van onze 7 garanties. Zo bent u altijd verzekerd van een perfect geregelde uitvaart. Onze 7 garanties zijn:

1. Uitstekend geregelde crematie

Onze uitvaartbegeleider voert de crematie geheel volgens uw eigen wensen uit. U bepaalt zelf wat u zelf doet en wat Meride van u overneemt.

2. Eén contactpersoon voor de crematie

Bij Meride verzorgt één vaste uitvaartbegeleider de hele crematie van a tot z voor u. Hij is als aanspreekpunt van Meride exclusief voor u beschikbaar.

3. Duidelijke afspraken over de crematie

Uw persoonlijke uitvaartverzorger legt alle afspraken rond de crematie vast. Hiervan krijgt u altijd een schriftelijke bevestiging. Wilt u nog iets wijzigen? Ook dan ontvangt u een schriftelijke bevestiging.

4. Duidelijke begroting voor de crematie

Als alle afspraken rond de crematie zijn vastgelegd, ontvangt u een offertewaarin alle kosten overzichtelijk op een rijtje staan. Als u hiermee akkoord gaat, regelen wij de crematie direct voor u.

5. Ervaren uitvaartbegeleiders

Bij Meride is de voorbereiding van de crematie in vertrouwde handen. Onze ervaren uitvaartbegeleiders hebben een vakopleiding en hebben ruime ervaring met het regelen van een begrafenis of crematie. Bovendien zijn zij thuis in uw regio.

6. Correcte klachtafhandeling

Al onze medewerkers werken aan de hand van onze Kwaliteitsverklaring. Dit zijn richtlijnen die onze werkwijze beschrijven, maar ook hoe wij klachten afhandelen. Als u een klacht heeft en u komt hier zelf niet uit, dan wordt uw klacht door een onafhankelijke derde overgenomen.

7. Evaluatie en toetsing dienstverlening

Bij Meride werken we continu aan de kwaliteit van onze dienstverlening. Elke crematie met u als klant willen wij graag met u evalueren. Vaak zien klanten dit als een mogelijkheid om een extra compliment te geven. Komen er aandachtspunten naar voren? Dan nemen we deze mee als verbeterpunt voor de toekomstige dienstverlening.

Uw uitvaartpolis en onze dienstverlening

Wij zijn bij elk crematorium welkom

Bij Meride richten we ons uitsluitend op alles rondom de organisatie van de begrafenis of crematie van uw dierbare. Uitvaartverzekeringen aanbieden komt niet bij ons voor. U kunt echter wel met elke polis van elke uitvaartverzekering bij ons terecht. Zo kunt u zich samen met onze uitvaartverzorger in alle rust richten op het voorbereiden van de crematie en een waardig afscheid. Uw uitvaartverzorger let goed op het budget, zodat u achteraf niet wordt verrast met een hogere factuur.

Naturaverzekering en de crematie

Bij een naturaverzekering ontvangt u bepaalde diensten volgens de voorwaarden van deze verzekering. Maar dat is overigens niet altijd verplicht. Heeft de overledene een naturaverzekering of twijfelt u hierover? Neem dan contact op met Meride voor een polischeck. Aan de hand daarvan kunt u samen met uw uitvaartverzorger bekijken welke mogelijkheden er zijn voor een mooi afscheid voorafgaand aan de crematie van uw dierbare.

Wilt u meer informatie over cremeren? Neem gerust contact met ons op

Wilt graag antwoord op al uw vragen over uitvaartzorg of over het regelen van een crematie? Of wilt u de wensen voor uw eigen begrafenis of crematie alvast laten vastleggen op papier? Is er sprake van een overlijden en wilt u deze bij ons melden? Dagelijks zijn wij bereikbaar, ook buiten kantooruren. U kunt ons 24 uur per dag, 7 dagen per week bellen op telefoonnummer 085 – 40 18 123 . Onze medewerkers staan u graag te woord bij al uw vragen.