Het verhaal van Jasper

Lees het ingrijpend verhaal van Jasper. Direct nadat hij hoorde dat zijn vrouw ongeneeslijk ziek was besloot hij om volledig te stoppen met werken.

Verhaal lezen

Jasper over Meride

Toen ik hoorde dat mijn vrouw ziek was, ben ik onmiddellijk gestopt met werken. Ik wilde elke seconde bij haar zijn, met hem delen en geen moment meer van ons leven samen verspillen. Gelukkig konden we ons dat veroorloven. Onze jongens waren net het huis uit en ik vond het belangrijk dat hun leven gewoon door zou gaan. Dat ging beter als ik er honderd procent voor hun moeder zou zijn.

“… Zij wilde thuis opgebaard worden, in de achterkamer met het uitzicht op de weilanden en de grazende koeien.”

Na de eerste serie behandelingen ging het maandenlang goed maar we wisten al dat het terug zou komen. Mijn vrouw heeft direct nadat zij de diagnose kreeg een uitvaartondernemer laten komen om alles door te spreken. ‘Dan weet je wat ik wil en hoef jij je er verder niet mee bezig te houden’, zei zij toen. Toen Harold bij ons kwam, is alles vastgelegd. Mijn vrouw wist zelf al precies hoe zij haar uitvaart wilde maar Harold opperde het idee van een natuurbegraafplaats. Samen met de jongens hebben we daar op een mooie voorjaarsdag een grafplek uitgezocht.

Uiteindelijk is mijn vrouw nog drie jaar bij ons geweest. Toen zij was overleden, voelde ik me opgelucht dat ik niet meer hoefde te bedenken hoe zij het gewild zou hebben. Samen met Harold heb ik mijn vrouw verzorgd. Zij wilde thuis opgebaard worden, in de achterkamer met het uitzicht op de weilanden en de grazende koeien. Tijdens de dienst in het kapelletje bij de begraafplaats hebben onze jongens prachtig gesproken. Ik voel me dankbaar voor de tijd die ons samen gegund was, voor alles wat ik die drie jaar nog met haar heb kunnen delen. Geen grote dingen of verre reizen maar gewoon samen zijn.

Wilt u net als Jasper de uitvaart al ruim van te voren plannen?

Geen probleem! Regel een vrijblijvende kennismaking bij u thuis of vraag een offerte aan.

Confidental Infomation