Het verhaal van Anna

Soms is de realiteit van een uitvaart absurder dan men zich kan voorstellen. Lees hieronder het verhaal van Anna en haar kinderen die moesten ''vechten'' voor een laatste afscheid.

Verhaal lezen

Anna over Meride

Mijn ex-man en ik zijn uit elkaar gegaan toen de kinderen twee en vier waren. Een half jaar later was hij opnieuw getrouwd. Zijn nieuwe vrouw had twee kinderen uit haar eerste huwelijk. Vanaf het begin was het duidelijk dat onze kinderen niet meer welkom waren bij hun vader. Ik heb hier veel verdriet van gehad, vond het onbegrijpelijk maar ik heb altijd mijn best gedaan om met respect over hem te praten.

Vijf jaar na onze scheiding is mijn ex-man overleden. Zijn nieuwe vrouw heeft mij per e-mail laten weten dat ik niet bij de uitvaart aanwezig mocht zijn. De kinderen mochten eventueel wel op de begrafenis komen maar zonder mij en onder voorwaarde dat ze als laatste de aula zouden betreden. Ik vond de gedachte dat mijn kinderen moederziel alleen bij de begrafenis van hun vader zouden zijn onverdraaglijk.

De begrafenisondernemer van Meride heeft uiteindelijk voor een oplossing gezorgd. Mijn aanwezigheid bij de dienst en begrafenis zelf bleef onbespreekbaar, maar we mochten voor de plechtigheid afscheid van mijn ex-man nemen in het rouwcentrum. De uitvaartverzorger was hier als neutrale partij bij aanwezig.

De kinderen hadden tekeningen en gedichtjes gemaakt en kaarsjes meegenomen om naast de kist te zetten. Het was ondanks alles mooi en waardevol. Niet alleen voor mijn kinderen, maar ook voor mij. Hoewel we geen contact meer hadden, vond ik het zelf toch prettig om rustig afscheid te kunnen nemen van mijn jeugdliefde en de vader van mijn kinderen.

Zoekt u net als Anna een oplossing voor een bijzondere familiesituatie?

Onze uitvaartverzorgers hebben tact en zijn oplossingsgericht. Aarzel niet een vrijblijvende kennismaking aan te vragen.

Confidental Infomation