Euthanasie is nog niet het einde

Iemand binnen uw familie heeft gekozen voor euthanasie. Het bewust laten beëindigen van zijn of haar leven. Euthanasie als definitief einde. Echter voor de nabestaanden is euthanasie niet het einde, zij moeten door. Er moet immers na de euthanasie nog een uitvaart geregeld worden. Alle kennis en kunde van Meride staat u daarbij ter beschikking. Wij zorgen voor een soepele overgang, van euthanasie naar een waardig en respectvol afscheid.

Voorbereiding bij euthanasie

Voorbespreking uitvaartwensen bij euthanasie

Het is mogelijk dat de betrokkene de uitvaart zelf wil regelen. In dat geval kunt u voor de euthanasie om een vrijblijvende voorbespreking vragen. Met een van onze uitvaartverzorgers wordt een afspraak gemaakt op een locatie die u schikt. Stap voor stap neemt de uitvaartverzorger de uitvaart met betrokkene door.

Als betrokkene een dergelijk gesprek zelf niet wil of niet aan kan, dan kan de voorbespreking ook met de nabestaanden plaats vinden, eventueel op een ander adres. Alle keuzes worden besproken en indien gewenst ook genoteerd, bijvoorbeeld de rouwkaart, de plaats van opbaring, de uitvaartlocatie, en de condoleance. Maar ook wat er exact dient te gebeuren direct nadat de euthanasie heeft plaatsgevonden.

De uitvaartverzorger zal een checklist voor u achterlaten waarop vermeld staat welke zaken u al voor de euthanasie kunt regelen. Bijvoorbeeld de tekst van de rouwkaart of het samenstellen van een adressenlijst.

Meerwaarde voorbespreking bij euthanasie

De grote meerwaarde van een voorbespreking bij euthanasie is vooral de rust die deze creëert. Immers, de belangrijkste vragen zijn gesteld, de belangrijkste wensen zijn kenbaar gemaakt. Het organisatorische gedeelte is duidelijk en kunt u geheel uit handen geven. Uiteraard is er tot het laatste ogenblik ruimte voor aanpassing of wijziging.

Bespreking nu aanvragen

Hieronder kunt u de vrijblijvende voorbespreking online aanvragen. Belt u liever even? Geen enkel probleem. We zijn bereikbaar op 085 - 401 81 23 (24/7).

    Kennismakingsgesprek aanvragen    Tussen 09:00 en 21:00 uur ontvangt u direct een reactie van ons.
    Is het nu na 21:00 uur dan hoort u morgenochtend van ons.
    Ervaring helpt u verder.

    Confidental Infomation