Voor, tijdens en na

De dagen voor en na overlijden van een dierbare zijn doorgaans vrij hectisch. Er komt van alles op U af. Niet alleen wilt U weten wat U te wachten staat, maar ook wanneer. Om U wat meer houvast te geven hebben we hieronder voor twee typische situaties een tijdslijn weergegeven. We schetsen hier we het scenario van een familie die al voor het overlijden contact met ons opneemt.

Situatieschets

Onderstaand schetsen we de situatie van een familie die reeds voor het overlijden van een dierbare is begonnen de met de planning van de uitvaart. In het overzicht geven we een indicatie aanduiding van wanneer een ‘actie’ plaatsvindt relatief de datum van overlijden.

1. Oriënteren op internet

(-90 dagen)
Orientatie op internet naar uitvaartzorg dienstverleners. De familie vult op de website van Meride het formulier voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek in.

2. Telefonisch contact om afspraak in te plannen

(-90 dagen)
Een uitvaartverzorger in de buurt neemt contact op om op een geschikt tijdstip langs te komen bij de familie voor het kennismakingsgesprek.

3. Bespreking met uitvaartverzorger

(-87 dagen)
De uitvaartverzorger luistert naar de wensen van de familie en draagt waar mogelijk alternatieven aan en komt tot een eerste kostenbegroting.

Bespreking uitvaart

Vrijblijvend kennismakingsgesprek met uitvaartverzorger.

4. Familie krijgt offerte toegestuurd

(-84 dagen)
Na telefonisch contact worden nog een paar kleine details ingevuld. Nu kan de uitvaartverzorger een definitieve offerte opstellen.

5. Familie belt Meride om overlijden te melden

(0 dagen)
We beschrijven hier de situatie dat een dierbare thuis overlijdt. De familie neemt eerst contact op met een arts die een overlijdensverklaring zal achterlaten. Daarna neemt de familie contact met Meride op.

6. Uitvaartverzorger neemt contact met de familie

binnen 15 min
Om af te spreken wanneer hij/zij langskomt voor de laatste verzorging.

7. Uitvaartverzorger bezoekt familie

(bijv. + 2 uur)
De uitvaartverzorger zorgt (eventueel samen met de familie) de laatste verzorging en het aankleden van de overledene. Laten we aannemen dat de familie heeft gekozen voor een opbaring in het rouwcentrum. De overledene wordt dan na de laatste verzorging naar het uitvaartcentrum gebracht.

8. Uitvaartverzorger bezoekt familie thuis om de details van de uitvaart te plannen

(+1 dag)
De familie heeft gelukkig reeds eerder op hoofdlijnen de uitvaart samen met de uitvaartverzorger van Meride gepland heeft. Toch moeten er nog een aantal details besproken worden, zoals bijvoorbeeld de dag en het tijdstip waarop de uitvaart plaats zal vinden. Soms gebeurt het ook dat men toch nog een aantal wijzigingen in de oorspronkelijke opzet wil aanbrengen. Dat is verder geen probleem!

9. Uitvaartverzorger komt persoonlijk de rouwkaarten langs brengen

(+2 dagen)
Bij Meride snappen we dat families in deze tijden vaak behoefte hebben aan een luisterend oor. Daarom komen onze uitvaartverzorgers zo vaak langs als nodig is. Dit is tevens dan een goed moment om nog een paar kleine details m.b.t. de uitvaart door te nemen.

10. Uitvaartverzorger begeleidt de familie op de dag van uitvaart

(+6 dagen)
De uitvaartverzorger begeleidt de familie tijdens de gehele afscheidsceremonie. Vanaf het moment het ophalen van de dierbare bij het rouwcentrum , tijdens de gehele ceremonie in de aula van het crematorium en/of begraafplaats tot en met de condoleances daarna.

11. Laatste bezoek uitvaartverzorger

(+13 dagen)
De uitvaartverzorger komt (indien gewenst) langs voor een laatste bezoek om te informeren hoe het met de familie gaat.Dit is tevens voor de uitvaartverzorger een moment om te informeren naar de kwaliteit van de dienstverlening die de klant heeft ervaren. Indien gewenst wordt ook de factuur nog doorgenomen, bijvoorbeeld wanneer er afwijkingen zijn doordat de grootte van het gezelschap bij de ceremonie boven begroting was.

Bovenstaande is een voorbeeld van een tijdslijn. Geen uitvaart is hetzelfde. Gebruik bovenstaande opsomming derhalve slecht als een indicatie. Heeft u bijvoorbeeld al op korte termijn (bijvoorbeeld een week) te maken met een overlijden. U kunt nog steeds een vrijblijvend kennismakingsgesprek aanvragen. Geen probleem. Meride maakt het mogelijk.

Duizelt het U inmiddels voor de ogen? Wellicht is onze gloednieuwe keuzehulp iets voor u?: Help me kiezen

Confidental Infomation