Onze uitvaartverzorger

bij u in de buurt
 • Home » Kosten uitvaart » Wat kost een begrafenis?

  Wat kost een begrafenis?

  U wilt vooraf weten waar u aan toe bent inzake de kosten voor een begrafenis. Meride begrijpt dat en geeft u graag volledige transparantie over de begrafeniskosten. Daarom tonen wij u één pakket met een vaste prijs en drie prijsvoorbeelden in verschillende prijsklassen. Elk prijsvoorbeeld kan uiteraard naar uw wensen aangepast worden. Wij zijn er ten dienste van u want uw wensen zijn bepalend. Vooraf weten waar u aan toe bent – dat is Meride.

  Begrafenispakket ‘Sober’  – € 2.195,- vaste prijs

  Met het Begrafenispakket Sober geven wij u een vaste prijs voor een zeer eenvoudige uitvaart met een ‘stille’ begrafenis. De uitvaart wordt volledig telefonisch met u afgestemd. U kunt Meride 24 uur per dag telefonisch bereiken.

  Bekijk dit pakket


  wat kost een begrafenis

  Prijsvoorbeeld begrafenis ‘Basis’ – € 3.995,-

  Dit prijsvoorbeeld geeft u een beeld van een eenvoudige uitvaart met afscheid nemen in besloten kring. U betaald ons dienstverleningstarief ‘Basis’. Uw persoonlijke uitvaartverzorger stemt de gehele uitvaart met u af en houdt rekening met al uw wensen.

  Bekijk dit prijsvoorbeeld

  Prijsvoorbeeld begrafenis ‘Regulier’ – € 4.995,-

  Dit prijsvoorbeeld geeft u een beeld van een uitvaart met een afscheidsplechtigheid en condoleance. U betaald ons dienstverleningstarief ‘Regulier’. Uw persoonlijke uitvaartverzorger stemt de gehele uitvaart met u af en houdt rekening met al uw wensen.

  Bekijk dit prijsvoorbeeld

  Prijsvoorbeeld begrafenis ‘Uitgebreid’ – € 5.795,-

  Dit prijsvoorbeeld geeft u een beeld van een uitgebreide uitvaart met afscheidsplechtigheid, condoleance en/of kerkdienst en avondwake. U betaald ons dienstverleningstarief ‘Uitgebreid’. Uw persoonlijke uitvaartverzorger stemt de gehele uitvaart met u af en houdt rekening met al uw wensen.

  Bekijk dit prijsvoorbeeld

   

  Wat kost een begrafenis gemiddeld?

  Naast ons begrafenispakket “Sober” bieden wij nog een aantal begrafenispakketten. Bijvoorbeeld “Basis”. Het betreft een eenvoudige uitvaart met afscheid in besloten kring. Daarnaast kunt u ook kiezen uit een “Regulier” en “Uitgebreid” begrafenispakket. Uw persoonlijke uitvaartverzorger stemt de gehele uitvaart met u af en houdt altijd rekening met uw wensen. Kosten waar u bij een begrafenis rekening mee dient te houden:

  • De kosten van een begrafenis zijn afhankelijk van uw persoonlijke wensen. Begrafeniskosten liggen vaak hoger dan crematiekosten. De kosten van een begrafenis bestaan namelijk voor een groot deel uit grafkosten en deze verschillen sterk per gemeente.
  • Basiskosten. Hieronder vallen: laatste verzorging, uitvaartverzorger, openbaren, rouwvervoer.
  • Plechtigheid. Rouwboeket, rouwkaarten, uitvaartdienst en catering.
  • Persoonlijke voorkeur. Gaat u voor een eenvoudige of luxe kist, volgauto’s, uitgebreide catering.
  • Grafkosten, verschillen per gemeente.
  • Grafmonument. Vaak wordt er gekozen om op het graf een grafsteen te plaatsen. Gemiddeld bedragen de kosten hiervoor €2.200.

  Exclusieve kenmerken van Meride:

  • Meride is een eigentijds bedrijf. Met toegewijde vakmensen zorgen wij tot in de details voor alle aspecten van de uitvaart.
  • Bij ons draait alles om inzet, ervaring, zorg, betrokkenheid, vakmanschap en bovenal de kunst om u zowel adequaat als met gevoel bij te staan.
  • De uitvaartverzorger is volledig open over de te maken begrafeniskosten om ervoor te zorgen dat  u weloverwogen keuzes kunt maken.
  • De uitvaartkosten worden weergegeven op één factuur, zodat er geen sprake zal zijn van ‘verrassingen’  achteraf.
  • De kosten van een uitvaart zijn afhankelijk van uw wensen en de vorm van de uitvaartplechtigheid.
  • Bij Meride is een nette, eenvoudige uitvaart al mogelijk voor € 3.995,-. Er zijn ook uitvaarten die een veelvoud daarvan kosten.

  Soort graf

  Bij een begrafenis heeft u de keuze uit verschillende soorten graven, namelijk een algemeen graf, huurgraf of koopgraf. In Nederland spreken we ook wel van algemene graven en particulieren graven. De laatst genoemde worden ook wel eigen graven, koopgraven of familiegraven genoemd.

  Algemeen graf

  In veel gevallen worden in een algemeen graf twee of drie personen begraven. Deze mensen zijn geen bekenden van elkaar, maar toevallig kort na elkaar overleden. Aan de bovenkant is het graf te herkennen aan de verschillende stenen die dicht bij elkaar geplaatst zijn. Op volgorde van “binnenkomst” worden de overledenen begraven. Het is niet mogelijk zelf een plek uit te zoeken. Na tien jaar kan een graf in principe geruimd worden. Minimaal zes en maximaal twaalf maanden voordat de termijn verstrijkt dient de houder van de begraafplaats een schriftelijke melding te versturen aan de belanghebbende. Vaak is het zo dat algemene graven pas geruimd worden bij ruimtegebrek.

  Particulier graf

  U kunt er ook voor kiezen een particulier graf te huren. De wettelijke term hiervoor luidt: “een uitsluitend recht op een graf”. Dit betekent overigens niet dat de rechthebbende eigenaar van het graf of de grond is. De term particulier graf werd in 2010 geïntroduceerd om onderscheid tussen het algemene graf te maken. Wel kan de rechthebbende beslissen welke overledene er in het graf komt. De gemeente kan een graf uitgeven indien daar een aanvraag voor gedaan wordt. Een begraafplaats kan een particulier graf voor 10, 20 of 30 jaar uitgeven. Vaak is een verlenging van 10 jaar mogelijk. Er zijn begraafplaatsen die de mogelijkheid bieden om met 5, 10, 15 of 20 jaar te verlengen. De ene begraafplaats geeft deze graven op rij uit en bij andere kunt u zelf een graf uitzoeken. U onderhoudt het graf zelf of laat dit door iemand doen.

  Eeuwigdurend recht

  Graven die voor onbepaalde tijd worden uitgegeven komen vrijwel niet meer voor. Alleen op bijzondere of particulieren begraafplaatsen is dit nog mogelijk. Wanneer de begraafplaats vol is verklaard behoudt men het graf. Meride kent de begrafenismogelijkheden bij u in de buurt. Contacteer ons gerust om te vragen wat de opties en grafkosten bij u in de buurt zijn.

  Begrafenis van gemeentewege

  Volgens artikel 21 va de Wet op de lijkbezorging staat dat gemeenten de plicht hebben om de uitvaart te verzorgen wanneer iemand binnen de gemeentegrenzen komt te overlijden waarvan geen nabestaanden bekend zijn of indien de nabestaanden niet in staat zijn de uitvaart te betalen. De opdrachtgever voor de uitvaart wordt dan de gemeente. Hoe de uitvaart eruit komt te zien wordt dan ook geheel door de gemeente bepaald.

  Identificatie

  Het stoffelijke overschot van de overledene moet geïdentificeerd worden,
  dit is helaas echter niet altijd mogelijk. Er dient bekend te zijn wie er begraven wordt. Het kan altijd voorkomen dat nabestaanden later opduiken. Een gemeente zal er alles aan doen om voor de uitvaart de familie van de overledene op te zoeken. Het kan voorkomen dat de familie in dat geval zelf de uitvaart wenst te verzorgen.

  Gedenksteen of monument?

  Een ander belangrijk aspect bij een begrafenis is of u kiest voor een gedenksteen of monument. Het laatst genoemde geeft vorm aan de laatste plek van de persoon die overleden is. U kunt er ook over nadenken om een monument op de begraafplaats te plaatsen. Iedere begraafplaats heeft zijn eigen regels hiervoor.

  Kosten kist

  De kosten van een kist zijn ook onderdeel van de uitvaartkosten. U heeft de keuze uit vele soorten kisten. Er wordt bij een uitvaart vandaag de dag steeds vaker gekozen voor een milieuvriendelijke eco kist. Meride voert hierin een fraai assortiment. U kunt ook kiezen voor een wade. De overledene wordt in een soort doek gewikkeld en gedragen op een baarplank. Wilt u exact weten wat de totale begrafeniskosten zullen bedragen? Vraag dan een offerte aan of neem contact met ons op. Meride ondersteunt u in alle facetten die bij een goede uitvaart komen kijken.

  De totaalprijs van een uitvaart is altijd opgebouwd uit een dienstverleningstarief plus de kosten van producten en diensten die per uitvaart verschillen. Denk daarbij aan de uitvaartkist, rouwdrukwerk, crematie of begraafkosten etc.

  Voor een compleet overzicht van de begrafeniskosten voor een uitvaart naar uw wens vraagt u in slechts één minuut een offerte op maat op.

  Offerte aanvragen

  Neem gerust contact op met onze medewerkers via het telefoonnummer 085 – 40 18 123 (24/7) of stuur een email naar klantenservice@meride.nl.

  Dit prijsvoorbeeld geeft u een beeld van een eenvoudige uitvaart met afscheid nemen in besloten kring. U betaald ons dienstverleningstarief ‘Bas

  ...

  Het prijsvoorbeeld ‘Regulier’ geeft u een voorbeeld van een volledige uitvaart met mooie details. In dit voorbeeld is ons dienstverlening

  ...

  Het prijsvoorbeeld ‘Uitgebreid’ geeft u een voorbeeld van een uitgebreide uitvaart met veel details. In dit voorbeeld is ons uitgebreide

  ...

  Met het Begrafenispakket Sober geven wij u een vaste prijs voor een zeer eenvoudige begrafenis. De uitvaart wordt volledig telefonisch met u afgeste

  ...