Home » Wat kost een uitvaart?

Wat kost een uitvaart?

De uitvaartverzorgers van Meride staan altijd voor u klaar en helpen u bij het regelen van een uitvaart. Uw wensen staan bij ons altijd centraal. De kosten van een uitvaart verschillen omdat er rekening gehouden dient te worden met persoonlijke wensen. Om zoveel mogelijk duidelijkheid en inzicht te verkrijgen over de exacte kosten kunt u een offerte bij Meride aanvragen. Wij brengen vervolgens de kosten voor een uitvaart naar wens voor u in kaart.

wat kost een uitvaart

Wat kost een uitvaart gemiddeld?

Indien u kiest voor een begrafenis en een eigen familiegraf inclusief grafsteen moet u rekenen op een bedrag vanaf € 5.000-, of meer. Een crematie is vaak gemiddeld mogelijk voor € 3.995,-. Voor de kosten maakt het verschil of u kiest voor een begrafenis of crematie. Over het algemeen liggen de kosten van een begrafenis hoger dan die voor een crematie. Bij een begrafenis komen er ook kosten voor een grafsteen, grafonderhoud en grafrechten kijken. U kunt bij een crematie kiezen voor verstrooiing of een urn. Andere kosten waar u aan dient te denken zijn:

Type uitvaart

Zoals eerder benoemd kan er gekozen worden voor een crematie of begrafenis. Begrafenis kosten zijn hoger omdat dit meer kosten met zich meebrengt. Grafkosten verschillen per gemeente, vaak liggen de kosten tussen de € 800,- en € 7.000. Er zijn diverse typen uitvaarten. Zo heeft u de keuze uit een thuisopbaring of opbaring in een rouwcentrum.

Wat kost een begrafenis of crematie?

Meride begrijpt dat u vooraf wenst te weten welke kosten een begrafenis of crematie met zich meebrengen. Wij geven u daarom graag volledige transparantie over de kosten. Wij bieden verschillende pakketten voor elk budget. Voor een begrafenis- en crematiepakket “Sober” geldt een tarief van € 1.995,-. Het betreft een eenvoudige uitvaart. Elk pakket is naar wens aan te passen. Bekijk de betreffende pagina voor meer informatie.