Uitvaart voorbereiden

Vaak komt een overlijden niet onverwacht. Om u vooraf te begeleiden en bij te staan, heeft Meride de afdeling Voorzorg. Loopt u met vragen rond? Wilt u weten wat een begrafenis of crematie kost? Vraag u zich af wat er allemaal mogelijk is?
Misschien vindt u het prettig om uw zaken vast geregeld te hebben. Neem dan contact op met een medewerker van onze afdeling Voorzorg. U kunt dan uw vragen stellen of een afpraak maken voor een vrijblijvend gesprek met een uitvaartverzorger van Meride.

Direct in contact

Bel 24/7 bij vragen of  overlijden

Onze afdeling Voorzorg biedt:

  • Antwoorden op al uw vragen rondom een overlijden en de uitvaart. Bel 085-40 18 123 of stuur een e-mail naar klantenservice@meride.nl
  • Een kosteloos kennismakingsgesprek met de uitvaartvaartverzorger bij u thuis. In dit gesprek kunt u al uw vragen stellen en uw wensen kenbaar maken.
  • Een vrijblijvende en duidelijke offerte voor een uitvaart op basis van uw wensen. Vraag hier een offerte aan voor een begrafenis of crematie.
  • De praktische boeken van Meride over de afwikkeling van nalatenschappen. In deze boeken worden alle punten belicht waarmee nabestaanden te maken krijgen.
  • Het vastleggen van uw uitvaartwensen in ons digitale archief, zodat uw nabestaanden weten wat u wilt.
testament

Testament

In een testament of codicil kunt u uw laatste wil vastleggen. Een testament is alleen nodig als u wilt afwijken van de wettelijk vastgelegde regels voor erven. U kunt een testament laten opmaken bij de notaris.

wilsverklaring

Wilsverklaring

In een wilsverklaring zet u op papier welke medische behandelingen u wel of juist niet wilt aan het einde van uw leven. Bijvoorbeeld geen reanimatie bij een hartstilstand. Of dat u bij ondraaglijk lijden euthanasie wilt. U stelt deze verklaring op voor een situatie waarin u uw wensen niet meer kenbaar kunt maken. Het maakt niet uit of u uw wensen typt of met de hand opschrijft.