Home » Uitvaartzorg » Sudwest-Fryslan

Meride Uitvaartzorg Sudwest-Fryslan, voor uitvaartzorg naar uw wensen

Overlijden melden?

085-40 18 123      (dag en nacht)

Bij een overlijden breekt er een emotionele tijd in waarin u veel moet regelen. Dan is het wel zo prettig dat u kunt rekenen op een goede uitvaartzorg, voor u zelf en andere nabestaanden, maar ook voor de overledene. Meride Uitvaartzorg staat u in Sudwest-Fryslan graag bij in deze moeilijke tijd na een overlijden. We regelen praktische zaken en zijn een inspiratiebron bij het organiseren van het afscheid in Sudwest-Fryslan. Wat zijn uw wensen? Bij Meride staat een persoonlijke uitvaartzorg centraal. Bel daarom gerust naar 085-40 18 123 voor een persoonlijk gesprek met onze uitvaartverzorger in Sudwest-Fryslan.

Laat uw wensen vastleggen bij Meride Uitvaartzorg in Sudwest-Fryslan

Als u al weet wat u met uw begrafenis of crematie wilt, kunt u uw wensen laten vastleggen bij een medewerker van Meride Uitvaartzorg in Sudwest-Fryslan. Zo neemt u uw nabestaanden deze zorg uit handen en kunnen zij zich richten op het afscheid. U kunt uw wensen bespreken tijdens een persoonlijk gesprek met een medewerker van Meride Uitvaartzorg in Sudwest-Fryslan. Laat u liever sommige keuzes over aan de nabestaanden? Bijvoorbeeld de keuze voor de kist of de keuze voor sprekers tijdens het afscheid in Sudwest-Fryslan? Wilt u thuis worden opgebaard of in het rouwcentrum in Sudwest-Fryslan? Wilt u uw eigen favoriete muziek laten horen?

Bel met 085-40 18 123 om uw uitvaartwensen te laten vastleggen bij Meride Uitvaartzorg. U kunt ook een e-mail sturen aan klantenservice@meride.nl. Een kennismakingsgesprek met Meride Uitvaartzorg bij u thuis in Sudwest-Fryslan is altijd geheel kosteloos en vrijblijvend.

Maak kennis met enkele uitvaartverzorgers die de uitvaart in Sudwest-Fryslan verzorgen

Meride, voor eigentijdse uitvaartzorg in Sudwest-Fryslan

Tegenwoordig hebben veel mensen uitgesproken ideeën over wat zij met hun uitvaart willen. Dat respecteren we graag bij Meride Uitvaartzorg. Heeft u een voorkeur voor een bepaalde locatie in Sudwest-Fryslan voor het afscheid? Wilt u na de plechtigheid liever een borrel met hapjes in plaats van een standaard koffietafel? Meride Uitvaartzorg is eigentijds. Bij ons staan uw wensen voorop. Onze mensen denken met u mee over een persoonlijk afscheid in Sudwest-Fryslan. U bepaalt zelf wat u zelf wilt doen of wat wij van u overnemen. Bij Meride kunt u rekenen op een persoonlijke en integere uitvaartzorg in Sudwest-Fryslan.

Omdat de uitvaartverzorgers van Meride Uitvaartzorg thuis zijn in Sudwest-Fryslan, zijn ze bekend met alle mogelijkheden om het afscheid nog mooier en persoonlijker te maken. Daarover vertellen zij u graag meer tijdens een persoonlijk kennismakingsgesprek bij u thuis in Sudwest-Fryslan. Had de overledene zelf wensen? Heeft u samen met de overledene al ideeën besproken voor de uitvaart? Of heeft u liever dat de uitvaartverzorger van Meride Uitvaartzorg de organisatie van het afscheid overneemt? Uw wens staat centraal bij onze uitvaartverzorgers. Zo zijn u en uw naasten altijd verzekerd van de beste uitvaartzorg in Sudwest-Fryslan.

Uitvaart regelen

Voor het melden van een overlijden en informatie over uitvaartzorg kunt u ons 24 uur per dag, 7 dagen per week bereiken.

085-40 18 12324/7 gratis

Een offerte op maat

Wilt u precies weten hoeveel de uitvaart kost zoals u die voor ogen heeft? Vraag dan nu een offerte aan.

Kennis maken

Maak alvast kennis met de uitvaartverzorger, stel al uw vragen en ontvang een uitgewerkte offerte.

Meride Uitvaartzorg Sudwest-Fryslan en uw uitvaartpolis

Sudwest-FryslanAls onafhankelijk uitvaartondernemer verkopen we bij Meride geen uitvaartverzekeringen. Daardoor kunnen we ons samen met u volledig richten op een passende en persoonlijke uitvaartzorg in Sudwest-Fryslan. Iedereen kan bij Meride terecht voor uitvaartzorg, ongeacht wat voor uitvaartpolis u heeft. Het bedrag van de polis is doorgaans voldoende om de kosten van een eenvoudige begrafenis of crematie in Sudwest-Fryslan te dekken. Bovendien houdt uw contactpersoon van Meride Uitvaartzorg het budget in de gaten. Zo zorgen we ervoor dat u achteraf niet te maken krijgt met onaangename verrassingen.

Kosten van uitvaartzorg in Sudwest-Fryslan

Elke uitvaart brengt kosten met zich mee, daarvan zijn we ons zeer bewust bij Meride Uitvaartzorg. De hoogte van de kosten hangt af van uw persoonlijke wensen. Verwacht u extra sprekers en heeft u daarom meer tijd nodig in de aula? Wilt u de plechtigheid houden op een andere locatie in Sudwest-Fryslan? Wilt u dat de overledene in een rouwkoets naar zijn of haar laatste rustplaats wordt gebracht? Elke keuze heeft invloed op de kosten van de uitvaartzorg voor uw dierbare in Sudwest-Fryslan. Om het u gemakkelijker te maken, heeft Meride diverse basispakketten met een vaste uitvaartzorg tegen een vaste prijs. U kunt deze pakketten aanpassen naar uw eigen wensen. En hoewel de uitvaartverzekering meestal voldoende kostendekkend is, is het wel zo prettig om te weten of u extra speelruimte hebt. Uw contactpersoon van Meride Uitvaartzorg in Sudwest-Fryslan kan u hier alles over vertellen tijdens een persoonlijk gesprek. Bel naar 085-40 18 123 om een afspraak te maken. U kunt ook vrijblijvend een offerte aanvragen. Bij Meride bent u altijd zeker van uitvaartzorg op maat.

Meride Uitvaartzorg: 24/7 bereikbaar in Sudwest-Fryslan

De medewerkers van Meride Uitvaartzorg zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar in Sudwest-Fryslan. We zijn dus altijd bereikbaar voor als u een overlijden in Sudwest-Fryslan wilt doorgeven, voor als u vragen heeft over de uitvaartzorg voor uw naaste of als u een afspraak wilt maken voor een kennismakingsgesprek met onze uitvaartbegeleider in Sudwest-Fryslan. Bel gerust met Meride Uitvaartzorg via 085-40 18 123. Onze mensen in Sudwest-Fryslan staan u graag te woord.

Wat te doen bij een overlijden?

voor uitvaartzorg in Sudwest-Fryslan bent u bij Meride aan het juiste adresBij een overlijden breekt er een emotionele tijd aan waarin u in korte tijd veel moet regelen en keuzes moet maken over de uitvaartzorg voor de overledene. Onze uitvaartbegeleider in Sudwest-Fryslan helpt u met praktische zaken om de uitvaartzorg voor uw dierbare zo goed mogelijk te stroomlijnen. Zo regelt hij de aangifte bij de burgerlijke stand van de gemeente Sudwest-Fryslan, maar ook helpt hij u bij het verzorgen van de overledene en met eventueel vervoer naar het uitvaartcentrum in Sudwest-Fryslan. Bel daarom zo snel mogelijk na het overlijden met Meride Uitvaartzorg in Sudwest-Fryslan, zodat wij direct onze uitvaartbegeleider kunnen inschakelen. Voor de eerste stappen hebben we vast een handige checklist voor u opgesteld.

Onderstaande checklist hebben we ook als handige PDF voor u beschikbaar. Download hem via de button, print hem uit en vink alles af zodat u niets hoeft te vergeten.
Download checklist

Checklist bij overlijden in Sudwest-Fryslan

 1. Vindt het overlijden thuis in Sudwest-Fryslan plaats? Bel dan eerst de huisarts of waarnemend huisarts. Bij een overlijden in het ziekenhuis of zorgcentrum licht het personeel de arts in. Bij een overlijden tijdens een reis of vakantie moet de alarmcentrale van de reisverzekering worden gebeld. Bij een overlijden tijdens een ongeval belt u met de verzekeringsmaatschappij.
 2. Bel vervolgens met Meride Uitvaartzorg in Sudwest-Fryslan. U kunt ons 24 uur per dag bereiken via 085-40 18 123, ook op zon- en feestdagen.
 3. Zoek de uitvaartpolis van de overledene en leg deze klaar.
 4. Als er een testament of wilsbeschikking is, staan hier mogelijk wensen van de overledene in over de uitvaartzorg. Het kan ook zijn dat zijn wensen al bekend zijn bij Meride Uitvaartzorg. In dat geval neemt onze uitvaartbegeleider in Sudwest-Fryslan deze mee.
 5. Zoek de ID-kaart of het paspoort en/of het trouwboekje van de overledene op en leg deze vast klaar.
 6. Stel een adressenlijst op voor het versturen van rouwkaarten. Uw uitvaartbegeleider in Sudwest-Fryslan weet wanneer u deze het beste op de post kunt doen.
 7. Zoek kleding uit voor de overledene en leg deze vast klaar.
Heeft u liever een papieren versie van deze checklist bij de hand? Hier kunt u de checklist als PDF printen.
De volgende stappen regelt uw uitvaartverzorger met u, zoals de aangifte bij de burgerlijke stand van Sudwest-Fryslan en overige wettelijke formaliteiten rond de uitvaartzorg.

Meride Sudwest-Fryslan: uitvaartzorg op maat

Als de eerste belangrijkste zaken na het overlijden zijn geregeld, kunt u zich in alle rust voorbereiden op een mooi en persoonlijk afscheid. Onze uitvaartverzorger in Sudwest-Fryslan is daarbij graag uw steun en toeverlaat om uw dierbare een passende uitvaartzorg te geven. Daarbij staat uw wens altijd voorop. Als u iets even niet weet, vraag dan gerust uw uitvaartverzorger of hij suggesties heeft. Hij is thuis in Sudwest-Fryslan, dus hij is goed bekend in Sudwest-Fryslan en omstreken. Misschien is het mogelijk om de route naar de laatste rustplaats via een of meerdere geliefde plekken in Sudwest-Fryslan van de overledene te rijden. Ook wensen die afwijken van wat van oudsher ‘gewoon’ is kunt u bespreken met de uitvaartverzorger. Wij geven graag uitvaartzorg op maat die de overledene op een eervolle manier recht doet, zodat u een mooie en persoonlijke herinnering heeft.

Als u meer inspiratie zoekt, dan biedt de Kennisbank van Meride Uitvaartzorg u ook tal van suggesties. Een van de eerste keuzes waarvoor u komt te staan, is de tekst op de rouwkaart. Op de pagina Rouwkaarten vindt u vele tips en suggesties voor de opmaak en indeling van de rouwkaart. Daarnaast hebben we ook een pagina met voorbeelden van Rouwgedichten, bijvoorbeeld religieuze teksten of juist versjes van Toon Hermans. Heeft u al nagedacht over het vervoer van de overledene van de aula naar de begraafplaats in Sudwest-Fryslan? Op de pagina Vervoer kunt u lezen dat er ook in Sudwest-Fryslan veel mogelijkheden zijn, bijvoorbeeld auto’s van een bepaalde kleur of oldtimers voor als de overledene van oldtimers hield. Ten slotte is het een goede gewoonte om na de plechtigheid de gasten een dankbetuiging te sturen. Op de pagina Dankbetuigingen vindt u veel voorbeeldteksten en inspiratie.

Bel mij terug

Gegarandeerd heel snel
Jarenlange ervaring
Heeft u het erg druk of wilt u graag terug gebeld worden buiten uw werktijden om?
Lees meer

Waarom Meride?

Onze kernwaarden en werkwijze

Persoonlijke begeleiding tijdens de uitvaartzorgLees hier alles over de persoonlijke werkwijze van Meride Uitvaartverzorging.
Lees meer

Wat te doen bij een overlijden

Stappenplan met korte checklist

U geeft uw zorg uit handenAlle stappen op een rijtje waar u rekening mee moet houden en hoe te handelen.
Lees meer

betrokken uitvaartzorg

De 7 zekerheden van Meride Uitvaartzorg in Sudwest-Fryslan

Meride Uitvaartzorg verzorgt elke uitvaart volgens onze 7 zekerheden. Daarmee bent u gegarandeerd van een uitstekende uitvaartzorg. Onze 7 zekerheden zijn:

 • 1. Uitstekende dienstverlening

  De uitvaartbegeleider van Meride Uitvaartzorg draagt van begin tot eind zorg voor een respectvolle en waardige uitvaart in Sudwest-Fryslan, die geheel volgens uw wensen wordt uitgevoerd. Alle afspraken worden vastgelegd.

 • 2. Een persoonlijke uitvaartbegeleider

  De uitvaartbegeleider van Meride Uitvaartzorg in Sudwest-Fryslan is exclusief voor u beschikbaar. Hij coördineert de uitvaartzorg en zorgt dat alle afspraken worden nagekomen.

 • 3. Duidelijke afspraken

  Tijdens de bespreking van de uitvaartzorg legt de uitvaartbegeleider van Meride Uitvaartzorg in Sudwest-Fryslan alle afspraken schriftelijk vast. Wilt u hierna nog iets wijzigen? Dan krijgt u ook daarvan een bevestiging.

 • 4. Duidelijke begroting

  Ook financieel weet u exact waar u aan toe bent bij Meride Uitvaartzorg. Onze uitvaartbegeleider bespreekt alle kosten, zodat u de juiste keuzes kunt maken. U ontvangt de begroting binnen 24 uur ook op papier.

 • 5. Ervaren uitvaartverzorgers in Sudwest-Fryslan

  Uw uitvaartzorg is bij Meride in vertrouwde handen. Onze uitvaartbegeleiders hebben een sterke binding met Sudwest-Fryslan en de omliggende regio. Daarmee beschikken zij over uitgebreide kennis over de mogelijkheden om een mooi en persoonlijk afscheid in Sudwest-Fryslan te creëren.

 • 6. Goede klachtenafhandeling

  Mocht u onverhoopt een klacht hebben over de door Meride geleverde uitvaartzorg en u komt daar zelf niet uit met uw uitvaartbegeleider in Sudwest-Fryslan, dan neemt een derde partij de klachtafhandeling over.

 • 7. Klanttevredenheid

  Meride Uitvaartzorg evalueert elke uitvaart en toetst continu de kwaliteit van de dienstverlening. Voor u is de evaluatie een moment om eventuele verbeterpunten aan te geven. Dit nemen wij mee in onze verdere dienstverlening. Veel van onze klanten gebruiken dit ook om een extra compliment te geven.

Meride Uitvaartzorg in Sudwest-Fryslan en uw uitvaartverzekering

Sudwest-Fryslan
Bij Meride Uitvaartzorg vinden we het belangrijk dat u zelf uw keuzes maakt rond de uitvaartzorg van uw dierbare. Daarom verkopen wij als onafhankelijk uitvaartverzorger geen uitvaartpolissen. Wij regelen de uitvaartzorg in Sudwest-Fryslan volgens de afspraken die u met ons maakt, ongeacht uw uitvaartverzekering. Onze uitvaartverzorger in Sudwest-Fryslan bewaakt het budget van de uitvaartpolis en is thuis in Sudwest-Fryslan en omstreken. Zo probeert hij altijd ruimte te creëren om de uitvaartzorg nog persoonlijker te maken.

Naturaverzekering

Heeft de overledene een naturaverzekering? In dat geval worden sommige diensten voor de uitvaartzorg geleverd volgens de voorwaarden van deze verzekering. Als u dit niet zeker weet, kunt u altijd contact met ons opnemen om een polischeck te laten uitvoeren. Samen met de uitvaartbegeleider van Meride Uitvaartzorg in Sudwest-Fryslan kunt u dan bekijken waar ruimte is voor een persoonlijke invulling.

Uitvaartzorg in Sudwest-Fryslan: wat zijn de kosten?

Elke begrafenis of crematie brengt kosten met zich mee waar u niet dagelijks bij stilstaat. Zo is cremeren goedkoper dan begraven, maar ook het aantal gasten of het vervoer naar bijvoorbeeld een natuurbegraafplaats buiten Sudwest-Fryslan zijn van invloed op de kosten. Het is altijd mogelijk om via de website van Meride Uitvaartzorg een vrijblijvende offerte aan te vragen voor een uitvaart in Sudwest-Fryslan. Als u dit liever persoonlijk bespreekt, maak dan een afspraak met onze medewerker in Sudwest-Fryslan. Dat kan via telefoonnummer 085-40 18 123, maar u kunt ook een e-mail sturen naar klantenservice@meride.nl

Persoonlijk contact over onze uitvaartzorg in Sudwest-Fryslan

Wilt u een overlijden melden, heeft u vragen over de uitvaartzorg of wilt u een persoonlijke offerte? Meride Uitvaartzorg in Sudwest-Fryslan is dag en nacht te bereiken, ook op zon- en feestdagen. Bel Meride Uitvaartzorg op 085-40 18 123 of stuur een e-mail naar klantenservice@meride.nl. Onze medewerkers staan 24 uur per dag, 7 dagen per week voor u klaar.

Meride in andere steden:

meride03373

uitvaartzorg Sudwest-Fryslan