Overlijden melden?

020 – 21 81 817 (Dag en nacht)

Kostenopgave aanvragen

Ik wil weten wat een uitvaart met onze wensen precies kost.

Kennismakingsgesprek aanvragen

Door middel van een vrijblijvend gesprek bij u thuis kunt u kijken of het klikt.

Bij Meride staan uw wensen bij onze uitvaartzorg in Amsterdam centraal

Bij een overlijden breekt er een emotionele tijd in waarin u veel moet regelen. Dan is het wel zo prettig dat u kunt rekenen op een goede uitvaartzorg, voor u zelf en andere nabestaanden, maar ook voor de overledene. Meride Uitvaartzorg staat u in Amsterdam graag bij in deze moeilijke tijd na een overlijden. We regelen praktische zaken en zijn een inspiratiebron bij het organiseren van het afscheid in Amsterdam. Bij Meride staat een persoonlijke uitvaartzorg centraal. Wij regelen de uitvaart volgens uw wensen. Bel daarom gerust naar 020 – 21 81 817 voor een persoonlijk gesprek in Amsterdam met een uitvaartverzorger van Meride.

9,2

273 beoordelingen

98% beveelt Meride uitvaart aan

U bent met of zonder uitvaartpolis welkom

Uw uitvaartpolis komt bij Meride vaak beter tot zijn recht. Waarom?

Ons team voor Amsterdam

Onze medewerkers stoppen niet totdat u tevreden bent.

Marc Dreuning

Algemeen directeur

Gerdine van Kooten

Teamleidster

Ronald van Maaren

Uitvaartverzorger

Anne-Marie Boogaarts

Uitvaartverzorger

Jeroen van Riet

Uitvaartverzorger

Sonja Koster

Uitvaartverzorger

Kennismakingsgesprek

Tijdens een vrijblijvend gesprek kijken of het met de uitvaartverzorger klikt.

98% van onze klanten beveelt Meride Uitvaartverzorging aan

Uitvaartverzorger met passie

“De uitvaartverzorger verstond zijn vak erg goed. Hij heeft de gehele uitvaart van mijn lieve man bijzonder goed in banen geleid. Hij heeft zich erg goed verdiept in onze situatie thuis. Een betere hadden we niet kunnen treffen. Chapeau!”

Caroline Wevers

Altijd 1 contactpersoon

“2 verschillende uitvaarten meegemaakt met hulp van Meride, vriendelijk geholpen, op ons gemak gesteld, goed begeleid. Zelfs met griep, toch de dienst begeleid omdat anders een onbekende voor ons het zou moeten doen! “

Ingrid Verheyen

We doen het samen

“Wij hebben bijzonder prettig samen gewerkt met de uitvaartverzorger. Ik zou vertellen dat ons veel werk uit handen is genomen, dat er goede adviezen werden gegeven en dat alles prima naar wens is verlopen.”

Ellie van Bergen

Direct in contact

Bel dag en nacht bij overlijden:

Kennismakingsgesprek

Vraag hier een kennismakingsgesprek aan. Wij brengen graag advies bij u thuis.

Offerte aanvragen

Vraag eenvoudig een offerte aan. Persoonlijk en op maat.

Laat uw wensen vastleggen bij Meride Uitvaartzorg

Als u al weet wat hoe u uw uitvaart vorm wilt geven, kunt u uw wensen laten vastleggen tijdens een gesprek met een medewerker van Meride Uitvaartzorg. Wilt u bijvoorbeeld thuis worden opgebaard of in een rouwcentrum in Amsterdam? Welke muziek wilt u laten horen? Zo neemt u uw nabestaanden zorg uit handen en kunnen zij zich richten op het afscheid. Laat u bepaalde keuzes liever over aan de nabestaanden? Bijvoorbeeld de keuze voor de kist of de keuze voor sprekers tijdens het afscheid in Amsterdam? Ook dat kunt u laten vastleggen door onze uitvaartverzorgers.

Kosten van uitvaartzorg in Amsterdam

De kosten van een uitvaart hangen af van uw persoonlijke wensen. Verwacht u extra sprekers en heeft u daarom meer tijd nodig in de aula? Wilt u de plechtigheid houden op een andere locatie in Amsterdam? Wilt u dat de overledene in een rouwkoets naar zijn of haar laatste rustplaats wordt gebracht? Elke keuze heeft invloed op de kosten van de uitvaartzorg van uw dierbare in Amsterdam. Om het u gemakkelijker te maken, heeft Meride diverse basispakketten met een vaste uitvaartzorg tegen een vaste prijs. U kunt deze pakketten aanpassen naar uw eigen wensen. En hoewel de uitvaartverzekering meestal voldoende kostendekkend is, is het wel zo prettig om te weten of u extra speelruimte heeft. Uw contactpersoon van Meride Uitvaartzorg kan u hier tijdens een persoonlijk gesprek in Amsterdam alles over vertellen.

Een persoonlijke uitvaart? Meride inspireert

Meride is als uitvaartverzorger helemaal van deze tijd. Steeds meer mensen weten precies hoe zij hun uitvaart willen regelen. Wij begrijpen het dan ook goed als u zelf dingen wilt regelen, maar als u het nog niet weet, zijn we graag uw inspiratiebron voor een persoonlijke uitvaart. Daarbij houdt u altijd zelf de regie in handen, want uw wensen staan bij Meride voorop. Vanuit onze betrokkenheid, ervaring en vakmanschap waarborgen wij de kwaliteit van elke uitvaart. Onze medewerkers staan u bij met gevoel én daadkracht. Als geen ander weten zij hoe belangrijk het is om een mooi en persoonlijk afscheid te verzorgen, zodat de nabestaanden hier steun aan hebben bij de verwerking van hun verlies.

Meride, voor eigentijdse uitvaartzorg in Amsterdam

Tegenwoordig hebben veel mensen uitgesproken ideeën over hun uitvaartwensen. Bij Meride Uitvaartzorg respecteren wij uw wensen. Heeft u een voorkeur voor een bepaalde locatie in Amsterdam voor het afscheid? Wilt u na de plechtigheid liever een borrel met hapjes in plaats van een standaard koffietafel? Meride Uitvaartzorg is eigentijds. Bij ons staan uw wensen voorop. Onze mensen denken met u mee over een persoonlijk afscheid in Amsterdam. U bepaalt zelf wat u wilt doen en wat wij van u overnemen. Bij Meride kunt u rekenen op een persoonlijke en integere uitvaartzorg in Amsterdam.

Onze uitvaartverzorgers wonen en werken verspreid in heel Nederland. Daarom is er altijd een uitvaartverzorger van Meride bij u in de buurt. Deze uitvaartverzorger van Meride Uitvaartzorg is thuis in Amsterdam en is bekend met alle mogelijkheden om het afscheid nog mooier en persoonlijker te maken. Daarover vertelt de uitvaartverzorger u graag meer tijdens een persoonlijk kennismakingsgesprek bij u thuis in Amsterdam. Meride is een onafhankelijke uitvaartonderneming en daarom niet gebonden aan specifieke locaties en rouwcentra. Bij Meride organiseren we een uitvaart volgens uw wensen en ideeën. Had de overledene zelf wensen? Heeft u samen met de overledene al ideeën besproken voor de uitvaart? Of heeft u liever dat de uitvaartverzorger van Meride Uitvaartzorg de organisatie van het afscheid overneemt? Uw wens staat centraal bij onze uitvaartverzorgers. Zo zijn u en uw naasten altijd verzekerd van de beste uitvaartzorg in Amsterdam.

Meride Uitvaartzorg en uw uitvaartpolis in Amsterdam

Meride is een onafhankelijke uitvaartonderneming. Wij verkopen geen uitvaartverzeringen. Daardoor kunnen we ons samen met u volledig richten op een passende en persoonlijke uitvaartzorg in Amsterdam. Iedereen kan bij Meride terecht voor uitvaartzorg, ongeacht de uitvaartpolis. Het bedrag van de polis is doorgaans voldoende om de kosten van een eenvoudige begrafenis of crematie in Amsterdam te dekken. Bovendien houdt uw contactpersoon van Meride Uitvaartzorg het budget in de gaten. Zo zorgen we ervoor dat u achteraf niet te maken krijgt met onaangename verrassingen.

U krijgt professionele en persoonlijke ondersteuning

Meride Uitvaartzorg: 24/7 bereikbaar

De medewerkers van Meride Uitvaartzorg zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar voor mensen in Amsterdam. We zijn altijd bereikbaar als u een overlijden in Amsterdam wilt doorgeven, voor vragen over de uitvaartzorg voor uw naaste of als u een afspraak wilt maken voor een kennismakingsgesprek met onze uitvaartbegeleider in Amsterdam. Bel gerust met Meride Uitvaartzorg via 020 – 21 81 817.

Wat te doen bij een overlijden?

Bij een overlijden breekt er een emotionele tijd aan waarin u in korte tijd veel moet regelen en keuzes moet maken over de uitvaartzorg voor de overledene. Onze uitvaartbegeleider bij u in de buurt helpt u met praktische zaken om de uitvaartzorg voor uw dierbare zo goed mogelijk te stroomlijnen. Zo regelt hij de aangifte bij de burgerlijke stand van de gemeente Amsterdam, maar ook helpt hij u bij het verzorgen van de overledene en met eventueel vervoer naar het uitvaartcentrum in Amsterdam. Bel daarom zo snel mogelijk na het overlijden met Meride Uitvaartzorg, zodat wij direct onze uitvaartbegeleider in Amsterdam kunnen inschakelen. Voor de eerste stappen hebben we vast een handige checklist voor u opgesteld.

Checklist bij overlijden in Amsterdam

  1. Vindt het overlijden thuis in Amsterdam plaats? Bel dan eerst de huisarts of waarnemend huisarts. Bij een overlijden in het ziekenhuis of zorgcentrum licht het personeel de arts in. Bij een overlijden tijdens een reis of vakantie moet de alarmcentrale van de reisverzekering worden gebeld. Bij een overlijden tijdens een ongeval belt u met de verzekeringsmaatschappij.
  1. . Bel vervolgens met Meride Uitvaartzorg. U kunt ons 24 uur per dag bereiken via 020 – 21 81 817, ook op zon- en feestdagen.
  2. Zoek de uitvaartpolis van de overledene en leg deze klaar.
  3. Als er een testament of wilsbeschikking is, staan hier mogelijk wensen van de overledene in over de uitvaartzorg. Het kan ook zijn dat zijn wensen al bekend zijn bij Meride Uitvaartzorg. In dat geval neemt onze uitvaartbegeleider uit de regio Amsterdam deze mee.
  4. Zoek de ID-kaart of het paspoort en/of het trouwboekje van de overledene op en leg deze vast klaar.
  5. Stel een adressenlijst op voor het versturen van rouwkaarten. Uw uitvaartbegeleider begeleidt u met tekst en ontwerp en weet wanneer u de rouwkaarten het beste op de post kunt doen.
  6. Zoek kleding uit voor de overledene en leg deze vast klaar.

Heeft u liever een papieren versie van deze checklist bij de hand? Hier kunt u de checklist als PDF printen.

De volgende stappen regelt uw uitvaartverzorger met u, zoals de aangifte bij de burgerlijke stand van Amsterdam en overige wettelijke formaliteiten rond de uitvaartzorg.

Direct in contact

Bel dag en nacht bij overlijden:

Kennismakingsgesprek

Vraag hier een kennismakingsgesprek aan. Wij brengen graag advies bij u thuis.

Offerte aanvragen

Vraag eenvoudig een offerte aan. Persoonlijk en op maat.

Meride Uitvaartonderneming: uitvaartzorg op maat

Als de eerste zaken na het overlijden zijn geregeld, kunt u zich in alle rust voorbereiden op een mooi en persoonlijk afscheid. Onze uitvaartverzorger is daarbij graag uw steun en toeverlaat om uw dierbare passende uitvaartzorg te geven. Daarbij staat uw wens altijd voorop. Als u iets even niet weet, vraag dan gerust uw uitvaartverzorger of hij suggesties heeft. De uitvaartbegeleider is goed bekend in Amsterdam en omstreken. Misschien is het mogelijk om de route naar de laatste rustplaats via een of meerdere geliefde plekken in Amsterdam van de overledene te rijden. Ook wensen die afwijken van wat van oudsher gebruikelijk is, kunt u bespreken met de uitvaartverzorger. Wij geven graag uitvaartzorg op maat die de overledene op een eervolle manier recht doet, zodat u een mooie en persoonlijke herinnering heeft.

Als u meer inspiratie zoekt, dan biedt de Kennisbank van Meride Uitvaartzorg u ook tal van suggesties. Een van de eerste keuzes waarvoor u komt te staan, is de tekst op de rouwkaart. Op de pagina Rouwkaarten vindt u vele tips en suggesties voor de opmaak en indeling van de rouwkaart. Daarnaast hebben we ook een pagina met voorbeelden van Rouwgedichten, bijvoorbeeld religieuze teksten of juist versjes van Toon Hermans. Heeft u al nagedacht over het vervoer van de overledene van de aula naar de begraafplaats in Amsterdam? Op de pagina Vervoer kunt u lezen dat er ook in Amsterdam veel mogelijkheden zijn, bijvoorbeeld auto’s van een bepaalde kleur of oldtimers voor als de overledene van oldtimers hield. Ten slotte is het een goede gewoonte om na de plechtigheid de gasten een dankbetuiging te sturen. Op de pagina Dankbetuigingen vindt u veel voorbeeldteksten en inspiratie.

Bel mij terug

U geeft uw zorg uit handenHeeft u het erg druk of wilt u graag terug gebeld worden buiten uw werktijden om?
Vraag aan

Waarom Meride?

U geeft uw zorg uit handenLees hier alles over de persoonlijke werkwijze van Meride Uitvaartverzorging.
Lees meer

Wat te doen bij een overlijden

voor uitvaartzorg in Amsterdam bent u bij Meride aan het juiste adresAlle stappen op een rijtje waar u rekening mee kunt houden en hoe te handelen.
Lees meer

De 7 zekerheden van Meride Uitvaartzorg

Meride Uitvaartzorg verzorgt elke uitvaart volgens onze 7 zekerheden. Daarmee bent u gegarandeerd van een uitstekende uitvaartzorg. Onze 7 zekerheden zijn:

1. Uitstekende dienstverlening

De uitvaartbegeleider van Meride Uitvaartzorg draagt van begin tot eind zorg voor een respectvolle en waardige uitvaart in Amsterdam, die geheel volgens uw wensen wordt uitgevoerd. Alle afspraken worden vastgelegd.

2. Een persoonlijke uitvaartbegeleider

De uitvaartbegeleider van Meride Uitvaartzorg is exclusief voor u beschikbaar. Hij coördineert de uitvaartzorg in Amsterdam en zorgt dat alle afspraken worden nagekomen.

3. Duidelijke afspraken

Tijdens de bespreking van de uitvaartzorg in Amsterdam legt de uitvaartbegeleider van Meride Uitvaartzorg alle afspraken schriftelijk vast. Wilt u hierna nog iets wijzigen? Dan krijgt u ook daarvan een bevestiging.

4. Duidelijke begroting

Ook financieel weet u exact waar u aan toe bent bij Meride Uitvaartzorg. Onze uitvaartbegeleider bespreekt alle kosten, zodat u de juiste keuzes kunt maken. U ontvangt de begroting binnen 24 uur ook op papier.

5. Ervaren uitvaartverzorgers in de regio Amsterdam

Uw uitvaartzorg is bij Meride in vertrouwde handen. Onze uitvaartbegeleiders wonen en werken verspreid over heel Nederland, dus ook in uw regio. Onze uitvaartbegeleider in de regio Amsterdam heeft een sterke binding met Amsterdam en de omliggende regio. Daarmee beschikken zij over uitgebreide kennis over de mogelijkheden om een mooi en persoonlijk afscheid in Amsterdam te creëren. Meride Uitvaartzorg is onafhankelijk en daardoor niet gebonden aan vooraf bepaalde locaties . U kunt samen met uw uitvaartverzorger kiezen voor (rouw)locaties die bij u of uw dierbare passen.

6. Goede klachtenafhandeling

Mocht u onverhoopt een klacht hebben over de door Meride geleverde uitvaartzorg en u komt daar zelf niet uit met uw uitvaartbegeleider, dan neemt een derde partij de klachtafhandeling over.

7. Klanttevredenheid

Meride Uitvaartzorg evalueert elke uitvaart en toetst continu de kwaliteitvan de dienstverlening. Voor u is de evaluatie een moment om eventuele verbeterpunten aan te geven. Dit nemen wij mee in onze verdere dienstverlening. Veel van onze klanten gebruiken dit ook om een extra compliment te geven.

Uw uitvaartpolis en Meride Uitvaartzorg

Uitvaartzorg Amsterdam

Bij Meride Uitvaartzorg vinden we het belangrijk dat u zelf uw keuzes maakt rond de uitvaartzorg van uw dierbare. Daarom verkopen wij als onafhankelijk uitvaartverzorger geen uitvaartpolissen. Wij regelen de uitvaartzorg in Amsterdam volgens de afspraken die u met ons maakt, ongeacht uw uitvaartverzekering. Onze uitvaartverzorger bewaakt het budget van de uitvaartpolis en is thuis in Amsterdam en omstreken. Zo is er ruimte om de uitvaartzorg nog persoonlijker te maken.

Naturaverzekering

Heeft de overledene een naturaverzekering? In dat geval worden sommige diensten voor de uitvaartzorg geleverd volgens de voorwaarden van deze verzekering. Als u dit niet zeker weet, kunt u altijd contact met ons opnemen om een polischeck te laten uitvoeren. Samen met de uitvaartbegeleider van Meride Uitvaartzorg kunt u dan bekijken waar ruimte is voor een persoonlijke invulling.

Uitvaartzorg in Amsterdam: wat zijn de kosten?

Elke begrafenis of crematie brengt kosten met zich mee waar u niet dagelijks bij stilstaat. Zo is cremeren goedkoper dan begraven, maar ook het aantal gasten of het vervoer naar bijvoorbeeld een natuurbegraafplaats buiten Amsterdam zijn van invloed op de kosten. Het is altijd mogelijk om via de website van Meride Uitvaartzorg een vrijblijvende offerte aan te vragen voor een uitvaart in Amsterdam. Als u dit liever persoonlijk bespreekt, maak dan een afspraak met een van onze uitvaartbegeleiders.

Persoonlijk contact over onze uitvaartzorg

Wilt u een overlijden melden, heeft u vragen over de uitvaartzorg of wilt u een persoonlijke offerte over een uitvaart in Amsterdam ? Meride Uitvaartzorg is dag en nacht te bereiken, ook op zon- en feestdagen. Bel Meride Uitvaartzorg op 020 – 21 81 817 of stuur een e-mail naar klantenservice@meride.nl. Onze medewerkers staan 24 uur per dag, 7 dagen per week voor u klaar.