Home » Uitvaartverzorging » Groningen

Meride Uitvaartverzorging Groningen, voor uitvaartverzorging zoals u het wilt

Overlijden melden?

050-2050132      (dag en nacht)

Als iemand komt te overlijden, breekt er een hectische tijd aan waarin u veel moet regelen. Dan is het wel zo prettig als er een uitvaartverzorger naast u staat die helpt bij het regelen van allerlei praktische zaken en bij het maken van keuzes rond de uitvaart. Meride Uitvaartverzorging staat u in Groningen bij in deze moeilijke tijd. Daarnaast zijn er graag een inspiratiebron voor het regelen van de uitvaart. Bij ons staat persoonlijke aandacht voorop. Bel ons gerust op telefoonnummer 050-2050132 voor een persoonlijk gesprek over onze uitvaartverzorging in Groningen.

Uitvaartverzorging door Meride in Groningen

Persoonlijke aandacht staat voorop bij Meride Uitvaartverzorging. Onze uitvaartverzorgers kunnen u vanuit hun jarenlange ervaring meer bieden dan een luisterend oor. Zij staan u bij met het regelen van allerlei praktische zaken. Elke uitvaart is een persoonlijk afscheid. Onze medewerkers zijn thuis in Groningen en omgeving, en zijn precies op de hoogte van de mogelijkheden op het gebied van uitvaartverzorging in Groningen.

Onze uitvaartverzorgers respecteren uw wensen en doen hun werk vanuit hun overtuiging om u te steunen, advies te geven en u te inspireren bij het regelen van een begrafenis of crematie in Groningen. Omdat wij u willen verzekeren van een betrouwbare en integere uitvaartverzorging van uw dierbare hebben wij onze uitvaartverzorgers dan ook streng geselecteerd.

Maak kennis met enkele uitvaartverzorgers die de uitvaart in Groningen verzorgen

Meride, voor een eigentijdse uitvaartverzorging in Groningen

Steeds meer mensen weten precies hoe zij hun uitvaart in Groningen willen invullen. Bij Meride Uitvaartverzorging weten we hoe belangrijk het is om zelf een bijdrage te leveren aan de uitvaartverzorging van uw dierbare. Wilt u een begrafenis in Groningen volgens uw geloofstradities? Kiest u liever voor een eigentijdse eco-uitvaart? Heeft u andere persoonlijke wensen voor uw uitvaartverzorging in Groningen? De mensen van Meride denken met u mee en inspireren u bij het creëren van een persoonlijk afscheid in Groningen. Daarbij houdt u de regie in handen, of desgewenst neemt Meride de uitvaartverzorging volledig van u over. Uw wensen staan voorop, u beslist.

Onze medewerkers kennen alle mogelijkheden op het gebied van uitvaartverzorging in Groningen. Zij komen graag bij u langs voor een persoonlijk gesprek bij u thuis in Groningen of omgeving, zodat u meer inspiratie kunt opdoen voor een uitvaartverzorging die geheel in stijl van uw dierbare is. Wat zijn de wensen van de overledene zelf? Op welke begraafplaats in Groningen wil de overledene worden begraven? Vertel ons uw wensen en onze medewerkers regelen een perfecte uitvaartverzorging voor u en uw dierbaren in Groningen.

Uitvaart regelen

Voor het melden van een overlijden en informatie over uitvaartzorg kunt u ons 24 uur per dag, 7 dagen per week bereiken.

085-40 18 12324/7 gratis

Een offerte op maat

Wilt u precies weten hoeveel de uitvaart kost zoals u die voor ogen heeft? Vraag dan nu een offerte aan.

Kennis maken

Maak alvast kennis met de uitvaartverzorger, stel al uw vragen en ontvang een uitgewerkte offerte.

Leg uw wensen vast met onze medewerker in Groningen

GroningenAfscheid nemen kan maar één keer. Steeds meer mensen hebben uitgesproken ideeën over hoe zij dat afscheid willen invullen. Bij Meride Uitvaartverzorging kunt u uw wensen rond uw uitvaart laten vastleggen. Voor de achterblijvers is dat wel zo prettig: zo weten zij precies waar zij aan toe zijn. Tijdens een persoonlijk gesprek met een medewerker van Meride Uitvaartverzorging in Groningen kunt u al uw wensen bespreken. Wilt u zelf uw kist kiezen of laat u dat liever aan uw nabestaanden over? Heeft u een voorkeur voor bepaalde bloemen of wilt u foto’s laten zien tijdens het afscheid? Een kennismakingsgesprek is vrijblijvend en kosteloos en gebeurt bij u thuis in Groningen.
Bel naar 050-2050132 als u uw wensen rond uw uitvaartverzorging wilt laten vastleggen. Onze medewerker in Groningen komt dan bij u langs voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Een e-mail sturen kan ook: klantenservice@meride.nl.

Uw uitvaartverzorging in Groningen en uw verzekering

Meride Uitvaartverzorging verkoopt zelf geen uitvaartverzekeringen. Wij zijn onafhankelijk. U kunt daarom altijd bij ons terecht voor uw uitvaartverzorging in Groningen, ongeacht uw uitvaartpolis. De kosten voor uw uitvaartverzorging worden meestal voldoende gedekt door de verzekering. Onze uitvaartbegeleider in Groningen houdt de kosten in de gaten, zodat u als nabestaande tijdens deze moeilijke periode niet voor een onaangename verrassing komt te staan.

Kosten van uitvaartverzorging in Groningen

De kosten van de uitvaartverzorging zijn uiteraard afhankelijk van uw wensen. Wilt u begraven worden op een natuurbegraafplaats buiten Groningen? Wilt u extra tijd in de aula of verwacht u veel gasten zodat er extra catering nodig is? Al deze keuzes zijn van invloed op de kosten van de uitvaartverzorging. Meride biedt diverse basispakketten aan met elk een vaste uitvaartverzorging tegen vaste kosten. Deze lopen uiteen van ‘Sober’ tot ‘Uitgebreid’. U kunt de pakketten altijd naar uw eigen wensen aanpassen. Wilt u meer weten over de kosten van uw uitvaartverzorging in Groningen? Bel dan naar 050-2050132 of vraag vrijblijvend een offerte aan, zodat u een overzicht heeft voor de kosten van uw uitvaartverzorging in Groningen.

Meride Uitvaartverzorging in Groningen: altijd bereikbaar

Bij Meride Uitvaartverzorging vinden we het vanzelfsprekend dat u ons 24 uur per dag, 7 dagen per week kunt bereiken in Groningen. U kunt altijd een overlijden doorgeven, maar u kunt ons ook bellen als u aanvullende vragen heeft over de uitvaartverzorging van uw dierbare of als u na de uitvaart nog nazorg wilt. Bel ons gerust op 050-2050132. Onze medewerkers in Groningen zijn u graag van dienst.

Wat te doen bij een overlijden?

Wensen voor de uitvaartverzorging in Groningen vastleggenAls er een dierbare overlijdt, komt er veel op u af. Verdriet, maar u moet ook in een korte tijd veel zaken regelen en keuzes maken voor de uitvaartverzorging. Onze uitvaartverzorger in Groningen ontzorgt u en helpt u met praktische zaken die direct na het overlijden moeten gebeuren, zoals de aangifte bij de burgerlijke stand van de gemeente Groningen, het verzorgen van de overledene en eventueel vervoer naar het rouwcentrum in Groningen. Bel daarom zo snel mogelijk met Meride Uitvaartverzorging in Groningen via 050-2050132. Wij zorgen er dan voor dat onze uitvaartverzorger snel bij u thuis is. Voor het regelen van de eerste praktische zaken hebben we een checklist voor u opgesteld.

Onderstaande checklist hebben we ook als handige PDF voor u beschikbaar. Download hem via de button, print hem uit en vink alles af zodat u niets hoeft te vergeten.
Download checklist

Checklist bij overlijden in Groningen

 1. Als uw dierbare thuis in Groningen overlijdt, belt u direct met de huisarts of zijn of haar waarnemer. Als uw dierbare overlijdt in het ziekenhuis of zorgcentrum, waarschuwen de medewerkers de arts. Overlijdt uw dierbare tijdens uw vakantie, bel dan met de alarmcentrale van de reisverzekering. Bij een overlijden als gevolg van een ongeluk belt u met de verzekeringsmaatschappij.
 2. Neem contact op met Meride Uitvaartverzorging. Wij zijn 24 uur per dag bereikbaar op nummer 050-2050132.
 3. Kijk in de administratie of de overledene een uitvaartverzekering heeft en leg de polis vast klaar.
 4. Heeft de overledene een testament of wilsbeschikking? Hierin staan mogelijk zijn of haar wensen voor de uitvaartverzorging. Mogelijk zijn de uitvaartwensen al bekend bij Meride Uitvaartverzorging.
 5. Zoek het paspoort of identiteitskaart van de overledene en leg deze klaar. Leg eventueel het trouwboekje vast klaar.
 6. Bepaal wie u rouwkaarten wilt sturen en stel vast een adressenlijst op.
 7. Leg vast kleding klaar voor de overledene.
Bovenstaande checklist is ook beschikbaar als PDF, zodat u deze kunt printen.
Uw persoonlijke uitvaartverzorger regelt samen met u de volgende stappen, zoals de wettelijke formaliteiten rond de uitvaartverzorging in Groningen.

Meride Uitvaartverzorging in Groningen: uw inspiratiebron voor een persoonlijk afscheid

Nadat de eerste praktische zaken zijn geregeld, kunt u in alle rust het afscheid voorbereiden. Had de overledene zelf wensen rond zijn of haar uitvaartverzorging? Bespreek deze met uw uitvaartverzorger van Meride Uitvaartverzorging in Groningen. Hij denkt met u mee. Omdat hij Groningen en de omgeving goed kent, kan hij u ook suggesties geven voor een nog persoonlijke afscheid. Was uw dierbare supporter van de voetbalclub? Wellicht is het mogelijk om de afscheidsplechtigheid daar te houden. Speelde de overledene een muziekinstrument bij een band of muziekvereniging in Groningen? Misschien is het mogelijk dat zij een muzikaal eerbetoon brengen.

Uw uitvaartverzorger in Groningen heeft wellicht nog andere suggesties aan de hand van wat u vertelt.

Ook op de Kennisbank van Meride Uitvaartverzorging vindt u inspiratie voor een persoonlijk afscheid. Wilt u een toespraak houden? Op de pagina Toespraak tijdens de uitvaart tal van tips om een toespraak voor te bereiden. Weet u nog niet welke muziek u tijdens de plechtigheid wilt laten afspelen? Op de pagina Uitvaartmuziek vindt u onder meer een lijst met muziek die vaak tijdens uitvaarten wordt afgespeeld. Ook is het mogelijk om op de begraafplaats nog muziek af te spelen. Wordt de overledene gecremeerd? Op de pagina Asbestemmingen leest u meer over de diverse bestemmingen voor de as van de overledene, zoals uitstrooien boven zee. U kunt de as ook laten bijzetten in het Columbarium in Groningen. Wilt u de as uitstrooien op een plek in Groningen waar uw dierbare graag kwam? Informeer dan eerst bij uw contactpersoon van Meride Uitvaartverzorging of dit mogelijk is.

Bel mij terug

Gegarandeerd heel snel
Checklist bij overlijden
Heeft u het erg druk of wilt u graag terug gebeld worden buiten uw werktijden om?
Lees meer

Waarom Meride?

Onze kernwaarden en werkwijze

Rouwvervoer is op elk moment mogelijkLees hier alles over de persoonlijke werkwijze van Meride Uitvaartverzorging.
Lees meer

Wat te doen bij een overlijden

Stappenplan met korte checklist

Meride voor persoonlijke uitvaartverzorgingAlle stappen op een rijtje waar u rekening mee moet houden en hoe te handelen.
Lees meer

Uitvaartverzorging

De 7 zekerheden van Meride Uitvaartverzorging in Groningen

Bij Meride Uitvaartverzorging verzorgen we elke begrafenis of crematie in Groningen en omstreken aan de hand van onze 7 zekerheden. Deze garanderen dat u bent verzekerd van een uitstekende uitvaartverzorging. Onze 7 zekerheden zijn:

 • 1. Perfecte uitvoering

  Meride Uitvaartverzorging voert de begrafenis of crematie geheel volgens uw wensen uit. Wat wilt u zelf doen en wat regelen wij voor u? Uw contactpersoon van Meride Uitvaartverzorging in Groningen legt alle afspraken vast.

 • 2. Een persoonlijke uitvaartverzorger

  Bij Meride Uitvaartverzorging heeft u altijd één vaste contactpersoon voor de begrafenis of crematie in Groningen. Deze is exclusief voor u beschikbaar en coördineert en begeleidt u bij alle stappen rond de uitvaart van uw dierbare.

 • 3. Duidelijke afspraken

  Bij Meride Uitvaartverzorging weet u altijd waar u aan toe bent. Onze uitvaartverzorger zet alle afspraken over de uitvaart in Groningen op papier, zodat u altijd alles op een rijtje heeft. Wilt u tussentijds nog iets aanpassen? Ook daar krijgt u een schriftelijke bevestiging van.

 • 4. Duidelijke begroting

  Ook financieel weet u bij Meride Uitvaartverzorging precies waar u aan toe bent. Als u de afspraken met onze uitvaartverzorger in Groningen heeft gemaakt, ontvangt u een offerte waarin alle kosten op een rijtje staan.

 • 5. Ervaren uitvaartverzorgers in Groningen

  De uitvoering van de begrafenis of crematie van uw dierbare is in vertrouwde handen bij Meride Uitvaartverzorging. Onze uitvaartverzorgers zijn dienstbaar en doen er alles aan om u op een integere wijze bij te staan in deze moeilijke tijd. Zij beschikken over een opleiding in de uitvaartverzorging en hebben uitgebreide kennis van Groningen en omstreken.

 • 6. Goede klachtafhandeling

  Alle medewerkers van Meride Uitvaartverzorging werken volgens onze Kwaliteitsverklaring. Hierin staan richtlijnen voor hoe wij werken en hoe wij klachten afhandelen. Als u een klacht heeft en hier niet zelf uitkomt met uw uitvaartverzorger in Groningen, laat het ons dan weten. Dan zorgen we dat een onafhankelijke derde de klacht afhandelt.

 • 7. Klanttevredenheid

  Meride Uitvaartverzorging toetst en evalueert elke uitvaart aan de hand van een evaluatie. Voor klanten is dat vaak een moment om een extra compliment te geven. Mochten er aandachtspunten naar voren komen, dan nemen wij deze mee in onze verdere dienstverlening.

Uw uitvaartverzekering en de dienstverlening van Meride Uitvaartverzorging in Groningen

Groningen
Omdat we het bij Meride belangrijk vinden dat u zelf keuzes maakt over de uitvaartverzorging van uw dierbare, verkopen wij geen uitvaartpolissen. Wij regelen en verzorgen de uitvaart in Groningen volgens de afspraken die u met ons maakt. U kunt met elke uitvaartverzekering bij ons terecht. Het verzekerde bedrag staat in de uitvaartpolis. Onze uitvaartverzorger in Groningen bewaakt het budget en kent eventuele goedkopere alternatieven in Groningen en omgeving, zodat er ruimte ontstaat voor een nog persoonlijker uitvaartverzorging in Groningen.

Naturaverzekering

Heeft de overledene een naturaverzekering, dan gelden voor bepaalde diensten de voorwaarden van deze verzekering. Als er een naturaverzekering is, neem dan contact met ons op voor een polischeck. Samen met de contactpersoon van Meride Uitvaartverzorging in Groningen kunt u dan kijken of u van deze voorwaarden kunt afwijken, want het is niet altijd verplicht om u daaraan te houden.

Wat zijn de kosten van uitvaartverzorging in Groningen?

De kosten van een begrafenis of crematie zijn afhankelijk van tal van factoren. Cremeren is bijvoorbeeld al goedkoper dan begraven, maar het kan ook verschil maken of u een rouwadvertentie in de plaatselijke krant in Groningen of in een landelijke krant zet. Ook extra volgauto’s zijn van invloed op de kosten. Via de website van Meride Uitvaartverzorging kunt u altijd een vrijblijvende offerte aanvragen. Bespreekt u dit liever persoonlijk? Bel dan voor een afspraak met een van onze medewerkers in Groningen. Dat kan via 050-2050132, of per e-mail naar klantenservice@meride.nl.

Persoonlijk contact over uitvaartverzorging in Groningen

Als u vragen heeft over de uitvaart, een offerte of kennismakingsgesprek wilt aanvragen of een overlijden wilt melden, kunt u ons 24 uur per dag bereiken, ook op zon- en feestdagen. Bel Meride Uitvaartverzorging via 050-2050132 of stuur een e-mail aan klantenservice@meride.nl. Onze medewerker in Groningen staat u graag te woord.