Paola Cannito - Uitvaartverzorger bij Meride Uitvaartverzorging 182

Paola Cannito

“Ik krijg vaak verzoeken die afwijken van het standaard gebeuren. Ik sta altijd open voor specifieke wensen en vind het mooi om een uitvaart te kunnen verzorgen, die past bij het leven van de overledene.”

Paola Cannito

Wij bieden u kosteloos een kennismakingsgesprek aan met de uitvaartverzorger. In dit vrijblijvende gesprek wordt elk onderdeel van de uitvaart met u besproken. U kunt alle vragen stellen en alle wensen kenbaar maken. Dit schept duidelijkheid en geeft rust. Als het moment daar is, is er meer ruimte voor andere zaken en kent u de uitvaartverzorger al die bij u thuis zal komen.

Interview met Paola Cannito

Waarom heb je gekozen voor het vak van uitvaartverzorger?

Paola Cannito: Het vak uitvaartverzorger sprak mij aan, omdat je op deze manier een handreiking kunt geven aan de nabestaanden in een voor hun verdrietige periode. Er ontstaat vaak een vertrouwensband met nabestaanden in deze dagen, zo vlak na het overlijden van een voor hun dierbaar persoon. Ik vind het mooi om op deze manier mijn steentje bij te kunnen dragen aan een mooi afscheid.

Vind je het lastig om de grens te bewaken tussen emotie en zakelijkheid?

Paola Cannito: Ik probeer eigenlijk wel om zoveel mogelijk mee te leven met de nabestaanden, maar toch een subtiele afstand te bewaren. Dit wordt altijd erg gewaardeerd.

Krijg je wel eens bijzondere verzoeken?

Paola Cannito: Ik krijg vaak verzoeken die afwijken van het standaard gebeuren. Ik sta altijd open voor specifieke wensen en vind het mooi om een uitvaart te kunnen verzorgen, die past bij het leven van de overledene.

Denk je wel eens na over je eigen uitvaart?

Paola Cannito: Mijn ideeën voor mijn eigen uitvaart veranderen nogal eens. Dit komt doordat je als uitvaartverzorger soms met bijzondere wensen te maken krijgt, die je dan zelf ook heel erg mooi vind.

Denk je dat uitvaarten in de toekomst zullen veranderen?

Paola Cannito: Ik denk dat uitvaarten in de toekomst nog wel zullen veranderen. Mensen zijn en worden veel ondernemender. Vaak kom ik tegen, dat de nabestaanden het leven van de overledene juist willen vieren op een afscheid. De koffie, thee en cake uitvaart sterft hiermee langzaam uit denk ik.

Wat vind je lastig in je werk?

Paola Cannito: Eigenlijk is het enige lastige wat ik ben tegengekomen in mijn werk als uitvaartverzorger, het transport regelen van een overleden dame naar Italië. Over het algemeen ondervind ik verder eigenlijk geen lastige situaties. Met geduld kom je een heel eind.

Wat is jouw doel bij het verzorgen van een uitvaart?

Paola Cannito: Mijn doel bij het verzorgen van een uitvaart is, om de nabestaanden op een zo rustig mogelijke manier te begeleiden bij de keuzes die zij maken, om een zo mooi mogelijk afscheid te organiseren.
Zodat ze als de uitvaart voorbij is, terug kunnen kijken op een dierbare herinnering.

Hoe ga je om met kleine kinderen en hun verdriet?

Paola Cannito: Ik denk dat het heel belangrijk is, om kinderen te betrekken bij de uitvaart.
Ik probeer wel altijd eerst voorzichtig af te tasten hoe een familie hierin staat.
Soms helpt het kinderen om ze dingetjes te laten doen, zodat ook zij het idee hebben dat ze er echt bij horen.

Onze uitvaartverzorgers doen er alles aan om u bij te staan met ideeën. Ze bieden een luisterend oor en helpen u met alle praktische zaken. Maak via een vrijblijvend kennismakingsgesprek kennis met onze uitvaartverzorger bij u in de buurt. Tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek denkt de uitvaartverzorger samen met u na over uw uitvaart of die van een naaste. Hij of zij staat met u stil bij alle facetten van de uitvaart: de gevolgen van een overlijden en hoe u de uitvaart vorm kunt geven.

  • Vraag nu een kennismakingsgesprek aan

  • Druk op verzenden en we nemen contact met u op.

    Of bel: 085–40 18 123 om direct een afspraak te maken.

    Ervaring helpt u verder.