Overlijden melden?

085 – 40 18 123 (Dag en nacht)

Kostenopgave aanvragen

Ik wil weten wat een uitvaart met onze wensen precies kost.

Kennismakingsgesprek aanvragen

Door middel van een vrijblijvend gesprek bij u thuis kunt u kijken of het klikt.

Bij Meride staan uw wensen bij onze uitvaartverzorging in Best centraal

Afscheid nemen kan maar één keer. Daarom is het wel zo prettig als dat afscheid geheel in de stijl van de overledene gebeurt. Meride is een uitvaartverzorger die u in Best graag bijstaat in deze moeilijke periode waarin u veel moet regelen. Vaak weet u al goed wat de wensen van de overledene zijn. Wij helpen u graag om deze perfect uit te voeren, of inspireren u als u nog niet weet wat de mogelijkheden zijn. Onze uitvaartverzorgers staan 24 uur per dag voor u klaar. Wilt u meer informatie? Bel dan voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek met een uitvaartverzorger in regio Best en omstreken via 085 – 40 18 123.

9,2

273 beoordelingen

98% beveelt Meride uitvaart aan

U bent met of zonder uitvaartpolis welkom

Uw uitvaartpolis komt bij Meride vaak beter tot zijn recht. Waarom?

Ons team voor Best

Onze medewerkers stoppen niet totdat u tevreden bent.

Marc Dreuning

Algemeen directeur

Gerdine van Kooten

Teamleidster

Ronald van Maaren

Uitvaartverzorger

Anne-Marie Boogaarts

Uitvaartverzorger

Jeroen van Riet

Uitvaartverzorger

Sonja Koster

Uitvaartverzorger

Kennismakingsgesprek

Tijdens een vrijblijvend gesprek kijken of het met de uitvaartverzorger klikt.

98% van onze klanten beveelt Meride Uitvaartverzorging aan

Uitvaartverzorger met passie

“De uitvaartverzorger verstond zijn vak erg goed. Hij heeft de gehele uitvaart van mijn lieve man bijzonder goed in banen geleid. Hij heeft zich erg goed verdiept in onze situatie thuis. Een betere hadden we niet kunnen treffen. Chapeau!”

Caroline Wevers

Altijd 1 contactpersoon

“2 verschillende uitvaarten meegemaakt met hulp van Meride, vriendelijk geholpen, op ons gemak gesteld, goed begeleid. Zelfs met griep, toch de dienst begeleid omdat anders een onbekende voor ons het zou moeten doen! “

Ingrid Verheyen

We doen het samen

“Wij hebben bijzonder prettig samen gewerkt met de uitvaartverzorger. Ik zou vertellen dat ons veel werk uit handen is genomen, dat er goede adviezen werden gegeven en dat alles prima naar wens is verlopen.”

Ellie van Bergen

Direct in contact

Bel dag en nacht bij overlijden:

Kennismakingsgesprek

Vraag hier een kennismakingsgesprek aan. Wij brengen graag advies bij u thuis.

Offerte aanvragen

Vraag eenvoudig een offerte aan. Persoonlijk en op maat.

Onze uitvaartverzorgers

Bij Meride staat uw wens voorop. Daarom werken wij uitsluitend met uitvaartverzorgers die we met zorg hebben geselecteerd. Zij beschikken over een vakopleiding en over jarenlange ervaring als uitvaartverzorger. Ook hebben zij een omvangrijk netwerk in Best, zodat ze weten welke mogelijkheden er zijn voor een passend afscheid in Best en omgeving, juist bij bijzondere wensen. Deed uw naaste vrijwilligerswerk in de buurt? Speelde uw naaste een muziekinstrument bij een orkest in Best? Onze uitvaartverzorger denkt graag met u mee om dit een bijzondere plaats te geven tijdens het afscheid in Best. Onze uitvaartverzorger is uw contactpersoon en uw persoonlijke aanspreekpunt voor Meride. Zo creëert u samen met onze uitvaartverzorger een mooi en memorabel afscheid. Onze uitvaartverzorgers zijn dienstbaar, doortastend en betrouwbaar. U bepaalt zelf welke taken wij op ons nemen en wat u zelf doet. Zo houdt u zelf de regie in handen, maar desgewenst kan onze uitvaartverzorger ook de gehele organisatie van u overnemen.

Uw uitvaartverzekering en Meride

Als onafhankelijk uitvaartverzorger verkoopt Meride zelf geen uitvaartpolissen. Iedereen kan terecht bij onze uitvaartverzorger in Best voor het regelen van een begrafenis of crematie, ongeacht uw uitvaartverzekering. Onze uitvaartverzorger denkt niet alleen mee over de uitvaartplechtigheid, maar bewaakt ook het budget en weet of er goedkopere alternatieven zijn in Best. Zo komt u achteraf nooit voor een onaangename verrassing te staan.

Een persoonlijke uitvaart? Meride inspireert

Meride is als uitvaartverzorger helemaal van deze tijd. Steeds meer mensen weten precies hoe zij hun uitvaart willen regelen. Wij begrijpen het dan ook goed als u zelf dingen wilt regelen, maar als u het nog niet weet, zijn we graag uw inspiratiebron voor een persoonlijke uitvaart. Daarbij houdt u altijd zelf de regie in handen, want uw wensen staan bij Meride voorop. Vanuit onze betrokkenheid, ervaring en vakmanschap waarborgen wij de kwaliteit van elke uitvaart. Onze medewerkers staan u bij met gevoel én daadkracht. Als geen ander weten zij hoe belangrijk het is om een mooi en persoonlijk afscheid te verzorgen, zodat de nabestaanden hier steun aan hebben bij de verwerking van hun verlies.

Meride heeft ook uitvaartverzorgers in Best

Iedere uitvaartverzorger van Meride weet hoe belangrijk het is om een persoonlijk afscheid te organiseren. Heeft u met uw naaste zijn of haar wensen voor de uitvaart al eens besproken? Met elkaar of met onze uitvaartverzorger? Wilt uw naaste begraven worden in Best of op een natuurbegraafplaats? Als u het niet weet, is onze uitvaartverzorger graag een inspiratiebron voor een passend afscheid van uw geliefde. Hij denkt met u mee over belangrijke zaken rond de uitvaartplechtigheid, zoals muziek, bloemen of een tekst voor op de rouwkaart. De uitvaartverzorgers van Meride wonen en werken verspreid over heel Nederland. Daarom is er altijd een werkzaam in Best en omgeving. Deze uitvaartverzorger is goed op de hoogte van alle mogelijkheden in Best. Bovendien is een uitvaartbegeleider van Meride niet gebonden aan bepaalde rouwlocaties of rouwondernemingen. U bent bij Meride dan ook altijd verzekerd van een persoonlijk en waardig afscheid in Best, geheel volgens uw wensen.

Het is ook mogelijk om alvast uw wensen rond uw eigen uitvaart alvast te laten vastleggen bij onze uitvaartverzorger. Zo neemt u uw nabestaanden alvast die zorg uit handen wanneer u komt te overlijden. Onze uitvaartverzorger komt graag bij u thuis in Best voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek

Vrijblijvend kennismakingsgesprek met een uitvaartverzorger in Best

Keuzes maken voor een uitvaart gaat altijd verder dan de keuze voor een begrafenis of een crematie. Bij Meride denken we graag met u mee over een passend en persoonlijk afscheid in Best. Tijdens een persoonlijk kennismakingsgesprek met onze uitvaartverzorger kunt u al uw wensen bespreken en vastleggen. Heeft u een voorkeur voor een kist of juist voor een lijkwade? Wilt u worden begraven op een bepaalde begraafplaats in Best? Wat wilt u dat er na de crematie met de bloemen gebeurt? Al deze zaken bespreekt u met onze uitvaartverzorger tijdens het kennismakingsgesprek bij u thuis in Best. Zo heeft u de gelegenheid om alvast uw eigen uitvaart te regisseren en om samen met uw naasten en de uitvaartverzorger een passend afscheid in Best te creëren.

Wilt u uw wensen rond uw eigen uitvaart alvast kenbaar maken bij onze uitvaartverzorger? Bel dan naar 085 – 40 18 123 om een afspraak voor een kennismakingsgesprek in Best met onze uitvaartverzorger te maken.

uitvaartverzorger Best

De kosten van een uitvaart in Best

Als uitvaartverzorger weten we bij Meride dat elke uitvaart kosten met zich meebrengt. De uiteindelijke kosten hangen af van uw wensen. Zo is begraven meestal iets duurder dan cremeren en kan de catering duurder uitvallen als er veel gasten zijn. De meeste uitvaartverzekeringen dekken alle kosten wel. Omdat onze uitvaartverzorger het budget in de gaten houdt, weet hij ook of er financiële ruimte is om iets extra’s te doen om de uitvaart een persoonlijk tintje te geven, zoals een gang van de rouwstoet naar een geliefde plek van de overledene in Best. Meride biedt diverse pakketten aan met elk een vaste dienstverlening tegen een vaste prijs. Deze kunt u volledig naar wens aanpassen. Onze uitvaartverzorger zet alle afspraken op papier. Zo heeft u zelf ook een overzicht van de afspraken en kosten.

24 uur bereikbaar in Best

De uitvaartverzorgers van Meride zijn altijd bereikbaar, ook in Best. Wilt u een overlijden melden of heeft u andere vragen? Bel ons via 085 – 40 18 123. Onze medewerkers staan 24 uur per dag, 7 dagen per week voor u klaar.

Wat te doen bij een overlijden?

Na een overlijden breekt er een moeilijke periode aan waarin u in korte tijd veel moet regelen. Dan is het wel zo prettig als er een uitvaartverzorger naast u staat die u helpt bij praktische zaken en persoonlijke keuzes rond de uitvaart. Bel zo snel mogelijk met Meride via 085 – 40 18 123. Wij regelen dat onze uitvaartverzorger snel bij u thuis in Best komt om de eerste zaken te regelen. We hebben een checklist opgesteld aan de hand waarvan u zelf al de eerste zaken kunt regelen.

Checklist bij overlijden in Best

  1. Als het overlijden thuis gebeurt, bel dan direct de huisarts of waarnemend arts. Als het overlijden in het ziekenhuis of zorgcentrum gebeurt, dan wordt deze door het personeel gewaarschuwd. Als het overlijden tijdens een reis gebeurt, moet u de reisverzekering bellen. Als het overlijden gebeurt bij een ongeval, moet u ook de verzekering bellen.
  1. Bel hierna Meride op nummer 085 – 40 18 123. Onze medewerkers zorgen dat er een uitvaartverzorger bij u thuis in Best komt.
  2. Leg de polis van de uitvaartverzekering van de overledene klaar.
  3. Als de overledene een testament of wilsbeschikking heeft, staan hierin mogelijk wensen rond de uitvaart in. Het kan ook zijn dat de wensen van de overledene al zijn vastgelegd bij onze uitvaartverzorger.
  4. Leg de identiteitskaart, paspoort of trouwboekje van de overledene klaar.
  5. Begin vast met het opstellen van een adressenlijst voor het versturen van de rouwkaarten.
  6. Leg vast kleding voor de overledene klaar.

Bovenstaande checklist is ook beschikbaar als PDF.

Dit bestand kunt u printen zodat u de checklist altijd bij de hand heeft. De uitvaartverzorger van Meride helpt u bij de volgende stappen.

Direct in contact

Bel dag en nacht bij overlijden:

Kennismakingsgesprek

Vraag hier een kennismakingsgesprek aan. Wij brengen graag advies bij u thuis.

Offerte aanvragen

Vraag eenvoudig een offerte aan. Persoonlijk en op maat.

Een uitvaartverzorger in Best die inspireert en ontzorgt

Als de eerste praktische zaken na het overlijden zijn geregeld, kunt u zich richten op het afscheid zelf. Onze uitvaartverzorger denkt met u mee, wijst u op de financiële gevolgen van uw keuzes en is uw inspiratiebron voor als u nog geen keuze heeft gemaakt. Omdat onze uitvaartverzorger goed op de hoogte is van de mogelijkheden in Best, kan hij u ook helpen bij het uitvoeren van specifieke wensen. Denk hierbij aan het houden van de afscheidsplechtigheid op een specifieke locatie in Best of het benaderen van een bekende spreker uit Best en omstreken voor een toespraak tijdens de uitvaartplechtigheid.

Met onze Kennisbank biedt Meride u een aanvullende inspiratiebron voor een persoonlijk en memorabel afscheid in Best en omstreken. Eén van de eerste en moeilijkste keuzes die u maakt, is de tekst voor op de rouwkaart. Hoe stelt u een kennisgeving op? Had de overledene een favoriete tekst of gedicht? Voor als u hier niet uitkomt, biedt de pagina Rouwkaarten inspiratie voor teksten. Op de pagina Rouwgedichten staan vele gedichten van bijvoorbeeld Toon Hermans, maar ook Bijbelse teksten zoals psalmen. U kunt ook onze uitvaartverzorger vragen naar een passende tekst voor de rouwkaart. Muziek heeft vaak een troostende werking tijdens de uitvaartplechtigheid. Als de overledene een voorkeur had voor bepaalde muziek, dan is de keuze vaak al gemakkelijk. Onze uitvaartverzorger helpt u bij de keuze. Maar als u het niet zeker weet, dan vindt u op de pagina Uitvaartmuziek een lijst met muziek die we als uitvaartverzorger bij eerdere uitvaarten hebben afgespeeld. Ook kiezen nabestaanden vaak voor een ritueel, zoals het aansteken van kaarsen. Op de pagina Rituelen vindt u diverse suggesties, evenals voorbeelden van persoonlijke rituelen die onze uitvaartverzorgers in Best hebben gezien of meegemaakt.

Bel mij terug

BestHeeft u het erg druk of wilt u graag terug gebeld worden buiten uw werktijden om?
Vraag aan

Waarom Meride?

Alles voor een memorabel afscheidLees hier alles over de persoonlijke werkwijze van Meride Uitvaartverzorging.
Lees meer

Wat te doen bij een overlijden

Best uitvaartverzorgerAlle stappen op een rijtje waar u rekening mee kunt houden en hoe te handelen.
Lees meer

De 7 zekerheden van Meride

Onze uitvaartverzorger verzorgt elke uitvaart in Best en omstreken aan de hand van onze 7 zekerheden. Zo weet u zeker dat de overledene een waardig en goed geregeld afscheid krijgt. U bent verzekerd van:

1. Perfecte organisatie

Onze uitvaartverzorger verzorgt de begrafenis of crematie geheel volgens uw wensen. Wat regelt u zelf en wat regelt Meride voor u? Onze contactpersoon in Best legt alle afspraken vast.

2. Eén vaste contactpersoon

Meride werkt altijd met één contactpersoon per uitvaart in Best. Deze uitvaartverzorger is altijd beschikbaar voor het doorspreken van uw vragen en wensen en hij coördineert de taken die hij als uitvaartverzorger van u overneemt.

3. Duidelijke afspraken

Onze uitvaartverzorger legt elke afspraak of wijziging van een afspraak schriftelijk vast. Zo heeft u altijd het overzicht.

4. Duidelijke begroting

Bij Meride weet u altijd precies waar u aan toe bent, ook op financieel vlak. Bij de afspraken ontvangt u altijd een offerte voor de kosten. Als u akkoord gaat, begint onze uitvaartverzorger meteen met het uitvoeren van de afspraken.

5. Ervaring uitvaartverzorger in Best

Meride werkt uitsluitend met ervaren mensen die gemotiveerd zijn om de overledene een waardig afscheid te geven. U kunt erop vertrouwen dat onze uitvaartverzorger in Best beschikt over een vakopleiding en over een jarenlange ervaring als uitvaartverzorger.

6. Goede klachtenafhandeling

Elke uitvaartverzorger van Meride werkt volgens onze Kwaliteitsverklaring. Dit zijn richtlijnen aan de hand waarvan wij werken en die ook een beschrijving geven van hoe wij klachten afhandelen. Heeft u een klacht en lukt het niet om daar met onze uitvaartverzorger uit te komen? Dan handelt een onafhankelijke derde uw klacht af.

7. Klanttevredenheid

Meride evalueert elke uitvaart in Best. Voor veel van onze klanten is dit een mogelijkheid om onze uitvaartverzorger een extra compliment te geven. Een enkele keer komt er een aandachtspunt naar voren. Dit nemen we altijd mee in de verbetering van onze dienstverlening in Best.

Een uitvaart in Best en uw uitvaartverzekering

 voorbeelden van dankbetuigingen tijdens de condoleance

Als onafhankelijk uitvaartverzorger verkoopt Meride zelf geen uitvaartpolissen. We vinden het juist belangrijk dat u zelf de regie in handen heeft en zelf keuzes maakt. Voor ons maakt het daarom niet uit wat voor uitvaartpolis u heeft. Daarom kunt u in Best met elke uitvaartverzekering bij ons terecht. De meeste polissen dekken overigens de kosten van een eenvoudige begrafenis of crematie. Informeer bij uw verzekeraar als u niet zeker bent van de hoogte van het bedrag. Uw uitvaartverzorger bewaakt het budget tijdens het voorbereiden en realiseren van de uitvaart.

Naturaverzekering

Een naturaverzekering werkt net iets anders dan een uitvaartpolis voor een vast verzekerd bedrag. Hierbij ontvangt u bepaalde diensten volgens de voorwaarden van deze verzekering. Het is niet altijd verplicht om dit te laten uitvoeren door de partij waar de naturaverzekering loopt. Als u hier niet zeker van bent, dan kan onze uitvaartverzorger u adviseren aan de hand van een polis-check.

Wat kost een uitvaart in Best?

Elke uitvaart brengt kosten met zich mee waar u niet dagelijks bij stilstaat. Wilt u een luxe kist of kiest u voor een draagbaar met lijkwade? Wilt u een rouwadvertentie in een plaatselijke of landelijke krant? Wilt u na de plechtigheid een dankbetuiging versturen? Al deze keuzes zijn van invloed op de kosten van een uitvaart. U kunt altijd een offerte opvragen of een afspraak maken met onze uitvaartverzorger. Deze komt dan bij u thuis in Best om de uitvaart te bespreken.

Neem gerust contact op met een van onze uitvaartverzorgers

Heeft u nog vragen of wilt u meer informatie over de dienstverlening van Meride in Best? Neem dan gerust contact met ons op. Dat kan ook als u een persoonlijk kennismakingsgesprek met een van onze uitvaartverzorgers wilt. Bel ons op telefoonnummer 085 – 40 18 123 of stuur een e-mail via klantenservice@meride.nl.