Overlijden melden?

035 – 20 50 874 (Dag en nacht)

Kostenopgave aanvragen

Ik wil weten wat een uitvaart met onze wensen precies kost.

Kennismakingsgesprek aanvragen

Door middel van een vrijblijvend gesprek bij u thuis kunt u kijken of het klikt.

Bij Meride staan uw wensen bij onze uitvaartverzorg in Bussum centraal

Bij een overlijden komt er veel op de nabestaanden af. Los van het verdriet moet er van alles worden geregeld. Meride is een uitvaartonderneming die u graag steunt in Bussum in deze moeilijke periode. Samen met u verzorgen wij voor een uitvaart die geheel bij de overledene past, precies zoals u het wilt. Wilt u dat de overledene per rouwkoets naar zijn of haar laatste rustplaats in Bussum wordt gebracht? Wilt u tijdens de plechtigheid foto’s laten zien? Afscheid nemen kan maar één keer, daarom staat bij ons als uitvaartonderneming uw wens centraal. Onze medewerkers vertellen u graag meer over onze dienstverlening. Bel voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek met 035 – 20 50 874.

9,2

273 beoordelingen

98% beveelt Meride uitvaart aan

U bent met of zonder uitvaartpolis welkom

Uw uitvaartpolis komt bij Meride vaak beter tot zijn recht. Waarom?

Ons team voor Bussum

Onze medewerkers stoppen niet totdat u tevreden bent.

Marc Dreuning

Algemeen directeur

Gerdine van Kooten

Teamleidster

Ronald van Maaren

Uitvaartverzorger

Anne-Marie Boogaarts

Uitvaartverzorger

Jeroen van Riet

Uitvaartverzorger

Sonja Koster

Uitvaartverzorger

Kennismakingsgesprek

Tijdens een vrijblijvend gesprek kijken of het met de uitvaartverzorger klikt.

98% van onze klanten beveelt Meride Uitvaartverzorging aan

Uitvaartverzorger met passie

“De uitvaartverzorger verstond zijn vak erg goed. Hij heeft de gehele uitvaart van mijn lieve man bijzonder goed in banen geleid. Hij heeft zich erg goed verdiept in onze situatie thuis. Een betere hadden we niet kunnen treffen. Chapeau!”

Caroline Wevers

Altijd 1 contactpersoon

“2 verschillende uitvaarten meegemaakt met hulp van Meride, vriendelijk geholpen, op ons gemak gesteld, goed begeleid. Zelfs met griep, toch de dienst begeleid omdat anders een onbekende voor ons het zou moeten doen! “

Ingrid Verheyen

We doen het samen

“Wij hebben bijzonder prettig samen gewerkt met de uitvaartverzorger. Ik zou vertellen dat ons veel werk uit handen is genomen, dat er goede adviezen werden gegeven en dat alles prima naar wens is verlopen.”

Ellie van Bergen

Direct in contact

Bel dag en nacht bij overlijden:

Kennismakingsgesprek

Vraag hier een kennismakingsgesprek aan. Wij brengen graag advies bij u thuis.

Offerte aanvragen

Vraag eenvoudig een offerte aan. Persoonlijk en op maat.

Onze medewerkers in Bussum

Omdat we er bij uitvaartonderneming Meride aan hechten dat onze uitvaartmedewerkers u ondersteunen, adviseren en inspireren vanuit uw eigen wensen, hebben wij de medewerkers voor Bussum en omgeving zorgvuldig geselecteerd. Zij beschikken over een vakopleiding en over jarenlange ervaring bij een uitvaartonderneming. Bovendien is de contactpersoon van onze uitvaartonderneming exclusief voor u beschikbaar. Hij is uw aanspreekpunt voor de uitvaart in Bussum en regelt en coördineert alle zaken rond de uitvaart. Zo bent u bij uitvaartonderneming Meride altijd verzekerd van persoonlijke en integere zorg rond de uitvaart van uw naaste.

Uitvaartonderneming Bussum, voor elke uitvaartpolis

Meride is een onafhankelijke uitvaartonderneming en verkoopt zelf geen uitvaartpolissen. U kunt bij ons terecht voor elke uitvaart in Bussum, welke uitvaartverzekering u ook heeft. De contactpersoon van onze uitvaartonderneming bewaakt het budget, zodat u nooit voor een onaangename verrassing komt te staan. Bovendien is hij thuis in Bussum, zodat hij u eventueel kan wijzen op goedkopere alternatieven in de buurt.

Uitvaartonderneming Meride ontzorgt en inspireert

Als uitvaartonderneming weet Meride dat het belangrijk is om de overledene een mooi en persoonlijk afscheid te geven. Veel mensen hebben uitgesproken wensen over wat zij met hun uitvaart willen. Door uw wensen met uw familie te bespreken, weten zij wat u wilt en kunnen zij de medewerker van de uitvaartonderneming over uw wensen vertellen. Misschien zijn er nog onduidelijkheden. In dat geval denkt de uitvaartbegeleider met u mee over een persoonlijk afscheid in Bussum..

Bij uitvaartonderneming Meride staat uw wens voorop. Meride is een onafhankelijk bedrijf met uitvaartverzorgers die verspreid over heel Nederland wonen en werken. Daarom is er altijd een uitvaartverzorger van Meride bij u in de buurt. Bij ons heeft u altijd volledige keuzevrijheid bij alle facetten van de uitvaart. Of het nu gaat om een rouwlocatie of een begraafplaats, bij Meride is de keuze aan u. U bepaalt ook zelf wat de uitvaartbegeleider van onze uitvaartonderneming doet en wat u zelf doet. Onze uitvaartverzorger kan praktische zaken overnemen, zoals het regelen van vervoer van de overledene naar een rouwcentrum in Bussum. Daarnaast kunt u al uw wensen kenbaar maken aan de contactpersoon van uitvaartonderneming Meride. Omdat u zelf de regie in handen houdt, bent u bij uitvaartonderneming Meride altijd verzekerd van een persoonlijk en integer afscheid, waar u ook woont.

Maak vrijblijvend kennis in Bussum

Weet u al hoe u uw uitvaart wilt invullen? Bij uitvaartonderneming Meride is het mogelijk om uw wensen rond uw uitvaart in Bussum te laten vastleggen. Tijdens een persoonlijk kennismakingsgesprek bij u thuis in Bussum kunt u precies aangeven wat u van de uitvaartonderneming verwacht. Wilt u een luxe kist of juist een eenvoudige kist? Weet u al welke muziek u wilt laten horen? Door uw wensen vast te laten leggen bij de uitvaartonderneming neemt u uw nabestaanden de zorg voor dit soort persoonlijke keuzes uit handen. De medewerker die voor Meride in de regio Bussum werkzaam is, legt uw wensen vast voor later, zodat ze dan alleen nog maar uitgevoerd hoeven te worden.

Wilt u uw wensen voor uw uitvaart in Bussum vast laten leggen bij onze uitvaartonderneming? Bel dan naar 035 – 20 50 874 of stuur een e-mail naar klantenservice@meride.nl voor een persoonlijk kennismakingsgesprek met een van onze uitvaartverzorgers die in Bussum voor onze uitvaartonderneming werkt.

uitvaartonderneming bussum

Wat kost een uitvaart in Bussum?

Als uitvaartonderneming weten we bij Meride maar al te goed dat elke begrafenis of crematie kosten met zich meebrengt waar u niet dagelijks bij stilstaat. Wilt u worden begraven of gecremeerd? Wilt u dat de as wordt uitgestrooid in Bussum? Wilt u extra rouwkaarten versturen? Al deze keuzes hebben invloed op de kosten van de uitvaart. Uitvaartonderneming Meride biedt een aantal pakketten met een vaste dienstverlening tegen vaste prijzen. Deze pakketten kunt u zelf aanpassen. De contactpersoon van uitvaartonderneming Meride zet alle kosten op papier, zodat u altijd overzicht heeft van de kosten van de uitvaart in Bussum.

Uitvaartonderneming Meride: dag en nacht bereikbaar

De medewerkers van uitvaartonderneming Meride staan 7 dagen per week 24 uur per dag voor u klaar. Als u een overlijden wilt melden in Bussum, maar ook voor andere vragen of als u nog iets wilt wijzigen aan uw uitvaart in Bussum. Bel uitvaartonderneming Meride via 035 – 20 50 874. Onze medewerkers staan u graag te woord.

Wat te doen bij een overlijden?

Wanneer iemand overlijdt, moeten er veel zaken worden geregeld. Als uitvaartonderneming staan we u graag bij om de belangrijkste zaken te regelen. Als u direct contact opneemt met Meride op telefoonnummer 035 – 20 50 874, zorgen we dat er direct een medewerker van onze uitvaartonderneming bij u thuis in Bussum komt. Aan de hand van de onderstaande checklist kunt u zelf alvast een aantal zaken regelen.

Checklist bij overlijden in Bussum

  1. Bij een overlijden thuis in Bussum belt u eerst de huisarts of waarnemend huisarts. Bij een overlijden in het ziekenhuis of zorgcentrum waarschuwt het personeel de arts. Gebeurt het overlijden tijdens een reis? Bel dan de alarmcentrale van de reisverzekering. Gebeurt het overlijden bij een ongeval? Bel dan de verzekeringsmaatschappij.
  1. Vervolgens belt u uitvaartonderneming Meride via 035 – 20 50 874.
  2. Leg de polis van de uitvaartverzekering vast klaar.
  3. . Heeft de overledene een wilsbeschikking of testament? Hierin staan mogelijk zijn of haar wensen rond de uitvaart. Mogelijk is er al eens een kennismakingsgesprek geweest en zijn de uitvaartwensen van de overledene al bekend bij de contactpersoon in Bussum van onze uitvaartonderneming..
  4. Leg de identiteitsdocumenten en/of het trouwboekje klaar.
  5. Stel vast een adressenlijst op voor het versturen van de rouwkaarten. Overleg met de contactpersoon van uitvaartonderneming Meride wanneer u deze het beste kunt versturen.
  6. . Leg kleding voor de overledene klaar.

Deze checklist is ook beschikbaar als PDF, zodat u deze kunt printen en de stappen kunt afvinken.

De contactpersoon van uitvaartonderneming Meride helpt u met de volgende stappen, zoals het verzorgen van de overledene en eventueel het vervoer naar het rouwcentrum in Bussum.

Direct in contact

Bel dag en nacht bij overlijden:

Kennismakingsgesprek

Vraag hier een kennismakingsgesprek aan. Wij brengen graag advies bij u thuis.

Offerte aanvragen

Vraag eenvoudig een offerte aan. Persoonlijk en op maat.

Meride: meer dan een uitvaartonderneming

Als de eerste praktische zaken zijn geregeld, kunt u zich in alle rust richten op het afscheid. De uitvaartverzorger van Meride denkt met u mee over de uitvaart van uw naaste in Bussum en inspireert u als u het even niet weet. Omdat onze contactpersoon bekend is in Bussum en omstreken, kan hij wellicht suggesties geven om de uitvaart nog persoonlijker te maken. Misschien is het mogelijk om de uitvaartplechtigheid op een bepaalde locatie in Bussum te houden waar de overledene graag heen ging, zoals een theater of de plaatselijke voetbalclub. Misschien is het mogelijk om de route naar de laatste rustplaats van de overledene via zijn of haar favoriete plekken in Bussum te laten gaan. Uw contactpersoon van uitvaartonderneming Meride is thuis in de regio en denkt graag met u mee over mogelijkheden om de begrafenis of crematie in Bussum nog persoonlijker te maken.

Op onze Kennisbank vindt u ook diverse suggesties voor een mooi en persoonlijk afscheid in Bussum. De rouwkaart is de eerste keuze die u maakt. Had de overledene zelf een favoriet gedicht of citaat? Als u daar niet uitkomt, dan biedt de pagina Rouwgedichten u inspiratie met gedichten die bij verschillende situaties passen, zoals bij een overlijden als gevolg van ziekte of een ongeval. Wordt de overledene thuis opgebaard? Op de pagina Opbarenleest u meer over de mogelijkheden om thuis op te baren. Op de pagina Rituelen vindt u inspiratie voor het uitvoeren van rituelen tijdens de uitvaartplechtigheid, zoals bloemblaadjes strooien. Ook leest u hier voorbeelden van persoonlijke rituelen die we als uitvaartonderneming hebben gezien. Wordt de overledene gecremeerd? Dan is het mogelijk om de urn bij te zetten in het columbarium in Bussum. Meer hierover leest u op de pagina Asbestemmingen.

Bel mij terug

uw wensen voor de uitvaart worden precies zo uitgevoerdHeeft u het erg druk of wilt u graag terug gebeld worden buiten uw werktijden om?
Vraag aan

Waarom Meride?

Bij inspireren en helpen met het maken van keuzesLees hier alles over de persoonlijke werkwijze van Meride Uitvaartverzorging.
Lees meer

Wat te doen bij een overlijden

BussumAlle stappen op een rijtje waar u rekening mee kunt houden en hoe te handelen.
Lees meer

De 7 zekerheden van uitvaartonderneming Meride

Uitvaartonderneming Meride verzorgt elke uitvaart in Bussum en omgeving aan de hand van onze 7 zekerheden. Zo bent u er altijd van verzekerd dat alles perfect wordt geregeld. De 7 zekerheden van onze uitvaartonderneming zijn:

1. Perfecte organisatie

Uw wensen over de uitvaart staan voorop. Wat wilt u zelf doen en wat nemen wij van u over? De contactpersoon van onze uitvaartonderneming legt al uw wensen rond de uitvaart in Bussum vast.

2. Eén vaste contactpersoon

Bij uitvaartonderneming Meride krijgt u één vaste contactpersoon die u begeleidt bij de uitvaart in Bussum. Deze persoon is uw aanspreekpunt en is volledig op de hoogte van alle afspraken die u met de uitvaartonderneming heeft gemaakt.

3. Duidelijke afspraken

De contactpersoon van uitvaartonderneming Meride legt alle afspraken schriftelijk vast. Wilt u nog iets wijzigen? Dan krijgt u daarvan ook een schriftelijke bevestiging.

4. Duidelijke begroting

Ook financieel weet u altijd waar u aan toe bent bij Meride. Als alle afspraken zijn gemaakt, ontvangt u een schriftelijke offerte waarin alle kosten op een rijtje staan. De kosten worden doorgaans wel gedekt door de uitvaartpolis.

5. Ervaren uitvaartverzorgers in Bussum

Uitvaartonderneming Meride werkt uitsluitend met ervaren mensen die beschikken over een opleiding in het vak en over een jarenlange ervaring als. Zij zijn dienstbaar en zeer gemotiveerd om een persoonlijk afscheid te regelen.

6. Goede klachtenafhandeling

Elke medewerker van onze uitvaartonderneming werkt aan de hand van onze Kwaliteitsverklaring. Deze richtlijnen omschrijven onze werkwijze en bevatten ook een beschrijving van de afhandeling van klachten. Als u een klacht heeft en u komt daar niet uit met uw Meride-uitvaartverzorger in Bussum, dan wordt de klacht door een onafhankelijke persoon afgehandeld.

7. Klanttevredenheid

Uitvaartonderneming Meride evalueert elke uitvaart in Bussum. Voor veel van onze klanten is dit een mogelijkheid om hun uitvaartverzorger een extra compliment te geven. Mochten er verbeterpunten uitkomen, dan nemen we deze mee in onze dienstverlening.

Uitvaart in Bussum en uw uitvaartpolis

uitvaartonderneming Bussum

Meride is een onafhankelijke uitvaartonderneming die zelf geen uitvaartpolissen aanbiedt. Wel kunt u met elke uitvaartverzekering bij ons in Bussum terecht. De contactpersoon van onze uitvaartonderneming bewaakt het budget. Zo kunt zich u in alle rust richten op een mooi en persoonlijk afscheid van uw dierbare. De contactpersoon van onze uitvaartonderneming denkt eventueel met u mee over alternatieven zodat er ruimte ontstaat voor iets extra’s om het afscheid nog persoonlijker te maken.

Naturaverzekering

Had de overledene een naturaverzekering? Dan gelden voor bepaalde diensten de voorwaarden van deze verzekering. U bent hiertoe niet altijd verplicht. Als u meer wilt weten over de mogelijkheden bij een naturaverzekering, bel dan met Meride voor een polis-check. Samen met uw contactpersoon van onze uitvaartonderneming kunt u dan de mogelijkheden en uw wensen in Bussum bespreken.

Wat kost een uitvaart in Bussum?

Elke keuze die u maakt brengt kosten met zich mee. Wilt u extra volgauto’s in de rouwstoet? Wilt u na het afscheid een dankbetuiging versturen? Wat voor grafmonument wilt u? Om een helder overzicht te krijgen over de kosten die dit soort keuzes met zich meebrengen, kunt u altijd online een offerte opvragen of een afspraak maken met een medewerker van onze uitvaartonderneming. Bel Meride op 035 – 20 50 874 of stuur een e-mail naar klantenservice@meride.nl om een afspraak te maken.

Vragen of meer informatie? Neem gerust contact op

Wilt u meer weten of heeft u vragen over de dienstverlening van Meride als uitvaartonderneming in Bussum en omgeving? Of wilt u een vrijblijvend kennismakingsgesprek met een medewerker van onze uitvaartonderneming bij u thuis in Bussum? U kunt altijd contact met ons opnemen. Bel ons via 035 – 20 50 874 of stuur een e-mail via klantenservice@meride.nl. Onze medewerkers staan u graag te woord.