Nadat u het overlijden heeft gemeld bij Meride, neemt onze uitvaartverzorger bij u in de buurt contact met u op. Hij of zij regelt dat de overledene opgebaard wordt en maakt met u een afspraak om de wensen rondom de uitvaart te bespreken. Dit gesprek kan naar uw wens bij u thuis, in de woning van de overledene, in het uitvaartcentrum of in het crematorium plaatsvinden. Of dit gesprek nog dezelfde dag plaatsvindt of een dag later, is aan u.

De bespreking

Als de overledene zijn of haar wensen heeft vastgelegd, vormen deze wensen de basis van het gesprek. Daarnaast moeten er een aantal keuzes worden gemaakt rondom het opbaren en het verzorgen van de overledene. In het gesprek worden de datum van de afscheidsbijeenkomst, de crematie of begrafenis en het rouwbezoek vastgelegd. De uitvaartverzorger zorgt ervoor dat dit allemaal professioneel en snel geregeld wordt.

Een persoonlijke uitvaart

U kiest met hulp van de uitvaartverzorger een kist, bloemen en drukwerk. Ook kan de verzorger u advies geven over hoe u het afscheid persoonlijk maakt, door bijvoorbeeld het uitvoeren van rituelen en het kiezen van passende muziek. Ook neemt onze uitvaartverzorger de kosten voor de uitvaart met u door en zet hij of zij alle wensen en afspraken voor u op papier.