Tijdens de afscheidsbijeenkomst krijgt u alle ruimte om afscheid te nemen van uw naaste. Onze uitvaartverzorger zal u vooraf, tijdens en na dit moeilijke moment bijstaan.

Voorbereiding van de afscheidsbijeenkomst

In een tweede gesprek spreekt onze uitvaartverzorger het verloop van de uitvaart met u door. De praktische zaken regelt onze uitvaartverzorger in de dagen daarna. Dit gebeurt in nauw contact en overleg met u. Op de dag van de uitvaart sluit u samen de kist en wordt de overledene naar de locatie van de uitvaart gebracht.

Tijdens de afscheidsbijeenkomst

U wordt tijdens de gehele bijeenkomst begeleid door onze uitvaartverzorger. Als u dat wilt, neemt hij of zij ook de taak van ceremoniemeester op zich. Dit houdt in dat de verzorger sprekers en muziek aankondigt en/of teksten voordraagt. Bij een crematie kunt u samen met uw naasten de overledene begeleiden naar de ovenruimte. Bij een begrafenis wordt de overledene na de afscheidsbijeenkomst naar de begraafplaats gebracht, waar meestal nog een laatste woord van afscheid uitgesproken wordt.

Na afloop van de afscheidsbijeenkomst

Na afloop van de afscheidsbijeenkomst kunt u uw genodigden ontvangen in een hiervoor bestemde ruimte in het uitvaartcentrum of crematorium. Uiteraard is het ook mogelijk om op een andere locatie herinneringen op te halen. U kiest zelf de catering en invulling van deze receptie.