Voor, tijdens en na de uitvaart

Wanneer u een uitvaart moet regelen, weet u misschien niet precies wat u kunt verwachten. Vragen die bij u opkomen kunnen zijn: Waar moet ik over beslissen? Wat kan ik zelf doen? Wat kan de uitvaartverzorger voor me regelen en waar kan hij of zij me bij helpen? Hieronder vindt u een overzicht van alles waarmee u te maken krijgt.

Vooraf wensen bespreken

Wat wilt u dat er na uw overlijden met uw lichaam gebeurt? Misschien heeft u daar duidelijke wensen over.

Melden van een overlijden

Als een dierbare overlijdt, kunt u dit 24 uur per dag melden bij Meride Uitvaartverzorging via 085 – 40 18 123. Wij helpen u met het regelen van de uitvaart.

Vervoer van de overledene

Onze uitvaartverzorgers spreken met de nabestaanden af hoe de overledene wordt verzorgd en wanneer hij of zij naar het rouw- of uitvaartcentrum overgebracht wordt.

Bespreking met uitvaartverzorger

Nadat u het overlijden heeft gemeld bij Meride, neemt onze uitvaartverzorger bij u in de buurt contact met u op.

Verzorgen van de overledene

Voorafgaand aan de opbaring wast en kleedt onze uitvaartverzorg(st)er, of een van onze andere medewerkers, de overledene.

Rouwbezoek

Er zijn verschillende mogelijkheden voor rouwbezoeken aan de overledene.

Afscheidsbijeenkomst

Tijdens de afscheidsbijeenkomst krijgt u alle ruimte om afscheid te nemen van uw naaste. Onze uitvaartverzorger zal u vooraf, tijdens en na dit moeilijke moment bijstaan.

Zorg voor de nabestaanden

Na de uitvaart blijven er soms praktische vragen en problemen over. Ook kan het zijn dat u steun wilt ontvangen of geven. Wij kunnen u hierbij helpen.

Factuur

Na afloop van de uitvaart maakt onze uitvaartverzorger een laatste afspraak met u om de rekening door te spreken.