Overlijden melden?

053 – 75 07 191 (Dag en nacht)

Kostenopgave aanvragen

Ik wil weten wat een uitvaart met onze wensen precies kost.

Kennismakingsgesprek aanvragen

Door middel van een vrijblijvend gesprek bij u thuis kunt u kijken of het klikt.

Bij Meride staan uw wensen voor de uitvaart in Enschede centraal.

Iedereen neemt maar één keer afscheid. Daarom is het prettig om dat geheel in stijl van de overledene te doen. Bijvoorbeeld met een eenvoudige uitvaart, of juist een moderne eco-uitvaart op een bijzondere locatie in Enschede. Geef uw wensen aan ons door en Meride verzorgt de uitvaart op een persoonlijke, integere manier.

9,2

273 beoordelingen

98% beveelt Meride uitvaart aan

U bent met of zonder uitvaartpolis welkom

Uw uitvaartpolis komt bij Meride vaak beter tot zijn recht. Waarom?

Ons team voor Enschede

Onze medewerkers stoppen niet totdat u tevreden bent.

Marc Dreuning

Algemeen directeur

Gerdine van Kooten

Teamleidster

Ronald van Maaren

Uitvaartverzorger

Anne-Marie Boogaarts

Uitvaartverzorger

Jeroen van Riet

Uitvaartverzorger

Sonja Koster

Uitvaartverzorger

Kennismakingsgesprek

Tijdens een vrijblijvend gesprek kijken of het met de uitvaartverzorger klikt.

98% van onze klanten beveelt Meride Uitvaartverzorging aan

Uitvaartverzorger met passie

“De uitvaartverzorger verstond zijn vak erg goed. Hij heeft de gehele uitvaart van mijn lieve man bijzonder goed in banen geleid. Hij heeft zich erg goed verdiept in onze situatie thuis. Een betere hadden we niet kunnen treffen. Chapeau!”

Caroline Wevers

Altijd 1 contactpersoon

“2 verschillende uitvaarten meegemaakt met hulp van Meride, vriendelijk geholpen, op ons gemak gesteld, goed begeleid. Zelfs met griep, toch de dienst begeleid omdat anders een onbekende voor ons het zou moeten doen! “

Ingrid Verheyen

We doen het samen

“Wij hebben bijzonder prettig samen gewerkt met de uitvaartverzorger. Ik zou vertellen dat ons veel werk uit handen is genomen, dat er goede adviezen werden gegeven en dat alles prima naar wens is verlopen.”

Ellie van Bergen

Direct in contact

Bel dag en nacht bij overlijden:

Kennismakingsgesprek

Vraag hier een kennismakingsgesprek aan. Wij brengen graag advies bij u thuis.

Offerte aanvragen

Vraag eenvoudig een offerte aan. Persoonlijk en op maat.

Elke uitvaartpolis welkom

Uw uitvaartpolis komt bij Meride beter tot zijn recht. Waarom?

Meride, voor elke uitvaart, ongeacht uw verzekering

De uitvaartverzorgers van Meride werken en wonen verspreid over heel Nederland. Daarom is er altijd een medewerker van Meride bij u in de buurt die de omgeving goed kent. Ook in Enschede. Deze uitvaartverzorger kent alle mogelijkheden voor een uitvaart in Enschede en omgeving. Wij informeren u daar graag over tijdens een persoonlijk gesprek bij u thuis in Enschede of omstreken, zodat u meer inspiratie heeft voor een uitvaart die precies bij uw naaste past. Vertel ons wat belangrijk voor u is. Geef de zorg voor de uitvaart gerust uit handen, of ontvang alleen die ondersteuning en advies die u nodig heeft om het zelf te regelen. Meride is een onafhankelijke uitvaartorganisatie: uw wensen staan bij ons voorop. Ook als u nazorg wenst na de uitvaart in Enschede staan wij nog steeds voor u klaar.

Verzekering voor uw uitvaart in Enschede

Meride helpt altijd met de uitvaart, ongeacht waar uw uitvaartverzekering loopt. U bent niet verplicht om de uitvaart uit te laten voeren door de partij waarbij u verzekerd bent. Vindt u het prettig om begeleiding te krijgen van iemand bij u in de buurt, neem dan gerust contact op met Meride. Dat is persoonlijker en vaak zijn ook de kosten van de uitvaart lager, omdat wij alle mogelijkheden bij u in de buurt kennen en niet gebonden zijn aan specifieke uitvaartlocaties. Uw huidige verzekering of uw contactpersoon bij Meride vertelt u graag waar u recht op heeft.

Een persoonlijke uitvaart? Meride inspireert

Meride is als uitvaartverzorger helemaal van deze tijd. Steeds meer mensen weten precies hoe zij hun uitvaart willen regelen. Wij begrijpen het dan ook goed als u zelf dingen wilt regelen, maar als u het nog niet weet, zijn we graag uw inspiratiebron voor een persoonlijke uitvaart. Daarbij houdt u altijd zelf de regie in handen, want uw wensen staan bij Meride voorop. Vanuit onze betrokkenheid, ervaring en vakmanschap waarborgen wij de kwaliteit van elke uitvaart. Onze medewerkers staan u bij met gevoel én daadkracht. Als geen ander weten zij hoe belangrijk het is om een mooi en persoonlijk afscheid te verzorgen, zodat de nabestaanden hier steun aan hebben bij de verwerking van hun verlies.

Uitvaart in Enschede door een uitvaartverzorger van Meride

Uw persoonlijke uitvaartverzorger staat u bij met ideeën, biedt een luisterend oor en helpt met alle praktische zaken. Wij nemen de tijd voor u, dus bespreek gerust uw wensen over de uitvaart en stel alle vragen die u op het hart liggen. De verzorger van de uitvaart kent de mogelijkheden in de omgeving van Enschede goed en doet er alles aan om al uw wensen perfect uit te voeren. Ook als u zelf de uitvaart organiseert, geeft hij advies over de gevolgen van uw keuzes. Bijvoorbeeld over de beschikbare tijd of bijkomende kosten. Dat geeft u een goed overzicht en rust, zodat u zich kunt concentreren op het afscheid en het creëren van een mooie herinnering.

Meride heeft zijn uitvaartverzorgers met zorg geselecteerd. Wij vinden het belangrijk dat uw contactpersoon zijn werk doet vanuit zijn of haar wens om mensen in een bijzondere periode te steunen. Ieder van ons team is betrouwbaar, integer en geeft precies de zorg die u nodig heeft rondom de uitvaart van uw naaste.

Kennismakingsgesprek voor een uitvaart in Enschede

Het is voor nabestaanden gemakkelijker om een uitvaart in Enschede of omstreken te organiseren als zij de wensen van de overledene goed kennen. Maak het onderwerp daarom bespreekbaar, juist op een moment dat u en uw partner, familie of vrienden nog vol in het leven staan. Welke bloemen vindt u mooi, welke muziek zou u graag horen, heeft u een favoriet gedicht of juist een speciale wens die uw familie of vrienden kunnen vervullen? U kunt deze wensen alvast vastleggen tijdens een vrijblijvend en kosteloos kennismakingsgesprek met een van onze uitvaartverzorgers. Tijdens het kennismakingsgesprek denken we mee over de uitvaart van uzelf of van een naaste. Wat zijn de gevolgen van het overlijden? Welke wensen heeft u voor de uitvaart?

Veel mensen vinden het fijn om voor de uitvaart alvast kennis te maken met een medewerker van Meride. Wilt u dat ook? Wij komen bij u thuis in Enschede of omgeving om in alle rust uw wensen met betrekking tot de uitvaart te bespreken.

Bespreken van de uitvaartwensen

Wat zijn de kosten van een uitvaart?

Elke begrafenis of crematie brengt kosten met zich mee waar u niet dagelijks bij stilstaat. Elke keuze die u maakt is dan ook van invloed op de kosten, bijvoorbeeld de catering voor een grote groep gasten of het aantal volgauto’s in de rouwstoet. Meride heeft diverse tarieven met een vaste dienstverlening tegen vaste prijzen. U kunt de uitvaartwensen altijd uitbreiden of juist onderdelen weglaten, zodat de uitvaart goed aansluit bij de wensen en het karakter van de overledene.

24 uur per dag bereikbaar

Meride is altijd voor u bereikbaar. Onze medewerkers zitten iedere dag 24 uur voor u klaar, ook in het weekend. Daardoor kunt u altijd bij ons terecht. Bijvoorbeeld bij het melden van een overlijden, een vraag over de uitvaart of als u even een luisterend oor nodig heeft. Blijf niet zitten met uw vragen, maar neem gerust contact met ons op. Wij nemen de praktische zorg rondom de uitvaart in Enschede graag van u over.

Wat te doen bij een overlijden?

Voor veel mensen is het moment van overlijden een periode met veel verdriet. Tegelijkertijd wordt van u gevraagd om veel zaken te regelen voor de uitvaart. Daarom nemen wij u graag een aantal zorgen uit handen. Het makkelijkste is om direct contact op te nemen met Meride over de uitvaart in Enschede. Bel ons op 053 – 75 07 191. Wij zullen u direct bijstaan

Checklist bij overlijden

  1. Bij een overlijden thuis in Enschede of omgeving belt u direct de huisarts of een waarnemend arts. In het ziekenhuis of zorgcentrum wordt de arts automatisch geïnformeerd.

Gebeurt het overlijden tijdens een reis? Neem direct contact op met de alarmcentrale van uw reisverzekering. Is het overlijden een direct gevolg van een ongeluk? Bel dan de verzekeringsmaatschappij.

  1. Bel met Meride via 053 – 75 07 191.
  2. Leg de uitvaartpolis van de overledene klaar. Deze vindt u meestal in de persoonlijke administratie.
  3. Is er een testament of wilsbeschikking beschikbaar? Dit helpt u wellicht om keuzes te maken voor de uitvaart. Indien er al eerder een gesprek hierover is geweest met uw contactpersoon in Enschede, dan hebben wij deze wensen voor u bewaard.
  4. Leg een identiteitsbewijs of trouwboekje van de overledene klaar.
  5. Maak een adressenlijst voor rouwkaarten en de uitnodiging voor de uitvaart.
  6. Zoek kleding uit voor de uitvaart van de overledene.

Heeft u de checklist over het overlijden en de uitvaart liever op papier? Download de PDF en print deze uit.

Meride helpt u na het overlijden met de vervolgstappen, zoals de organisatie van de uitvaart in Enschede of omstreken, het (samen) verzorgen van uw naaste, aangifte van overlijden bij de burgerlijke stand van Enschede of omgeving en andere zaken die geregeld moeten worden. U hoeft zich geen zorgen te maken over de kosten; Meride schiet het geld van de verzekeringspolis voor.

Direct in contact

Bel dag en nacht bij overlijden:

Kennismakingsgesprek

Vraag hier een kennismakingsgesprek aan. Wij brengen graag advies bij u thuis.

Offerte aanvragen

Vraag eenvoudig een offerte aan. Persoonlijk en op maat.

Inspiratie voor de uitvaart in Enschede

Na het overlijden maakt u als nabestaande veel keuzes. Wij beantwoorden graag uw vragen en geven u advies over de mogelijkheden voor een uitvaart bij u in Enschede.

Uitvaart Enschede: de rouwkaart

Na een overlijden is het belangrijk om vrienden, familie en kennissen op de hoogte te stellen van de uitvaart. Traditioneel gebeurt dit met rouwkaarten. Hierop kunt u het overlijden doorgeven, maar ook een eventuele uitnodiging voor een condoleance of uitvaart in Enschede. Wilt u een afscheid in besloten kring, dan kunt u de rouwkaarten eventueel verzenden na de begrafenis of crematie. Meride helpt u graag met het opstellen van het bericht en controleert deze ook met u om eventuele fouten te voorkomen. Hier vindt u ook een overzicht van inspirerende afscheidsteksten. Naast de rouwkaarten heeft u ook een mogelijkheid om een advertentie te plaatsen in de krant van de regio Enschede, of een online rouwbericht op de website van Meride. Uiteraard kunt u het ook eigentijds doen met een bericht op sociale media.

Tussen overlijden en de uitvaart

In de periode tussen het overlijden en de uitvaart in Enschede kan de overledene opgebaard worden om persoonlijk afscheid te nemen. Dat kan thuis, maar ook in een uitvaartcentrum in Enschede of omgeving. Het is soms prettig om even alleen te zijn met de overledene voor het moment van de uitvaart, om een kaars aan te steken, nog even het gezicht te zien of om de laatste woorden toe te fluisteren. Voordat de overledene wordt opgebaard, wordt hij of zij eerst verzorgd. Geeft u gerust uw wensen aan bij de medewerkers. Wilt u bijvoorbeeld zelf helpen bij de verzorging van het haar, de handen of make-up, dan is dat mogelijk. Ook mag u kleding of make-up meegeven aan de medewerkers van Meride, zodat zij de overledene zo natuurlijk mogelijk mooi maken voor een waardig afscheid.

Uitvaart Enschede: de kist

In het proces van afscheid nemen telt ieder detail. Welke kist kiest u voor de uitvaart in Enschede? U heeft keuze uit diverse uitvaartkisten. Bijvoorbeeld een traditionele kist, een eco-kist of zelfs een zelfgemaakte kist. Ook een uitvaartplank behoort tot de mogelijkheden. Een kist voor de uitvaart is standaard 180 tot 120 centimeter lang en 50 tot 55 centimeter breed. Zijn er afwijkende maten nodig, geef dit dan tijdig aan uw contactpersoon in Enschede door. Ook kunt u aangeven of u de kist open of juist gesloten wilt hebben tijdens een wake of uitvaartdienst.

Een waardig afscheid in Enschede

Een uitvaart is omgeven door diverse rituelen, zodat u afscheid kunt nemen, ruimte krijgt voor verdriet en de eerste stappen maakt in de rouwverwerking. Hoe u dit precies wilt doen, is helemaal aan u. U kunt bijvoorbeeld helpen met het dichtdoen en dragen van de kist, uw eigen speeches schrijven en passende muziek voor het afscheid kiezen. U kunt ook alle bezoekers bij de uitvaart in Enschede vragen om een bloem op de kist te leggen of een ballon op te laten. Ook bij de catering is veel mogelijk. Hield de overledene niet zo van de klassieke koffie en cake, serveer dan een lievelingsgerecht of – snack om de overledene te gedenken. Ook zijn er veel variaties mogelijk op de speeches. Zo was er eens een balletgroep die een integere dans vertoonde voor de overleden danseres, of trompettisten die een laatste lied ten gehore brachten bij de uitvaart van een muzikant in Enschede. Vertel ons over uw ideeën bij het afscheid. Wij helpen u graag om dit memorabel te maken.

Kijk ook eens op onze kennisbank voor meer inspiratie.

Bel mij terug

Voor een memorabel afscheidHeeft u het erg druk of wilt u graag terug gebeld worden buiten uw werktijden om?
Vraag aan

Waarom Meride?

Rouwkaarten drukkenLees hier alles over de persoonlijke werkwijze van Meride Uitvaartverzorging.
Lees meer

Wat te doen bij een overlijden

Voorbespreking van de uitvaartAlle stappen op een rijtje waar u rekening mee kunt houden en hoe te handelen.
Lees meer

De 7 garanties van Meride voor een uitvaart in Enschede en omgeving

Wij verzorgen iedere uitvaart in Enschede en omstreken aan de hand van 7 garanties. Zo weet u zeker dat de uitvaart perfect is geregeld. U bent verzekerd van:

1. Perfecte organisatie

De uitvaart wordt exact volgens uw wensen uitgevoerd. Wat wilt u zelf organiseren en wat regelen wij voor u? Uw contactpersoon in Haarlem legt uw wensen vast.

2. Eén vaste contactpersoon

Meride werkt altijd met één vaste contactpersoon per uitvaart. De uitvaartverzorger is daardoor altijd beschikbaar voor uw vragen en om uw wensen door te spreken. Ook regelt en coördineert hij alle afgesproken taken die wij van u overnemen.

3. Duidelijke afspraken

Uw contactpersoon legt alle afspraken schriftelijk vast. Ook wijzigingen over de uitvaart worden schriftelijk aan u bevestigd. In een tijd waarin u veel moet regelen, kunt u altijd terugvallen op het overzicht met deze afspraken.

4. Duidelijke begroting

Ook financieel weet u precies waar u aan toe bent met Meride. Bespreek uw wensen met uw contactpersoon. U ontvangt een offerte met een overzicht van alle kosten. Indien gewenst kijken we met u mee hoe de uitvaart in Enschede past in het budget van uw uitvaartverzekering, of houden we eventueel zelfs geld over. Gaat u akkoord met de offerte? Dan starten wij direct met het regelen van alle afspraken.

5. Ervaren uitvaartverzorgers

Uw uitvaart is in vertrouwde handen bij Meride. Wij werken uitsluitend met ervaren mensen die zeer gemotiveerd zijn om een waardig afscheid te organiseren. Al onze verzorgers hebben een opleiding in het vak afgerond en hebben jarenlange ervaring in de organisatie van uitvaarten.

6. Goede klachtenafhandeling

Iedere medewerker van Meride werkt volgens onze Kwaliteitsverklaring. Dit zijn richtlijnen waaraan we voldoen om u zorgvuldig te helpen, inclusief een beschrijving hoe we klachten afhandelen. Komt u er met uw contactpersoon in Enschede niet uit, dan kan uw klacht door een onafhankelijke derde worden afgehandeld.

7. Klanttevredenheid

Wij evalueren iedere uitvaart in Enschede. Veel van onze klanten gebruiken de evaluatie om hun uitvaartverzorgereen extra compliment te geven. Af en toe komt een aandachtspunt naar voren. Dit gebruiken we om onze dienstverlening nog beter en persoonlijker te maken.

Uitvaart en verzekering in Enschede

Uitvaart Enschede

Meride verkoopt geen uitvaartverzekeringen. Wij vinden het juist belangrijk dat u zelf alle keuzes mag maken. Daarom kunt u met iedere uitvaartverzekering, afgesloten na 1920, bij ons terecht. De verzekeraar keert het polisbedrag aan ons uit. Welk bedrag dat precies is, kunt u navragen bij de verzekeraar of bij uw uitvaartverzorger van Meride. Omdat wij onafhankelijk zijn, kunnen wij de uitvaart vaak voor lagere kosten verzorgen. Daardoor heeft u ruimte om extra wensen in te vullen, of om het overgebleven geld teruggestort te krijgen.

Naturaverzekering

Heeft uw naaste een naturaverzekering? Dan ontvangt u bepaalde diensten op basis van de verzekering. U bent echter niet altijd verplicht om die uit te laten voeren door de partij waar uw naaste verzekerd is. Neem gerust contactop met Meride voor een polis-check. Wij maken iedere uitvaart graag persoonlijk.

Wat kost een uitvaart in Enschede?

De kosten van de uitvaart hangen af van verschillende factoren. Bijvoorbeeld van de locatie van de uitvaart, de keuze voor de kist, het aantal gasten bij het afscheid, wel of geen advertentie in de krant, het soort en de hoeveelheid bloemen, de keuze voor catering. Vraag gerust een offerte aan via onze website en vertel ons uw wensen. Vindt u het prettiger om dit in een persoonlijk gesprekdoor te nemen? Dan komen we graag bij u langs in Enschede of omgeving. Bel voor een afspraak naar 053 – 75 07 191 of e-mail naar klantenservice@meride.nl.

Contact over de uitvaart in Enschede

Voor vragen omtrent de uitvaart, het melden van een overlijden, het aanvragen van een offerte of kennismakingsgesprekkunt u 24 uur per dag, 7 dagen per week contact opnemen met Meride. Onze uitvaartverzorgers staan u graag te woord. Bel ons op 053 – 75 07 191 of e-mail naar klantenservice@meride.nl.