Home » Uitvaart Regelen » Dordrecht

Meride Uitvaart Dordrecht, voor een persoonlijke uitvaart

Overlijden melden?

078-2040151      (dag en nacht)

Iedereen neemt maar één keer afscheid. Daarom is het prettig om dat geheel in stijl van de overledene te doen. Bijvoorbeeld met een eenvoudige uitvaart volgens de tradities van het geloof in Dordrecht, of juist een moderne eco-uitvaart op een bijzondere locatie waar iedereen aanwezig is die een belangrijke rol in het leven heeft gespeeld. Geef de wensen aan ons door en Meride verzorgt de uitvaart op een persoonlijke, integere manier. Wij staan 24 uur per dag voor u klaar in Dordrecht. Bel ons gerust op het nummer: 078-2040151 .

Uitvaart in Dordrecht? Bij Meride is het in vertrouwde handen

Meride is eigentijds. Steeds meer mensen weten exact wat zij willen voor hun uitvaart in Dordrecht. Wij hebben er alle begrip voor dat u zelf actief bij wilt dragen bij de uitvaart van uw naaste, maar inspireren u ook graag als u het nog niet exact weet. Wij geven advies en inspiratie, u beslist. Dankzij onze ervaring, zorg, betrokkenheid en vakmanschap waarborgen wij altijd de kwaliteit van de uitvaart. Wij staan u in Dordrecht en omstreken bij met daadkracht, maar ook met gevoel. Iedere uitvaart is persoonlijk. Het is een afscheid, maar ook een moment om mooie herinneringen te delen.

Ons team kent alle mogelijkheden voor een uitvaart bij u in de omgeving van Dordrecht. Wij informeren u daar graag over tijdens een persoonlijk gesprek bij u thuis in Dordrecht of omstreken, zodat u meer inspiratie heeft voor een uitvaart die precies bij uw naaste past. Vertel ons wat belangrijk voor u is. Geef de zorg voor de uitvaart gerust uit handen, of ontvang alleen die ondersteuning en advies die u nodig heeft om het zelf te regelen. Bij Meride staan uw wensen voorop. Ook als u nazorg wenst na de uitvaart in Dordrecht staan wij nog steeds voor u klaar.

Maak kennis met enkele van onze uitvaartverzorgers

Uitvaart door de mensen van Meride in Dordrecht

Uw persoonlijke uitvaartverzorger in Dordrecht staat u bij met ideeën, biedt een luisterend oor en helpt met alle praktische zaken. Wij nemen de tijd voor u, dus bespreek gerust uw wensen over de uitvaart en stel alle vragen die u op het hart liggen. De verzorger van de uitvaart kent de mogelijkheden in de omgeving van Dordrecht goed en doet er alles aan om al uw wensen perfect uit te voeren. Ook als u zelf de uitvaart organiseert, geeft hij advies over de gevolgen van uw keuzes. Bijvoorbeeld over de beschikbare tijd of bijkomende kosten. Dat geeft u een goed overzicht en rust, zodat u zich kunt concentreren op het afscheid en het creëren van een mooie herinnering.

Meride heeft zijn uitvaartverzorgers in Dordrecht streng geselecteerd. Wij vinden het belangrijk dat uw contactpersoon zijn werk doet vanuit zijn of haar wens om mensen in een bijzondere periode te steunen. Ieder van ons team is betrouwbaar, integer en geeft precies de zorg die u nodig heeft rondom de uitvaart van uw naaste.

Uitvaart regelen

Voor het melden van een overlijden en informatie over uitvaartzorg kunt u ons 24 uur per dag, 7 dagen per week bereiken.

085-40 18 12324/7 gratis

Een offerte op maat

Wilt u precies weten hoeveel de uitvaart kost zoals u die voor ogen heeft? Vraag dan nu een offerte aan.

Kennis maken

Maak alvast kennis met de uitvaartverzorger, stel al uw vragen en ontvang een uitgewerkte offerte.

Kennismakingsgesprek voor een uitvaart in Dordrecht

DordrechtHet is voor nabestaanden gemakkelijker om een uitvaart in Dordrecht of omstreken te organiseren als zij de wensen van de overledene goed kennen. Maak het onderwerp daarom bespreekbaar, juist op een moment dat u en uw partner, familie of vrienden nog vol in het leven staan. Welke bloemen vindt u mooi, welke muziek zou u graag horen, heeft u een favoriet gedicht of juist een speciale wens die uw familie of vrienden kunnen vervullen? U kunt deze wensen alvast vastleggen tijdens een vrijblijvend en kosteloos kennismakingsgesprek met een van onze uitvaartverzorgers in Dordrecht. Tijdens het kennismakingsgesprek denken we mee over de uitvaart van uzelf of van een naaste. Wat zijn de gevolgen van het overlijden? Welke wensen heeft u voor de uitvaart?

Veel mensen vinden het fijn om voor de uitvaart alvast kennis te maken met een medewerker van Meride in Dordrecht. Wilt u dat ook? Wij komen bij u thuis in Dordrecht of omgeving om in alle rust uw wensen met betrekking tot de uitvaart te bespreken. Maak een afspraak via 078-2040151 of e-mail naar klantenservice@meride.nl.

Verzekering voor uw uitvaart in Dordrecht

Meride helpt altijd met de uitvaart in Dordrecht, ongeacht waar uw uitvaartverzekering loopt. U bent niet verplicht om de uitvaart uit te laten voeren door de partij waarbij u verzekert bent. Vindt u het prettig om begeleiding te krijgen van iemand bij u in de buurt, neem dan gerust contact op met Meride in Dordrecht. Dat is persoonlijker en vaak zijn ook de kosten van de uitvaart lager, omdat wij alle mogelijkheden bij u in de buurt kennen. Uw huidige verzekering of uw contactpersoon bij Meride in Dordrecht vertelt u graag waar u recht op heeft.

Altijd bereikbaar

Meride is altijd voor u bereikbaar. Onze medewerkers in Dordrecht zitten iedere dag 24 uur voor u klaar, ook in het weekend. Daardoor kunt u altijd bij ons terecht. Bijvoorbeeld bij het melden van een overlijden, een vraag over de uitvaart of als u even een luisterend oor nodig heeft. Blijf niet zitten met uw vragen, maar neem gerust contact met ons op. Wij nemen de praktische zorg rondom de uitvaart in Dordrecht graag van u over.

Wat te doen bij overlijden?

Voor een uitvaart in Dordrecht zoals u die wenstVeel mensen in Dordrecht ervaren het moment van overlijden als een periode met veel verdriet. Tegelijkertijd wordt van u gevraagd om veel zaken te regelen voor de uitvaart. Daarom nemen wij u graag een aantal zorgen uit handen. Het makkelijkste is om direct contact op te nemen over de uitvaart met Meride in Dordrecht. Bel ons op 078-2040151. Wij zullen u direct bijstaan.

Download checklist

Checklist bij overlijden in Dordrecht

 1. Bij een overlijden thuis in Dordrecht of omgeving belt u direct de huisarts of een waarnemend arts. In het ziekenhuis of zorgcentrum wordt de arts automatisch geïnformeerd.
   
  Gebeurt het overlijden tijdens een reis? Neem direct contact op met de alarmcentrale van uw reisverzekering. Is het overlijden een direct gevolg van een ongeluk? Bel dan de verzekeringsmaatschappij.
 2. Bel met Meride in Dordrecht via 078-2040151.
 3. Leg de uitvaartpolis van de overledene klaar. Deze vindt u meestal in de persoonlijke administratie.
 4. Is er een testament of wilsbeschikking beschikbaar? Dit helpt u wellicht om keuzes te maken voor de uitvaart. Indien er al eerder een gesprek hierover is geweest met uw contactpersoon in Dordrecht, dan hebben wij deze wensen voor u bewaard.
 5. Leg een identiteitsbewijs of trouwboekje van de overledene klaar.
 6. Maak een adressenlijst voor rouwkaarten en de uitnodiging voor de uitvaart.
 7. Zoek kleding uit voor de uitvaart van de overledene.
Heeft u de checklist over het overlijden en de uitvaart liever op papier? Download de PDF en print deze uit.
Meride helpt u na het overlijden met de vervolgstappen, zoals de organisatie van de uitvaart in Dordrecht of omstreken, het (samen) verzorgen van uw naaste, aangifte van overlijden bij de burgerlijke stand van Dordrecht of omgeving en andere zaken die geregeld moeten worden. U hoeft zich geen zorgen te maken over de kosten; Meride schiet het geld van de verzekeringspolis voor.

Inspiratie voor de uitvaart in Dordrecht

Na het overlijden maakt u als nabestaande veel keuzes. Wij beantwoorden graag uw vragen en geven u advies over de mogelijkheden voor een uitvaart bij u in Dordrecht.

Uitvaart Dordrecht: de rouwkaart

Uitvaart DordrechtNa een overlijden is het belangrijk om vrienden, familie en kennissen in Dordrecht en de rest van het land op de hoogte te stellen van de uitvaart. Traditioneel gebeurt dit met rouwkaarten. Hierop kunt u het overlijden doorgeven, maar ook een eventuele uitnodiging voor een condoleance of uitvaart in Dordrecht. Wilt u een afscheid in besloten kring, dan kunt u de rouwkaarten eventueel verzenden na de begrafenis of crematie in Dordrecht. Meride helpt u graag met het opstellen van het bericht en controleert deze ook met u om eventuele fouten te voorkomen. Hier vindt u ook een overzicht van inspirerende afscheidsteksten. Naast de rouwkaarten heeft u ook een mogelijkheid om een advertentie te plaatsen in de krant van de regio Dordrecht, of een online rouwbericht op de website van Meride. Uiteraard kunt u het ook eigentijds doen met een bericht op sociale media.

Tussen overlijden en de uitvaart

Dordrecht uitvaartIn de periode tussen het overlijden en de uitvaart in Dordrecht kan de overledene opgebaard worden om persoonlijk afscheid te nemen. Dat kan thuis, maar ook in een uitvaartcentrum in Dordrecht of omgeving. Het is soms prettig om even alleen te zijn met de overledene voor het moment van de uitvaart, om een kaars aan te steken, nog even het gezicht te zien of om de laatste woorden toe te fluisteren. Voordat de overledene wordt opgebaard, wordt hij of zij eerst verzorgd. Geeft u gerust uw wensen aan bij de medewerkers. Wilt u bijvoorbeeld zelf helpen bij de verzorging van het haar, de handen of make-up, dan is dat mogelijk. Ook mag u kleding of make-up meegeven aan de medewerkers van Meride in Dordrecht, zodat zij de overledene zo natuurlijk mogelijk mooi maken voor een waardig afscheid.

Uitvaart Dordrecht: de kist

In het proces van afscheid nemen telt ieder detail. Welke kist kiest u voor de uitvaart in Dordrecht? U heeft keuze uit diverse uitvaartkisten. Bijvoorbeeld een traditionele kist, een ecokist of zelfs een zelfgemaakte kist. Ook een uitvaartplank behoort tot de mogelijkheden. Een kist voor de uitvaart is standaard 180 tot 120 centimeter lang en 50 tot 55 centimeter breed. Zijn er afwijkende maten nodig, geef dit dan tijdig aan uw contactpersoon in Dordrecht door. Ook kunt u aangeven of u de kist open of juist gesloten wilt hebben tijdens een wake of uitvaartdienst.

Een waardig afscheid in Dordrecht

Uitvaart DordrechtEen uitvaart is omgeven door diverse rituelen, zodat u afscheid kunt nemen, ruimte krijgt voor verdriet en de eerste stappen maakt in de rouwverwerking. Hoe u dit precies wilt doen, is helemaal aan u. U kunt bijvoorbeeld helpen met het dichtdoen en dragen van de kist, uw eigen speeches schrijven en passende muziek voor het afscheid kiezen. U kunt ook alle bezoekers bij de uitvaart in Dordrecht vragen om een bloem op de kist te leggen of een ballon op te laten. Ook bij de catering is veel mogelijk. Hield de overledene niet zo van de klassieke koffie en cake, serveer dan een lievelingsgerecht of – snack om de overledene te gedenken. Ook zijn er veel variaties mogelijk op de speeches. Zo was er eens een balletgroep die een integere dans vertoonde voor de overleden danseres, of trompettisten die een laatste lied ten gehore brachten bij de uitvaart van een muzikant in Dordrecht. Vertel ons over uw ideeën bij het afscheid. Wij helpen u graag om dit memorabel te maken.

Kijk ook eens op onze kennisbank voor meer inspiratie.

Bel mij terug

Gegarandeerd heel snel
Een uitvaartkist voor de uitvaart
Heeft u het erg druk of wilt u graag terug gebeld worden buiten uw werktijden om?
Lees meer

Waarom Meride?

Onze kernwaarden en werkwijze

Wij zorgen tot in detail voor de wensen van de uitvaartLees hier alles over de persoonlijke werkwijze van Meride Uitvaartverzorging.
Lees meer

Wat te doen bij een overlijden

Stappenplan met korte checklist

Voor een memorabel afscheidAlle stappen op een rijtje waar u rekening mee moet houden en hoe te handelen.
Lees meer

Meride staat u met daadkracht en gevoel bij

De 7 garanties van Meride voor een uitvaart in Dordrecht en omgeving

Wij verzorgen iedere uitvaart in Dordrecht en omstreken aan de hand van 7 garanties. Zo weet u zeker dat de uitvaart perfect is geregeld. U bent verzekerd van:

 • 1. Perfecte organisatie

  De uitvaart wordt exact volgens uw wensen uitgevoerd. Wat wilt u zelf organiseren en wat regelen wij voor u? Uw contactpersoon in Dordrecht legt uw wensen vast.

 • 2. Eén vaste contactpersoon

  Meride werkt altijd met één vaste contactpersoon per uitvaart in Dordrecht. De uitvaartverzorger is daardoor altijd beschikbaar voor uw vragen en om uw wensen door te spreken. Ook regelt en coördineert hij alle afgesproken taken die wij van u overnemen.

 • 3. Duidelijke afspraken

  Uw contactpersoon in Dordrecht legt alle afspraken schriftelijk vast. Ook wijzigingen over de uitvaart worden schriftelijk aan u bevestigd. In een tijd waarin u veel moet regelen, kunt u altijd terugvallen op het overzicht met deze afspraken.

 • 4. Duidelijke begroting

  Ook financieel weet u precies waar u aan toe bent met Meride in Dordrecht. Bespreek uw wensen met uw contactpersoon. U ontvangt een offerte met een overzicht van alle kosten. Indien gewenst kijken we met u mee hoe de uitvaart in Dordrecht past in het budget van uw uitvaartverzekering, of houden we eventueel zelfs geld over. Gaat u akkoord met de offerte? Dan starten wij direct met het regelen van alle afspraken.

 • 5. Ervaren uitvaartverzorgers in Dordrecht

  Uw uitvaart is in vertrouwde handen bij Meride. Wij werken uitsluitend met ervaren mensen die zeer gemotiveerd zijn om een waardig afscheid te organiseren. Al onze verzorgers hebben een opleiding in het vak afgerond en hebben jarenlange ervaring in de organisatie van uitvaarten in Dordrecht.

 • 6. Goede klachtenafhandeling

  Iedere medewerker van Meride werkt volgens onze Kwaliteitsverklaring. Dit zijn richtlijnen waaraan we voldoen om u zorgvuldig te helpen, inclusief een beschrijving hoe we klachten afhandelen. Komt u er met uw contactpersoon in Dordrecht niet uit, dan kan uw klacht door een onafhankelijke derde worden afgehandeld.

 • 7. Klanttevredenheid

  Wij evalueren iedere uitvaart in Dordrecht. Veel van onze klanten gebruiken de evaluatie om hun uitvaartverzorger in Dordrecht een extra compliment te geven. Af en toe komt een aandachtspunt naar voren. Dit gebruiken we om onze dienstverlening nog beter en persoonlijker te maken.

Uitvaart en verzekering in Dordrecht

Dordrecht
Meride verkoopt geen uitvaartverzekeringen. Wij vinden het juist belangrijk dat u zelf alle keuzes mag maken. Daarom kunt u met iedere uitvaartverzekering, afgesloten na 1920, bij ons in Dordrecht terecht. De verzekeraar keert het polisbedrag aan ons uit. Welk bedrag dat precies is, kunt u navragen bij de verzekeraar of bij uw uitvaartverzorger van Meride. Omdat wij onafhankelijk zijn, kunnen wij de uitvaart in Dordrecht en omgeving vaak voor lagere kosten verzorgen. Daardoor heeft u ruimte om extra wensen in te vullen, of om het overgebleven geld teruggestort te krijgen.

Naturaverzekering

Heeft uw naaste een naturaverzekering? Dan ontvangt u bepaalde diensten op basis van de verzekering. U bent echter niet altijd verplicht om dit uit te laten voeren door de partij waar uw naaste verzekert is. Neem gerust contact op met Meride in Dordrecht voor een polischeck. Wij maken iedere uitvaart graag persoonlijk.

Wat kost een uitvaart in Dordrecht?

De kosten van de uitvaart hangen af van verschillende factoren. Bijvoorbeeld van de locatie van de uitvaart, de keuze voor de kist, het aantal gasten bij het afscheid, wel of geen advertentie in de krant, het soort en de hoeveelheid bloemen, de keuze voor catering. Vraag gerust een offerte aan via onze website en vertel ons uw wensen. Vindt u het prettiger om dit in een persoonlijk gesprek door te nemen? Dan komen we graag bij u langs in Dordrecht of omgeving. Bel voor een afspraak naar 078-2040151 of e-mail naar klantenservice@meride.nl.

Contact over de uitvaart in Dordrecht

Voor vragen omtrent de uitvaart, het melden van een overlijden, het aanvragen van een offerte of kennismakingsgesprek kunt u 24 uur per dag, 7 dagen per week contact opnemen met Meride in Dordrecht. De uitvaartverzorger in Dordrecht staat u graag te woord. Bel ons op 078-2040151 of e-mail naar klantenservice@meride.nl.

Meride in andere steden:

meride00103

Uitvaart Dordrecht