Multiculturele uitvaart

Bij overlijden en uitvaart spelen cultuur en traditie een grote rol. Om nabestaanden zo goed mogelijk bij te staan, is kennis van de cultuur en gebruiken heel belangrijk.
De uitvaartverzorgers van Meride kennen de gebruiken en tradities van de verschillende bevolkingsgroepen die Nederland rijk is. De wensen, rituelen en gewoontes van onze klanten staan voor Meride altijd centraal. Meride regelt, zorgt en begeleidt met kennis en begrip de uitvaart die u wenst.

Bij Meride is uw uitvaart in vertrouwde handen

Wij bieden zeer professionele, betrokken en ervaren medewerkers waar u op kunt rekenen. Bel ons bij vragen 085 – 40 18 123 (dag en nacht).

Wij staan voor u klaar, om vragen te beantwoorden of om direct in actie te treden

Jarenlange ervaring met diverse culturen

Een hoge klanttevredenheidsscore

Elke uitvaart polis is welkom

U kunt bij Meride met elke uitvaartverzekeringspolis terecht. Het maakt niet uit welke verzekeraar de polis heeft uitgegeven. Uw uitvaartpolis komt bij Meride beter tot zijn recht. Wij verzorgen de uitvaart goedkoper dan de verzekeraar en vaak blijft er geld over.

Repatriëren naar land van herkomst

Meride staat voor u klaar, waar u zich ook ter wereld bevindt. Wij regelen repatriëringen naar vrijwel elk buitenland. Door onze jarenlange ervaring zijn we zeer goed op de hoogte van wetgeving en regels in andere landen. Hierdoor kunnen wij uw dierbare vlot en respectvol repatriëren.  

islamitische uitvaart

Islamitische uitvaart

Als u kiest voor een begrafenis in Nederland, kunt op een aantal begraafplaatsen terecht. Eeuwigdurend grafrecht afkopen, is alleen mogelijk op begraafplaats Raza ul Mawa in Almere. U kunt op zo’n veertig andere begraafplaatsen terecht waar plekken speciaal voor moslims zijn gereserveerd. Hier moet het grafrecht elke tien jaar verlengd worden door de nabestaanden. De uitvaartverzorgers van Meride kunnen u hier meer over vertellen.
Onze uitvaartverzorger zorgt dat alle documenten voor de uitvaart met spoed in orde worden gemaakt, zodat de begrafenis snel kan plaatsvinden. Volgens Nederlandse wetgeving is dit 36 uur na het overlijden. Rituele wassingen kunt u in speciaal ingerichte ruimtes in het uitvaartcentrum uitvoeren. Uw uitvaartverzorger helpt en begeleidt waar nodig en gewenst. Met Meride bent u verzekerd van een snelle, respectvolle begrafenis volgens de islamistische regels. Meride gaat in het artikel ‘Islamitische uitvaart’ nader in op de verschillende rituelen.

joodse uitvaart

Joodse uitvaart

Na een overlijden kunt u contact opnemen met een uitvaartverzorger van Meride. Onze uitvaartverzorgers regelen direct alle formaliteiten zodat de begrafenis 36 uur na overlijden kan plaatsvinden. Ook zorgt de uitvaartverzorger, in overleg met u, dat de overledene op traditionele wijze gereinigd en gekleed wordt. Om een overlijden te melden, neemt u contact op met Meride op telefoonnummer 085 – 40 18 123. In het artikel ‘Joodse uitvaart’ leest u meer over joodse uitvaarten en de Nederlandse begrafeniswetgeving.

chinese uitvaart

Chinese uitvaart

In Nederland zijn twee Chinese begraafplaatsen; in Den Haag en in Zwolle. De Chinese begraafplaats in Den Haag heeft een urnenmuur waar overledenen bijgezet kunnen worden. De begraafplaats is traditioneel Chinees met pagodes, paden zonder rechte hoeken en bruggetjes. Op de Chinese begraafplaats in Zwolle zijn zowel graven als urnenmuren. Op deze begraafplaatsen mag na een uitvaart vuurwerk afgestoken worden.
U kunt voor een overlijden kennismaken met een uitvaartverzorger van Meride. Deze komt vrijblijvend bij u langs, zodat u alles rustig kunt doorspreken. De uitvaartverzorgers van Meride kunnen een traditionele Chinese uitvaart regelen en, in overleg, vast een plek op een van de begraafplaatsen reserveren. Ook kunnen onze uitvaartverzorgers u helpen met alle formaliteiten rond de begrafenis, eventueel met behulp van een tolk. Neem contact op met Meride op telefoonnummer 085 – 40 18 123.  Lees hier meer over een Chinese begrafenis in Nederland.

surinaamse uitvaart

Creools-Surinaamse uitvaart

De uitvaartverzorgers van Meride zoeken, in overleg, een locatie waar u de dodenwake en rouwdiensten kunt houden. Deze locaties zijn uitgerust om grote groepen mensen tot in de late uurtjes te ontvangen. Ook onderhouden onze uitvaartbegeleiders contact met leden van de Landelijke Federatie van Surinaamse Aflegverenigingen (LFSA). Na de uitvaart kan de uitvaartbegeleider u helpen met het organiseren van de afsluitende rouwdiensten. Wilt u liever een westerse begrafenis met wat Creools-Surinaamse elementen? Bespreek uw wensen met onze uitvaartverzorger. Wij maken altijd een heldere offerte vooraf, zodat u later niet voor financiële verrassingen komt te staan. Lees meer over Meride en Surinaamse uitvaarten.

hindoestaanse uitvaart

Hindoestaanse uitvaart

Na een overlijden kunt u contact opnemen met Meride Uitvaartverzorging. Als de overledene niet thuis verzorgd en opgebaard kan worden, begeleidt onze uitvaartverzorger uw dierbare naar een rouwcentrum. Hier kunt u de overledene wassen, kleden en verder verzorgen. In het rouwcentrum is voldoende ruimte voor rouwdiensten. De uitvaartverzorger regelt alle formaliteiten zodat de crematie snel kan plaatsvinden. Ook zorgt uw uitvaartverzorger ervoor dat u tijdens de verbranding de kist kunt blijven zien. Na de crematie kan de uitvaartverzorger van Meride u helpen met het vinden van de juiste asbestemming. Lees meer over Hindoestaanse uitvaarten en de Nederlandse wetgeving.

kaapverdische uitvaart

Kaapverdische uitvaart

Na een overlijden brengt onze uitvaartverzorger uw dierbare naar een rouwcentrum. Daar kunt u de overledene, samen met de uitvaartverzorger, wassen en kleden. In het rouwcentrum is voldoende ruimte om de rouwende nabestaanden te ontvangen in de week na het overlijden. Als u de overledene liever thuishoudt, helpt uw uitvaartverzorger u thuis met het opbaren en verzorgen.
Op de rooms-katholieke begraafplaats in het Rotterdamse Crooswijk zijn veel Kaapverdische graven. Op deze begraafplaats zijn medewerkers gewend aan de grote aantallen mensen die een Kaapverdische begrafenis bijwonen. Maar ook op andere begraafplaatsen in Nederland kunt u goed terecht voor een Kaapverdische begrafenis volgens uw wensen. Uw uitvaartbegeleider zoekt met u naar een geschikte begraafplaats en eventueel naar een locatie om na de begrafenis met alle bezoekers samen te komen.  Lees meer over Meride en over Kaapverdische uitvaarten.

Meride Uitvaartverzorging

Multiculturele uitvaartrituelen en rouwverwerking

De grootste bevolkingsgroepen van allochtone afkomst zijn hierboven genoemd. Ook binnen deze groepen zijn er verschillende gewoonten en tradities. De uitvaartverzorgers van Meride zorgen dat wensen en rituelen, van welke religie of overtuiging ook, met respect worden opgevolgd, georganiseerd en uitgevoerd. Meride zet zich dan ook honderd procent in om elk afscheid naar volle tevredenheid van de familie uit te voeren.

Direct in contact

Bel 24/7 bij overlijden

Elke uitvaartpolis welkom

Uw uitvaartpolis komt bij Meride beter tot zijn recht. Waarom?