Schoon ‘vertrekken’ met CO2 compensatie

Bij iemands ‘laatste reis’ komt veel kijken. Dat komt onder andere door verschillende milieuaspecten. Denk aan de uitvaartkist, het vervoer van de gasten die met de auto reizen om bij een uitvaart aanwezig te zijn, het drukwerk, etc. Voor nog geen 50 Euro bij een crematie en 25 Euro bij een begrafenis (het verschil in de compensatie-investering komt door het gasgebruik bij een crematie) kunt u de laatste reis van uw geliefde klimaatneutraal maken door middel van C02 compensatie. Wij hebben dit ‘Schoon vertrekken’ genoemd; een prettig idee. 

Bel voor hulp of info naar: 085 - 401 81 23

boom planten co2 compensatie

Hoe werkt dit in de praktijk?

Vindt u het belangrijk of een prettige gedachte om de laatste reis van uw geliefde zo klimaatneutraal te laten plaatsvinden, dan hebben we hier een pagina met informatie hierover. Hier kunt u lezen wat de impact is van elk onderdeel van een uitvaart en wat we kunnen doen om de uitstoot te verminderen. Helaas is het volledig klimaatneutraal organiseren van een uitvaart momenteel nog niet haalbaar. Maar wij kunnen u wel de mogelijkheid bieden om de CO2-uitstoot die vrijkomt te compenseren.   

Uit het onderzoek van TNO uit 2014 blijkt dat een traditionele crematie gemiddeld ruim 200 kg CO2 uitstoot en een begrafenis rond de 100 kg CO2, dit is inclusief de verplaatsingen van alle genodigden naar de afscheidsplechtigheid. Doordat we samen al veel kunnen doen om dit te verminderen en daarom het aantal van 200 en 100 kg CO2 niet zal bereiken, biedt het wel een goed uitgangspunt voor onze inspanningen om een volledig groene uitvaart te faciliteren.

CO2 compensatie: hoe zit het en wat kost het?

Compenseren van CO2-uitstoot | Duurzaam-MVOWe weten allemaal dat CO2 compensatie alleen niet voldoende is om klimaatneutraliteit te behalen, maar het is op dit moment het enige wat er voor handen is. Naast natuurlijk het stoppen met vervuilen. Over elk onderdeel van een uitvaart en welke keuze u kunt maken om dat onderdeel niet vervuilend te laten zijn kunt u hier meer lezen. 

Voor nog geen 50 Euro bij een Crematie en 25 Euro bij een begrafenis (verschil in compensatie-investering zit in het gasgebruik) kunt u de laatste reis van uw geliefde klimaatneutraal maken door middel van CO2 compensatie. Onze uitvaartverzorger kan u er alles over vertellen.  

Trees for All

Trees for AllOnze samenwerkingspartner voor de CO2 compensatie is Trees for All. Trees for All bestaat ruim 20 jaar en het is een erkend stichting met een CBF-erkenning en een ANBI-status. Ze planten bossen in Nederland en in het buitenland voor een beter klimaat, en zorgen voor meer biodiversiteit en gezondere leefomstandigheden. Het CBF toetst of zij als erkend goed doel aan de strenge kwaliteitseisen voldoen. Zo zijn we ervan verzekerd dat de donatie bijdraagt aan een betere wereld en dat Trees for All een betrouwbare organisatie is. 

085 - 401 81 23
Confidental Infomation