Home » Steun krijgen en geven » Kinderuitvaart

Kinderuitvaart

Waar Meride Uitvaartverzorging helaas niet over beschikt is een toverstafje. Een middel om het meest verschrikkelijke dat een mens kan overkomen, het overlijden van zijn kind, ongedaan te maken. Wat Meride Uitvaartverzorging wel kan bieden zijn zeer betrokken, zeer professionele en ervaren medewerkers, die in zo’n intens verdrietige situatie tot grote steun zijn.

Een uitvaart van wie ook, kan en mag nooit standaard zijn. Immers, standaard mensen bestaan niet. Maar een afscheid van een kind, soms nog onvoldragen, soms wat ouder, heeft een hele bijzondere extra dimensie. Want er wordt ook afscheid genomen van een toekomst, van dromen, van verwachtingen, vaak ook van hoop.

Bij Meride is het in zorgzame en ervaren handen

Wij bieden zeer professionele, betrokken en ervaren medewerkers, die in de situatie van het verlies van een baby’tje of kind tot grote steun zijn. Bel ons gerust even bij vragen 085 – 40 18 123 (dag en nacht).

approved_correctJarenlange ervaring met het verzorgen van kinderuitvaarten

approved_correctGroot netwerk van rouwverwerkingsspecialisten

approved_correctEen hoge klanttevredenheidsscore

 

Soorten kinderuitvaart

Het moeten loslaten van uw kind door een overlijden is erg tegennatuurlijk. Het brengt altijd een groot verdriet met zich mee. De logische gedachte is dat u eerder afscheid neemt van de oudere generatie, helaas blijkt de realiteit soms anders. Er zijn verschillende soorten uitvaarten wat kinderen betreft.

Baby- en foetusuitvaart.

Het kan voorkomen dat uw kindje tijdens de zwagerschap komt te overlijden of net na de geboorte. Bij een geboorte na een zwangerschap van minimaal 24 weken dient u uw baby wettelijk aan te geven en te begraven of cremeren. Bij een geboorte van een levenloos kindje bij een zwangerschap van minder dan 24 weken bent u niet verplicht het kindje aan te geven, maar het mag wel.

Kinderuitvaart

Komt het kindje te overlijden na de 24ste week van een zwagerschap dan dient u de wettelijke regels na te leven. Wanneer een kind komt te overlijden is het belangrijk goed afscheid te nemen, zowel voor uzelf als andere nabestaanden. Wij helpen u hier bij. Bel gerust bij vragen, wij beantwoorden ze graag. Of als u direct hulp wenst. Ons nummer is 085 – 40 18 123 (dag en nacht voor u bereikbaar)

Elke uitvaartpolis welkom

Uw uitvaartpolis komt bij Meride beter tot zijn recht. Waarom?

Offerte aanvragen

Vraag in drie eenvoudige stappen een offerte aan. Persoonlijk en op maat.

Meer informatie over kinderuitvaarten

Ziektekosten

Een kindje dat levenloos geboren is hoeft u niet te melden bij uw zorgverzekeraar. De medische rekeningen vallen onder de moeders zorgverzekering. Indien uw kind levend is geboren dient u deze wel binnen een bepaald termijn aan te melden. Overlijdt uw kindje na enkele dagen, ook dan moet het overlijden door worden gegeven aan de zorgverzekeraar. Het aanmelden en overlijden van uw kindje kan telefonisch gebeuren. Het is raadzaam om uw zorgkosten op tijd te regelen, de moeten namelijk doorberekend worden.

Opbaren

Voor u kan het prettig zijn om ervoor te kiezen uw kind thuis op te baren. Er worden dan koelelementen geplaatst in bijvoorbeeld het bedje. Op deze manier is uw kind dichtbij en kunt u er naar toe wanneer u wilt. Sommige mensen vinden het fijn om nog tegen hem/haar te praten om zo beter afscheid te nemen. Familie en vrienden kunnen ook in huiselijke kring afscheid nemen. Indien kinderen thuis worden opgebaard komen wij iedere dag lang om te kijken hoe het ervoor staat met de conditie van het lichaam. Als thuis opbaren niet mogelijk is kunt u ervoor kiezen uw kind over te brengen naar ons uitvaartcentrum. Wij hebben zowel rouwkamer als 24-uur kamers beschikbaar.

Uitvaartverzekering

Kinderen zijn in de meeste gevallen tot hun 18de jaar gratis meeverzekerd op de polis van hun ouders. U betaalt dus geen premie, maar het kind is wel meeverzekerd. Heeft een zwangerschap minimaal 24 weken geduurd en komt het kindje te overlijden, dan zijn uitvaartverzekeraars verplicht de kosten voor de uitvaart te vergoeden. Heeft de zwangerschap korter dan 24 weken geduurd dan zijn uitvaarverzekeraars dit helaas niet verplicht. In dat geval bepalen ze zelf of ze de kosten dekken.

Afscheid

Afscheid nemen van uw kind is ontzettend zwaar. In deze periode is het belangrijk goed afscheid te nemen en op een manier waar u zich prettig bij voelt. Dit kan zijn door uw kindje na het overlijden nog aan te raken of er tegen te praten. Andere mensen vinden het weer prettig om persoonlijke spullen te bewaren als aandenken. Wij kunnen u helpen bij het inrichten van het afscheid.

De kosten van een kinderuitvaart

Indien één van de ouders een polis heeft dan zijn kinderen vaak meeverzekerd. Het kind dient dan wel meteen na de geboorte aangemeld te zijn/worden. U kunt met elke polis bij Meride terecht. Voor onze dienstverleningstarieven klikt u hier. Voor het aanvragen van een gespecificeerde offerte kunt u ons bellen, mailen of het offerteformulier invullen.