Bloemen

Wilt u met bloemen een laatste eer aan de overledene bewijzen, dan kunt u deze meenemen naar de uitvaart. Als u niet bij de plechtigheid aanwezig kunt zijn, kunt u ook online of bij een bloemist een bloemstuk bestellen. De bloemen worden dan bezorgd op een locatie naar keuze, bijvoorbeeld op het adres van de nabestaanden of de locatie waar de begrafenis of crematie plaatsvindt.

Wat voor bloemen u kiest en waar u ze neerlegt, is vaak afhankelijk van de wensen van de nabestaanden.

Voordat u bloemen gaat bestellen

Kijk voordat u bloemen bestelt eerst op de rouwkaart of in de advertentie of er wensen omtrent bloemen bij staan. Soms is het de wens van de overledene of nabestaanden om geen bloemen te ontvangen of juist een speciaal soort bloemen of bloemen in een bepaalde kleur. Kom deze wens dan ook na.

Waar leg ik de bloemen neer?

Als u het bloemstuk zelf naar de uitvaart meeneemt, dan kunt u altijd aan de uitvaartverzorger vragen waar u de bloemen neer mag leggen. Tijdens de begrafenis of crematie worden bloemen van de directe familie meestal op de kist gelegd en liggen de boeketten en kransen van anderen rondom de kist of op een andere ervoor aangewezen plek.

Condoleance bloemen

Bloemen als herinnering

Bloemen kunt u na het afscheid mee naar huis nemen om nog enkele dagen in gedachten bij de overledene te zijn. Hetzelfde geldt voor eventuele linten. Voor een blijvende herinnering kunt u ook bloemen laten prepareren.

Kleur van de bloemen

Vaak wordt op de rouwkaart verzocht om een bepaalde kleur bloemen mee te nemen of te laten bezorgen.