Home » Rouwvervoer

Rouwvervoer

Klassieke rouwauto’s zijn donkere, geblindeerde auto’s met zwarte vlaggetjes. Er is echter veel meer mogelijk. De route hoeft bijvoorbeeld niet direct naar de plaats van de uitvaart te leiden: u kunt ook een route kiezen die langs plaatsen gaat die een rol speelden in het leven van de overledene.

Wij zien allerlei soorten vervoermiddelen voorbij komen. De bijzondere auto die de overledene had kan meerijden in de rouwstoet, iemand die gek was op kamperen kan in een speciale rouwcaravan naar het uitvaartcentrum worden gebracht. Ook een laatste vaart met een boot is mogelijk. Een paar voorbeelden:

Gewone rouwauto’s

Het meest gekozen vervoermiddel is een rouwauto. Meestal is deze auto, net als de volgauto’s, zwart of in een andere stemmige kleur.

 

Bijzondere auto’s

Natuurlijk kunt u ook kiezen voor een bijzonder model, zoals een Oldsmobile Rocket uit 1956 of een Cadillac Super Crown Royal uit 1956. Ook een witte of een roze rouwauto is mogelijk.

 

Bus

De uitvaartbus biedt plaats aan 24 passagiers die samen met de kist naar het uitvaartcentrum gaan.

 

Fiets

U kunt de kist ook per fietskar of bakfiets (laten) vervoeren. Als de gasten per fiets volgen, levert dit een bijzondere stoet op.

 

Motor

Was de overledene een motorfanaat? U kunt ook een motor met zijspan huren voor de allerlaatste rit. Er bestaat bijvoorbeeld een speciale Harley Davidson uitvaartmotor. Ook een motoraanhanger behoort tot de mogelijkheden.