Paola Cannito

“Ik krijg vaak verzoeken die afwijken van het standaard gebeuren. Ik sta altijd open voor specifieke wensen en vind het mooi om een uitvaart te kunnen verzorgen, die past bij het leven van de overledene.”

Paola Cannito

Paola Cannito - Uitvaartverzorger bij Meride.

Ik ben zeer positief over Meride. Ik werd snel, goed en respectvol geholpen bij het regelen van de uitvaart. Het was een fijn, persoonlijk contact met de uitvaartverzorgster.

9,2

482 beoordelingen

98% beveelt Meride uitvaart aan

★★★★★★★★★★

Over onze uitvaartverzorgers

Onze uitvaartverzorgers doen er alles aan om u bij te staan met ideeën. Ze bieden een luisterend oor en helpen u met alle praktische zaken. Maak via een vrijblijvend kennismakingsgesprek kennis met onze uitvaartverzorger bij u in de buurt. Tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek denkt de uitvaartverzorger samen met u na over uw uitvaart of die van een naaste. Hij of zij staat met u stil bij alle facetten van de uitvaart: de gevolgen van een overlijden en hoe u de uitvaart vorm kunt geven.

Kennismakingsgesprek aanvragen

Interview met Paola Cannito

Waarom heb je gekozen voor het vak van uitvaartverzorger?

Paola: Het vak uitvaartverzorger sprak mij aan, omdat je op deze manier een handreiking kunt geven aan de nabestaanden in een voor hun verdrietige periode. Er ontstaat vaak een vertrouwensband met nabestaanden in deze dagen, zo vlak na het overlijden van een voor hun dierbaar persoon. Ik vind het mooi om op deze manier mijn steentje bij te kunnen dragen aan een mooi afscheid.Waarom heb je gekozen voor het vak van uitvaartverzorger?

Vind je het lastig om de grens te bewaken tussen emotie en zakelijkheid?

Paola: Ik probeer eigenlijk wel om zoveel mogelijk mee te leven met de nabestaanden, maar toch een subtiele afstand te bewaren. Dit wordt altijd erg gewaardeerd.

Krijg je wel eens bijzondere verzoeken?

PaolaIk probeer eigenlijk wel om zoveel mogelijk mee te leven met de nabestaanden, maar toch een subtiele afstand te bewaren. Dit wordt altijd erg gewaardeerd.

Denk je wel eens na over je eigen uitvaart?

Paola: Mijn ideeën voor mijn eigen uitvaart veranderen nogal eens. Dit komt doordat je als uitvaartverzorger soms met bijzondere wensen te maken krijgt, die je dan zelf ook heel erg mooi vind.

Denk je dat uitvaarten in de toekomst zullen veranderen?

Paola: Ik denk dat uitvaarten in de toekomst nog wel zullen veranderen. Mensen zijn en worden veel ondernemender. Vaak kom ik tegen, dat de nabestaanden het leven van de overledene juist willen vieren op een afscheid. De koffie, thee en cake uitvaart sterft hiermee langzaam uit denk ik.

Wat vind je lastig in je werk?

Paola: Eigenlijk is het enige lastige wat ik ben tegengekomen in mijn werk als uitvaartverzorger, het transport regelen van een overleden dame naar Italië. Over het algemeen ondervind ik verder eigenlijk geen lastige situaties. Met geduld kom je een heel eind.

Hoe ga je om met kleine kinderen en hun verdriet?

Paola: Ik denk dat het heel belangrijk is, om kinderen te betrekken bij de uitvaart. Ik probeer wel altijd eerst voorzichtig af te tasten hoe een familie hierin staat. Soms helpt het kinderen om ze dingetjes te laten doen, zodat ook zij het idee hebben dat ze er echt bij horen.

Wat is jouw doel bij het verzorgen van een uitvaart?

Paola: Mijn doel bij het verzorgen van een uitvaart is, om de nabestaanden op een zo rustig mogelijke manier te begeleiden bij de keuzes die zij maken, om een zo mooi mogelijk afscheid te organiseren. Zodat ze als de uitvaart voorbij is, terug kunnen kijken op een dierbare herinnering.