Meride Uitvaartverzorging en duurzaamheid

Bij Meride geloven we dat het creëren van een positieve impact op onze planeet begint bij kleine, maar betekenisvolle stappen. Wij streven ernaar om het goede voorbeeld te geven als het gaat om duurzaamheid.

Mensen in bos - klimaatneutraal Meride Uitvaartverzorging

Ons beleid

We zijn toegewijd aan het verminderen van onze ecologische voetafdruk en het bevorderen van een gezonde, duurzame levensstijl voor onze gemeenschap en toekomstige generaties.

Bij Meride geloven we dat zelfs de kleinste acties een groot verschil kunnen maken, ook bij de verzorging en uitvoering van een uitvaart.

In de uitvaartbranche worden voorzichtige stappen gezet naar een meer duurzame benadering van het afscheid nemen van dierbaren. Bij Meride omarmen we deze ontwikkeling met open armen, omdat we geloven dat elk afscheid de mogelijkheid biedt om zorg te dragen voor onze planeet, net zoals we zorgen voor degenen die ons dierbaar zijn.

Wij streven ernaar om, naast het verzorgen en uitvoeren van een waardevol afscheid, tegelijkertijd onze verantwoordelijkheid te nemen om de impact op het milieu te minimaliseren. Daarom nemen we bij elke stap die we zetten richting een duurzaam afscheid zorgvuldige overwegingen mee, van de keuze van materialen tot de uitvoering van onze diensten.

Door te kiezen voor biologisch afbreekbare kisten, het gebruik van milieuvriendelijk vervoer en het aanbieden van digitale herdenkingsmogelijkheden, streven we ernaar om een evenwicht te vinden tussen het eren van het leven dat voorbij is en het respecteren van de natuurlijke wereld die ons omringt.

Wij geloven dat elk gebaar, hoe klein ook, een impact kan hebben.

Onze ambitie is om mee te gaan in de doelstellingen van de Nederlandse overheid: 55% minder uitstoot broeikasgassen ten opzichte van 1990 en in 2050 volledig klimaatneutraal zijn.

Laten we samen bouwen aan een wereld waarin duurzaamheid niet alleen een doel is tijdens het leven, maar ook bij de dood.

Namens de directie,

Gerdine van Kooten en Istvan Kooij

Confidental Infomation